הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיץ תפוזים/תפוחים - באמת טבעי?

Bart496

משתמש מתחיל
77
4
נק' מוניטין:
4
77
4
אשמח לעזרה אנשים, אני מתאמן כבר כמה זמן(כרגע בחיטוב) ורוצה להכניס קצת בריאות ומאכלים מזינים לתפריט שלי.
אני מאוד אוהב תפוזים ותפוחים וקראתי שהם מאוד בריאים וכדאי לשלב אותם בתפריט התזונה.
הבעיה היא שבגלל ימים עמוסים(לימודים/עבודה) אין לי יותר מדי זמן בשביל לאכול תפוז/תפוח ומעדיף אותם שהם במיץ, לסחוט אותם ידני כל פעם גם לא תמיד הולך..

השאלה שלי היא אם אני קונה מיץ תפוזים/תפוחים טבעי(של פריגת/פריניב), שככה הרבה יותר נוח לי לשלב בתפריט, זה אכן טבעי ומכיל את הויטימינים כל בפרי רגיל?

תודה !

לדעתי לא כי חלק מהויטמינים נמצאים בקליפה (תפוחים) ובפלחים עצמם בתפוז אבל עדיין יש ויטמינים...

נערך לאחרונה:
בחיטוב לא נוגעים בשתיה מתוקה (אלא אם יש ממתיקים וגם זה לא בהזגמה).

בכלל פרוקטוז נחשב לאחד הסוכרים הכי לא בריאים לצריכה ללא סיבים, לכן הייתי מוציא אותו (מיץ!) מהתפריט.

מיץ זה רעיון ממש לא משהו, אתה לא מקבל פה כמות עצומה של ויטמינים, ומוציא את כל הסיבים, ככה שנשאר לך מי סוכר
אם אתה קונה מיץ בבקבוק אז זה מי סוכר עם תוספת סוכר

היום שלך כל כך עמוס שאתה לא יכול לשים תפוח בתיק ולאכול אותו בהפסקה שלך בשעה 9:30, שבה אתה יכול לגלוש בסמארטפון?
מיץ זו לא בחירה תזונתית טובה לדעתי, בעיקר בגלל הסיבות שציין @kotzer.

• פותח/ת השרשור
מיץ זה רעיון ממש לא משהו, אתה לא מקבל פה כמות עצומה של ויטמינים, ומוציא את כל הסיבים, ככה שנשאר לך מי סוכר
אם אתה קונה מיץ בבקבוק אז זה מי סוכר עם תוספת סוכר
ואם אני אוכל את התפוח/תפוז כמו שהוא,או סוחט ידני, זה סבבה?
בחיטוב לא נוגעים בשתיה מתוקה (אלא אם יש ממתיקים וגם זה לא בהזגמה).

בכלל פרוקטוז נחשב לאחד הסוכרים הכי לא בריאים לצריכה ללא סיבים, לכן הייתי מוציא אותו (מיץ!) מהתפריט.
תפוז/תפוח כמו שהוא בתקופת החיטוב, זה בסדר? הבעיה היא רק כי זה מיץ? ואם אני סוחט אותו ידני?

ואם אני אוכל את התפוח/תפוז כמו שהוא,או סוחט ידני, זה סבבה?

תפוז/תפוח כמו שהוא בתקופת החיטוב, זה בסדר? הבעיה היא רק כי זה מיץ? ואם אני סוחט אותו ידני?
אם אתה אוכל אותו אז אין בעיה ממש, כמובן תנסה לאכול מעט פירות, עד 2 ביום
אם זה מיץ זה פחות טוב, כי אם אתה רוצה כוס למשל, זה כבר כמה פירות

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.
משהו שאני חייב להבין, אמרת שבמיץ אין בקושי ויטמינים ואין סיבים, ומה שנשאר זה רק סוכר.
ראיתי מיץ תפוזים של פרימור, רשום עליו סחוט 100% טבעי, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, וברכיבים של המשקה(להבדיל ממשקאות אחרות) רשום רק : מיץ תפוזים.

אז מה ההבדל בין מיץ כזה למיץ שאני סוחט בעצמי מתפוז? גם בו אין סיבים ובקושי ויטמינים?

תודה על התגובה.
משהו שאני חייב להבין, אמרת שבמיץ אין בקושי ויטמינים ואין סיבים, ומה שנשאר זה רק סוכר.
ראיתי מיץ תפוזים של פרימור, רשום עליו סחוט 100% טבעי, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, וברכיבים של המשקה(להבדיל ממשקאות אחרות) רשום רק : מיץ תפוזים.

אז מה ההבדל בין מיץ כזה למיץ שאני סוחט בעצמי מתפוז? גם בו אין סיבים ובקושי ויטמינים?
ההבדל הוא לא גדול, אבל כנראה שיש בו פחות ויטמינים, כי בפרימור זה מיץ תפוזים מרוכז עם מים, והקטע זה שרוב הויטמינים שבגללם אולי איכשהו שווה לשתות מיץ, הם רגישים לאוויר ומתחמצנים ככל שהם יותר זמן מחוץ לפרי

• פותח/ת השרשור
ההבדל הוא לא גדול, אבל כנראה שיש בו פחות ויטמינים, כי בפרימור זה מיץ תפוזים מרוכז עם מים, והקטע זה שרוב הויטמינים שבגללם אולי איכשהו שווה לשתות מיץ, הם רגישים לאוויר ומתחמצנים ככל שהם יותר זמן מחוץ לפרי
הבנתי.. תודה רבה !

אם אני לא טועה חלק מהסיבים/ויטמינים בתפוז נמצאים בדברים הלבנים האלו שאתה רואה בתוכו. וברגע שאתה סוחט אותו אז אתה משאיר אותם וסוחט רק את הסוכר. לכן לא מומלץ באמת לשתות מיץ ועדיף לאכול. את הפרי.

בתפוז לדוגמא יש את כל "הסיבים הלבנים" האלה שאתה רואה על הפרי ואוכל אותם, במיץ אתה רואה אותם? - ברגע שאתה סוחט אותו למיץ אתה מפרק בצורה מכנית מרבית מהסיבים התזונתיים ולכן הערך שלהם יורד, בנוסף הרבה מהויטמינים גם נפגעים בנזק המכני וגם רגישים יותר לחמצון מהרגע שהכנת את המיץ.
כדי למלא כוס גדולה במיץ תפוזים (כמו שמכינים לך בבתי קפה) יש צורך בערך ב6 תפוזים, אני מאמין שאם היית אוכל את התפוז אז היית מסתפק בתפוז בודד אולי ב-2 (במיץ גזר סחוט שמגישים בבתי קפה יש בין 9-12 גזרים - וגזר לא תמים, הוא מכיל אותו ריכוז סוכרים כמו תות).

אני לא אומר שמיצים זה השטן, אבל כדאי להתייחס לדברים כמו שהם ולא לראות דוכן של ילדות חמודות שמוכרות מיץ תפוזים עם מודעות של "100% טבעי" "פצצת אנרגיה" "ויטמין C" ולקנות 2 כוסות כדי לעזור להם לממן את המשלחת למחנה הקיץ של הצופים בדנמרק. (נתקלתי זה השבוע)

נ.ב כמה אתה לחוץ בזמן שאתה לא יכול לאכול תפוח או תפוז?

@Bart496 ראיתי תוכנית בטלויזיה לפני כמה שנים שפירות אחרי שנפתחים עוברים תהליך חימצון ומאבדים כמות מאד גדולה של ויטמינים ברמה שאפילו לחתוך את התפוח מראש זה לא כדאי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית