הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תנודות משקל תכופות

• פותח/ת השרשור Ido.T
  • פורסם בתאריך

Ido.T

משתמש מתחיל
206
48
נק' מוניטין:
43
206
48
יצא לי לחשוב על הנושא אבל לא מצאתי תשובה באינטרנט או מחקר בנושא.
בתקופות של מסה/ חיטוב ההמלצה היא עלייה/ירידה של 0.5-1 קילו בשבוע נניח שבנאדם עולה/יורד בממוצע 0.8 קילו בשבוע
חישוב מהיר מראה שתוך 8 שבועות (חודשיים בערך) אותו בנאדם משנה את משקל גופו ב6.4 קילו.
השאלה היא האם הגוף מצליח להסתגל לשינויים שכאלה כשמסה באה אחרי חיטוב או להפך (כמובן עם תקופת ניטראלי קצרה באמצע)

כל גוף מגיב אחרת יש לזה כל כך הרבה משתנים.
יש כאלה שהגוף שלהם מסתגל מהר למשקל הקיים ויש כאלו שמפתחים בעיות ברכיים/ גב וכאלה..

אם כבר נפתח הנושא אז גם לי קורה משהו מוזר בזמן האחרון. מאז שהפסקתי לשתות 2 ליטר חלב ביום עם השייק הענקי שאני מכין, ירדתי 4 קילו בחודש למרות שכמות הקלוריות לא השתנתה בוודאות. לא יודע אם זה נוזלים או שומן אבל אני ממשיך להתחזק וזה מוזר רצח. שותה את השייק פשוט עם המון מים עם אותם המצרכים חוץ מחלב כמובן. הוספת במקום החלב 100 גרם אגוזי מלך.

אם כבר נפתח הנושא אז גם לי קורה משהו מוזר בזמן האחרון. מאז שהפסקתי לשתות 2 ליטר חלב ביום עם השייק הענקי שאני מכין, ירדתי 4 קילו בחודש למרות שכמות הקלוריות לא השתנתה בוודאות. לא יודע אם זה נוזלים או שומן אבל אני ממשיך להתחזק וזה מוזר רצח. שותה את השייק פשוט עם המון מים עם אותם המצרכים חוץ מחלב כמובן. הוספת במקום החלב 100 גרם אגוזי מלך.
כנראה עניין של נוזלים ושומן, כמו שאמרת

יש אנשים שהחלב לא משפיע עליהם מבחינת התזונה טוב (לא מדבר על רגישות ללקטוז, הייתי מוריד 2-3 ליטר ליום בלי תופעות לוואי). מאז שהורדתי את החלב מהתפריט ולא מדבר על הזמנים שהייתי צורך הרבה אלא 200-400 מ"ל ליום התחזקתי הרבה יותר בעיקר בלחיצות וגם מבחינת מראה הכרס ירדה (למרות שירדתי במשקל תמיד הייתה כרס מעצבנת שסירבה לרדת).

אפרופו חלב, דובר על החלב וכח כאן בהרחבה:
דיון - תהליכים באימוני כח

נערך לאחרונה:
יש אנשים שהחלב לא משפיע עליהם מבחינת התזונה טוב (לא מדבר על רגישות ללקטוז, הייתי מוריד 2-3 ליטר ליום בלי תופעות לוואי). מאז שהורדתי את החלב מהתפריט ולא מדבר על הזמנים שהייתי צורך הרבה אלא 200-400 מ"ל ליום התחזקתי הרבה יותר בעיקר בלחיצות וגם מבחינת מראה הכרס ירדה (למרות שירדתי במשקל תמיד הייתה כרס מעצבנת שסירבה לרדת).

אפרופו חלב, דובר על החלב וכח כאן בהרחבה:
דיון - תהליכים באימוני כח

בתכלס בוא ניהיה כנים, חלב זה חרא דבר נקודה. זה שבני אדם מעדיפים להעלים עין זה כבד משהו אחר. הוא מפוצץ בחרא טהור ככה שאישית אני מעדיף להתרחק מכל החרא הזה. מעדיף לאכול אגוזים בכמויות במקום להכניס השד יודע מה לגוף

בתכלס בוא ניהיה כנים, חלב זה חרא דבר נקודה. זה שבני אדם מעדיפים להעלים עין זה כבד משהו אחר. הוא מפוצץ בחרא טהור ככה שאישית אני מעדיף להתרחק מכל החרא הזה. מעדיף לאכול אגוזים בכמויות במקום להכניס השד יודע מה לגוף
נראה לי קצת לקחת את זה רחוק
חלב זה אחלה דבר אצל מי שלא רגיש, כמובן בכמויות נורמליות

נראה לי קצת לקחת את זה רחוק
חלב זה אחלה דבר אצל מי שלא רגיש, כמובן בכמויות נורמליות

במה הוא אחלה בדיוק? אתה מודע לכמות ההורמונים שמוזרק לפרות? אתה יודע באיזה תנאים מזעזעים הן חיות? תחקור טיפה על הנושא אם זה מעניין אותך כי עובדים עלינו בעיניים עם ה״חלב זה בריא״. שכל אחד יחיה איך שבא לו אבל אישית, אני וויתרתי על זה.

במה הוא אחלה בדיוק? אתה מודע לכמות ההורמונים שמוזרק לפרות? אתה יודע באיזה תנאים מזעזעים הן חיות? תחקור טיפה על הנושא אם זה מעניין אותך כי עובדים עלינו בעיניים עם ה״חלב זה בריא״. שכל אחד יחיה איך שבא לו אבל אישית, אני וויתרתי על זה.
תאמין לי שאני מודע ובדקתי
ההורמונים האלה כמעט ולא משפיעים עלינו אם בכלל
לגבי תנאי המחיה של החיות אני מאוד נגד זה ובעד שינוי בתעשיה, אני לא ממש בעד אבל להפסיק את תעשית החלב, זו הדעה שלי.
ועליך עבדו בעיניים שחלב זה לא בריא, לא אומר שזה מזון קסם, אבל הוא טוב, אין בו שום דבר רע באמת

תאמין לי שאני מודע ובדקתי
ההורמונים האלה כמעט ולא משפיעים עלינו אם בכלל
לגבי תנאי המחיה של החיות אני מאוד נגד זה ובעד שינוי בתעשיה, אני לא ממש בעד אבל להפסיק את תעשית החלב, זו הדעה שלי.
ועליך עבדו בעיניים שחלב זה לא בריא, לא אומר שזה מזון קסם, אבל הוא טוב, אין בו שום דבר רע באמת

אם אתה רוצה להמשיך להאמין לשקר הזה שיבושם לך ידידי. אמרתי לך, שכל אחד יעשה ויאמין במה שבא לו.

לגיטימי, שכל אחד יאמין במה שבא לו, רק הנה מאמר בנושא שיעזור להבהיר את עניין הבריאות של החלב מבחינת ההורמונים:
The Truth About Hormones in Milk - Science Driven Nutrition
תודה על המאמר אבל לא באמת אקשיב לזה. למה? כי בימינו הכל משוחד. יצאו גם מחקרים שמראים שחלב יותר גרוע מסיגריות (לא מתכוון לחפש) אז מה? למי להאמין בדיוק?!

תודה על המאמר אבל לא באמת אקשיב לזה. למה? כי בימינו הכל משוחד. יצאו גם מחקרים שמראים שחלב יותר גרוע מסיגריות (לא מתכוון לחפש) אז מה? למי להאמין בדיוק?!
לזרוק אנקדוטות מדעיות בטענה שהן אבסלוטיות (בחלב יש הורמונים והורמונים זה מזיק לנו), ואז לטעון שכל מאמר שטוען אחרת הוא משוחד ולכן לא נכון, אבל אז לצטט שיש מאמרים אחרים כאילו הם נכונים, זה בולשיט.
אם אתה מתכוון להסתמך על מדע, תסתמך על מדע מקובל, כזה שעובר ביקורת עמיתים, כזה שמבוצע נכון.
אם אתה הולך להביא טענה מדעית, אז תביא אחת מבוססת, אתה לא יכול לבחור בפינצטה את המדע שמתאים לטיעון שלך, זה פשוט לא עובד ככה

אני לא זורק שום דבר לאוויר. יצא לי לקרוא מחקרים עדכניים שחלב זה חרא טהור כמו שלך יצא לקרוא שחלב זה אחלה דבר. אני גם לא מתכוון להתווכח על כלום. אתה סגור על הדעה שלך אני סגור על שלי רק שאני לא לוקח סיכונים מסתדר מעולה בלי חלב ומרגיש עוד יותר טוב עם זה. אתה בחור חכם, שוב, אם אתה מעוניין, תחקור תנושא לעומק ואם לא זאת כבר בחירה שלך בסף הכל נתתי דעה לפי מה שקראתי ואני אומר לך כמישהו שהיה שותה כמויות של חלב לא רק בישביל השלמת קלוריות/חלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית