הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תוכנית אחרי טקסס

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
שלום לכולם רציתי לשמוע חוות דעת .
מי שעבר את טקסס מה התוכנית הבאה שהוא בחר.
אם המטרה זה כוח ומסת שריר .
תודה לכולם

אני חושב שזה אידיווידואלי, מי שבשלב שהוא מיצה את טקסס אמור להיות ברמה שהוא מספיק מכיר את הגוף שלו ויכול לבנות תכנון לפי מה עובד/לא עובד לו, וכבר פחות ברמה של לקחת משהו מוכן מהאינטרנט ורק להציב את המספרים שלו.

מהנסיון שלי - עדיף לא לקחת משהו מוכן.

אם בכל זאת מתעקש, הייתי הולך על 531 ספציפית עם BBB.

לדעתי גלן / קורטא תובעניים מדי לאחרי טקסס.
למה לדעתך לא לקחת משהו מוכן? נראה לי שאותו ג'ים ונדלר שבנה את ה531 יודע קצת יותר על אימונים מאשר מתאמן שמסיים טקסס...

למה לדעתך לא לקחת משהו מוכן? נראה לי שאותו ג'ים ונדלר שבנה את ה531 יודע קצת יותר על אימונים מאשר מתאמן שמסיים טקסס...
אחרי טקסס אתה/המתאמן צריך להכיר את עצמך/עצמו. ולנדר לא מכיר אותך ככה שהתוכנית שתבנה לעצמך יתכן ותיהיה מתאימה יותר מאשר תוכנית מובנת שמישהו אחר בנה באופן כללי.

קודם כל נצא מנקודת הנחה שבאמת מיצית את טקסס כי מניסיון אפשר למתוח אותה מאוד והרבה זמן עד שסוחטים את הסוף.

אתה לא חייב להיצמד לתוכנית "מוכרת" אבל העקרונות שלפי דעתי צריכים להנחות הם : נפח גבוה (הנפח הכולל בטקסס לא כל כך גבוה ואמנם זה אינדבידואלי אבל בדרך כלל יש צורך לעלות משמעותית - בעיקר בלחיצות) ויותר מקום להתאוששות (בגלל הנפח הגבוה..).

אני פחות אוהב את סמולוב שהרבה משתמשים בה לבנצ' או לסקוואט כי הנפח הוא ללא בקרה וגם העצימות גבוהה, זה לא אומר שזה יוביל לפציעה אבל זה נראה לי שיגעון ללא תכלית מסוימת - גם אם מצליחים להתקדם בה.

לגבי קורטה אני באמת לא מבין איך אנשים זורקים אותה לאוויר כאילו כל אחד פה מעוניין\ יכול לבלות 3-4 שעות במכון כושר כל אימון... (ללא קשר ליעילות שלה)

אם אתה בכל זה נצמד לתבנית (פחות ממליץ כי כבר ברמה הזאת, של בינוני - מתקדם הפקטור של אינדבידואליות הוא יותר משמעותי) מסויימת הייתי ממליץ על 5X5 פנדלי למתקדמים.
בהצלחה

בעזהי"ת

מהנסיון שלי - עדיף לא לקחת משהו מוכן.

אם בכל זאת מתעקש, הייתי הולך על 531 ספציפית עם BBB.

לדעתי גלן / קורטא תובעניים מדי לאחרי טקסס.

אחרי טקסס, אישית, עברתי לקורטה. העצימות הייתה לטריפלים.

בעזהי"ת

קורטה יכולה להתאים, טקסס למתקדמים יכולה, 531 BBB אף היא, טקסס על פי קורטה בשביל עוד וריאציה, שייקו גם כן, סמולוב לכמה סבבים, פנדלי ועוד לא מעט תכניות.
רוצה לשאול על קורטה? היא ברוטאלית מכדי שאמליץ עליה. אתה צריך לרצות בעצמך את חוסר השפיות שלה.

למה לא תכנית מהמגירה?
השגיאה הכי גדולה שלי באימונים (מתאמן רצוף 10 שנים, מתחרה 5 שנים) זה ללכת על תכניות שמישהו כתב ״לכולם״.
עשיתי המון תכניות, חלקן מוצלחות, חלקן כשלון, חלקן אני הרסתי, חלקן פשוט לא מתאימות לי (לא בגלל שאני יהלום מיוחד, אלא בגלל הנתונים שלי).
ליניארית, טקסס, 531, גלן, שיקו, קיוב, בולגרית... בטוח שכחתי כאן משהו.
היתרון בלעשות הכל לבד - אתה לומד מטעויות, והיום אני מאוד חכם יחסית לגבי תכניות אימונים ובניית תכנית (בשביל עצמי).
החסרון - אתה שורף המון זמן (שנים לפעמים) עם התקדמות מינימלית.

אני רואה הרבה חבר׳ה מתחילים שעובדים עם מאמן, אפילו און ליין, ההתקדמות היא פנומנלית לעומת לאמן את עצמך לבד. מתחילים מ0 מגיעים ל550-600 טוטאל תוך פחות משנה בצורה די חלקה. כמובן החלק היותר מורכב זה להתחזק מעבר לרף הזה ושם מאמן זה עניין עוד יותר נחוץ.

עניין נוסף הוא, שתכניות מוכנות עובדות לזמן מוגבל, במיוחד עם ההכללה של מתאמן ״מתחיל / בינוני / מתקדם״. אוקיי סיימת טקסס, גלן, קורטא, מה אז? יש כל כך הרבה פקטורים אינדיוידואלים שתכנית מוכנה לא כוללת שחובה להבין שזה עניין של זמן.

יש כאן כמה מאמנים בפורום עם מתאמנים עם התקדמות מעולה. ממליץ להיעזר בהם. אני יכול להמליץ על שמות נוספים און ליין אם זה רלוונטי.

לא יודע עדיין איך ההכנה שלי לדצמבר הולכת להראות אבל אני מניח שעולם אחר בהשוואה לטקסס (שעבדה מצוין והנפח שלה זה הדבר הכי טוב שקרה לי לסקוואט והבנץ')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית