הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
אז מה אם הם נראים כמו ערבים או אירופים ? יש ערבים שנראים כמו שוודים זה הופך אותם לשוודים?, זה לא משנה את העובדה שהם הגדירו את עצמם גם במדינות ערב וגם באירופה בתור ייהודים שפשוט חיים במקום מחיה.

להתחשב בעובדה שאני עובד בתחום החינוך המיוחד שהוא דרך אגב 90 אחוז מופרט בארץ וגם אחד הכושלים ביותר בעולם אני חושב שראיתי מספיק.
כמה אתה ראיתה חוץ מלקרוא ספר שימשהו אחר כתב?
פעם הייתי מאוד דומה לך חשבתי שצריך להפריט הכול ושתלך לעזאל הממשלה(לעומת היום שאני חושב שרק הדברים הכי פחות נחוצים צריכים להיכנס לידיים פרטיות,) אך עם הזמן הבנתי שיש כמה מקצועות שישארו תחת ידה של הממשלה. כי קפילזם מושלם זה חלום חצות כמו קומינזם מושלם
דרך אגב זה לא עובדה , היו גם מדינות רבות שסבלו ממשברים כלכלים גדולים בעידן הקפטילזם בידיוק כמו מדינות בעידן הסצויאל דמקורט (ראה יפן העבר ובעתיד הקרוב)

החינוך המיוחד בישראל מעוגן בחוק משנת התשמ"ח (1988) - חוק החינוך המיוחד. לפי החוק, זכאי כל ילד בישראל בגילאים 3–21 שאובחנה אצלו מוגבלות כלשהי לטיפולים מיוחדים במימון המדינה
למה לשקר?
יפן אחת מהמדינות הכי מוצלחות בעולם.
אך ורק בזכות חירות כלכלית הן הצליחו להתאושש ממלחמת העולם השנייה.
נניח ולאורך ההיסטוריה היה משבר כלכלי בעקבות הקפיטליזם(לא שאני מכיר), הוא כאין וכאפס לעומת מה שהסוציאליזם עולל לעולם.

באמת שהדיון בין קפיטליזם לסוציאליזם הוא המיותר בעולם, אין מה להשוות בין השיטה שהביאה את הכי הרבה שגשוג לעולם לשיטה שהביאה הכי הרבה עוני, רעב ומוות.

החינוך המיוחד בישראל מעוגן בחוק משנת התשמ"ח (1988) - חוק החינוך המיוחד. לפי החוק, זכאי כל ילד בישראל בגילאים 3–21 שאובחנה אצלו מוגבלות כלשהי לטיפולים מיוחדים במימון המדינה
למה לשקר?
יפן אחת מהמדינות הכי מוצלחות בעולם.
אך ורק בזכות חירות כלכלית הן הצליחו להתאושש ממלחמת העולם השנייה.
נניח ולאורך ההיסטוריה היה משבר כלכלי בעקבות הקפיטליזם(לא שאני מכיר), הוא כאין וכאפס לעומת מה שהסוציאליזם עולל לעולם.

באמת שהדיון בין קפיטליזם לסוציאליזם הוא המיותר בעולם, אין מה להשוות בין השיטה שהביאה את הכי הרבה שגשוג לעולם לשיטה שהביאה הכי הרבה עוני, רעב ומוות.
שירותי החונכות והשיקום בארץ הם מופרטים המדינה אמורה לספק אותם אבל היא עושה את זה דרך חברות פרטיות קבלנות ועוד אתה לקחתה טקסט אחד והוצאתה אותו מהקשר , רק מוכיח בכך שאין לך מושג בעניין
רק בשביל הפרוטוגול בתחום השיקום יש לך-
קידום שיקום
דיאלוג
ג'ונט (שגם עושים קבלנות על ידי קבלנות משהו מפגר)
נתן שהם אלו שבעצם נותנים את הכסף להשלמת השכלה אבל זה מוגבל מאוד כי יש תהליך מאוד מוזר שמשרד הבריאות עושה שאין לי כוח להסביר אותו.
בתחום החינוך המיוחד יש לך
רעים בת ספר לחינוך לנפגעי הנפש שהוא פרטי
הבית של תמר בית ספר לליקוי למידה שהוא גם פרטי
יש עוד אבל כמו שאמרתי 90 אחוז מהחינוך המיוחד והשיקום הוא פרטי
אולי אני יערוך שאני יזכר

בקשר לדיון בהקשר לקפליטזם נגד סולצזים נראה שאתה תקוע על האמת שלך אז אולי באמת זה לא שווה להסביר לך זאת
הא ושחכתי גם העובדים הסוצלאים בארץ שגם שם רובם עובדי קבלן
הא ודרך אגב יפן מיתמוטת זה דבר ידוע כבר כמה שנים אחוז היהולדה שלהם נמוך בגלל שעות העבודה, מה שהוביל להרבה בעיות נפשיות אחוזי התאבדות גדולים, מה שהם כולם נמענים כי הביטוח והטיפול שם יקר מדיי(ולא מכוסה על ידי החברות שמעסיקות אותם משהו שפשוט לא נקלט עצלהים)
וסורי על השגיאות כתיב אני פשוט כותב תוך כדיי מילוי דוחות

שירותי החונכות והשיקום בארץ הם מופרטים המדינה אמורה לספק אותם אבל היא עושה את זה דרך חברות פרטיות קבלנות ועוד אתה לקחתה טקסט אחד והוצאתה אותו מהקשר , רק מוכיח בכך שאין לך מושג בעניין
רק בשביל הפרוטוגול בתחום השיקום יש לך-
קידום שיקום
דיאלוג
ג'ונט (שגם עושים קבלנות על ידי קבלנות משהו מפגר)
נתן שהם אלו שבעצם נותנים את הכסף להשלמת השכלה אבל זה מוגבל מאוד כי יש תהליך מאוד מוזר שמשרד הבריאות עושה שאין לי כוח להסביר אותו.
בתחום החינוך המיוחד יש לך
רעים בת ספר לחינוך לנפגעי הנפש שהוא פרטי
הבית של תמר בית ספר לליקוי למידה שהוא גם פרטי
יש עוד אבל כמו שאמרתי 90 אחוז מהחינוך המיוחד והשיקום הוא פרטי
אולי אני יערוך שאני יזכר

בקשר לדיון בהקשר לקפליטזם נגד סולצזים נראה שאתה תקוע על האמת שלך אז אולי באמת זה לא שווה להסביר לך זאת
הא ושחכתי גם העובדים הסוצלאים בארץ שגם שם רובם עובדי קבלן
הא ודרך אגב יפן מיתמוטת זה דבר ידוע כבר כמה שנים אחוז היהולדה שלהם נמוך בגלל שעות העבודה, מה שהוביל להרבה בעיות נפשיות אחוזי התאבדות גדולים, מה שהם כולם נמענים כי הביטוח והטיפול שם יקר מדיי(ולא מכוסה על ידי החברות שמעסיקות אותם משהו שפשוט לא נקלט עצלהים)
וסורי על השגיאות כתיב אני פשוט כותב תוך כדיי מילוי דוחות

זה לא מופרט גבר, זה מיקור חוץ ההבדל הוא בין שירות הדואר בארץ לשירות הדואר של אמאזון.
לא הוצאתי שום דבר מהקשרו, ציטטתי את החוק.
על יפן: כך הצליחה יפן המזדקנת להיאבק בדמוגרפיה ולעורר את כלכלתה

אמרת שזה חצי לכן אמרתי שזה לא נכון עובדתית.
אמרתי כמעט חצי, לא חצי מדויק

הפלסטינים לא מראים שום רצון למו"מ, שום מחווה לרצון טוב, למה שנמשיך להתרפס?
כי לא בא לנו לחיות על חרבנו, זה למה

ניסה, לא הצליח.
מה ניסה? הוא לא הראה שום רצון אמיתי

אז בשביל מה? שהתקשורת תאתרג אותו?
בשביל הדילים שמביאים כותרות

אתה אמיתי? כבר שהוא היה רה"מ בקדנציה הראשונה התקשורת תוקפת אותו ואת משפחתו אישית.
בנוסף של היה מבוטלפ אחרי שעשו עליו כתבה והוא שלח את תגובתו התקשורת בחרה של לשדר אותה!
תראה לי תקיפה של התקשורת. דיווח על מה שקורה זה לא תקיפה. אם הוא או מישהו ממשפחתו מואשם במשהו זה לא תקיפה

למה אתה חושב ככה? על סמך מה? הרי הדוגמה הקרובה לזה ביותר היא רצועת עזה ששלוש שנים אחרי שעזבנו יצאנו לעופרת יצוקה.
אתה קורה למה שהיה שם צבא? זו לוחמת גרילה. אם היינו באמת רוצים היינו יכולים לנצח נגדם ב-30 שניות, אבל בגלל שאין להם לצבא מסודר והאזרחים מעורבבים עם הלוחמים, החלטנו להוריד אותם אחד אחד. אם זה היה צבא מול צבא זה היה נגמר הרבה יותר מהר והרבה יותר בקלות

אז בוא נברח כמו כלבלבים? שיטת הדיפלומטיה הגרועה ביותר.
זה היה רק כדי להמחיש לך שזריקת אבנים זה לא כל מה שיש שם.
וכן, עדיף לברוח אם אין לנו בכלל מה לעשות שם.

אתה באמת רוצה שלוחה עצמאית של איראן עשר דקות מנתבג?
בוא ניקח תרחיש שבאמת קמה מדינה פלסטינית, אתה באמת חושב שהמדינה והצבא ייתנו לדבר כזה לקרות? ישראל יודעת להגן על עצמה

אל תחשוב שארה"ב לא מרווחים מההסכם הזה לפחות כמונו. סהכ ממנים בפחות מ4 מיליארד בשנה, והם זכאים לכל החידושים הישראלים בתעשיית הביטחון(אחד מהתעשיות ביטחון הטובות בעולם). בנוסף לתחושת "תודה" שיש לנו אליהם.
הם מרוויחים, אבל הם יכולים להרוויח הרבה גם ממקומות אחרים, והם ישקלו טוב אם שווה להם כאב הראש הזה

פעם מנהיג השמאל קרא למנהיג הימין "טיפוס היטלראי", אתה באמת רוצה להשוות?
ופעם מנהיג ימין התהלך עם שלטים של מנהיג שמאל במדים נאציים. אבל זו לא הנקודה, הנקודה היא שלילה של כל הצד הנגדי ולא רק אדם אחד

רוצה שבית המשפט ישקף את רצון הריבון שזה אתה ואני.
אבל בית המשפט הוא לא גוף נבחר, הוא גוף מקצועי בידיוק כמו המשטרה שהיא הרשות המבצעת.

הוא הציע להם את השארת הסטטוס קוו בניגוד מוחלט לכל מה שהבטיח.
אני אצטרך לראות מקור לזה

עשרות שנים שטוענים שזה האופציות היחידות שלנו. איך אנחנו מסתדרים בינתיים אה?
לא משהו, סופגים טילים על בסיס יומי ואנחנו בדרך לאופציה של הסיפוח

אז מה אם הם נראים כמו ערבים או אירופים ? יש ערבים שנראים כמו שוודים זה הופך אותם לשוודים?
כן, זה אומר שהם התערבבו עם אירופאים

זה לא משנה את העובדה שהם הגדירו את עצמם גם במדינות ערב וגם באירופה בתור ייהודים שפשוט חיים במקום מחיה.
זה שהם שמרו על הקהילה זה דבר אחד, אבל הם עדיין התערבבו

זה לא מופרט גבר, זה מיקור חוץ ההבדל הוא בין שירות הדואר בארץ לשירות הדואר של אמאזון.
לא הוצאתי שום דבר מהקשרו, ציטטתי את החוק.
על יפן: כך הצליחה יפן המזדקנת להיאבק בדמוגרפיה ולעורר את כלכלתה
הפרטה = מיקור חוץ ליידם פרטיות אל תילחם איתי על דקויות. ועזוב את זה בית ספר ליקוי למידה הם הם בכלל בתשלום מלא בלי סבסבוד אז בכלל נכשלתה(הדבר היחיד שהם צריכים מהממשלה זה אישור רישיון כמו מוסך).
מה שאתה מדבר זה ביטול קצבת נכות ושירותים מיוחדים על ידי הממשלה והקצבות לחברות ביטוח ביד חופשיות שזה אפילו יותר איום לא חסר סיפורים על החברות האלו שלוקחות אלפי דולרים בחודש ומחזירים לך יריקה בפרצוף (שזה קצת כמו בארץ רק יותר גרוע)
וזה מבלי לדבר על אלו ששפוט לא יכלו להרשות לעצמם את השירותים האלו כי הם היו המעיוט והמחירים היו גבוהים בטירוף
בקשר ליפן
זאת אשלייה זה מאמצים של הממשלה להסתיר את הבעיה גם אני חשבתי שיפן היא ככה וככה לפני שיצאתי ליפן והתחלתי לדבר שם עם אנשים על בסיס יומי יומי
(מה שפאקניג קשה כי רק לחלק מהם יש אנגלית מובנת)

Bloomberg - Are you a robot?
Japan’s Economy Hits the Skids—and Things Are Likely to Get Worse
kotzer
אחי נראהלי אני בלבלה
אתה טוען שערבי זה עניין גנטי?
כי אימא שלי לבנה וכול הצד שלה לבן ותאמין תלך אחורה גם עוד אלף שנה ולא תמצא שום חלק אירופאי

אתה טוען שערבי זה עניין גנטי?
כן, כמובן גם תלוי בארץ המוצא, למשל איראנים הם לבנים.

כי אימא שלי לבנה וכול הצד שלה לבן ותאמין תלך אחורה גם עוד אלף שנה ולא תמצא שום חלק אירופאי
אני חושב שיהיה מעניין אם תעשה בדיקה תורשתית

כן, כמובן גם תלוי בארץ המוצא, למשל איראנים הם לבנים.

אני חושב שיהיה מעניין אם תעשה בדיקה תורשתית
אבל ערבי זה לאום
ולאום תלוי בכמה גורמים-
שפה
מסורת
טרטוריה או זיקה לטרטוריה
אתה יכול להיות בעל קשר גנטי אירופי אבל עדיין להיות בעל הלאום הערבי
וכך גם ההפך.
וזה מאוד מסובך כי שוב כפי שנאמר קבוצות כמו האיראנים הם אינם ערביות (ואנחנו גם לא לבנים לרוב אולי ראיתה אחד מאיתנו בפולרסנדט 🤣)
ויודע בואו ניקח את זה לקיצון העם הפליפני נאנס על ידי הספרדים על לרמה שרובם מחזיקים גנים ספרדים בתוכם ,וכך גם האידננזים על ידי המוסלמים.
האם הקבוצות האלו אסייתים או ספרדים\ערבים?

אבל ערבי זה לאום
ולאום תלוי בכמה גורמים-
שפה
מסורת
טרטוריה או זיקה לטרטוריה
אתה יכול להיות בעל קשר גנטי אירופי אבל עדיין להיות בעל הלאום הערבי
וכך גם ההפך.
וזה מאוד מסובך כי שוב כפי שנאמר קבוצות כמו האיראנים הם אינם ערביות (ואנחנו גם לא לבנים לרוב אולי ראיתה אחד מאיתנו בפולרסנדט 🤣)
ויודע בואו ניקח את זה לקיצון העם הפליפני נאנס על ידי הספרדים על לרמה שרובם מחזיקים גנים ספרדים בתוכם ,וכך גם האידננזים על ידי המוסלמים.
האם הקבוצות האלו אסייתים או ספרדים\ערבים?
אבל ערבי זה לא לאום, זה מוצא, מלשון ארצות ערב, זה פשוט אנחנו שמכלילים

יועמ״ש, פרקליט מדינה ומפכ״ל - כל אלא מינויים של נתניהו.

על מה אתה מדבר תגיד לי?

שי ניצן.
זאת רשימת המתמודדים לתפקיד פרקליט המדינה שהוגשה מטעם בית המשפט העליון לראש הממשלה, לזה אתה קורא מינוי של נתניהו?

ואני לא מבין את הטיעון שלך, אז בסדר ראש הממשלה מינה את היועמ"ש (שהוא בסך הכל בובה על חוט של פרקליט המדינה) ואת המפכ"ל.
אני אומר לך שבישראל הכנסת לא בוחרת את השופטים שלה, ולשופטים בישראל יש כוח לבטל ולחוקק חוקים מה שלא קיים כמעט באף דמוקרטיה בעולם, זאת טענה מספיק טובה בשביל להגיד שאנחנו חיים במדינה עם מערכת משפט דיקטטורית.

אבל ערבי זה לא לאום, זה מוצא, מלשון ארצות ערב, זה פשוט אנחנו שמכלילים
זה נתון לוויכוח כי עד היום כי אף אחד אחד לא יכול הלגיד האם המאמץ לתעוררות הלאומית בעם הערבי צלח או נפל לגמרי אגב עליית האיסלם, אבל
איך שאני רואה את זה יש את תרבות הערבית ויש דרך המוצא הערבי שניהם לא לא קשורים ליהודי מדינות הערב , כי הם לא היו חלק מהתרבות הערבית והמדינות תמיד היחסו עלהים בנפרד בתור ''היהודים מאשר '' היהודים הערבים האלו'' (בערך מה שאנחנו מייחסים לערבים בארץ) מעבר לכך היהודים בגולה החישבו ותמיד החשיבו להם את ארץ המוצא שלהם כישראל
אז להגיד יהודי ערבי זה פשוט לא נכון

לקחת משפט אחד ויח, שנאמר פעם אחת, ללא שום קונטקסט, והפכת אותו לתורה מסיני. ממדיניות חוץ, פנים, סיעוד, תחבורה ועד מי ינקה נעליים למי. הכל ממשפט אחד.
אי אפשר לדיון דיון הגיוני על זה.

בוא נשים רגע את עניין ארה"ב בצד כי אני אגע בזה יותר מאוחר.
ההשוואה הזאת היא חשובה מאוד, כי לא מדובר על מצב של אדמה ריקה ואתה צריך להחליט מי יקבל אותה. מדובר על יהודים שנכנסים בכוח לשטח אויב, לא אכפת להם ממי נמצא שם, ומנצלים את הצבא שיעשה להם את העבודה השחורה ויפנו את הערבים שכבר גרים שם, כדי שהם יוכלו להתיישב שם כי בא להם. הערבים כן חיים שם בצורה חוקית, אבל אתה רוצה שמי שבא לשם בצורה לא חוקית הוא זה שישאר.
אולי אני פשוט אבוא לבית שלך עם רובה ואחייב אותך לצאת, ואז אבכה כשאתה מסלק אותי משם, כי לאן אני אלך עכשיו?

הצבא הוא לא חברת הביטוח של המתנחלים, זה לא שמירה בהשכרה. הצבא מחוייב להגן על אזרחי המדינה, אבל אם אזרחים הולכים בכוח לשטח אויב, ובכוונה מתגרים בו, הצבא לא צריך להישאר שם ולהגן עליהם. תפקיד הצבא יהיה להגן עליהם תוך שמירה על הגבולות וחיי אדם, כלומר הדבר ההגיוני ביותר יהיה להוציא אותם משטח האויב, לא למצוא דרכים לאפשר להם להישאר, ואם הם בכוח רוצים להיהרג, הצבא חייב לעצור אותם.

אבל זה גירוש משטח לא חוקי, אתה לא יכול לשלוף את קלף הגזענות מתי שנוח לך, אני יהודי בידיוק כמוך!
אני לא אומר לפנות אותם בגלל שהם יהודים, מצידי שיהיו סינים, אבל הם בונים בתים על שטח לא שלהם, ומסכנים חיי אדם בתהליך.
אם כבר אתה גזען, כי אם זו הייתה אדמת יהודי אחר זה היה סיפור שונה לחלוטין בשבילך.

כי ב-67 לא היה מרד אלים

כי אתה תהפוך את האדמה שחיים בה ערבים לחלק מהמדינה. מה תעשה עם הערבים? תשים אותם בכלובים ותוציא אותם לטיול 3 פעמים ביום?

כי אחוז התמיכה בישראל יורד משמעותית עם השנים, במיוחד בשנים האחרונות בין יהודי התפוצות תחת שלטון נתניהו, שמנתק אותם מאיתנו.
בסוף יגיע הזמן שבו לא יהיה רוב שייגן על ישראל

מה הם יעשו עם ההתנחלויות, יפרקו את הלבנים וינסו לזרוק אותן מעל החומות?

זה שקר שתומכי ההתנחלויות אומרים, בפועל השטחים בעזה לא הפכו להיות מוקדי טרור (או לפחות לא יותר משאר הרצועה), ומספר ההרוגים ב-10 השנים אחרי ההתנתקות הוא משמעותית נמוך יותר ממספר ההרוגים ב-5 השנים לפני, וזה כולל הרוגים מהמבצעים הצבאיים.

לא אמרתי את זה, אבל בהחלט יהיה שיפור

אתה יודע מה הורג אנשים? לשים אותם מול האויב ולקוות לטוב.
אם אתה לא רוצה להידרס אתה לא נעמד באמצע איילון עם קונוסים, אתה מטיס את עצמך מהכביש כמה שיותר מהר, ומבין שלעמוד על הכביש היה רעיון מטומטם ומיותר מלכתחילה
אני לקחתי משפט אחד ויחיד והפכתי אתו לתורה מסיני? מה פתאום. הבאתי 2 ראיות חזקות שתומכות בטענתי לגבי גנץ והנה הן:
1.גנץ הצהיר שאם יהיה ראש הממשלה הוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.
2.גנץ סיכן חיילי גולני למען אזרחים פלסטינים שכנראה תומכים במחבלים, שונאים אותנו, ואולי אף רוצים במותנו ועוזרים למחבלים ועוד גנץ גאה בזה.
לגבי מתיישבי ההתנחלויות - מאיפה אתה מקריץ את השטות הזאת שמתיישבי ההתנחלויות נמצאים בשטח ששייך לערבים? ההתנחלויות הן שטחים שהוקמו על ידי מדינת ישראל בעקבות מלחמת ששת הימים. השטחים שייכים שלנו. לא מאמין לי? הנה תראה:
התנחלות היא יישוב שהקימו ישראלים בשטחים המוחזקים צבאית על ידי ישראל בעקבות מלחמת ששת הימים.
חפש בגוגל שמות של התנחלויות, כנס בויקיפדיה ותראה שההתנחלויות ברובן שייכות רק ליהודים.
רוצה דוגמה? קח:
בֵּית אֵל היא התנחלות דתית ברכס הרי גופנה שבהרי בנימין, מצפון לרמאללה. היישוב הוכרז כמועצה מקומית בשנת 1997.
בית אל הוקמה בנובמבר 1977 בידי גרעין של 17 משפחות בעלי מקצועות חופשיים דתיים ובוגרי ישיבת מרכז הרב, ליד המחנה הצבאי בה"ד 4, לא הרחק מהכפר הפלסטיני ביתין. בדומה למספר התנחלויות שהוקמו באותה עת, ההתנחלות הוקמה בתוך בסיס צבאי, והאחריות עליה הועברה למחלקה להתיישבות של ההסתדרות הציונית העולמית בהתאם להחלטת ממשלה. כעבור שנה אושרה הקמת ההתנחלות מחוץ לשטח הבסיס הצבאי[4].

זמן קצר לאחר הקמתה התפלגה בית אל לשני יישובים. האברכים, ובראשם הרב זלמן מלמד, פנו להתרכז סביב ישיבה חדשה שהקימו, ישיבת בית אל, צעד שיצר למעשה יישוב נוסף, כאשר ריכוז היישוב המקורי נותר במקומו הראשון[5]. פילוג היישוב לשני יישובים שונים אושר גם כן בהחלטת ממשלה מ־1978. היישובים השתייכו למועצה אזורית מטה בנימין. באוגוסט 1997, לאחר כ-20 שנה, ובעקבות גידול האוכלוסייה בשני היישובים וקרבתם, שבו היישובים והתאחדו תחת רשות מקומית חדשה אחת, כאשר היישובים הישנים מכונים "שכונה א" ו"שכונה ב".

ראש המועצה הראשון היה אורי אריאל, לאחריו נבחר ישראל רוזנברג, לאחריו משה רוזנבוים. כיום מכהן בראשות המועצה שי אלון. במשך שנים היו רבני היישוב הרב שלמה אבינר והרב זלמן ברוך מלמד[5]. ב-1 בספטמבר 2019 (א' באלול ה'תשע"ט) מונה לתפקיד הרב אריאל בראלי.
סַנְסַנָּה היא התנחלות במתכונת של יישוב קהילתי דתי בצפון הנגב הממוקם ברובו ממזרח לקו הירוק, אך ממערב לגדר ההפרדה, ומשתייך למועצה אזורית הר חברון.
בשנת 1997 הוקמה במקום היאחזות נח"ל בהתאם להחלטה 2049 של הממשלה ה-27 מ-23 במאי 1997. לאחר כשנה החליטה הממשלה על הקמת יישוב הקבע בתחום מועצה אזורית בני שמעון, אך בפועל היישוב הוקם מעבר לקו הירוק. ביום העצמאות ה'תשנ"ט, 21 באפריל 1999 הגיעה קבוצת הקבע הראשונה, ובפברואר 2000 אוזרח המקום[4]. מבין המקימים של היישוב נמצא גם רוני פלמר שלאחר מכן הקים את תנועת אור בשנת 2002 לצורך סיוע והקמה של יישובים נוספים.

בשנת 2001 נסלל כביש הגישה ליישוב, בשנת 2005 התחילה בניית הקבע בשנת 2007 הוקמה "טיילת האחים".

בשנת 2007 דנה הוועדה המחוזית של מחוז דרום בתוכנית מתאר של היישוב, אולם החליט שאינו יכול לאשרו מכיוון שהוא לא נמצא בתחום אחריותו והעביר את הטיפול למועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי. בתחילת 2012 החליטה המועצה לדחות את התוכנית מכיוון שהיא הוגשה כהרחבה של אשכולות, אשר היו לה די והותר עתודות תכנוניות, לדעת המועצה. בעקבות זאת, ב-23 באפריל 2012 החליט צוות שרים בראשותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפעול להסדרת המעמד של סנסנה כיישוב עצמאי.[5] בעקבות זאת, אושרה תוכנית מתאר ליישוב ביולי 2014 ועתירה לבג"ץ נגד האישור נדחתה
אם תרצה עוד - רק תבקש.
הערבים כבר הוכיחו שמספיק שניכנס לשטח שלהם בטעות, ונישחט בצורה אכזרית על ידי עשרות מחבלים, אם לא מאות. לא מאמין לי? הנה:
בעודם נכנסים לרמאללה, זוהו אברהמי ונורז'יץ כיהודים על ידי עוברים ושבים פלסטינים, על פי לוחית הרישוי הצהובה. מיד כשזוהו כיהודים, החלו הפלסטינים ליידות על הרכב אבנים ולחסום את דרכם.

בלב העיר העוינת החיילים נתקעו בפקק תנועה. רכבם לא היה יכול לזוז קדימה או אחורה. שוטרים פלסטינים במדים באו אל הרכב, ונורז'יץ ואברהמי הפצירו בהם כי הם רק טעו בדרך ורוצים להתקשר בטלפון הנייד. השוטרים מנעו זאת מהם ודרשו מהחיילים להילוות אליהם לחקירה בתחנת המשטרה "אל-בירה" תוך כדי הצמדת רובים לראשיהם.[3] הוצאת החיילים מהמכונית והובלתם אל תחנת המשטרה בוצעה תוך כדי גרירתם באכזריות ומעשי אלימות מצד ההמון הפלסטיני, בעודו משולהב על ידי השוטרים הפלסטינים. בעת הוצאתם מהרכב נטלו מהם השוטרים את נשקיהם האישיים, אקדח נוסף שהיה ברשותם וכן את תיקיהם. כשהגיעו לתחנת המשטרה בשעה 10:15 בבוקר, הובילו את החיילים למשרד המפקד שבקומה השנייה. בזמן זה ההמון הפלסטיני ניסה לרצוח את החיילים כשהם בתוך התחנה, אך השוטרים הורו להמון להמתין מחוץ לשער התחנה עד אשר יוציאו את החיילים מהתחנה, ואז ייתנו להם אותם על מנת להורגם. עם זאת, תוך רגעים ספורים אחד השוטרים פתח את דלתות המשרד עבורם, ופלסטינים רבים מילאו את התחנה והמשרד. למרות תחנוניהם ובכיים של החיילים,[3] ההמון וכן למעלה מעשרה שוטרים נקטו כלפיהם באלימות קשה והכו אותם באלות השוטרים, מוטות ברזל ובחפצים קהים, וכן דקרו אותם מספר פעמים.

בתוך זמן קצר נפוצה הידיעה על הימצאותם של החיילים הישראלים בתחנת המשטרה, ובחצר המשטרה התקבצו מאות פלסטינים מצוידים במקלות ובבלוקים ועודדו את המתעללים בקריאות להרוג את החיילים. בתוך 15 דקות, הגיעה הידיעה על אנשים שנלכדו ברמאללה לישראל, אך צה"ל החליט שמבצע חילוץ יהיה מסוכן מדי מפאת ההתנגדות הצפויה של כוחות הביטחון הפלסטינים, המאומנים היטב לשטח העירוני של עירם. ההמון המשולהב הצית את מכונית החיילים ודרש לקבל את החיילים לידיו. נורז'יץ הושלך דרך החלון בקומה השנייה (מגובה של כ־8 מטרים), ואברהמי דרך הדלת, לידי ההמון הזועם, שעקר את עיניהם, דקר, רמס והכה אותם. בשעה 10:30 לערך ההמון הפלסטיני גרר את החיילים ברחוב אל כיכר אל-מנארה שבלב רמאללה והמשיך בהתעללות בהם ובריטושם. נורז'יץ הועלה באש, והמתפרעים תלשו את איבריהם הפנימיים ונופפו בהם תוך צהלות ניצחון. החגיגה בכיכר של ההמון והשוטרים וריטוש הגופות נמשכו עד אשר נפוצה השמועה לפיה צה"ל עומד לנקוט בפעולת תגמול ואז התפזר ההמון באחת והגופות נעזבו.[4][2][5][6][7]

אחד המשתתפים העיקריים בלינץ', עזיז צאלחה, אשר השליך את נורז'יץ מהחלון, הוציא ראשו מהחלון והציג את ידיו המגואלות בדם, בעוד שההמון מריע. לדברי הרופא הגדודי, יוסי אברהמי הוכה קשות והגיע במצב של מוות קליני למתחם המת"ק באזור ומת בדרכו למסוק. בשעה 11:00 בבוקר, כשהתקשרה אשתו של אברהמי לטלפון של בעלה על מנת לדרוש בשלומו, אחד מרוצחיו ענה לה בהתפארות ולגלוג: "שחטתי את בעלך לפני כמה דקות". כך שמעה לראשונה על מותו של בעלה.
הנה, הגזענות יוצאת ממך שוב:
אתה טוען שהצבא הוא לא חברת הביטוח של המתנחלים, וזאת בעיה של המתנחלים שהם בשטח אויב (בהתנחלויות גרים יהודים, אגב) , והצבא לא צריך להגן עליהם ולשמור עליהם אבל תמכת בגנץ שסיכן חיילי גולני (סיכון מאד גבוה. אלא אם כן יריות לעבר החיילים כשהם מצווים לא להגיב זה סיכון לא גבוה בעיניך) למען אזרחים פלסטינים ששונאים אותנו, רוצים במותנו, תומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם בצורה מעשית.. לטענתך זו בעיה של המתנחלים שהם נמצאים שם והצבא לא צריך להגן עליהם ולשמור עליהם, אבל לשונאים שלך ולרוצים במותך בבית החולים הפלסטיני טענת שצה"ל צריך להיות מוכן למות בעבורם. כך שעושה רושם שאתה מעדיף בחיים את האויבים שלך במקום האוהבים שלך.
יש ישראלים ששונאים את ישראל.. יש אמריקאים ששונאים את אמריקה.. יש אשכנזים ששונאים גפילטע פיש.. יש טוניסאים ששונאים קוסקוס.. יש מרוקאים ששונאים חרירה, יש אתיופים ששונאים אינג'רה.. אז יש גם יהודים שגזענים כלפי העם שלהם.. זה שאתה יהודי לא אומר שאתה לא גזען כלפי יהודים, כמו שאם אני אשכנזי זה לא אומר בהכרח שאני אוהב קיגל.
אתה מבלבל פה בין 2 דברים שונים:
1. התנחלויות שגרים בהן יהודים ונבנו על ידי ישראלים והשטח שייך להן.
2. התנחלויות שלא שייכות לישראלים.
אתה מנסה לערבב פה את 1 ו-2 ביחד וזה פשוט לא נכון. זה שיש התנחלויות שלא שייכות לישראלים, זה אני מסכים ומקבל, אבל זה שאתה אומר שכל ההתנחלויות שייכות לערבים זה כבר שקר גס מאד. אם אכן כך היה הדבר, הערבים היו תובעים בעלות על המקום כמו שהם עושים כשהם מגלים שההתנחלות בעצם שייכת לערבי.
צודק, סליחה. ב67 לא היה מרד אלים, זה היה ב47 אחרי "תוכנית החלוקה". הערבים קיבלו באזור ה45% ממדינת ישראל ויום אחרי ש "תוכנית החלוקה" יצאה לפועל - הם החלו במרד אלים מאד כנגד היהודים במטרה לכבוש את כל הארץ כי הם לא שנאו את העובדה שרק כמעט חצי מהארץ שייכת להם ולא כולה.
לא, אם נתנתק מההתנחלויות טרוריסטים ערבים ישתמשו בהן לצורכי מלחמה כגון: שיגור רקטות. זו מה שההיסטוריה אומרת. אם אתה רוצה לחלוק על העבר תצטרך להיות מאד משכנע, ורצוי כמה ראיות חותכות בצד. הפסקה האחרונה שלך - שוב, גישת השמאל הפחדן. מוכן לתת הכל לערבים - רק שלא יעשו לנו בעיות..

אני חייב לציין שזה לא נכון
מעבר שעדות כמו פרס וטרוקיה אינם כלל ערבים. היהודים שחיו במדינות הערב הגדירו את עצמם כיהודים בראש לראשונה ואף כך תושבי המדינה שהם גרים בה
זה כמו שאני יגיד שהיהודים באירופה היו יהודים סלבים או נורדים

זה עובדתית נכון.
פרס וטורקיה אלו לא ארצות ערב. תימן, עיראק, סוריה וכו׳ - כן.

זה שאתה מגדיר את עצמם X לא אומר שאתה לא Y. אפשר להיות גם יהודי וגם ישראלי. גם ערבי וגם ישראלי. גם מוסלמי וגם ערבי. גם מוסלמי וגם ישראלי. גם ערבי וגם יהודי.

יש לי קולגות ממצרים, לבנון, תימן ושהם שומעים שיהודים מארצות ערב משתמשים במילה ״ערבי״ בתור מילה שלילית הם נקרעים מצחוק, גם היהודים שחיים שם כיום הם ערבים.

צר לי בשבילך, אבל הערבים נחשבים מיעוט במדינה שלנו. זה נחמד שאתה רוצה את הדברים אחרת, אבל בפועל זה לא ככה.
איך בדיוק הסקת שאני נגד ערבים? זה שאני נגד לחלק למדינות האויביות שלנו את הארץ שלנו (העמדה המדינית של מרצ והעבודה, ולהזכירך גנץ אומר שיממש את האג'נדה של מרצ והעבודה) לא אומר שאני נגד לאום/ עם כלשהו - זה פשוט אומר שאני בעד מדינת ישראל.
אגב - מצחיק שניסית להוציא אותי גזען וחשוך אבל כתבת:

איך הסקת שאני מזרחי? מעולם לא ציינתי אם אני תימני, מזרחי, אשכנזי, ערבי, צ'רקסי, בדואי וכו' וכו'
מטרתך בלכתוב "ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם "נגד ערבים" היתה להציג את המזרחים כגזענים חשוכים, חסרי השכלה וטיפשים ושרק מזרחים יהיו גזענים וחשוכים כלפי ערבים.. ואני בכלל לא מדבר על זה שאמרת דברים בשמי בלי שכתבתי משהו כזה כמו "נגד ערבים"

צר לי בשבילך, אבל הערבים נחשבים מיעוט במדינה שלנו. זה נחמד שאתה רוצה את הדברים אחרת, אבל בפועל זה לא ככה.
איך בדיוק הסקת שאני נגד ערבים? זה שאני נגד לחלק למדינות האויביות שלנו את הארץ שלנו (העמדה המדינית של מרצ והעבודה, ולהזכירך גנץ אומר שיממש את האג'נדה של מרצ והעבודה) לא אומר שאני נגד לאום/ עם כלשהו - זה פשוט אומר שאני בעד מדינת ישראל.

איך הסקת שאני מזרחי? מעולם לא ציינתי אם אני תימני, מזרחי, אשכנזי, ערבי, צ'רקסי, בדואי וכו' וכו'
מטרתך בלכתוב "ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם "נגד ערבים" היתה להציג את המזרחים כגזענים חשוכים, חסרי השכלה וטיפשים ושרק מזרחים יהיו גזענים וחשוכים כלפי ערבים.. ואני בכלל לא מדבר על זה שאמרת דברים בשמי בלי שכתבתי משהו כזה כמו "נגד ערבים"

-

- זה שהם מיעוט זה לא אומר שהם לא קיימים באחוז גבוה יחסית. גם החרדים הם מיעוט.

- לא הסקתי שאתה מזרחי. לא דיברתי עליך אלא באופן כללי.

גם אם היית חי באנקפיסטן זה לא אומר שאתה יודע אם זה עובד או לא, כי כבר כמה אנשים ראית?
העובדות הן שככל שיש יותר חירות כלכלית במדינה ככה המדינה יותר משגשגת ולהפך, במקום שהמדינה מנהלת את השוק, המדינה ענייה יותר. עובדות. ממליץ לך לקרוא את את הספר של תומאס סאוול "יסודות הכלכלה" בשביל הבנה הבסיסית ביותר.

אמרת שרק מתקופת החסינות של ביבי מתחילים לדבר על הבעיות במערכת המשפט, הראתי לך שזה לא נכון.

אמרת שזה חצי לכן אמרתי שזה לא נכון עובדתית.

הפלסטינים לא מראים שום רצון למו"מ, שום מחווה לרצון טוב, למה שנמשיך להתרפס?

ניסה, לא הצליח.
מאז ברוך ה' הוא מחק כליל את רעיון המדינה הפלסטינית.

אז בשביל מה? שהתקשורת תאתרג אותו?

איזה שינוי? אנחנו מנסים תמיד לתת להם עוד קצת ועוד קצת מרחב עצמאות שיוכיחו את עצמם והם כל הזמן יורקים לנו בפנים.

אתה אמיתי? כבר שהוא היה רה"מ בקדנציה הראשונה התקשורת תוקפת אותו ואת משפחתו אישית.
בנוסף של היה מבוטלפ אחרי שעשו עליו כתבה והוא שלח את תגובתו התקשורת בחרה של לשדר אותה!

זה הכל וזה מספיק.
אנחנו בדרך האיטית אך הבטוחה לספח את שטחי c.

למה אתה חושב ככה? על סמך מה? הרי הדוגמה הקרובה לזה ביותר היא רצועת עזה ששלוש שנים אחרי שעזבנו יצאנו לעופרת יצוקה.

אז בוא נברח כמו כלבלבים? שיטת הדיפלומטיה הגרועה ביותר.

לפחות 2 מהחמישייה הראשונה הם שמאל הזוי-ניסנקורן ולפיד. בוגי ימין מדיני אך כלכלי-חברתי-משפטי הוא לא. אשכנזי וגנץ עד כה לא הביעו שום דעה.

אתה באמת רוצה שלוחה עצמאית של איראן עשר דקות מנתבג?

אל תחשוב שארה"ב לא מרווחים מההסכם הזה לפחות כמונו. סהכ ממנים בפחות מ4 מיליארד בשנה, והם זכאים לכל החידושים הישראלים בתעשיית הביטחון(אחד מהתעשיות ביטחון הטובות בעולם). בנוסף לתחושת "תודה" שיש לנו אליהם.

פעם מנהיג השמאל קרא למנהיג הימין "טיפוס היטלראי", אתה באמת רוצה להשוות?

מתאימים לתפקיד, לא מתאימים להם.
קרא מה עשו למבקרת הילה גרסטל.

9 שנים.
חד משמעית כן. בגלל שאני לא קצר רואי ואני יודע שיום אחד זה יכול לקרות גם אצלי. לכן לדוגמה בבית המשפט העליון אני לא רוצה שיהיה מועדון סגור של הימין כי יום אחד השיטה יכולה להתפוצץ לי בפרצוף, רוצה שבית המשפט ישקף את רצון הריבון שזה אתה ואני.

סהכ הראיתי לך שפולטיקאים יכולים לשנות את דעתם.

הוא הציע להם את השארת הסטטוס קוו בניגוד מוחלט לכל מה שהבטיח.

מסכים איתך שצריך לעשות שינוי בשיטת הממשל שלנו.

מה ההבדל? בכל המקומות שציינת לא בודקים את הכישורים שלך, רק את הקשרים.
אותו דבר בדיוק לצערנו.
כתבתי פה כבר איזה חמש פעמים שאלה לא מינויים של ביבי והראתי למה.
מפכל-גל הירש, יועמש ופרקליט המדינה לא היו לו אפשרויות אחרות.

עוקב מקרוב
בכל ארץ מערבית הפרלמנט ממנה את השופטים לבית המשפט העליון, אתה לא תומך בזה?

בשנת 2008 עמד התמ”ג הממוצע לנפש בישראל במונחי שווי קנייה על 27.3 אלף דולר. ב-2016 עמד הנתון הזה על מעל 37 אלף דולר. בשנת 2009 הייתה הצמיחה במשק ברמה של 1.9%, בעוד שרק שנה לאחר מכן, עמדה על 5.6% ומאז לא ירדה מרמה של 2.5 אחוזים.
נצאס לי שאומרים שביבי לא עשה כלום.
הוא הרפורמטור הכי גדול בתולדות המדינה.
עשה רפורמות ענק למרות כל הוועדים הגדולים, כל זה שהוא מנווט את הספינה לאט ובזהירות חרף לחץ אדיר.
דרך אגב, נראה שאתה מונע משמאל חרדים ודת, ואני אתאיסט בכלל.

כמו שאמרתי, הציבור בוחר במפלגות אווירה לצערנו ובתוך כל זה ביבי עושה מה שאפשר לעבר חופש ועוצמה כלכלית.

שתהיה ממשלה כמה שיותר מינמלית. שלב סופי מדינת "שומר הלילה"

עניתי על זה כבר.

תיק 1000 הוא פשוט בדיחה. בכתב האישום כתוב שבמשך 5 שנים נתניהו קיבל "טובות הנאה בסדר גודל גבוה מאוד". כמה גבוה? 650 אלף שקלים. זה לא גבוה מאוד.
כתוב שם שנתניהו "התנהל באופן חריג" מול הממשל האמריקאי בנושא מילצ'ן. זה ממש לא חריג וזה נעשה בעבר על ידי ראשי ממשלה וחברי כנסת אחרים לטובת מילצ'ן, שכן ההתערבות לטובתו לא נעשתה בגלל היותו מיליאדר אלא בגלל היותו תומך מובהק של ישראל בחול. גם פרס, גם שרון, וגם ברק סייעו לו בעבר. מן הראוי שיקראו לפחות לחקירה כנגד ברק, לא? הרי גם הוא היה ראש ממשלה.

לא יודע אם אתה מכיר את זה, יאיר לפיד הודה שהוא קיבל ממילצ'ן מיליון וחצי שקל
והעלים פגישות עם פאקר.
אבל את נתניהו מאשימים ב"קשר פסול".

עשרות שנים שטוענים שזה האופציות היחידות שלנו. איך אנחנו מסתדרים בינתיים אה?

- אני חושב שברגע שאתה הופך את מינוי השופטים למשהו לחלוטין פוליטי (כמו בארה״ב) זה הופך לקרקס ומאבד את המשמעות האמיתית שלו. למרות שהתוצאה הייתה חיובית עם השופט קוואנה השמרן, הקרקס התקשורתי היה פשוט בדיחה וכל כך הרבה זמן וכסף היה מעורב במשהו שלא צריך להיות רלוונטי (תלונה על הטרדה מינית לכאורה לפני 30+ שנה שהתבססה על כלום ושום דבר). אני חושב שבארץ זה יותר מאוזן. זה לא משהו שאני מבין בו יותר מדי, אני חייב להודות.

- לא אמרתי שלא עשה כלום. אמרתי ואמשיך להגיד שהוא גרם יותר נזק מאשר תועלת. לא כל הכשלים במדינה בגללו אבל גם לא כל ההצלחות במדינה.

- ממשלה מינימלית סטייל ליברטריאן בחיים לא תהיה פה, תתעורר מהחלום.

- מבחינתי שיחקרו וישפטו את כל מי שעבר על החוק בדומה לנתניהו. לפיד או ברק או גנץ או מי לא. מי שאשם - שילך לכלא ויעוף מהפוליטיקה. להגיד ״גם הם עשו!!!״ זה מתאים לנער בן 16 ולא לרוה״מ. 650,000 ש״ח זה שוחד בכל קנה מידה. אנשים נשלחו לכלא על הרבה פחות.
אני שואל אותך בגובה העיניים, נראה לך סביר להוציא הזמנות אשכרה כל חודש למשלוחים של שמפניות וסיגרים לחברים שלך? קופסא אחת / בקבוק אחד ... וואלה לא אידיאלי אבל הייתי מסכים איתך. אבל איזה חברים יש לך שאתה בראשון לחודש שולח להם רשימת מכולת של איזה מתנות אתה רוצה? עזוב רגע את הסכום או את סוג המתנות, אין מצב בחיים שזה מתנהל ב״חברות״.

- אם ״מסתדרים בנתיים״ זה כולל טילים וטרור הצתות בדרור, אינספור פיגועים והרוגים לאורך עשרות שנים, אוכלוסיה שלמה בלי זכויות ובלי מדינה... וואלה יש לך סטנדרטים נמוכים.

אז מה אם הם נראים כמו ערבים או אירופים ? יש ערבים שנראים כמו שוודים זה הופך אותם לשוודים?, זה לא משנה את העובדה שהם הגדירו את עצמם גם במדינות ערב וגם באירופה בתור ייהודים שפשוט חיים במקום מחיה.

להתחשב בעובדה שאני עובד בתחום החינוך המיוחד שהוא דרך אגב 90 אחוז מופרט בארץ וגם אחד הכושלים ביותר בעולם אני חושב שראיתי מספיק.
כמה אתה ראיתה חוץ מלקרוא ספר שימשהו אחר כתב?
פעם הייתי מאוד דומה לך חשבתי שצריך להפריט הכול ושתלך לעזאל הממשלה(לעומת היום שאני חושב שרק הדברים הכי פחות נחוצים צריכים להיכנס לידיים פרטיות,) אך עם הזמן הבנתי שיש כמה מקצועות שישארו תחת ידה של הממשלה. כי קפילזם מושלם זה חלום חצות כמו קומינזם מושלם
דרך אגב זה לא עובדה , היו גם מדינות רבות שסבלו ממשברים כלכלים גדולים בעידן הקפטילזם בידיוק כמו מדינות בעידן הסצויאל דמקורט (ראה יפן העבר ובעתיד הקרוב)

קוצר התכוון נראים מבחינה תרבותית לא מבחינת מראה תכלס.

אני מסכים איתך, יש תחומים במיוחד נכים, חינוך מיוחד וכו׳ - שצריכים את עזרת וניהול המדינה. אחרת אף אחד לא יוציא כסף מכיסו לעזור להם.

זה נתון לוויכוח כי עד היום כי אף אחד אחד לא יכול הלגיד האם המאמץ לתעוררות הלאומית בעם הערבי צלח או נפל לגמרי אגב עליית האיסלם, אבל
איך שאני רואה את זה יש את תרבות הערבית ויש דרך המוצא הערבי שניהם לא לא קשורים ליהודי מדינות הערב , כי הם לא היו חלק מהתרבות הערבית והמדינות תמיד היחסו עלהים בנפרד בתור ''היהודים מאשר '' היהודים הערבים האלו'' (בערך מה שאנחנו מייחסים לערבים בארץ) מעבר לכך היהודים בגולה החישבו ותמיד החשיבו להם את ארץ המוצא שלהם כישראל
אז להגיד יהודי ערבי זה פשוט לא נכון

זה אולי יהיה צורם מאוד לשמוע, אבל ל״יהודים ערבים״ בארץ יש המון משותף עם ה״ערבים אורגינל״. צריך רק לצאת מהבועה הקטנה שלנו כדי להבין את זה ולהסתכל מבחוץ. התנהגות, תרבות, רעש, שמחה, בלאגן, נהיגה, משפחה, כבוד, אירוח וכו׳ וכו׳ ...

זה מאוד מכליל וגזעני, אבל אני מדבר על דברים חיוביים לצד דברים שליליים.

שאני מדבר עם חבר׳ה ערבים פה באוסטרליה, יש המון משותף ליהדות המזרח, בעיקר דברים טובים.

אני לקחתי משפט אחד ויחיד והפכתי אתו לתורה מסיני? מה פתאום. הבאתי 2 ראיות חזקות שתומכות בטענתי לגבי גנץ והנה הן:
1.גנץ הצהיר שאם יהיה ראש הממשלה הוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.
2.גנץ סיכן חיילי גולני למען אזרחים פלסטינים שכנראה תומכים במחבלים, שונאים אותנו, ואולי אף רוצים במותנו ועוזרים למחבלים ועוד גנץ גאה בזה.
לגבי מתיישבי ההתנחלויות - מאיפה אתה מקריץ את השטות הזאת שמתיישבי ההתנחלויות נמצאים בשטח ששייך לערבים? ההתנחלויות הן שטחים שהוקמו על ידי מדינת ישראל בעקבות מלחמת ששת הימים. השטחים שייכים שלנו. לא מאמין לי? הנה תראה:
התנחלות היא יישוב שהקימו ישראלים בשטחים המוחזקים צבאית על ידי ישראל בעקבות מלחמת ששת הימים.
חפש בגוגל שמות של התנחלויות, כנס בויקיפדיה ותראה שההתנחלויות ברובן שייכות רק ליהודים.
רוצה דוגמה? קח:
בֵּית אֵל היא התנחלות דתית ברכס הרי גופנה שבהרי בנימין, מצפון לרמאללה. היישוב הוכרז כמועצה מקומית בשנת 1997.
בית אל הוקמה בנובמבר 1977 בידי גרעין של 17 משפחות בעלי מקצועות חופשיים דתיים ובוגרי ישיבת מרכז הרב, ליד המחנה הצבאי בה"ד 4, לא הרחק מהכפר הפלסטיני ביתין. בדומה למספר התנחלויות שהוקמו באותה עת, ההתנחלות הוקמה בתוך בסיס צבאי, והאחריות עליה הועברה למחלקה להתיישבות של ההסתדרות הציונית העולמית בהתאם להחלטת ממשלה. כעבור שנה אושרה הקמת ההתנחלות מחוץ לשטח הבסיס הצבאי[4].

זמן קצר לאחר הקמתה התפלגה בית אל לשני יישובים. האברכים, ובראשם הרב זלמן מלמד, פנו להתרכז סביב ישיבה חדשה שהקימו, ישיבת בית אל, צעד שיצר למעשה יישוב נוסף, כאשר ריכוז היישוב המקורי נותר במקומו הראשון[5]. פילוג היישוב לשני יישובים שונים אושר גם כן בהחלטת ממשלה מ־1978. היישובים השתייכו למועצה אזורית מטה בנימין. באוגוסט 1997, לאחר כ-20 שנה, ובעקבות גידול האוכלוסייה בשני היישובים וקרבתם, שבו היישובים והתאחדו תחת רשות מקומית חדשה אחת, כאשר היישובים הישנים מכונים "שכונה א" ו"שכונה ב".

ראש המועצה הראשון היה אורי אריאל, לאחריו נבחר ישראל רוזנברג, לאחריו משה רוזנבוים. כיום מכהן בראשות המועצה שי אלון. במשך שנים היו רבני היישוב הרב שלמה אבינר והרב זלמן ברוך מלמד[5]. ב-1 בספטמבר 2019 (א' באלול ה'תשע"ט) מונה לתפקיד הרב אריאל בראלי.
סַנְסַנָּה היא התנחלות במתכונת של יישוב קהילתי דתי בצפון הנגב הממוקם ברובו ממזרח לקו הירוק, אך ממערב לגדר ההפרדה, ומשתייך למועצה אזורית הר חברון.
בשנת 1997 הוקמה במקום היאחזות נח"ל בהתאם להחלטה 2049 של הממשלה ה-27 מ-23 במאי 1997. לאחר כשנה החליטה הממשלה על הקמת יישוב הקבע בתחום מועצה אזורית בני שמעון, אך בפועל היישוב הוקם מעבר לקו הירוק. ביום העצמאות ה'תשנ"ט, 21 באפריל 1999 הגיעה קבוצת הקבע הראשונה, ובפברואר 2000 אוזרח המקום[4]. מבין המקימים של היישוב נמצא גם רוני פלמר שלאחר מכן הקים את תנועת אור בשנת 2002 לצורך סיוע והקמה של יישובים נוספים.

בשנת 2001 נסלל כביש הגישה ליישוב, בשנת 2005 התחילה בניית הקבע בשנת 2007 הוקמה "טיילת האחים".

בשנת 2007 דנה הוועדה המחוזית של מחוז דרום בתוכנית מתאר של היישוב, אולם החליט שאינו יכול לאשרו מכיוון שהוא לא נמצא בתחום אחריותו והעביר את הטיפול למועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי. בתחילת 2012 החליטה המועצה לדחות את התוכנית מכיוון שהיא הוגשה כהרחבה של אשכולות, אשר היו לה די והותר עתודות תכנוניות, לדעת המועצה. בעקבות זאת, ב-23 באפריל 2012 החליט צוות שרים בראשותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפעול להסדרת המעמד של סנסנה כיישוב עצמאי.[5] בעקבות זאת, אושרה תוכנית מתאר ליישוב ביולי 2014 ועתירה לבג"ץ נגד האישור נדחתה
אם תרצה עוד - רק תבקש.
הערבים כבר הוכיחו שמספיק שניכנס לשטח שלהם בטעות, ונישחט בצורה אכזרית על ידי עשרות מחבלים, אם לא מאות. לא מאמין לי? הנה:
בעודם נכנסים לרמאללה, זוהו אברהמי ונורז'יץ כיהודים על ידי עוברים ושבים פלסטינים, על פי לוחית הרישוי הצהובה. מיד כשזוהו כיהודים, החלו הפלסטינים ליידות על הרכב אבנים ולחסום את דרכם.

בלב העיר העוינת החיילים נתקעו בפקק תנועה. רכבם לא היה יכול לזוז קדימה או אחורה. שוטרים פלסטינים במדים באו אל הרכב, ונורז'יץ ואברהמי הפצירו בהם כי הם רק טעו בדרך ורוצים להתקשר בטלפון הנייד. השוטרים מנעו זאת מהם ודרשו מהחיילים להילוות אליהם לחקירה בתחנת המשטרה "אל-בירה" תוך כדי הצמדת רובים לראשיהם.[3] הוצאת החיילים מהמכונית והובלתם אל תחנת המשטרה בוצעה תוך כדי גרירתם באכזריות ומעשי אלימות מצד ההמון הפלסטיני, בעודו משולהב על ידי השוטרים הפלסטינים. בעת הוצאתם מהרכב נטלו מהם השוטרים את נשקיהם האישיים, אקדח נוסף שהיה ברשותם וכן את תיקיהם. כשהגיעו לתחנת המשטרה בשעה 10:15 בבוקר, הובילו את החיילים למשרד המפקד שבקומה השנייה. בזמן זה ההמון הפלסטיני ניסה לרצוח את החיילים כשהם בתוך התחנה, אך השוטרים הורו להמון להמתין מחוץ לשער התחנה עד אשר יוציאו את החיילים מהתחנה, ואז ייתנו להם אותם על מנת להורגם. עם זאת, תוך רגעים ספורים אחד השוטרים פתח את דלתות המשרד עבורם, ופלסטינים רבים מילאו את התחנה והמשרד. למרות תחנוניהם ובכיים של החיילים,[3] ההמון וכן למעלה מעשרה שוטרים נקטו כלפיהם באלימות קשה והכו אותם באלות השוטרים, מוטות ברזל ובחפצים קהים, וכן דקרו אותם מספר פעמים.

בתוך זמן קצר נפוצה הידיעה על הימצאותם של החיילים הישראלים בתחנת המשטרה, ובחצר המשטרה התקבצו מאות פלסטינים מצוידים במקלות ובבלוקים ועודדו את המתעללים בקריאות להרוג את החיילים. בתוך 15 דקות, הגיעה הידיעה על אנשים שנלכדו ברמאללה לישראל, אך צה"ל החליט שמבצע חילוץ יהיה מסוכן מדי מפאת ההתנגדות הצפויה של כוחות הביטחון הפלסטינים, המאומנים היטב לשטח העירוני של עירם. ההמון המשולהב הצית את מכונית החיילים ודרש לקבל את החיילים לידיו. נורז'יץ הושלך דרך החלון בקומה השנייה (מגובה של כ־8 מטרים), ואברהמי דרך הדלת, לידי ההמון הזועם, שעקר את עיניהם, דקר, רמס והכה אותם. בשעה 10:30 לערך ההמון הפלסטיני גרר את החיילים ברחוב אל כיכר אל-מנארה שבלב רמאללה והמשיך בהתעללות בהם ובריטושם. נורז'יץ הועלה באש, והמתפרעים תלשו את איבריהם הפנימיים ונופפו בהם תוך צהלות ניצחון. החגיגה בכיכר של ההמון והשוטרים וריטוש הגופות נמשכו עד אשר נפוצה השמועה לפיה צה"ל עומד לנקוט בפעולת תגמול ואז התפזר ההמון באחת והגופות נעזבו.[4][2][5][6][7]

אחד המשתתפים העיקריים בלינץ', עזיז צאלחה, אשר השליך את נורז'יץ מהחלון, הוציא ראשו מהחלון והציג את ידיו המגואלות בדם, בעוד שההמון מריע. לדברי הרופא הגדודי, יוסי אברהמי הוכה קשות והגיע במצב של מוות קליני למתחם המת"ק באזור ומת בדרכו למסוק. בשעה 11:00 בבוקר, כשהתקשרה אשתו של אברהמי לטלפון של בעלה על מנת לדרוש בשלומו, אחד מרוצחיו ענה לה בהתפארות ולגלוג: "שחטתי את בעלך לפני כמה דקות". כך שמעה לראשונה על מותו של בעלה.
הנה, הגזענות יוצאת ממך שוב:
אתה טוען שהצבא הוא לא חברת הביטוח של המתנחלים, וזאת בעיה של המתנחלים שהם בשטח אויב (בהתנחלויות גרים יהודים, אגב) , והצבא לא צריך להגן עליהם ולשמור עליהם אבל תמכת בגנץ שסיכן חיילי גולני (סיכון מאד גבוה. אלא אם כן יריות לעבר החיילים כשהם מצווים לא להגיב זה סיכון לא גבוה בעיניך) למען אזרחים פלסטינים ששונאים אותנו, רוצים במותנו, תומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם בצורה מעשית.. לטענתך זו בעיה של המתנחלים שהם נמצאים שם והצבא לא צריך להגן עליהם ולשמור עליהם, אבל לשונאים שלך ולרוצים במותך בבית החולים הפלסטיני טענת שצה"ל צריך להיות מוכן למות בעבורם. כך שעושה רושם שאתה מעדיף בחיים את האויבים שלך במקום האוהבים שלך.
יש ישראלים ששונאים את ישראל.. יש אמריקאים ששונאים את אמריקה.. יש אשכנזים ששונאים גפילטע פיש.. יש טוניסאים ששונאים קוסקוס.. יש מרוקאים ששונאים חרירה, יש אתיופים ששונאים אינג'רה.. אז יש גם יהודים שגזענים כלפי העם שלהם.. זה שאתה יהודי לא אומר שאתה לא גזען כלפי יהודים, כמו שאם אני אשכנזי זה לא אומר בהכרח שאני אוהב קיגל.
אתה מבלבל פה בין 2 דברים שונים:
אתה מנסה לערבב פה את 1 ו-2 ביחד וזה פשוט לא נכון. זה שיש התנחלויות שלא שייכות לישראלים, זה אני מסכים ומקבל, אבל זה שאתה אומר שכל ההתנחלויות שייכות לערבים זה כבר שקר גס מאד. אם אכן כך היה הדבר, הערבים היו תובעים בעלות על המקום כמו שהם עושים כשהם מגלים שההתנחלות בעצם שייכת לערבי.
צודק, סליחה. ב67 לא היה מרד אלים, זה היה ב47 אחרי "תוכנית החלוקה". הערבים קיבלו באזור ה45% ממדינת ישראל ויום אחרי ש "תוכנית החלוקה" יצאה לפועל - הם החלו במרד אלים מאד כנגד היהודים במטרה לכבוש את כל הארץ כי הם לא שנאו את העובדה שרק כמעט חצי מהארץ שייכת להם ולא כולה.
לא, אם נתנתק מההתנחלויות טרוריסטים ערבים ישתמשו בהן לצורכי מלחמה כגון: שיגור רקטות. זו מה שההיסטוריה אומרת. אם אתה רוצה לחלוק על העבר תצטרך להיות מאד משכנע, ורצוי כמה ראיות חותכות בצד. הפסקה האחרונה שלך - שוב, גישת השמאל הפחדן. מוכן לתת הכל לערבים - רק שלא יעשו לנו בעיות..

להעתיק תכנים שלמים מויקיפדיה לא הולך לתרום לדיון. תהיה ענייני ותעביר את הנקודות שלך, אף אחד לא יטרח לקרוא את את מה שפרסמת.

קוצר התכוון נראים מבחינה תרבותית לא מבחינת מראה תכלס.

אני מסכים איתך, יש תחומים במיוחד נכים, חינוך מיוחד וכו׳ - שצריכים את עזרת וניהול המדינה. אחרת אף אחד לא יוציא כסף מכיסו לעזור להם.

זה אולי יהיה צורם מאוד לשמוע, אבל ל״יהודים ערבים״ בארץ יש המון משותף עם ה״ערבים אורגינל״. צריך רק לצאת מהבועה הקטנה שלנו כדי להבין את זה ולהסתכל מבחוץ. התנהגות, תרבות, רעש, שמחה, בלאגן, נהיגה, משפחה, כבוד, אירוח וכו׳ וכו׳ ...

זה מאוד מכליל וגזעני, אבל אני מדבר על דברים חיוביים לצד דברים שליליים.

שאני מדבר עם חבר׳ה ערבים פה באוסטרליה, יש המון משותף ליהדות המזרח, בעיקר דברים טובים.

אבל זה באמת עם כול הכבוד אשליה שנוצרה מגזענות , גם הפולנים נחשבו בעבר על ידי הגרמנים תואם לתיאור הברברי של מזרחי.
(נוהג גרוע עושה רעש ובכללי חצוף)
אני מניח שבגלל שאתה במקום מבודד מכור היתוך שלנו שנקרא ישראל אתה יוצר את הקשר.
בקשר למנהיגים תרבותים שלקחנו מימי הערב כמו המימנונה והכו' כן בזה אני מסכים איתך
אבל להגיד שהם ערבים יהודים זה ממש להרחיק לכת ופשוט לא הגיוני.
( דרך אגב רק להבהיר אני לא מתייחס לערבי, מזרחי כדבר רע או רומז שאתה גזען שהוא עדות המזרח אני פשוט שהצהרה יהודים ערבים רחוקה מין המציאות )

.גנץ הצהיר שאם יהיה ראש הממשלה הוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.
זה המשפט שהוצאת מקונטקסט לחלוטין, וממנו פרשת הכל.
אם המשפט הזה לא היה נאמר (והוא נאמר בקונטקסט שונה לחלוטין ממה שאתה טוען), לא היה לך שום טיעון, אין שום פירוט מה המשפט הזה אומר

גנץ סיכן חיילי גולני למען אזרחים פלסטינים שכנראה תומכים במחבלים, שונאים אותנו, ואולי אף רוצים במותנו ועוזרים למחבלים ועוד גנץ גאה בזה.
זו קפיצה לוגית עצומה לקשר בין 2 הדברים האלה.
כמו שתאמר שביבי אוהב נשים, ויש לו כוח, מכאן הוא אנס כל בחורה שאי פעם נכנסה למשרדו, בין אם היא בת 2 או 102.

כבר במשפט הראשון של המקור שלך פסלת את עצמך. רשום שטח מוחזק צבאית. כלומר הוא לא שטח שנמצא תחת תחום השיפוט של ממשלת ישראל. בית המשפט שם הוא צבאי, כוחות הביטחון הם צבאיים ולא משטרה, והחוקים שם צבאיים. זה לא שטח רשום במנהל מקרקעי ישראל, ככה שישראל לא יכולה לתת את השטח למתנחלים, הם לא שלה לתת

(בהתנחלויות גרים יהודים, אגב)
אז? כמו שאמרתי, מצידי שיהיו סינים, זה לא היותם יהודים הבעיה.

בל תמכת בגנץ שסיכן חיילי גולני
הוא סיכן חיילים כדי להגן על אזרחים, בתוך שטח המחיה של האזרחים, שזה מה ש"הצבא המוסרי בעולם" צריך לעשות, שזה שונה מלהגן על אזרחים שפלשו לשטח של אזרחים אחרים

למען אזרחים פלסטינים ששונאים אותנו, רוצים במותנו, תומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם בצורה מעשית
אזרחים הם אזרחים, לא תפקיד הצבא לשפוט אותם

כך שעושה רושם שאתה מעדיף בחיים את האויבים שלך במקום האוהבים שלך.
אני רוצה שאף אחד לא ימות למען אדמה, לא יהודים ולא ערבים.
כדי למנוע מוות, הפתרון הכי טוב יהיה להוציא את היהודים מגוב האריות, ולא להרוג את האריות.
אם אתה רוצה להילחם למען אדמה, תעשה את זה על חשבונך ועל חשבון חייך, וחשבון החיים של החברים והילדים שלך, לא על חשבון של כל האחרים.

אף התנחלות לא שייכת לישראלים, כמו שציינתי קודם

אם אכן כך היה הדבר, הערבים היו תובעים בעלות על המקום כמו שהם עושים כשהם מגלים שההתנחלות בעצם שייכת לערבי.
צר לי לנפץ לך את הבועה, אבל הם עדו, עושים ויעשו את זה כל הזמן, אבל בגלל שהם תחת שיפוט צבאי, אתה יודע לאיפה הם יכולים לדחוף את התביעות שלהם.

המצב לפני זה היה שהכל היה שלהם, ואז הכריזו להם שחלק עכשיו לא שלהם.
ברור שהמצב היה הרבה יותר מורכב מזה, וברור שזו בעיקר שנאת יהודים, אבל זה לא משהו שלא נשמע עליו בעולם, שמדינות נלחמות כדי לכבוש שטח שהפך להיות חופשי משליטה כבדה יותר.
זה לא היה מרד, זה היה ניסיון כיבוש כמו שקורה בכל העולם.

לא, אם נתנתק מההתנחלויות טרוריסטים ערבים ישתמשו בהן לצורכי מלחמה כגון: שיגור רקטות.
אז הם לא יירו עלינו רקטות, הם יהיו מספיק קרובים כדי לדקור אותנו או לפוצץ אותנו אם נספח אותם.
ודרך אגב, ירי הרקטות מעזה התחיל שנים לפני ההתנתקות

רוצה דוגמה? קח:

אם תרצה עוד - רק תבקש.

ה
אף אחד לא מתכוון לקרוא את כל הויקיפדיה של אלוהים יודע מה אם זה לא תורם לדיון. תישאר תמציתי.

אבל להגיד שהם ערבים יהודים זה ממש להרחיק לכת ופשוט לא הגיוני.
גנטית ותרבותית הם חלקית ערבים, מבחינת לאום הם יהודים לכל דבר, אבל מהבחינות האחרות יש קשר ערבי

גנטית ותרבותית הם חלקית ערבים, מבחינת לאום הם יהודים לכל דבר, אבל מהבחינות האחרות יש קשר ערבי
זה עדיין stretch
מהבחינה הזאת אין באמת דבר כזה ערבים והיהודים וכולנו שמים שצמחו במזרח התיכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית