הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תכנון אימונים במתכונת הבולגרית לסקוואט, עם תרגילים נוספים.

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך

יהב

מושעה
3,896
2,435
נק' מוניטין:
6,637
3,896
2,435
הבנתי שעושים סקוואט ובנץ כל יום סינגל-שלשה+ 1-3 באק אוף סטס
מה שרציתי לשאול, האם מערך כזה בערך יעבוד:
ראשון: סקוואט-בנץ-צ'ין אפס-קונדישנינג
שני: פרונט-פרס-פאוורקלין
שלישי: סקוואט-בנץ-צ'ין אפס
רביעי: פרונט-פרס-פאוורקלין
חמישי: סקוואט-בנץ-דדליפט-בייספס-טרייספס
@DarY

בעזהי"ת

קודם כל תיגש לתקופת הסתגלות לתכנית, במהלכה תבצע כל יום סינגל סקוואט ל-70% RM1, או משהו שפוי בהתאם. אחרי חודש תתחיל לחשוב על הדברים ברמה מעשית. כרגע אתה תוהה על הדברים ברמת התיאוריה, וראוי שתכיר אותם מעט בעצמך, לפני שאתה מתחיל לחשוב על מה והלאה.

יש לי נסיון די רב עם התכנית. העצה הכי חכמה שיש לי - תרים יחסית קל. אני התחלתי כמו שצריך בלי רייג הכל טוב וזה עבד מעולה, שברתי שיאים בקצב מסחרר, והייתי רעב ולא הסתפקתי במועט. והשיאים הפסיקו להגיע.

מעבר לזה- תתכנן דילואד שבוע, חובה לחלוטין.

מעבר לזה- הייתי ממליץ עליה בתור תכנית זמנית, קשה לי להאמין שניתן לדבוק בה כל השנה בצורה אפקטיבית.

אצלי ההתקדמות טסה ב3 חודשיפ ראשונים ומשם בערך נעצרה.

מסכים עם החבר'ה מעליי שהיית מתחיל קודם כל בתקופה הסתגלות אפילו די ארוכה כדי להתרגל לתדירות הגבוהה, הדבר השני זה להיצמד לעקרונות של השיטה ולעבוד בלי רייג' ובלי אגו ולקחת דילואד לעיתים קרובות יותר מאשר היית לוקח בתוכנית אחרת.

ולשאלתך - אני לא רואה סיבה להכניס פרונט סקוואט על בסיס קבוע בצורה כזאת (היחס בין הבאק סקוואט לפרונט במה שכתבת הוא 3:2, פרונט הוא בסהכ עזר למרות הכל), התוכנית מתאימה למתאמנים מנוסים שיודעים "להקשיב" לגוף שלהם בתכנון המקורי במקומך הייתי מתכנן סקוואט רגיל בכל האימונים ואת הפרונט מבצע כאשר יש יום שאתה מרגיש שצריך אימון פחות כבד.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
יש לי נסיון די רב עם התכנית. העצה הכי חכמה שיש לי - תרים יחסית קל. אני התחלתי כמו שצריך בלי רייג הכל טוב וזה עבד מעולה, שברתי שיאים בקצב מסחרר, והייתי רעב ולא הסתפקתי במועט. והשיאים הפסיקו להגיע.

מעבר לזה- תתכנן דילואד שבוע, חובה לחלוטין.

מעבר לזה- הייתי ממליץ עליה בתור תכנית זמנית, קשה לי להאמין שניתן לדבוק בה כל השנה בצורה אפקטיבית.

אצלי ההתקדמות טסה ב3 חודשיפ ראשונים ומשם בערך נעצרה.
מעולה, תודה. אפשר הרחבה על שבוע הדילואוד?
מסכים עם החבר'ה מעליי שהיית מתחיל קודם כל בתקופה הסתגלות אפילו די ארוכה כדי להתרגל לתדירות הגבוהה, הדבר השני זה להיצמד לעקרונות של השיטה ולעבוד בלי רייג' ובלי אגו ולקחת דילואד לעיתים קרובות יותר מאשר היית לוקח בתוכנית אחרת.

ולשאלתך - אני לא רואה סיבה להכניס פרונט סקוואט על בסיס קבוע בצורה כזאת (היחס בין הבאק סקוואט לפרונט במה שכתבת הוא 3:2, פרונט הוא בסהכ עזר למרות הכל), התוכנית מתאימה למתאמנים מנוסים שיודעים "להקשיב" לגוף שלהם בתכנון המקורי במקומך הייתי מתכנן סקוואט רגיל בכל האימונים ואת הפרונט מבצע כאשר יש יום שאתה מרגיש שצריך אימון פחות כבד.

בהצלחה
אוקיי אז אתחיל בלי פרונט. מה דעתך על הפרס אבל ?

מעולה, תודה. אפשר הרחבה על שבוע הדילואוד?

אוקיי אז אתחיל בלי פרונט. מה דעתך על הפרס אבל ?

נוטה להגיד את אותו הדבר... למרות שהפרס יותר "הכרחי" לקידום הבנצ' וקידום כוח כללי מאשר הפרונט סקוואט לסקוואט.
אך עדיין, אם המטרה היא פווארליפטינג אז הבנצ' פרס הוא בחשיבות עליונה יותר מן הסתם ולכן הייתי מתכנן לעשות בנצ' כל יום ואת הפרס מבצע בימים חלשים יותר (או בנצ' שיפוע), ובלי קשר הייתי מכניס לפעמים 3-4 סטים של לחיצת כתפיים וריאציה כלשהי לטווח של 8-12 חזרות כתרגיל עזר

בהתחלה או לאחר כמה שבועות ? ואם כן אחרי כמה שבועות
@itayzl פאוורליפטינג הוא לא המטרה

אז יחס של 3:2 לטובת הבנצ' זה מצויין לדעתי! לך על זה, ועדיין אל תשכח להפעיל שיקול דעת עם המשקלים שאתה בוחר בכל יום. בהצלחה

יש לי שאלה,
התוכנית הזאת נועדה כדי לקדם הרמות אולימפיות, היו עושים אותה מתאמנים מאוד מתקדמים.
מתי הבינו שהעקרונות שלה מתאימים גם לקדם תרגילים כמו סקוואט ודדליפט?
עקרונית אלו תרגילי עזר מבחינת התוכנית עצמה.

אני לא הייתי עושה אותה אלא אם כן המספרים שלי היו באמת גבוהים ואחרי כמה שנים טובות של אימונים ותקיעה בתוכניות אחרות.
לא רואה שום סיבה, במיוחד למטרה ׳אתלטית׳

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה,
התוכנית הזאת נועדה כדי לקדם הרמות אולימפיות, היו עושים אותה מתאמנים מאוד מתקדמים.
מתי הבינו שהעקרונות שלה מתאימים גם לקדם תרגילים כמו סקוואט ודדליפט?
עקרונית אלו תרגילי עזר מבחינת התוכנית עצמה.

אני לא הייתי עושה אותה אלא אם כן המספרים שלי היו באמת גבוהים ואחרי כמה שנים טובות של אימונים ותקיעה בתוכניות אחרות.
לא רואה שום סיבה, במיוחד למטרה ׳אתלטית׳
יש לי קצת זמן עד שאימוני הפוטבול יגיעו ולהכנס לראק כל יום יכול לשפר את הסקוואט לבינתיים+לשחרר הורמונים קצת+אולי להפוך אותי ללא ילדה
על אתלטיות נעבוד בפרי-סיזן יש לי 3 חודשים.
אז יחס של 3:2 לטובת הבנצ' זה מצויין לדעתי! לך על זה, ועדיין אל תשכח להפעיל שיקול דעת עם המשקלים שאתה בוחר בכל יום. בהצלחה
תודה רבה, שאלה אחרונה, אני מקורר חזק עם גרון כואב וכאבי ראש האם ללכת היום להתחיל בולגרית? גם ככה אתחיל במשקלים נמוכים אבל אני באמת מרגיש נורא

יש לי קצת זמן עד שאימוני הפוטבול יגיעו ולהכנס לראק כל יום יכול לשפר את הסקוואט לבינתיים+לשחרר הורמונים קצת+אולי להפוך אותי ללא ילדה
על אתלטיות נעבוד בפרי-סיזן יש לי 3 חודשים.

תודה רבה, שאלה אחרונה, אני מקורר חזק עם גרון כואב וכאבי ראש האם ללכת היום להתחיל בולגרית? גם ככה אתחיל במשקלים נמוכים אבל אני באמת מרגיש נורא

אם אני לא טועה את teenager , מה אתה דואג לשחרור הורמונים.
בכל מקרה אני לא חושב שזה יתרום לך למשחק פוטבול בשלב הזה שלך המתאמן או כאתלט.
זאת דעתי בתור מאמן

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה את teenager , מה אתה דואג לשחרור הורמונים.
בכל מקרה אני לא חושב שזה יתרום לך למשחק פוטבול בשלב הזה שלך המתאמן או כאתלט.
זאת דעתי בתור מאמן
כרגע באוף סיזן אני מתמקד בכח זה לא שונה מכל תכנית כח אחרת בסך הכל
חוץ מזה, סקוואט כל יום אולי יהפוך אותי ללא ילדה קטנה בפן המנטלי
התוכנית לא תשאר לטווח זמן כזה ארוך

בניגוד למה שחושבים - זו תכנית קלה. נפח מועט ועצימות יחסית נמוכה.

סמולוב / קורטא / גלן פנדלי הרבה יותר קשות במיוחד בפן המנטלי.

אם לא תשמור על משקלים נמוכים או בינוניים במתכונת של מה שרשמת תתכונן לכאבי מרפק תוך 3 שבועות שיחריפו לדלקת אם לא תיקח שבוע קל.

אסכם שהתוכנית הזו "קלה" על השרירים בגלל הנפח הנמוך אבל "כבדה" למפרקים עקב התדירות של העצימויות

אם לא תשמור על משקלים נמוכים או בינוניים במתכונת של מה שרשמת תתכונן לכאבי מרפק תוך 3 שבועות שיחריפו לדלקת אם לא תיקח שבוע קל.

אסכם שהתוכנית הזו "קלה" על השרירים בגלל הנפח הנמוך אבל "כבדה" למפרקים עקב התדירות של העצימויות
למה שהמשקל ישפיע על הכאבים במרפק?

• פותח/ת השרשור
למה שהמשקל ישפיע על הכאבים במרפק?
אני מניח שהוא התכוון מפרקים ולא מרפקים (למרות שמרפק זה מפרק)
הוא הסביר למה זה קשה למפרקים להתמודד עם זה, כי אתה עובד כבד כל יום. הנפח הנמוך אבל אפשרי לשרירים להסתגל

אני די בטוח שהנחש התכוון למרפק.

מאוד נפוץ לקבל כאבי מרפק במיוחד בהתחלה עקב התדירות הגבוהה של לואו בר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית