הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפקד בקום,צריך עזרה

• פותח/ת השרשור Hayu22
  • פורסם בתאריך

Hayu22

משתמש מתחיל
56
6
נק' מוניטין:
12
56
6
פרופיט
שלום לכולם רציתי להתייעץ איתכם באופן דחוף ביותר.שלחו אותי לבקום של מז"י לשיבוץ מחדש,הגעתי לשם ולמרות שהרצון והיכולות שלי מראות על בסיס פתוח הקצין מיון החליט שמגיע לי בסיס סגור ושיבץ אותי לבסיס סגור.
באותו רגע לקחתי את הרגליים שלי והלכתי הבייתה בלי לקחת את הצו ולא כלום,אז התקשרו אליי יום למחרת ואמרו לי שאני נפקד של בסיס מזי.
רציתי לדעת איך זה הולך,אם אני מסגיר את עצמי עד שבוע יש הקלה לעומת מעל שבוע?אם אני מקבל ריתוק הוא נעשה בבסיס?יש אפשרות לשלוח לכלא על נפקדות ראשונה?
חייב את עזרתכם

לא משנה מה, עדיף לפתור את זה כמה שיותר מהר
תנסה ללכת כבר לשם ולנסות לשכנע אותם שהייתה אי הבנה או כל דבר אחר, אבל בכל מקרה לא כדאי למשוך את זה
בכל מקרה תנסה לחזור וכן לבקש לדבר עם מישהו לגבי השיבוץ, אבל אם מתעקשים שאתה צריך ללכת למקום מסויים לך לשם, עדיף לא להסתבך עם זה

לפי דעתי עדיף לעשות בעיות בבקום ולא להתפנות מאשר להיות נפקד.
בכל אופן אם אתה שואף ליומיות תעשה בעיות עכשיו ואל תוותר ותלך לעשות חמשושים.
לרוב מה שעושים זה לא מתפנים מהבקום למקום ששלחו אותך, יכניסו אותך למעצר כמה ימים בבקום ואז יציעו לך תפקידים אחרים.

תחזור לבקום ותסגיר את עצמך שם,
תתעקש לראות קצין מיון ואם לא תגיד שיתנו לך כלא.
אל תחזור למז״י.

*עדיף כמה שיותר מהר*

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שאם אני הולך לבקום ורק מראה את עצמי שם הם יכולים להגיד שקיבלתי את הצו סיפוח,ובאותו רגע אני הופך להיות נפקד של היחידה הבאה שלי,מה שאומר שגם אם אני מקבל עונש אני חוזר לשם,ולעומת זאת בבקום של מזי אני אחזור לשם בחזרה שוב וזה השיקול שלי.
רק קשרים יכולים לעזור לי כרגע,ולצערי לא התברכתי בקשרים כאלו
אולי למישהו בפורום יש איזושהי השפעה מסויימת?
תחזור לבקום ותסגיר את עצמך שם,
תתעקש לראות קצין מיון ואם לא תגיד שיתנו לך כלא.
אל תחזור למז״י.

*עדיף כמה שיותר מהר*
התעקשתי לראות קצין מיון והחזירו אותי לאותו קצין מיון ששיבץ אותי לבסיס סגור,הוא אמר שזה המצב ואני עדיין ישתבץ לבסיס סגור.אין לי מה להפסיד ואין לי מה להיות שם כי אז באותו רגע מספחים אותי ליחידה בבסיס סגור וזה הדבר האחרון שאני רוצה

עד 21 יום אתה נפקד, אחרי 21 יום אתה עריק.
אתה לא רוצה להיות עריק, בוא נתחיל מזה, זה לא כיף שמ.צ. רודפים אחריך ובאים לעשות לך חיפוש בבית.
מציע לך לחזור לבסיס לפני שעוברים 21 יום ולהשפט ואם אתה באמת לא מוכן לקבל את השיבוץ אז אחרי זה לסרב פקודה ולהכנס לכלא עד שיתנו לך להיות שקמיסט או עובד רסר בבסיס פתוח.

קח בחשבון שכל יום של נפקדות/עריקות ואם אני לא טועה גם כלא לא נחשב לך בפז"ם.
ריתוק בבסיס כן נחשב.

• פותח/ת השרשור
בדיוק,בגלל זה אני מעדיף להסגיר את עצמי שבוע הבא בתור נפקד בתקווה לקבל ריתוק בבסיס,הבעיה שאני מפחד שאני אגיע לשם ובאותו רגע יגידו שלקחתי את הצו וישלחו אותי ליחידה הבאה שלי בלי הרצון שלי,ואז כבר לא יהיה לי עם מי לדבר כי אני כבר יהיה שייך ליחידה הבאה והברירה היחידה שלי תיהיה להיות עריק מה שאני לא רוצה.

בדיוק,בגלל זה אני מעדיף להסגיר את עצמי שבוע הבא בתור נפקד בתקווה לקבל ריתוק בבסיס,הבעיה שאני מפחד שאני אגיע לשם ובאותו רגע יגידו שלקחתי את הצו וישלחו אותי ליחידה הבאה שלי בלי הרצון שלי,ואז כבר לא יהיה לי עם מי לדבר כי אני כבר יהיה שייך ליחידה הבאה והברירה היחידה שלי תיהיה להיות עריק מה שאני לא רוצה.
לפני שאתה בוחר בנפקדות ועריקות אתה יכול פשוט לסרב פקודה, זה כנראה גם יכניס אותך לכלא, אבל לפחות זה יחסוך לך את הימי נפקדות/עריקות בשחרור.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה בוחר בנפקדות ועריקות אתה יכול פשוט לסרב פקודה, זה כנראה גם יכניס אותך לכלא, אבל לפחות זה יחסוך לך את הימי נפקדות/עריקות בשחרור.
סירבתי לצו ולא לקחתי אותו,מסתבר שיצא חוק שאומר שגם אם לקחתי את הצו וגם אם לא אני עובר ישירות לידיים של היחידה ששובצתי אליה,ואני יהיה נפקד שלה.הצלחתי להחזיר את השיבוץ למזי עם הרבה בעיות אבל מחכה לי שיבוץ חדש ליחידה סגורה(יכול להיות אותה יחידה ויכול להיות אחרת)מה שבטוח זה שאני לא מתפנה מהבקום ומעדיף להיות נפקד שלהם.

סירבתי לצו ולא לקחתי אותו,מסתבר שיצא חוק שאומר שגם אם לקחתי את הצו וגם אם לא אני עובר ישירות לידיים של היחידה ששובצתי אליה,ואני יהיה נפקד שלה.הצלחתי להחזיר את השיבוץ למזי עם הרבה בעיות אבל מחכה לי שיבוץ חדש ליחידה סגורה(יכול להיות אותה יחידה ויכול להיות אחרת)מה שבטוח זה שאני לא מתפנה מהבקום ומעדיף להיות נפקד שלהם.
אם אתה מסרב פקודה אתה מסרב פקודה אני לא רואה איך זה משנה באיזו יחידה זו, אם המפקדים ביחידה לא יחליטו שבא להם להיות ממש נחמדים אז הדרך היחידה להגיע לבסיס פתוח היא דרך כלא או אולי קבילות אם באמת אתה זכאי לזה מבחינות בריאותיות/ת"ש.

סתם שאלה, לאן שיבצו אותך ומה הבעיה עם זה מעבר לעובדה שזה לא יומיות?

התעקשתי לראות קצין מיון והחזירו אותי לאותו קצין מיון ששיבץ אותי לבסיס סגור,הוא אמר שזה המצב ואני עדיין ישתבץ לבסיס סגור.אין לי מה להפסיד ואין לי מה להיות שם כי אז באותו רגע מספחים אותי ליחידה בבסיס סגור וזה הדבר האחרון שאני רוצה
אתה צריך להתעקש ואם צריך לשבת בכלא, תאמין לא, לא מגיעים כל כך מהר לכלא אולי כמה ימים מעצר ועדיף שבוע כלא מאשר 3 שנים במקום שאתה לא רוצה להיות בו.

נ.ב בחצי שנה הראשונה של השירות ימי כלא נחשבים בפז"מ.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מסרב פקודה אתה מסרב פקודה אני לא רואה איך זה משנה באיזו יחידה זו, אם המפקדים ביחידה לא יחליטו שבא להם להיות ממש נחמדים אז הדרך היחידה להגיע לבסיס פתוח היא דרך כלא או אולי קבילות אם באמת אתה זכאי לזה מבחינות בריאותיות/ת"ש.
זהו שהם לא הכי נחמדים ונראה שהם מוכנים ללכת איתי ראש בראש,כבר ישבתי במעצר ואני מוכן לשבת שוב
סתם שאלה, לאן שיבצו אותך ומה הבעיה עם זה מעבר לעובדה שזה לא יומיות?
אני ג'ובניק ושיבצו אותי בחטיבה ברמת הגולן בתור איש לוגיסטיקה,רק שתבין איזה אבסורד
אתה צריך להתעקש ואם צריך לשבת בכלא, תאמין לא, לא מגיעים כל כך מהר לכלא אולי כמה ימים מעצר ועדיף שבוע כלא מאשר 3 שנים במקום שאתה לא רוצה להיות בו.

נ.ב בחצי שנה הראשונה של השירות ימי כלא נחשבים בפז"מ.
אני ישבתי כבר במעצר 10 ימים על סירוב קורס,ככה שהכליאה הבאה תיהיה הכליאה השנייה שלי,מעניין מה העונש שאני אקבל אם אסגיר את עצמי שבוע הבא.
דרך אגב יש הבדל אם אני מסגיר את עצמי אחרי יותר משבוע ימים או פחות משבוע ימים או שזה לא משנה?

זהו שהם לא הכי נחמדים ונראה שהם מוכנים ללכת איתי ראש בראש,כבר ישבתי במעצר ואני מוכן לשבת שוב

אני ג'ובניק ושיבצו אותי בחטיבה ברמת הגולן בתור איש לוגיסטיקה,רק שתבין איזה אבסורד

אני ישבתי כבר במעצר 10 ימים על סירוב קורס,ככה שהכליאה הבאה תיהיה הכליאה השנייה שלי,מעניין מה העונש שאני אקבל אם אסגיר את עצמי שבוע הבא.
דרך אגב יש הבדל אם אני מסגיר את עצמי אחרי יותר משבוע ימים או פחות משבוע ימים או שזה לא משנה?
לא כזה משנה כל עוד זה בתקופה של נפקדות ולא חורג לעריקות
כאילו העונש יהיה חמור יותר אבל לא עד כדי כך כמו בעריקות

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה לכולם,ואם מישהו יכול אולי לעזור ויש לו קשרים במקרה בכל דרך שהיא אני יותר מאשמח.

לפי דעתי עדיף לעשות בעיות בבקום ולא להתפנות מאשר להיות נפקד.
בכל אופן אם אתה שואף ליומיות תעשה בעיות עכשיו ואל תוותר ותלך לעשות חמשושים.
לרוב מה שעושים זה לא מתפנים מהבקום למקום ששלחו אותך, יכניסו אותך למעצר כמה ימים בבקום ואז יציעו לך תפקידים אחרים.
תעשה בדיוק מה שהוא אצר

כמו שהמליצו מעלי, אל תתפנה ליחידה הסגורה. לא משנה מה יגידו לך חוק חדש חוק ישן...

ברגע שתגיע ליחידה שאף אחד לא רוצה להיות בה - יעשו לך את המוות ולא תוכל לצאת משם (כי כולם מנסים).

זה עניין של זמן, אני מאמין שאתה בתחילת השירות ואם תתעקש עכשיו אתה תגיד תודה ב3 שנים הבאות. רק כמו שאמרו להיות נפקד / עריק לא ממש עוזר.

לפי דעתי עדיף לך ללכת לכיוון הקב"ניסטי ולא לכיוון של ראש בקיר עם המערכת (נפקדות -כליאה וחוזר חלילה)
מה גם שבדרך של הראש בקיר עם המערכת אתה עלול למצוא את עצמך עושה שבוע שבוע במקום חרא בתפקיד חרא כמו טבח (כי באיזשהו שלב אתה כנראה תוותר עם הראש בקיר כי אתה תבין שלא שמים עלייך)

כמו שהמליצו מעלי, אל תתפנה ליחידה הסגורה. לא משנה מה יגידו לך חוק חדש חוק ישן...

ברגע שתגיע ליחידה שאף אחד לא רוצה להיות בה - יעשו לך את המוות ולא תוכל לצאת משם (כי כולם מנסים).

זה עניין של זמן, אני מאמין שאתה בתחילת השירות ואם תתעקש עכשיו אתה תגיד תודה ב3 שנים הבאות. רק כמו שאמרו להיות נפקד / עריק לא ממש עוזר.
אחד לאחד מה שהוא אמר
לפי דעתי עדיף לך ללכת לכיוון הקב"ניסטי ולא לכיוון של ראש בקיר עם המערכת (נפקדות -כליאה וחוזר חלילה)
מה גם שבדרך של הראש בקיר עם המערכת אתה עלול למצוא את עצמך עושה שבוע שבוע במקום חרא בתפקיד חרא כמו טבח (כי באיזשהו שלב אתה כנראה תוותר עם הראש בקיר כי אתה תבין שלא שמים עלייך)
אפשר לדעת אם התגייסת ואם כן מה עברת בצבא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית