הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
אני באמת לא מאמין שאתם דנים ביחס שלי לבחור ממוצא עיראקי והאם הטוטאל שלו קשור לעובדה שהתייחסתי אליו בצורה חיובית 🤣

לצורך העניין, לא ידעתי שאושר עיראקי, זה לא עניין אותי ולא היה רלוונטי מעולם.

מאז ומתמיד היו לי הרבה חברים מזרחיים, לא שזה אמור להצביע על משהו יוצא דופן.

מנגד, הכרתי הרבה אנשים גזענים שעדיין התייחסו יפה לאוכלוסיות שהם היו גזעניים כלפיהם בדעותיהם.

לסיכום, אני לא מאמין שאנשים שתומכים בביבי חושבים שאני גזען 😣

עזוב שאני לא קראתי, אף אחד לא קורא את זה כי אתה לא באמת מביא את הטענה שלך, אתה זורק עמודים שלמים שמישהו אחר כתב. זכותך לפרסם, אני רק אומר שזה לא תורם לטענה שלך וקצת הופך אותה למגוחכת כי אתה לא יכול להסביר את זה במילים שלך.

האמת שזו פרקטיקה נפוצה בדיבייט של התשת היריב במידע לא רלוונטי, אני לא יודע אם הוא עשה את זה בכוונה או כי הוא באמת חושב שמישהו יקרא את מגילת העצמאות הזו.

זה עובד גם עם מחקרים - מישהו מציין איזושהיא עובדה מונפצת, מבקשים ממנו רפרנסים והוא שולח רשימה של 60 מאמרים לא קשורים.

לפעמים זה קורה גם בלי שתבקש במחקר מונפץ עם מאות רפרנסים בסיום בשביל לתמוך בטענות כשאף אחד מהרפרנסים לא רלוונטי למסקנות, אבל תצטרך להשקיע שעתיים רק להבין את זה.

אגב אם כבר עלה השד העדתי שוב,
מאז שאני זוכר את עצמי אף פעם לא ראיתי גזענות של "אשכנזים" כלפי "מזרחים", אבל את ההפך כן.

אגב אם כבר עלה השד העדתי שוב,
מאז שאני זוכר את עצמי אף פעם לא ראיתי גזענות של "אשכנזים" כלפי "מזרחים", אבל את ההפך כן.
אם אני מנסה לחשוב ממש חזק, אני שמעתי לדעתי כמה הערות בעיקר מהדור של ההורים שלי פה ושם אבל שום דבר ״רציני״. לא הפריע להורים שלי שאחותי יצאה עם מזרחי וכו׳, בעוד שלדור של סבא וסבתא היה מאוד מפריע.

מנגד, המילה ״אשכנזי״ בשימוש די נפוץ בתור משהו שלילי, לעיתים בצורה הומוריסטית לעיתים בצורה חצי רצינית. זה לא מפריע לי אבל זה קיים.

אני דווקא ראיתי הרבה מקרים של גזעות נגד מזרחים אבל גם ראיתי מקרים שבהם הרבה מזרחים פשוט מגזימים.
והקשר לדיון אני באמת לא מבין איך ביבי הפך לסמל ומנהיג בעדה המזרחית, הוא לא עשה כלום למען בני העדה ופרפריה אשר מלאה במזרחים נדפקת מחדש מהחלטות שלו

אני דווקא ראיתי הרבה מקרים של גזעות נגד מזרחים אבל גם ראיתי מקרים שבהם הרבה מזרחים פשוט מגזימים.
והקשר לדיון אני באמת לא מבין איך ביבי הפך לסמל ומנהיג בעדה המזרחית, הוא לא עשה כלום למען בני העדה ופרפריה אשר מלאה במזרחים נדפקת מחדש מהחלטות שלו
זה פשוט, האשכנזים לא אוהבים אותו אז הם עושים דווקא. לא אכפת להם להידפק כל עוד הגאווה העדתית מנצחת.

מכאן הסלוגן "אנחנו נחליט, דווקא ביבי!"

זה פשוט, האשכנזים לא אוהבים אותו אז הם עושים דווקא.
חחה וביבי הוא שחום מכף רגל עד ראשו?
זה מגוחך, זה כמו ששמעתי פעם בראיון עם תומך של ביבי שהוא אוהב אותו כי הוא שומר על המסורת היהודית תחת שלטונו והמראין אמר לו שהוא מוכן להתערב איתו על על מה שהוא רוצה שביבי לא רק אוכל ביום כיפור אלא גם מתענג באותו יום על שרימפ וחזיר מיובא 🤣.

דרך אגב אני מבין הסיבות למה העם המזרחי תומך בו (היסטוריה שחל הליכוד ושושלת בגין וכו')
אני פשוט לא מבין איך אנשים לא רואים שזאת אשלייה מגוחכת ברק פוגעת בהם

מאותה הסיבה שאנשים בדרך כלל נצמדים לרעיון מסוים גם כשיש הרבה מידע שסותר אותו, הפחד מהלא נודע, אפשר לקרוא לזה גם מנגנון הגנה
של האגו:

"אם אני טועה לגבי זה אז יכול להיות שטעיתי לגבי עוד הרבה דברים, ואם טעיתי לגבי כלכך הרבה דברים אז תפיסת המציאות והזהות שלי מבוססים
על שקרים, אם כך אז אני חי בשקר? מי אתם שתגידו לי שאני חי בשקר?" משהו כזה.

וזה הופך להיות מאבק כנגד ניסיון ההשפלה של "כל אותם אנשים שאומרים שאני טועה כאילו הם יודעים יותר טוב ממני, חושבים שאני מטומטם.".

אני לא חושב שהאוכלוסיה שעליה אנחנו מדברים תומכת בו בהכרח כי הם חושבים שהוא הכי טוב עבורם, אלא כי הם לא מוכנים לקבל את האפשרות שהם טועים לגביו. זה דומה לאמונה דתית כוזבת, בן אדם מזדהה עם רעיון מסוים ואז להודות שהרעיון מוטעה זה להודות שהזהות שלו היא שקר.

מאותה הסיבה שאנשים בדרך כלל נצמדים לרעיון מסוים גם כשיש הרבה מידע שסותר אותו, הפחד מהלא נודע, אפשר לקרוא לזה גם מנגנון הגנה
של האגו:

"אם אני טועה לגבי זה אז יכול להיות שטעיתי לגבי עוד הרבה דברים, ואם טעיתי לגבי כלכך הרבה דברים אז תפיסת המציאות והזהות שלי מבוססים

וזה הופך להיות מאבק כנגד ניסיון ההשפלה של "כל אותם אנשים שאומרים שאני טועה כאילו הם יודעים יותר טוב ממני, חושבים שאני מטומטם.".

אני לא חושב שהאוכלוסיה שעליה אנחנו מדברים תומכת בו בהכרח כי הם חושבים שהוא הכי טוב עבורם, אלא כי הם לא מוכנים לקבל את האפשרות שהם טועים לגביו. זה דומה לאמונה דתית כוזבת, בן אדם מזדהה עם רעיון מסוים ואז להודות שהרעיון מוטעה זה להודות שהזהות שלו היא שקר.
זו הייתה תמיד הטקטיקה של נתניהו, להפחיד להפחיד להפחיד. לומר שאיראן הולכת להשמיד אותנו, שעזה תוקפים אותנו, שהפלסטינים רוצים להרוג אותנו. ברגע שנפחד אנחנו נדאג מה יקרה אם נשנה הנהגה והיא לא תהיה מספיק טובה, אז באמת אכלנו אותה.
אבל הנה, אנחנו כבר שנה ללא ממשלה ולא הושמדנו

זה והמצגת החלקית של עד כמה הכלכלה משגשגת ועד כמה שיעורי האבטלה נמוכים... למרות שמספר האנשים שחיים מתחת לקו העוני לא ירד ואם כבר עלה. ליצור רושם שהמצב הכלכלי משתפר, ואולי הוא באמת משתפר על פי מדדים מסוימים, אבל ככל הנראה לא עבור האנשים שהכי צריכים את זה.

הבעיה היא גם שבלי שהם מבינים את זה (אולי הם פשוט לא מסוגלים), שאר הפוליטיקאים משחקים על פי כללי המשחק שהוא מכתיב, אולי זאת הגזמה
לומר שהוא מכתיב, אבל על פי כללי המשחק שבו הוא תמיד הצטיין. הקטע העצוב הוא שניסיון העבר יוצר תמונה שבה ההפחדות שלו נשמעות לגיטימיות.

זה שלא הצליחו להרכיב ממשלה דווקא עושה אותי אופטימי יותר, כי אני חושב שזאת הנקודה שבה כללי המשחק הישנים יוצרים מצב של stalemate, וכדי שהדברים יתקדמו השיח הפוליטי יצטרך להשתנות לטובה.

חחה וביבי הוא שחום מכף רגל עד ראשו?
זה מגוחך, זה כמו ששמעתי פעם בראיון עם תומך של ביבי שהוא אוהב אותו כי הוא שומר על המסורת היהודית תחת שלטונו והמראין אמר לו שהוא מוכן להתערב איתו על על מה שהוא רוצה שביבי לא רק אוכל ביום כיפור אלא גם מתענג באותו יום על שרימפ וחזיר מיובא 🤣.

דרך אגב אני מבין הסיבות למה העם המזרחי תומך בו (היסטוריה שחל הליכוד ושושלת בגין וכו')
אני פשוט לא מבין איך אנשים לא רואים שזאת אשלייה מגוחכת ברק פוגעת בהם
איך אמר לי אדם מזרחי מבוגר?
"הליכוד זה המזרחיים, כל האשכנזים גזענים ושונאים מזרחים מצביעים רק לעבודה"
רק שכח לשים לב שבפריימריז בעבודה זכה מזרחי, ולפניו מזרחי, ולליכוד בעצמו מעולם לא היה יו"ר מזרחי..
אין שום הסבר רציונלי לתמיכה שלהם..
אני בטוח שנתניהו מלגלג על המזרחיים מבוקר ועד ערב, ואפשר לשמוע את זה מידי פעם בכל מיני פליטות פה שלו, ובגם בזלזול באינטיליגנציה שלהם (שדווקא עובד לו).

נערך לאחרונה:
זה פשוט, האשכנזים לא אוהבים אותו אז הם עושים דווקא. לא אכפת להם להידפק כל עוד הגאווה העדתית מנצחת.

מכאן הסלוגן "אנחנו נחליט, דווקא ביבי!"
זה היה יכול להיות הגיוני אם ביבי היה מזרחי. אבל הוא אשכנזי, עשיר, מלומד, גר הרבה זמן בחו״ל וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה מה שקצת אבסורד.

של האגו:

זה אכן מאוד חכם ונכון לדעתי, נקודה יפה.

אני חושב שהסיבה שהרבה פה לא מבינים למה הדור המבוגר של המזרחים גזען כנגד האשכנזים, כי הם חיים בדור אחר. אני בתור מזרחי לא חוויתי גזענות בחיי וכן הייתי שומע בבית הספר וגם בצבא את הקריאות של אשכנזי בתור מילת גנאי. מה שקרה פה וזה די נפוץ גם בארה"ב זה reverse racism תופעה מאוד מפגרת ולא רצויה אך אפשר להבין את הדור המבוגר, את הדור הצעיר כמוני שלא חווה גזענות בחייו זה די צורם לשמוע. אם נהיה כנים הדור המבוגר 60+ ככל הנראה בכל העדות הוא די גזעני. מזרחי,אשכנזי או אתיופי מה שחשוב זה לנסות לקטוע את זה אצל הדור הצעיר. לגבי הדור המבוגר זה יעלם בקרוב

אני חושב שהסיבה שהרבה פה לא מבינים למה הדור המבוגר של המזרחים גזען כנגד האשכנזים, כי הם חיים בדור אחר. אני בתור מזרחי לא חוויתי גזענות בחיי וכן הייתי שומע בבית הספר וגם בצבא את הקריאות של אשכנזי בתור מילת גנאי. מה שקרה פה וזה די נפוץ גם בארה"ב זה reverse racism תופעה מאוד מפגרת ולא רצויה אך אפשר להבין את הדור המבוגר, את הדור הצעיר כמוני שלא חווה גזענות בחייו זה די צורם לשמוע. אם נהיה כנים הדור המבוגר 60+ ככל הנראה בכל העדות הוא די גזעני. מזרחי,אשכנזי או אתיופי מה שחשוב זה לנסות לקטוע את זה אצל הדור הצעיר. לגבי הדור המבוגר זה יעלם בקרוב

מסכים באופן כללי, ההבדל הוא ברגע שהדור הצעיר מקיף את עצמו באנשים מאותה עדה/מקור ולא מתערבב יותר מדי עם שאר הקבוצות באוכלוסיה. זה תקף לכל העדות/מקורות ולכל הארצות.

לדוגמא, מהגר אפריקאי מגיע ללונדון, חי בצמצום, גר בקהילה אפריקאית, עובד עם אפריקאים בעבודה פשוטה עם הכנסה מינימלית... זה מאוד ״קל״ להניח שהחיים שלו ברמה הזאתי, בגלל שהוא אפריקאי, בעוד השאר עובדים בעבודות קלות יותר ומרוויחים יותר.

אם אני מנסה לחשוב ממש חזק, אני שמעתי לדעתי כמה הערות בעיקר מהדור של ההורים שלי פה ושם אבל שום דבר ״רציני״. לא הפריע להורים שלי שאחותי יצאה עם מזרחי וכו׳, בעוד שלדור של סבא וסבתא היה מאוד מפריע.

מנגד, המילה ״אשכנזי״ בשימוש די נפוץ בתור משהו שלילי, לעיתים בצורה הומוריסטית לעיתים בצורה חצי רצינית. זה לא מפריע לי אבל זה קיים.
יאשכנזי

רק עלה ירוק פלז

(בא להטריל)

מקפיץ כי ״מה? מה פתאום״ ועכשיו פתאום מבקש חסינות.

אני לא מופתע, אני יותר מאוכזב שציבור הבוחרים שלו מתעלם משקרים מובהקים כל פעם מחדש.

מקפיץ כי ״מה? מה פתאום״ ועכשיו פתאום מבקש חסינות.

אני לא מופתע, אני יותר מאוכזב שציבור הבוחרים שלו מתעלם משקרים מובהקים כל פעם מחדש.
לנסות להבין אנשים אחרים בפוליטיקה זה תמיד מתכון להמון עצבים .

לנסות להבין אנשים אחרים בפוליטיקה זה תמיד מתכון להמון עצבים .
העניין הוא שאני מבין את מי שמצביע לכל השאר פחות או יותר. אין לי בעיה עם דעות שונות ממני.

גם בארצות אחרות (ארה״ב, אוסטרליה) אני יכול להבין למה מצביעים למפלגות / מועמדים שונים ממי שאני תומך. אבל רק ביבי נשגב מבינתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית