הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית 531

• פותח/ת השרשור riko
  • פורסם בתאריך

riko

משתמש מתחיל
194
4
נק' מוניטין:
4
194
4
האם קיים עוד תוספות שאפשר להלביש על התוכנית חוץ מהתוספת בחירה של הBBB או 2 תרגילי עזר של 3-5x10-20.

בעזהי"ת

קונדישנינג זה כלי מעולה להרבה ענפי ספורט, אבל לא לPL.

אני חושב שזה גורם התורם ליכולת התאוששות גבוהה יותר. כמובן שאין שום תועלת ביכולת לרוץ חצי שעה - שלא רק אינה קשורה לפאוורליפטינג, אלא שמוסיפה בתורה גורם תשישות נוסף. מנגד, תצורות עבודה כמו זו של קלוקוב, להלן, בהחלט יכולות להיות שם בעיתוי המתאים, נניח לאחר אימון העצימות של טקסס מת'וד.

יהיה קשה להסתכל נקודתית על BBB בתור שיטה להתקדמות ולתת דוגמאות ״כן/לא התקדם״.

כי יש עוד (לפחות 10) גורמים באימונים שיכולים לעזור / לתקוע את ההתקדמות.

ספציפית לגבי אופק ודר, אופק היה הכי חזק~ בתקופה שעשה BBB אם אני לא טועה, תכלס ממנו העתקתי את העקרון / חלוקה של השיטה שאני מתאמן כיום (פלג גוף תחתון) כמובן עם התאמות. לגבי דר אני לא זוכר ספציפית. אני כן זוכר שהוא מאד אוהב 531.

אני אגב הוספתי BBB לפני שנה וחצי~ וזו התקופת אימונים הכי טובה שלי אי פעם בערך.

ספציפית לגבי העצימות, בהכנה הקודמת הגעתי לBBB סקוואט בלי חגורה עם 160, שהיה לא קל בכלל, וזה חרבן לי את ההתאוששות וגם נפצעתי באחת הפעמים בגלל זה. התחזקתי המון אבל זה היה פשוט יותר מדי.

ההכנה הזאתי, הורדתי עצימות, עשיתי HB והכי הרבה הגעתי ל140 שאני הרבה יותר חזק עכשיו (20 קילו מעל פעם קודמת לנפח 5X5). ההתאוששות הייתה טובה מאימון לאימון, לא היו גריינדים ותמיד היו לי לפחות 3 חזרות בטנק. זה אימון סקוואט שני (קל) בשבוע. לא חובה עצימות גבוהה בשביל להתחזק. העקרון הוא להגדיל את הנפח השבועי בלי להקשות משמעותית על ההתאוששות (עצימות נמוכה יחסית) וזה עובד מצויין. כמובן חשוב לעשות התאמות למתאמן עצמו.

התכנית מאד גמישה והיישום שלה יכול לנוע למעולה עד למטומטם.

דר וחן בשתי ליגות שונות במשקל לבנץ, יהיה לא נכון להשוות.

ככל שהבנץ יותר חזק, ככה יותר קשה לשרוד תדירות גבוהה ועצימות גבוהה, שהבנץ פחות חזק , עצימות ותדירות זה הכרחי להתקדם.

התכנית מאד גמישה והיישום שלה יכול לנוע למעולה עד למטומטם.

דר וחן בשתי ליגות שונות במשקל לבנץ, יהיה לא נכון להשוות.

ככל שהבנץ יותר חזק, ככה יותר קשה לשרוד תדירות גבוהה ועצימות גבוהה, שהבנץ פחות חזק , עצימות ותדירות זה הכרחי להתקדם.
אז בעצם לדעתך ברמה המאוד מתקדמת היא יכולה לעבוד בבנץ'?

הבעיה, לדעתי, שרוב האנשים שעשו את התכנית פה בארץ הכירו אותה רק מהמאמר פה וממאמרים באינטרנט. 531 היא טיפה מורכבת בפעם הראשונה שעושים אותה, עם הרבה התאמות ואופציות וצריך ללמוד אותה ולדעת איך להתאים ברמה האישית.

ראיתי פה כבר כמה בלוגים של אנשים שעושים ג'וקרים כבדים כל אימון, עובדים עם TM גבוה מידי ונשרפים וכל מיני דברים שמונעים התקדמות. לדעתי לעשות את התכנית בלי לקרוא את הספר הראשון והשני, לפחות, זה לא לעשות את התכנית. התכנית מאוד גמישה, כל תרגיל מרכזי יכול לקבל תבנית שונה של ווליום ועצימות, וצריך לנסות ולהבין מה עובד עלייך. יש טמפלטים של 3 סקוואטים בשבוע, של פעמיים, ויש גם של סקוואט פעם ב10 ימים. יש טמפלטים שמגיעים לכמות משוגעת של נפח בבנץ', ויש כאלה שבעיקר על עצימות והשאר השלמות עם תרגילי עזר, יש כאלה שאתה הולך על סט של אול אאוט בכל אימון, ויש התקדמות בחמישיות.
שורה תחתונה, אם לא קראת את הספרים, לא עשית את התכנית בצורה האופטימלית.
הגמישות הבלתי מוגבלת כמעט בתכנית, ביחד עם התקדמות בקצב איטי יחסית, היא אופציב מצוייהת לתכנון לטווח ארוך, תוך כדי התמקדות בכמה מרכיבי כושר במקביל.

הבעיה, לדעתי, שרוב האנשים שעשו את התכנית פה בארץ הכירו אותה רק מהמאמר פה וממאמרים באינטרנט. 531 היא טיפה מורכבת בפעם הראשונה שעושים אותה, עם הרבה התאמות ואופציות וצריך ללמוד אותה ולדעת איך להתאים ברמה האישית.

ראיתי פה כבר כמה בלוגים של אנשים שעושים ג'וקרים כבדים כל אימון, עובדים עם TM גבוה מידי ונשרפים וכל מיני דברים שמונעים התקדמות. לדעתי לעשות את התכנית בלי לקרוא את הספר הראשון והשני, לפחות, זה לא לעשות את התכנית. התכנית מאוד גמישה, כל תרגיל מרכזי יכול לקבל תבנית שונה של ווליום ועצימות, וצריך לנסות ולהבין מה עובד עלייך. יש טמפלטים של 3 סקוואטים בשבוע, של פעמיים, ויש גם של סקוואט פעם ב10 ימים. יש טמפלטים שמגיעים לכמות משוגעת של נפח בבנץ', ויש כאלה שבעיקר על עצימות והשאר השלמות עם תרגילי עזר, יש כאלה שאתה הולך על סט של אול אאוט בכל אימון, ויש התקדמות בחמישיות.
שורה תחתונה, אם לא קראת את הספרים, לא עשית את התכנית בצורה האופטימלית.
הגמישות הבלתי מוגבלת כמעט בתכנית, ביחד עם התקדמות בקצב איטי יחסית, היא אופציב מצוייהת לתכנון לטווח ארוך, תוך כדי התמקדות בכמה מרכיבי כושר במקביל.
הספר הראשון הוא היחיד שרלוונטי כל השאר לפח

לדעתי דווקא הראשון הכי פחות טוב, השני הרבה יותר פרקטי, ואם באמת לוקחים את התכנית ברצינות רצוי גם לקרוא את השלישי.

ברמה המאוד מתקדמת היא יכולה לעבוד לבנץ׳. לא אמרתי שהיא בהכרח תתאים.

את האמת אין לי מושג איך להתאמן שיש לך 200 בנץ׳, שנגיע לשם אביע דעה רלוונטית. אני יודע רק מה לא לעשות שהבנץ׳ ככ גבוה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית