הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוף הורדת אחוזי שומן - סיוע בתוכנית למסה

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך

Ohana

משתמש מתחיל
185
38
נק' מוניטין:
53
185
38
שלום לכולם,
אני קורא פה לא מעט, בין אם אלו הנושאים או המאמרים שמתפרסמים. החלטתי הפעם כן להייעץ ואשמח לדעה של המומחים פה.

די "טבעתי" בים של שיטות אימון למתחילים, SS, לינארית, AB, ועוד ועוד... קראתי, הפנמתי את העקרונות, ובכל זאת אני לא בטוח באיזו תוכנית עלי לבחור עכשיו.
צריך את עזרתכם בבניית תוכנית להעלאת מסה, בצורה "נקייה" או "עדינה" - להשאר על לא יותר מ200-300 קלוריות פלוס יומי.

קצת רקע:
  • הייתי בחור שמנמן, החלטתי קודם כל להתחטב ולהוריד אחוזי שומן. הלכתי לתזונאי, נמדדתי, ועמדתי בפברואר על 17.6%.
  • מפה התחלתי תוכנית שעיקרה לחטב, משמע הייתי במאזן שלילי.
  • מאוד אהבתי לרוץ, בעיקר בגלל השיפור המהיר, והתחושה הטובה של להגיע להישגים בפעם הראשונה (כמו חצי מרתון). מאוד אוהב את האירובי והריצות הבינוניות (10-16 ק"מ בקצב של 5:00-5:30/ק"מ).
  • באמצע אפריל התחלתי לעבוד בחד"כ. למרות שעדיין המשכתי עם המאזן השלילי, פשוט העלתי את כמות החלבון.
  • כרגע אחרי כמעט שלושה חודשים האימונים שלי מתחלקים ככה: ABRABXR
  • A - אימון חזה,יד קדמית, גב. B-רגליים, כתפיים,יד אחורית. בטן גם וגם. R - ריצה. סה"כ קילומטרז' שבועי - 25 ק"מ. X - מנוחה/כדורגל בשכונה.
  • לדעתי התוכנית כוח שלי לא מספיק טובה.
  • היום אחרי מדידה אני עומד על 7.8% שומן. קצת פחות מהורדה של 10% בחמישה חודשים. שזה נחמד, לא מדהים, אבל אין לי כמעט מסה של שריר בגוף. ולכן מפה משנים כיוון...
עוד נתונים:
גובה 173 ס"מ
משקל 64 ק"ג
א"ש 7.8

מה אני רוצה עכשיו?
  • להתחזק. כרגע ההתקדמות שלי בחדר כושר הייתה מאוד מאוד איטית, עם בכלל, בגלל התפריט השלילי וגם כי התוכנית הנוכחית שלי, לא משהו.
  • כרגע די "חלש", למשל: סקווט 50קילו 4X10 ; לחיצת חזה 45קילו 4X8.
  • כן להעלות במשקל, אבל כמה שיותר מסה רזה. אני יודע שזה לא עולם אידאלי שאעלה למשל 7 קילו הכל שריר, אבל כן לא הייתי רוצה להעלות מעל אחוז-אחוז וחצי.
  • תפריט - פחות צריך ייעוץ בנושא,אני עם התזונאי שלי 2600 קלוריות, יוצא 200-300 פלוס יומי (אחרי חישוב של כלל הפעילויות, אימוני כוח ואירובי). מבחינת חלבון - 130 גרם ביום.
  • צריך לציין שאני יכול להתחיל עכשיו תוכנית כוח חדשה רק למשך חודשיים בלבד, כי לאחר מכן אני טס לטיול ארוך. שם אנסה בעיקר לשמר מה שיש או לפחות לא לאבד הכל, בעזרת אימוני רצועות ומשקל גוף.
  • הייתי שמח לשלב כמה שיותר תרגילי משקל גוף כמו מתח ומקבילים. כרגע זה לא נכנס לתוכנית הנוכחית שלי (AB) רק כחימומים, 3 סטים.

שורה תחתונה - איזו תוכנית ללכת כשהרעיון הוא פלוס יחסית קטן? אם AB, באיזו חלוקה של קבוצת שרירים, ועל אילו תרגילים לא לוותר? אשמח למיקוד וסיוע בנושא
אציין שאני לא מעוניין בתוכנית כמו SS, שנשמעת מעולה, אבל דורשת שעות שינה יותר ממה שאני נותן וצריכה קלוריות גבוה ממה שאני רוצה. מעדיף התקדמות איטית

בבקשה, תגובות ענייניות, יש פה המון חבר'ה מקצועיים והייתי שמח לשמוע את דעתם 😃

נערך לאחרונה:
אפשר לבנות תוכנית שלמה המבוססת על משקל גוף וגומית התנגדות שזה מעולה למי שנמצא בדרכים הרבה.
תכניות כאלה אפשר לעשות בכול מקום( מישהו אמר טבטה? )
יש המון מאמרים בנושא.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה, אבל לא הבנתי את ההקשר.
אני כרגע לא בדרכים, אלא יכול להתאמן אימוני כוח עם מוט ומשקלים בחדר כושר 4 פעמים בשבוע

בחודשיים אתה כן תרגיש שינוי אבל בקושי יהיו תוצאות נראות לעין... קח זאת בחשבון

חודשיים זה לא הרבה זמן אבל בגלל שאתה מתאמן מתחיל כול תוכנית שתעשה תראה תוצאות. כולל אימון משקל גוף.
אני לדוגמה נמצא הרבה בדרכים ותוכנית בסגנון טבטה עובדת לי מצוין ואפילו רואים תוצאות.

• פותח/ת השרשור
זיו - כשמספטמבר אהיה בדרכים הכיוון שלי יהיה לעשות טבטה וTRX בהצלבה, וריצה בשבוע. כרגע יש לי עוד זמן להתחזק בחדר כושר, חבל שלא לנצל את זה

חשבתי ללכת אז על התוכנית של הטנק, עם שינויים מסויימים.
מה דעתכם?
מצרף את התוכנית המקורית שפורסמה, עם שינויים ושאלות שהייתי רוצה לבצע.

AB למתאמן מתחיל/בינוני ל4 אימונים בשבוע
A - חזה כתפיים יד אחורית
בנץ' פרס 3X5
אוברהד פרס 3X5
מקבילים 2X8
פרפר בדאמבלים 2X10 >> האם אפשר לעשות פרפר במכונה? מעדיף מבחינת נוחות
הנפות קדימה 3X10
לחיצה צרפתית 2X10
פשיטת מרפקים בכבל 2X10
כפיפות בטן 2X15 >> פה אעשה פשוט תרגילי בטן שונים - בדרך כלל הרוטינה שלי כוללת הנפות רגליים בשכיבה, ראשן טוויטס עם קאטלבל, מונטיין קליימבר ופלאנק.

B - רגליים גב יד קדמית
סקוואט 3X5
דד ליפט 1X5
לאנג'ים עם משקולות 3X8
פנדליי רואו 3X8 >> די מקשה כרגע בתרגיל הזה, בטכניקה. פולי (משיכה רגילה) יוכל להחליפו?
מתח בנות 3X10
כפיפות מרפקים במוט 2X10
תאומים בסמית' משין 2X20 >> אפשר תרגיל אחר לתאומים שאינו בסמית' משין? בעייתי במכון שלי הסמית'
פשיטות גו 2X12 >> ניתן להוסיף סטים ו/או חזרות? עד כה הייתי עושה 15X4 בזווית של 50 מעלות. אולי להוסיף משקל

עלי פי הניסיון שלי תוכנית פשוטה יותר תעשה את העבודה מצוין.

שאני לא בדרכים אני סוחט את התכנית ss מכול הכיונים אפילו עם אני מעלה קילו אחד בכול אחד מתרגלי הבסיס.

אני בטוח שקראת את המאמר על הss
ואני בטח חופר
אני קראתי אותו לפחות עשר פעמים
וזה התנ"ך שלי.

בהצלחה
תעדכן התקדמות

• פותח/ת השרשור
SS נשמע מעולה אבל ידרוש ממני יותר שינה והרבה יותר קלוריות. אני לא יכול וגם לא מעוניין בזה כרגע.
מה דעתכם על זה:
: A - חזה כתפיים יד קדמית ובטן
בנצ פרס 6*3
פרפר 12*2
מילטרי פרס 6*3
הנפות קדימה 10*2
מתח בנות 6*3
כפיפות מרפקים במוט דאבליו 10*3
בטן:
ראשן טוויס 15*2 + בטן במזרחית 15*2 + הרמות רגליים 15*2 + פלנק 60ש*2

B - רגליים גב יד אחורית
סקאווט 6*3