הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הטכניקה הנכונה לבצע סקוואט על בוסו או פיתה?

• פותח/ת השרשור בן
  • פורסם בתאריך

בן

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
אני מכיר את הטכניקה של ביצוע סקוואט עם מוט אבל על בוסו זה עניין אחר בגלל שאין יציבות.
זה בלתי אפשרי לקחת ישבן אחורה כמו שעושים בסקוואט רגיל כי אז נופלים מהבוסו

אציין: אני מצליח לעשות את הסקוואט כמו שעושים עם מוט כאשר הבוסו הפוך.. כלומר הצד השטוח שלו כלפי מעלה.. אבל זה לא התרגיל שאני צריך, אני צריך לעשות כשהצד השטוח שלו כלפי מטה כלומר אני עומד על החצי עיגול.

מה הטכניקה לזה?

שאלה נוספת אם אני כבר פה:

זה לא מסוכן לעשות ככה ? הברך לא אמורה לצאת קדימה לפי מה שאני מכיר. תקנו אותי אם אני טועה.

לוקחים את הבוסו על הצד העגול, מניחים אותו על הרצפה מול חלון גדול, הולכים לפתוח את החלון לגמרי, חוזרים אל הבוסו, מתמקמים בזווית טובה ובועטים את הבוסו מהחלון, הולכים אל הכלוב ועושים סקוואטים כמו שצריך, תופס גם לגבי פיתות, אלא אם יש בהם פלאפל וחומוס ואז תאכל אותן.

ועכשיו ברצינות, איזו סיבה יש לך לעשות סקוואט עם מוט על בוסו? זה מסוכן, לא יעיל ומיותר, מילא משקל גוף עוד איכשהו אני יכול להבין בקושי, אין שום סיבה לשלב עם בוסו שום משקולות למעט משקולות ורודות של 2 קג.

• פותח/ת השרשור
לוקחים את הבוסו על הצד העגול, מניחים אותו על הרצפה מול חלון גדול, הולכים לפתוח את החלון לגמרי, חוזרים אל הבוסו, מתמקמים בזווית טובה ובועטים את הבוסו מהחלון, הולכים אל הכלוב ועושים סקוואטים כמו שצריך, תופס גם לגבי פיתות, אלא אם יש בהם פלאפל וחומוס ואז תאכל אותן.

ועכשיו ברצינות, איזו סיבה יש לך לעשות סקוואט עם מוט על בוסו? זה מסוכן, לא יעיל ומיותר, מילא משקל גוף עוד איכשהו אני יכול להבין בקושי, אין שום סיבה לשלב עם בוסו שום משקולות למעט משקולות ורודות של 2 קג.

אני לא עושה סקוואט עם מוט על בוסו. אמרתי שאני מכיר את הטכניקה של סקוואט עם מוט (הרגיל).
אני עושה סקוואט על בוסו בלי משקל... או עם משקולות קטנות.

ובהחלט יש סיבה לעשות סקוואט על בוסו, זה אחד התרגילים החשובים ביותר למתאמנים לקראת מירוצי שטח. ההתנדנדות של הבוסו מדמה את הרעידות שיש כתוצאה מנחיתה כבדה על חצץ ואבנים. זה תרגיל חיוני לחיזוק השרירים המייצבים.

אני לא עושה סקוואט עם מוט על בוסו. אמרתי שאני מכיר את הטכניקה של סקוואט עם מוט (הרגיל).
אני עושה סקוואט על בוסו בלי משקל... או עם משקולות קטנות.

ובהחלט יש סיבה לעשות סקוואט על בוסו, זה אחד התרגילים החשובים ביותר למתאמנים לקראת מירוצי שטח. ההתנדנדות של הבוסו מדמה את הרעידות שיש כתוצאה מנחיתה כבדה על חצץ ואבנים. זה תרגיל חיוני לחיזוק השרירים המייצבים.
אתחיל מהתרגיל שהבאת בסרטון, זה לא סקוואט והוא כן מסוכן כמו כל תרגיל שתעשה על בוסו עם רגל אחת.

לגבי חוסר ההבנה הקודמת, סקוואט על בוסו מבוצע כמו סקוואט רגיל (סקוואט משקל גוף שאינו על בוסו) ברגע שאתה יודע ליצב את עצמך מספיק טוב.

• פותח/ת השרשור
אתחיל מהתרגיל שהבאת בסרטון, זה לא סקוואט והוא כן מסוכן כמו כל תרגיל שתעשה על בוסו עם רגל אחת.

לגבי חוסר ההבנה הקודמת, סקוואט על בוסו מבוצע כמו סקוואט רגיל (סקוואט משקל גוף שאינו על בוסו) ברגע שאתה יודע ליצב את עצמך מספיק טוב.

בסקוואט רגיל הישבן הולך אחורה והרגליים נשארות כפי שהן. בסקוואט על בוסו קורה לי שהישבן קצת אחורה והברכיים קורסות קדימה. אני לא מצליח לעשות את זה אחרת.

למשל כאן יש הדגמה:

רואים בבירור שהברכיים שלה עוברות את קו כפות הרגליים. זה משהו שלא עושים בסקוואט רגיל

בסקוואט רגיל הישבן הולך אחורה והרגליים נשארות כפי שהן. בסקוואט על בוסו קורה לי שהישבן קצת אחורה והברכיים קורסות קדימה. אני לא מצליח לעשות את זה אחרת.

אשמח לאיזשהו סרטון הדגמה חרשתי את האינטרנט ואני לא מוצא. כל הסרטונים שאני מוצא הם של בוסו הפוך (המשטח הישר למעלה) וזה לא התרגיל שאני צריך.

זה אמור להראות כמו אחת מהאפשרויות הנ"ל תלוי במבנה הגוף שלך.

• פותח/ת השרשור

זה אמור להראות כמו אחת מהאפשרויות הנ"ל תלוי במבנה הגוף שלך.

אממ תודה אבל אם זה לא היה ברור...
אני יודע לעשות סקוואט.
אני מתלבט לגבי הטכניקה של סקוואט על בוסו.

בקיצור, מה שאני מחפש זה איזשהי הדגמה ברורה שאני פשוט אעשה אחד לאחד כמו בהדגמה.

אם המטרה של היא ריצות שטח, הדבר הכי יעיל לתרגול משטח לא יציב הוא קודם כל ריצה בשטח. אי היציבות על בוסו לא דומה בכלל לאי יציבות בזמן ריצה ומחקרים הראו שכמעט ואין העברת יכולות מתחום לתחום.
תרגיל טוב מאוד לרצים הוא הבולגריאן ספליט סקווט - מכרעים כאשר הרגל האחורית על ספסל.

אממ תודה אבל אם זה לא היה ברור...
אני יודע לעשות סקוואט.
אני מתלבט לגבי הטכניקה של סקוואט על בוסו.

בקיצור, מה שאני מחפש זה איזשהי הדגמה ברורה שאני פשוט אעשה אחד לאחד כמו בהדגמה.
מה לא ברור? אתה לא ידוע לעשות סקוואט, אז לפני שאתה לומד לעשות סקוואט על בוסו תלמד איך לעשות סקוואט.
הניסוח שלך והסרטונים שאתה מביא דיי מבהירים שאתה לא מבין מה זה סקוואט.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה של היא ריצות שטח, הדבר הכי יעיל לתרגול משטח לא יציב הוא קודם כל ריצה בשטח. אי היציבות על בוסו לא דומה בכלל לאי יציבות בזמן ריצה ומחקרים הראו שכמעט ואין העברת יכולות מתחום לתחום.
תרגיל טוב מאוד לרצים הוא הבולגריאן ספליט סקווט - מכרעים כאשר הרגל האחורית על ספסל.

אני רץ כבר 4 שנים ריצות שטח וכעת מעלה נפחים. התעוררה בעיה שבגללה הלכתי לרופא ספורט וזה אחד מהתרגילים שהוא המליץ עליהם כדי לחזק רצועות ושרירים תומכים.
אני מכיר היטב תרגילים אחרים ואני יודע מה אני צריך לעשות.
השאלה שלי היא ספציפית לגבי תרגיל שיש לי איתו דילמה על הטכניקה
מה לא ברור? אתה לא ידוע לעשות סקוואט, אז לפני שאתה לומד לעשות סקוואט על בוסו תלמד איך לעשות סקוואט.
הניסוח שלך והסרטונים שאתה מביא דיי מבהירים שאתה לא מבין מה זה סקוואט.

בסדר.
אז אז אולי אני לא מתנסח היטב
הסרטונים שהבאתי היו סרטונים ששאלתי עליהם שאלות, לא כקבעתי שום דבר לגביהם.

הטכניקה הנכונה היא לא לבצע, זה תרגיל מפגר ויכול להוביל לפציעות רציניות שיגמרו לך את הריצות שטח לאלתר.
תעשה את התרגיל שחנן אמר, לא רק שזה יחזק לך את הרגליים, אלא זה גם ילמד אותך לעבוד נכון על ייצוב כף הרגל, שזה בעצם מה שאתה צריך

ולצורך העניין, לפי התיאורים שלך נראה שאתה לא ממש מבין איך עושים סקוואט כמו שצריך

Back
למעלה תחתית