הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פניה לראשי האתר ושאר המומחים הפעילים.

בעצם הכל זה עניין של כסף? גורמים כלכליים בעצם מכתיבים לציבור "מה נכון" ומספקים מידע שגוי כדי לקדם עצמם?

😆😆😆😆😆

רק עכשיו אתה עולה על זה?
הכסף שולט פה בהכול- "בעל המאה הוא בעל הדיעה".
למשל מקדונלדס יכולים להמשיך למכור לך את הבולשיט שהמזון שלהם בריא ובלה בלה, למה אתה חושב שהם עושים את זה? כי הם נחמדים?

😆😆😆😆😆

רק עכשיו אתה עולה על זה?
למשל מקדונלדס יכולים להמשיך למכור לך את הבולשיט שהמזון שלהם בריא ובלה בלה, למה אתה חושב שהם עושים את זה? כי הם נחמדים?

מאז יצא הסרט של הבחור שעלה במשקל הודות לאוכל שלהם, קצת קשה למכור תדמית של בריאות. כמובן שקיימים עוד מחקרים בנושא.

😆😆😆😆😆

רק עכשיו אתה עולה על זה?
אני שמח שאני מצחיק אותך

לא ניתקלתי בבן אדם שחושב שהמזון של מקדונלדס בריא למרות הקמפיין שהם מנסים להריץ עם הסלטים והשטויות האלו...

מאז יצא הסרט של הבחור שעלה במשקל הודות לאוכל שלהם, קצת קשה למכור תדמית של בריאות. כמובן שקיימים עוד מחקרים בנושא.

ומי עושה תמחקרים? (רמז, מקדולנס...)
הם רושמים לך שמן קנולה עם ככה וככה שומן רווי וכול מיני כאלה.
יכול להיות שזה באמת נכון והם השתפרו אבל אני לא קונה את זה ואני לא תופס אותם כאוכל "בריא" אין לי בעיה לאכול מקדולנס אבל שלא יעבדו עליי בעיינים שזה בריא.

ומי עושה תמחקרים? (רמז, מקדולנס...)
הם רושמים לך שמן קנולה עם ככה וככה שומן רווי וכול מיני כאלה.
יכול להיות שזה באמת נכון והם השתפרו אבל אני לא קונה את זה ואני לא תופס אותם כאוכל "בריא" אין לי בעיה לאכול מקדולנס אבל שלא יעבדו עליי בעיינים שזה בריא.

המשפט השני שהקלדתי בפוסט הקודם בא להוסיף על הראשון, לא להוות משקל נגד...

מי שחושב שהמרצים בוינגייט חיים בעבר, שיראה מה לא נכון במה שהם מלמדים, מי שקורא עובדה וחושב זהו, אז הוא טועה. הדעות חלוקות אפילו בין המומחים בכמה תחומים. מי שראה משהו לא נכון שאמרו אני רוצה לראות. בואו ניראה מה לא נכון שמה שמלמדים שם...
אני יודע מאיפה הכל התחיל, מזה שמלמדים ברמה נמוכה, ולא מספיק ידע לגבי המקצוע. פה אני מסכים. אבל צריך לזכור שיש חוק ומה שקבעו להם ללמד ולבחון זה מה שהם עושים. מדובר על מספר שעות קטן בכל תחום ומשם אמורים לפתח את ההיתענינות העצמית אחרי שאת הבסיס של של הבסיס הם קיבלו. מי שרוצה יכול גם ללמוד במקצועות עצמם יותר לעומק. תאמינו לי מורה של יחידה אחת לא ילמד 5 יחידות, ומורה של 5 יחידות בבית ספר לא ילמד את הרמה של האוניברסיטה. אם יצא חוק שיקבע לוינגייט או לכל גוף אחר להעביר את השיעורים ברמות אחרות זה מה שיהיה. דוגמא לזה אפשר לראות במדריכי כדורסל וכדורגל ששיעורי אנטומיה הם לומדים בידיוק חצי ממדריכי כושר. כי זה מה שקבעו להם.

וגם הרמה שלהם בהתאם, מדוע הרמה של המאמני כדורגל בארץ נמוכה?, למה הם כל הזמן יוצאים להשתלמויות אצל מאמנים אחרים? (גם בכלל הכיף). הם רוצים להיות יותר טובים מאחרים.
ויינגייט הרמה שלהם סבירה, הבוגרים שמה יוצאים עם ידע בסיסי מאוד, מי שלא לומד ומעמיק לבד. הוא יהיה מדריך בינוני.
מספיק שתשאלו את המדריך המתחיל, מה ההבדל בין פולי רחב לפולי צר, תקבלו תשובות מאוד יצירתיות 😉

• פותח/ת השרשור
ידעתי שאני אצטער על הפוסט הזה, אבל הייתי חייבת.

ולמה הם (וינגייט)לא רוצים\ יכולים(?) לקבל מידע חדש יותר?

על זה בדיוק אני מדברת.

לא באה להעליב פה אף אחד, אבל אתם אתר קטן שבא משום מקום, שקובע שוינגייט חיים במאה הקודמת וכו' וכו'.

אתם לא חושבים שאתם קצת מתנשאים? השאלה היא מאיפה לכם שוינגייט מזיינים ת'שכל? (כן, גם אני לפעמים הורסת את העברית שלי).

על זה בדיוק אני מדברת.

לא באה להעליב פה אף אחד, אבל אתם אתר קטן שבא משום מקום, שקובע שוינגייט חיים במאה הקודמת וכו' וכו'.

אתם לא חושבים שאתם קצת מתנשאים? השאלה היא מאיפה לכם שוינגייט מזיינים ת'שכל? (כן, גם אני לפעמים הורסת את העברית שלי).
לפעמים כדי להתקדם צריך לשחות נגד הזרם בזמן שעל החוף אנשים מנידים את הראש בשלילה.

על זה בדיוק אני מדברת.

כמה וכמה אנשים עברו פה את הקורס אז אני מאמין שמניסיון מדברים פה.
ואם אתה כבר ממש מתענינת בזה לכי לכמה מכונים בעיר שלך תשאלי שאלה זהה ותראי כמה תשובות תקבלי..✌️

על זה בדיוק אני מדברת.

האתר לא קובע, כמה אנשים מחווים דעתם בנושא. חיווי הדעת נובע מניסיון אישי של הדובר, כולל הסתמכות על נסיונו של הזולת בנושא.

אם את חושבת שאנחנו מתנשאים, תבדקי מה דעתו של הממסד כלפי אתר כמו זה. 😃

• פותח/ת השרשור
האתר לא קובע, כמה אנשים מחווים דעתם בנושא. חיווי הדעת נובע מניסיון אישי של הדובר, כולל הסתמכות על נסיונו של הזולת בנושא.

אם את חושבת שאנחנו מתנשאים, תבדקי מה דעתו של הממסד כלפי אתר כמו זה. 😃

סביר להניח שהאתר נחשב לבלתי חוקי בגלל הדיונים על חומרים שלא ברור אם אי פעם יקבלו לגליזציה כמו אפדרין וכל מיני סטרודאידים.

עדיין לא הבנתי מאיפה אתם רכשתם את השכלתכם הרחבה בתחום ואיך קבעתם כי מה שלמדתם הוא נכון.

נערך לאחרונה:
סביר להניח שהאתר נחשב לבלתי חוקי בגלל הדיונים על חומרים שלא ברור אם אי פעם יקבלו לגליזציה כמו אפדרין וכל מיני סטרודאידים.

עדיין לא הבנתי מאיפה אתם רכשתם את השכלתכם הרחבה בתחום ואיך קבעתם כי מה שלמדתם הוא נכון.

דיון על חומרים לא מוכרים ע"פ חוק לא הופך את הפורום ללא-חוקי.

אף אחד בפורום לא קבע שידיעתו בתחום היא אמת מוחלטת. אנשים קבעו בדבריהם שידיעותיהם נחשבות יותר ממקורות אחרים על סמך נסיונם (ומן הסתם זה יהיה נכון לגבי כל אחד 😉). לנו, כפרטים, יהיה יותר קל ללכת עם הזרם וללמוד דברים חדשים מאשר ממסד, שאמור לפעול על פי מדיניות רשמית.

שימי לב שהשורה התחתונה בדף זה אומרת שהמלצות חברי הפורום ניתנות בעירבון מוגבל.

כמה וכמה אנשים עברו פה את הקורס אז אני מאמין שמניסיון מדברים פה.
ואם אתה כבר ממש מתענינת בזה לכי לכמה מכונים בעיר שלך תשאלי שאלה זהה ותראי כמה תשובות תקבלי..✌️

מדובר פה על וינגייט ועל המרצים שלהם. מדריך שלא מיתעניין ולא ממשיך ללמוד לא יצא ממנו כלום. מעבירים להם את התוכנית הלימוד שקבעו להם, ובוחנים אותם על זה, חלק מהמרצים אני מכיר וכל אחד פשוט תותח בתחום שלו. מי שחושב אחרת שיראה.

כי הממסד אינו דינמי, פועל על אינטרסים אישיים וכלכליים בעיקר, ויוצא מנקודת הנחה שרב האנשים הם מטומטמים וסך הכל עוד אדם מתוך עדר.

וזה לא רק בפיתוח גוף, אלא בכל תחום יהיה את האמת הנסתרת, שסותרת את מה שמקובל. בפסיכולוגיה טיפולית למשל, קיימים זרמים ושיטות שונות אשר מבטיחות תוצאה במידה ויתקיימו מס' משתנים. לעומת זאת, פסיכולוגיה הנלמדת במוסדות כיום ברובה מעופפת וחסרת תכלית, צריך לחפור עמוק כדי למצוא משו' מועיל וגם לא ממש מבטיחה תוצאה בסופו של טיפול שבמקרה הטוב יימשך מס' שנים.

בקיצור, אנשים מתעניינים בפתרונות מהירים, בשיטות חדשניות, בדרך קיצור, בדברים קיצוניים - "איך להרזות תוך 4 שבועות", "קפאין הורג!!!"

אבל האמת היא פשוטה. לא משנה כמה חפירות יהיו - תתאמן, תאכל, תישן - תגדל.

מדובר פה על וינגייט ועל המרצים שלהם. מדריך שלא מיתעניין ולא ממשיך ללמוד לא יצא ממנו כלום. מעבירים להם את התוכנית הלימוד שקבעו להם, ובוחנים אותם על זה, חלק מהמרצים אני מכיר וכל אחד פשוט תותח בתחום שלו. מי שחושב אחרת שיראה.
לא אמרתי כלום על המרצים, דיברתי על התוכנית לימוד.

ערב טוב,

בדיון זה אני רוצה להתייחס לטענות של מפעילי האתר, לפיהם המידע והתכנים המעוברים בפורום, הינם העדכניים והמהימנים ביותר.
זאת ועוד, מכון וינגייט, המכון הלאומי להכשרת ספורטאיםף הדרכת מורים וכיוצ''ב, אינו מעביר חומר תיאורטי שרלוונטי לימים אלו.
בנוסף, אחד מבכירי האתר אמר כי הידע המועבר בפורום הוא לא נפוץ ולפחות 10% אנשים בארץ מבינים בעניין.

אני לא מומחית גדולה בתחום, ואני לא באה לשפוט ולהטיח האשמות, אבל כל הסיפור הזה נראה לי די הזוי.
אם אתם מחזיקים במידע הכי עדכני, למה אתם לא מעבירים אותו לגורמים רשמיים?
אם יש לכם היכולת לבסס את טענותיכם, אין סיבה שלא יאמינו לכם שם בוינגייט.
ככה גם תוכלו ליצור לעצמכם שם רציני ולקדם את האתר.

אשמח לקבל תגובתכם בנושא.

שירה.
1. כבר לפני כמה חודשים, לאחר דיון איתו בפורום מאמני חדר כושר אישיים בתפוז, שלחתי את דף המחקר שסיכמתי כאן לרן מגן ,שהוא אחד המרצים בוינגייט ואחר כך שמתי לב שהמרצים שם דאגו להפנות את כל מי ששאל על המחקר בנושא של של מסת שריר בפורום של וינגייט לדף הזה, כך שגם אם הם לא קיבלו את כל מה שכתוב שם, הם מודעים לנייר ואל תדאגי ,במידת הצורך אשלח אליהם ניירות אחרים...

הם לא חייבים להסכים איתי/איתנו ,אבל אני חושב שיש הבדל גדול בין לפסול מישהו כשאתה לא מכיר את מה שהוא מסתמך עליו, לבין לפסול אותו כשאתה נותן טיעוני נגד הגיוניים. הם הורידו לי חלק לא קטן מהאנטגוניזם שהיה לי נגדם כשראיתי שהם הפנו אנשים לדף הזה.

2.הפורומים של תפוז הם מצע פרסום חזק מאוד לכל קורסי המדריכים וכותבים וקוראים שם לא מעט מרצים וסטודנטים מהקורסים השונים ואני בטוח שרבים מהם מודעים בצורה זו או אחרת לטענות שעולות שם. פירסמנו את הפורום הזה גם שם ואני בטוח שלא מעט מהכותבים הבולטים שם ,קוראים כאן ,כך שההודעות שעולות כאן לא בהכרח לא משפיעות. הרבה מהכותבים הבולטים שנמצאים כאן כולל אני, מגיבים גם בתפוז.

3.אני מכיר כבר לא מעט מדריכים שמודעים למה שקורה בפורומים, גם אם הם לא כותבים בהם וכן מרחיבים אופקים מעבר לקורס. יש לי מכר שעשה קורס מדריכים לפני שנתיים ואמר שהיו לא מעט אנשים שעשו איתו את הקורס ,שהיתה להם גישה ביקורתית והכירו את הטענות שרצות פה.

זה לא נכון שאנחנו לא משפיעים ולא עושים כלום, יש דברים שלוקחים זמן. אני חושב שהשלב הבא יהיה כשחלק הכותבים כאן ובפורומים אחרים, יסיימו תארים רלוונטים ויתחילו לעבוד בתחום ואז יוכלו להשפיע יותר על התחום בארץ.

אגב, אני מצטער שנעלמתי מהפורומים בזמן האחרון , הפורום נפל לי לפני איזה שבוע ,בדיוק בזמן היחיד שיכלתי להגיב בו ,אני פנוי מעכשיו ואענה בשלבים על השאלות שרצו כאן...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית