הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גוף דוחה את האוכל?

The Ninja

משתמש מתחיל
139
16
נק' מוניטין:
16
139
16
אהלן, אני בחיטוב כבר שלושה שבועות.
אני הולך לפי תפריט, התפריט מורכב מביצים חזה עוף, אורז וכל מיני פחמימות שאני מגוון איתם לפעמים..

הגעתי למצב שאני כבר בכלל לא מצליח להכניס את האוכל, מבחינת תיאבון אין לי בכלל. אני קם בבוקר מבלי שום חשק לאכול את הארוחת בוקר, אני אפילו זורק אותה ובקושי מצליח לאכול חצי..

השאלה שלי האם זה משהו נפשי? שהתפריט פשוט לא מתאים לי? שאר הארוחות אני מצליח לאכול איכשהוא אבל בצורה מעצבנת ושאני מכריח את עצמי לאכול את זה..

אני לא יודע מה לעשות, אני מגיע למצבים שאני לועס את האוכל 5-7 דקות

אתה עושה אירובי?

ד"א אין חובה לאכול כל יום כל היום חזה עוף..זה בסדר (ואפילו חובה) לגוון

• פותח/ת השרשור
אתה עושה אירובי?

ד"א אין חובה לאכול כל יום כל היום חזה עוף..זה בסדר (ואפילו חובה) לגוון

כן, אירובי 10 דקות לפני אימון, 15 אחרי. הבעיה שלי שאני רוצה להמשיך בחיטוב אבל אני סתם זורק את האוכל ולא מסיים אותו, אני יוצר לעצמי גירעון יותר גדול.. בכלל אין לי תיאבון כל היום

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה כבר בחיטוב?

קרה לך בעבר?

תרשום את התפריט שלך.

3 שבועות, קרה לי בחיטוב קודם רק בהתחלה ואז המשיך רגיל.

נתונים:
גובה 1.66, משקל 70.6, אחוז שומן 15-15.5%

בוקר: 4 ביצים, לחמניה, סקופ וחצי חלבון.
צהריים: 300 גרם אורז מבושל, 150 גרם חזה עוף
ערב: 300 גרם אורז מבושל, 150 גרם חזה עוף
לילה: 2 מלפפונים, 100 גרם קוטג' 5%

1900 קלוריות, 200 פחמימה, 200 חלבון, 45-50 שומן.

את הביצים אני בכלל מעיף לפח ולא מצליח לסיים

התפריט שלך מבאס בגלל זה קשה לך לאכול.
אתה יכול לשלב טוסט עם גבינה צהובה. במקום אורז תפוחי אדמה, בטטה, פסטה
תכוון בבשר ולא רק חזה עוף.
600 גרם אורז ו 300 גרם חזה עוף זה אכן מייאש

חסר לך גם שומן בתפריט

חסר לך שומן, והתפריט שלך מדכא, אני לא מתפלא שלא בא לך לאכול אותו, תגוון קצת

• פותח/ת השרשור
התפריט שלך מבאס בגלל זה קשה לך לאכול.
אתה יכול לשלב טוסט עם גבינה צהובה. במקום אורז תפוחי אדמה, בטטה, פסטה
תכוון בבשר ולא רק חזה עוף.
600 גרם אורז ו 300 גרם חזה עוף זה אכן מייאש

חסר לך גם שומן בתפריט

חסר לך שומן, והתפריט שלך מדכא, אני לא מתפלא שלא בא לך לאכול אותו, תגוון קצת

כן זה באמת מדכא... כמה שומן להוסיף? אני מגוון בפחמימה לפעמים, מחליף את האורז בתפוחי אדמה לרוב וגם פסטה לפעמים, יש הצעות במה אפשר להחליף את הביצים? או איך אפשר לאכול אותם מבלי לרצות למות?

כן זה באמת מדכא... כמה שומן להוסיף? אני מגוון בפחמימה לפעמים, מחליף את האורז בתפוחי אדמה לרוב וגם פסטה לפעמים, יש הצעות במה אפשר להחליף את הביצים? או איך אפשר לאכול אותם מבלי לרצות למות?
תעלה את השומן ל-70.
לא נתקלתי במצב של מישהו שלא אוהב ביצים, אבל אתה יכול להחליף אותן באיזה גבינה או משהו, למרות שאני לא הייתי מחליף אותן בגלל התועלת לבריאות שלהן
משהו שאתה יכול לעשות, זה לשבור את הביצים על האורז כשהוא ממש חם, ואז זה מתערבב עם האורז וזה יוצא ממש טעים
את החזה עוף גם הייתי מחליף מדי פעם

• פותח/ת השרשור
תעלה את השומן ל-70.
לא נתקלתי במצב של מישהו שלא אוהב ביצים, אבל אתה יכול להחליף אותן באיזה גבינה או משהו, למרות שאני לא הייתי מחליף אותן בגלל התועלת לבריאות שלהן
משהו שאתה יכול לעשות, זה לשבור את הביצים על האורז כשהוא ממש חם, ואז זה מתערבב עם האורז וזה יוצא ממש טעים
את החזה עוף גם הייתי מחליף מדי פעם

סבבה אעלה את השומן, אני אנסה את הקטע עם האורז... מה שהיה עוזר לי במסה זה לשים קצת גבינה לבנה בלחמנייה עם החביתה ואז זה היה יורד מהר מבלי צורך ללעוס שעה.. אני מניח שאם אעשה את זה גם בחיטוב פשוט בכמות מופחתת זה לא יזיק

• פותח/ת השרשור
חברים, סליחה על ההקפצה אבל רציתי לשאול משהו בנוגע לתפריט.

יש למישהו הצעות במה אוכל להחליף את הקוטג'? משהו שגם יספק קצת יותר שומן אך מבלי להעלות את הקלוריות יותר מדי.

אני אוכל 100 גרם קוטג' 5% כפי שציינתי, אבל אני חושב שזה לא עושה לי טוב לעיכול בבטן.

חלבון-
טונה(שימורים), ביצים,פסטרמה, קוטג', גבינה לבנה, יוגורט, חזה עוף,חזה הודו, שוקיים של עוף,ירכי עוף, בשר בקר דל שומן, סינטה,דגים-סלומון,בקרל,מושט, פרגיות.

ועוד מלא- תתמקד בעיקר במאכלים דלי שומן (לא שיש עם זה בעיה של לצרוך שומן מן החי, אבל מומלץ לא להפריז יותר מדי ,לחרוג ולבסס את רוב השומן שלך בתפריט על שומן רווי) ובעיקר בהתאם לתפריט ולשאר המקורות שחק עם החלבון/שומן.

מבחינה של לעלות את הקלוריות יותר מדי זה משחק של כמויות:
במאכל אחד ל 100 גרם "מוצר" יכול להיות יותר חלבון מאשר בקופסת קוטג' אז פשוט תאכל ממנו פחות למשל 70 גרם ולא 100!

לרוב בקופסאות שלמות כמו טונה/קוטג'/גבינה וכו' כמות החלבון נעה סביב ה ~ 30 גרם (כמה גרמים לפה או לשם) אז חריגה קטנה של כמה גרמים לא משמעותית...

עם תפריט כזה אין טעם לקום בבוקר.
אני לא מבין מה הבעיה, עם כל הטרנד שהפורום הולך איתו, פשוט לאכול כל יום מה שבא לכם, מה שמתחשק באותו הרגע, ולדאוג לסיים את היום עם המטרה הקלורית, ומינימום של חלבון, שומן ומיקרו.

• פותח/ת השרשור
עם תפריט כזה אין טעם לקום בבוקר.
אני לא מבין מה הבעיה, עם כל הטרנד שהפורום הולך איתו, פשוט לאכול כל יום מה שבא לכם, מה שמתחשק באותו הרגע, ולדאוג לסיים את היום עם המטרה הקלורית, ומינימום של חלבון, שומן ומיקרו.

תתפלא שמתרגלים, אני מעדיף לאכול ולהיות שבע מאשר לאכול משהו שטעים לי בכמות נורא קטנה

למה לא מומלץ לבסס את רוב השומן בתפריט על שומן רווי?

כי הוא סתם "תופס" נפח מבחינת צריכת השומן שקיימים מקורות שומן "יותר איכותיים" - עשירים ביותר סיבים,אומגה 3,מעודדים פעולות הורמנולניות תקינות וכו'.

שוב לא טוען שיש בעיה עם צריכת שומן מהחי, פשוט ממליץ תמיד לגוון ככל הניתן כדי לצרוך כמה שיותר מיקרו נוטרנטיים, וויטמינים ומינירליים בכמויות ובמינונים שונים כדי לא להגיע למצב של דומנטיות או כמויות קטנות ואף חוסר מדברים אחרים!
חוץ מזה מבחינת מחקרים עדיין לא הוכח מדעית מהיא הכמות שנחשבת "למסוכנת" או פחות בריאה מבחינת צריכת שומנים מהחי ברמה גבוה מדיי.
תתפלא שמתרגלים, אני מעדיף לאכול ולהיות שבע מאשר לאכול משהו שטעים לי בכמות נורא קטנה

אין בעיה עם זה בכלל נינג'ה, ואם זה עובד לך אז מעולה...
מה שכן בטווח הרחוק זה יקשה עליך, כי איך שאני רואה את הדברים אוכל ותזונה זה לא רק צורך זה גם מקור להנאה מסויימת , ולאכול בצורה
בנאלית ושגרתית- כל יום במשך כל ימי חייך זה פשוט מתכון לכשלון.
פשוט נסה להיות פתוח ולגוון איפה שנראה לך כדי שלא תגיע לאותו כישלון, ושוב הכל עניין של טעם אישי והעדפות וכל אחד עושה מה שטוב לו!

מה?
מי דיבר על כמויות קטנות? אני קם בבוקר עם 0 קלוריות, בוחר מה בא לי לאכול/מה יש במקרר ובקיצור מסיים את היום עם המטרה הקלורית והמאקרו/מיקרו שהחלטתי שאני צריך.

• פותח/ת השרשור
מה?
מי דיבר על כמויות קטנות? אני קם בבוקר עם 0 קלוריות, בוחר מה בא לי לאכול/מה יש במקרר ובקיצור מסיים את היום עם המטרה הקלורית והמאקרו/מיקרו שהחלטתי שאני צריך.

סבבה, גישה שלך שתקום הבוקר ותבחר מה תאכל. אני מעדיף ללכת לפי תפריט מסודר, להכין את הארוחות מראש וככה אני לא צריך לשבור את הראש ולנסות למצוא משהו שיכנס לי לערכים.

הרבה יותר נוח ככה לדעתי, כבר אתמול הכנתי מספיק אוכל לפי התפריט לארבעה ימים הדבר היחידי שאני צריך לעשות הוא לחמם ולאכול מאשר לחפש מה לאכול, ולחשב אם זה נכנב בערכים וכו'.

סבבה, גישה שלך שתקום הבוקר ותבחר מה תאכל. אני מעדיף ללכת לפי תפריט מסודר, להכין את הארוחות מראש וככה אני לא צריך לשבור את הראש ולנסות למצוא משהו שיכנס לי לערכים.

הרבה יותר נוח ככה לדעתי, כבר אתמול הכנתי מספיק אוכל לפי התפריט לארבעה ימים הדבר היחידי שאני צריך לעשות הוא לחמם ולאכול מאשר לחפש מה לאכול, ולחשב אם זה נכנב בערכים וכו'.
אין שום בעיה גם עם זה, אני שמח לשמוע שמצאת משהו שעובד לך, אבל אני לא מסכים עם האימרה שזה יותר נוח לפני שניסית.
עבדתי כחצי שנה עם תפריט, וכבר שנה שאני עובד בלי תפריט, ברגע שאתה תופס את הרעיון זה אשכרה משפר חיים, לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית