הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי אינטנסיבי אחרי אימון כוח

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מניח שרבות נשאל כאן על הנושא וקראתי קצת פוסטים קודמים אבל לא מצאתי ממש תשובה למה שאני מחפש:
האם אימון אירובי אינטנסיבי יחסית, של 15-20 דקות אחרי אימון כוח של 40-45 דק', לטווח הארוך עלול לפגוע באפקטיביות של אימון הכוח?

לשם המחשה, אני משתדל לעשות 3 פעמים בשבוע בסוף אימון 15-17 דקות עבודה על שק איגרוף. באמצע אני נח לאיזה דקה דקה וחצי, אבל העבודה רציפה, כמובן לא על 100% מהירות וכוח כי אחרי דקה וחצי אני שופך מנוע, אבל בהחלט עבודה אינטרוולית בעצימות של בין 15%-90% עם נגיעות קלות ב-100% לפרקי זמן מאוד מאוד קצרים (שניות ספורות).

זה יכול לפגוע בהתקדמות במשקלים איכשהו?

בעיקרון בגלל שזה אימון יחסית שמערב קבוצוות שרירים גדולות(אם אתה בועט גם) אז יכול להיות, אבל התשובה הכי טובה זה תראה איך זה משפיע עליך, תנסה אולי יום אחד לא לעשות את האימון ולראות מה קורה אימון הבא ואם אתה מרגיש יותר טוב מאשר אימון קודם שעשית לפניו את האימון, גם אז אתה יכול לשחק עם הזמן או האינטנסיביות בשביל להגיע למצב רצוי.

בעיקרון כן, עלול לפגוע ברמה מסוימת
כל עוד אתה מתקדם בקצב טוב מבחינתך, לא יודע עד כמה זה צריך להפריע לך
מה אתה מחשיב כפגיעה בטווח הארוך באפקטיביות אימון כוח ?

עלול לפגוע בשיפור הכוח כן, השאלה מה המטרות שלך.

מנגד זה עלול לעזור לשמור על א.ש נמוך יותר, בריאות וכושר כללי ברמה טובה יותר.

• פותח/ת השרשור
1. גם אם זה 15 דקות בלבד של אירובי זה יכול לפגוע בביצוע?
2. המטרה לעלות משקלי עבודה במינימום עלייה במשקל גוף.

1. גם אם זה 15 דקות בלבד של אירובי זה יכול לפגוע בביצוע?
2. המטרה לעלות משקלי עבודה במינימום עלייה במשקל גוף.
יכול לפגוע אבל לדעתי בטווח הארוך זה זניח כל עוד תשמור על התקדמות לאורך זמן

אני מאמין שאירובי בסגנון HIIT (כמו שאתה עושה) לא יפריע באופן משמעותי להתקדמות. בנוסף זה מערב בעיקר פלג גוף עליון שמתאושש יותר מהר ובקלות (פחות עומס).

בדר״כ מה שפוגע בהתאוששות הכי הרבה לדוגמא: אירובי בנפח גבוה ועצימות גבוהה יחסית (נגיד ריצה 5 ק״מ במהירות גבוהה יחסית) או משהו קצר ומאוד מאוד עצים כמו ספרינטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית