הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית 531

• פותח/ת השרשור riko
  • פורסם בתאריך

riko

משתמש מתחיל
194
4
נק' מוניטין:
4
194
4
האם קיים עוד תוספות שאפשר להלביש על התוכנית חוץ מהתוספת בחירה של הBBB או 2 תרגילי עזר של 3-5x10-20.

יש הרבה ווריאציות של התוכנית, ועוד כל מני "אתגרים", כלומר מספר שבועות של עבודה סציפית יותר
הכל כתוב בספר שלו beyond 531, ולמנות את כולם זה פשוט יהיה להסביר 3/4 ספר, אז עדיף שפשוט תקרא אותו
הוא הוציא גם ספר חדש שנקרא forever 531 שהוא מגדיר כהעבודה הטובה ביותר שלו אי פעם, ולדעתי כן כדאי לקרוא אותו ברגע שהוא יהיה זמין באיזור (אין גרסת PDF)

פוראבר 531 ספר טוב עם הרבה גרסאות שונות של התכנית. אבל, לא הייתי ממליץ לקרוא אותו לפני שקראת את 531 second edition ואת beyond 531, כי אתה לא תבין כלום

• פותח/ת השרשור
יש הרבה ווריאציות של התוכנית, ועוד כל מני "אתגרים", כלומר מספר שבועות של עבודה סציפית יותר
הכל כתוב בספר שלו beyond 531, ולמנות את כולם זה פשוט יהיה להסביר 3/4 ספר, אז עדיף שפשוט תקרא אותו
הוא הוציא גם ספר חדש שנקרא forever 531 שהוא מגדיר כהעבודה הטובה ביותר שלו אי פעם, ולדעתי כן כדאי לקרוא אותו ברגע שהוא יהיה זמין באיזור (אין גרסת PDF)
אם אקנה את הספר forever 531 אוכל לקחת משם את כל הידע שאצטרך להאפשרויות שציינת או שאצטרך את הגרסה הקודמת?
וזה נכון שאצטרך לקרוא 2 ספרים קודמים שהבוחר ציין לפני דהתחיל לקרוא את הגירסה החדשה?

אם אקנה את הספר forever 531 אוכל לקחת משם את כל הידע שאצטרך להאפשרויות שציינת או שאצטרך את הגרסה הקודמת?
וזה נכון שאצטרך לקרוא 2 ספרים קודמים שהבוחר ציין לפני דהתחיל לקרוא את הגירסה החדשה?
אתה תצטרך לקרוא את הקודמים כדי להבין את התוכנית עצמה

אדיר - התכנית עצמה טובה עם עקרונות מעולים. הבעיה בדרכ היא ביישום שלה, שם גם אני שגיתי.

לדעתי האישית BBB זה הדבר אולי הכי טוב בתכנית, אני ״גנבתי״ את זה לתכנית שלי ומבצע כבר למעלה משנה את זה.

דווקא עובדת. הכל תלוע מה המטרות. בשביל רק להרים כבד והכי כבד ובשביל להתחרות בPL, כנראה שיש תכניות יותר טובות. בשביל strength and conditioning תכנית טובה מאוד עם המון התאמות.

אף אחד פה לא עושה את זה. בחו"ל אנשים מקפידים לעשות את הקונדישינג שוונדלר מציע. לרוב זה עבודה עם מזחלת, הליכות עם ווסט, ספרינטים וכזה. 2-3 בשבוע, אבל שוב זה תלוי בבנאדם ובמטרה. חוץ מהקונדישינג התכנית גם כוללת בתחילת כל אימון כמה תרגילים פשוטים של כח מתפרץ, כמו קפיצות וזריקות כדור.

בגדול רמת השיפור בכח היא איטית יותר מתוכניות PL קלאסיות, אבל למי שרוצה להתחזק ותוך כדי לשמור על כושר ולהתאמן על עוד דברים, התכנית עובדת נהדר.
שוב, הכל תלוי במטרות.

קונדישנינג זה כלי מעולה להרבה ענפי ספורט, אבל לא לPL.
התוכנית נכתבה במקור לא ל-PL, אפילו ג'ים וונדלר הכין אותה כשהוא החליט להתרחק מ-PL
אבל אני לא לגמרי מסכים שאין לזה מקום, זה יותר טוב במקרה שאתה מתקשה לסיים את העבודה בגלל לב ריאה לא מספיק טוב, או אם אתה רוצה לקצר את זמני המנוחה שאתה צריך, או להצליח לדחוף סופר סטים בלי לפגוע באיכות של כל סט

זה יעזור למקרה זה, אבל לא כמו נפח גבוה רגיל של PL.

״רמת הכושר הנדרשת מפאוורליפטר זה להצליח 9 סינגלים ביום שלם, אם אתה לא מצליח את זה בגלל כושר לב ריאה נמוך, אתה כנראה הולך למות.״
-ד״ר מייק ישראטל

בנוסף, ד״ר ג׳יימס הופמן, שקיבל את הדוקטורט שלו על מחקר בשימוש במזחלת (סלד) לספורטאים אמר בעצמו שאין שום הגיון בזה. הHIIT / קונדישנינג צריך להיות קשור לספורט, אחרת זה לא תורם לביצועים בספורט עצמו.

אם מדברים על בריאות כללית - זה עניין אחר.

לדעתי האישית BBB זה הדבר אולי הכי טוב בתכנית, אני ״גנבתי״ את זה לתכנית שלי ומבצע כבר למעלה משנה את זה.
עד כמה אתה סומך על זה?
העצימות של זה נמוכה מידי בגדול. התרומה לכוח לא משמעותית כנראה.
אני מסתכל גם עד כמה היא קידמה ובמה ואת מי.
דר התקדם איתה בשלבים לא מאוד מתקדמים בפלג תחתון, אופק לא התקדם בכלל אני חושב.
אני גם לא הוצאתי ממנה כלום בערך.

אם מישהו לא מצליח להתקדם בתוכנית, זה בעיקר בגלל האגו.
ואני לא חושב שהיא תתאים בצורה הבסיסית שלה לרוב המתאמנים, כי או שהיא תיהיה משעממת מידיי עם מעט נפח או שה fsl והסטים של ה + יכשילו.

• פותח/ת השרשור
עקרונית בתכנית אתה אמור לעשות יומיים של קונדישנינג ועוד מלא מוביליטי, זה שכמעט אף אחד לא עושה את זה, זה משהו אחר
מזה מוביליטי וקונדישנינג?
ואלה תוספות מומלצות להוסיף שמומלצות עד שאקרא את הספרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית