הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 712.5@90 GPC Nationals Australia

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
סיכום תחרות:
הגעתי לתחרות בידיעה שיש לי סיכוי טוב מאוד לפודיום. חוץ מבחור אחד שסיים עם 810@90 וכרגע הוא הכי חזק באוסטרליה עד 90, כל השאר היה במרחק ריאלי מנצחון.

החיתוך הלך קל מאוד, הייתי צריך לחתוך רק 3.5 קילו ואני מאמין שעשיתי את זה בדרך האידיאלית, העמסת מים לא קיצונית (6 ליטר ביום), דל פחמימה עם המון שומן (200+) והעמסת נתרן (מעל 5 גר׳). הפסקתי לאכול ולשתות ב2 אחהצ יום לפני השקילה, אחרי שבכל הימים אכלתי אוכל יחסית טעים בלי להיות יותר מדי נאצי (עוף יבש לדוגמא) עם ספירת נתרן ופחמימות. הייתי בסאונה סביב 15-20 דקות בלבד ובטעות חתכתי יותר מדי ל89.3.

ההעמסה (REFEED) הייתה לי ללא ספק הכי טובה אי פעם, לקחתי את עצתו של ד״ר מייק ישראטל והלכתי על המון פחמימה, חלבון מתון ומעט שומן. סיימתי תוך 12 שעות עם קילו פחמימה, 250 חלבון ו50 שומן.
המזון שלי היה מורכב מ:
- היידרלייט (כמו גייטורייד רק אשכרה עם מספיק מינרלים)
- משקאות קלים ואיזוטוניים
- אבקת פחמימה (MEIZE שזה קמח תירס אבל כל דבר היה זורם)
- קריאטין, גליצרול, מעט חלבון
- עוף טריאקי ואורז (המון טריאקי והמון אורז)
- חטיפים דלי שומן למיניהם
- פריכיות אורז / תירס
נשמע משעמם / מעפן / בזבוז? יום לפני תחרות זה לא זמן להתענג על אוכל ולהנות מהחיים. המטרה היא מאוד ברורה וזה להעלות מ.ג, להחזיר נוזלים וגליקוגן לשריר וכמות פחמימות פסיכית עושה את זה בצורה מעולה. כל שאר הפעמים הייתי אוכל איפשהו בין ג׳אנק לאוכל רגיל, ברגע שהייתי מכניס כמות שומן יחסית גבוה בשילוב עם פחמימות ונתרן זה היה סותם אותי לשעות שלמות. הפעם אכלתי ממש כל שעה כמות יחסית קטנה של אוכל שהצטברה להמון אוכל בסופו של יום.

סקוואט-
חימום הלך מעולה, קל מאוד לפספס חימומים ולבזבז זמן שיש 15 חבר׳ה עם רצועות ו3 מונוליפטים. למזלי היו אנשים שעזרו לכולם, סידרו גובה, פתחו את המונו וכו׳.
אופנר 250 - היה מאוד חלק וקל, אבל לצערי נפסל על עומק. כוח לא היה בעייתי, אז החלטתי להעלות משקל אבל מתון ממה שתכננתי.
כניסה שניה 265 - ירדתי לאט וקברתי את זה. המשקל זז טוב. לא רציתי להסתכן בכניסה שלישית גבוהה כדי לא לצאת מהמירוץ לפודיום ובגלל שהעומק היה בעייתי באופנר.
כניסה שלישית 275 - עלה כמו שצריך, היה לי עוד כמה קילו בטנק אבל העדפתי ללכת חכם מאשר להמשיך לבנץ׳ במיקום נמוך. כרגע מקום שני. בפער של 5 קילו.

בנץ׳-
חימום לא הלך טוב, כתף ימין הציקה לי כמו בכמה שבועות האחרונים. ואפילו פספסתי פקודה בחימום האחרון, שקלתי להוריד משקל באופנר אבל מכיוון שלא ראיתי מצב שאני מפספס אותו, השארתי ככה.
אופנר 155 - אני מגדיר את זה כגריינד לצערי. קיבלתי אדום אחד על לא לחכות לפקודת פרס.
כניסה שניה 160 - תכננתי במקור 162 אבל מכיוון שלא הלך חלק, הורדתי. עלה לאט וקיבלתי אדום אחד על באר דיפ. שקלתי אם ללכת בכלל על כניסה שלישית אבל מכיוון שלא נורא להכשל בבנץ׳ מבחינת תשישות וכו׳ להמשך הלכתי על שלישית.
כניסה שלישית 162 - גריינד אמיתי, לא היה לי גרם אחד יותר. חבל שלא הגעתי בריא יותר בפלג גוף עליון לתחרות, אבל בכל זאת 5 קילו שיפור בבנץ׳ זה משמעותי מאוד.
סיימתי בנץ׳ במקום השלישי בפער 5 קילו ממקום שני.

דדליפט -
חימום הלך מעולה. שום דבר לא כאב והמשקלים עפו.
אופנר 250 - עף למעלה. יותר טוב מבדרכ.
כניסה שניה 275 - עלה במהירות טוב אבל האחיזה הרגישה חצי כוח. במקור תכננתי 280 כניסה שניה אבל הייתי חייב ללכת על בטוח לא לאבד מיקום בפודיום.
כניסה שלישית 282 - במקור שמתי 285 לנסות להגיע למקום שני/שלישי (אם לא היה מצליח למשוך כניסה שלישית) מקום רביעי פספס את הדדליפט שלו (שהיה מכריח אותי למשוך 285) אז הורדתי למשהו שחשבתי שיותר ריאלי כי הבחור אחרי העיף את הכניסות שלו ולא חשבתי שאני יכול לנצח אותו (מה שהתברר כנכון).

שיפור כללי:
סקוואט 262 עלה ל275
בנץ 157 עלה ל162
דדליפט 272 עלה ל275
טוטאל 692 עלה ל712

לא אשקר, רציתי לסיים 730-740 טוטאל. אבל שיש תחרות על פודיום צריך להסתכל בצורה יותר מתונה על הכניסות, אם הייתי מפספס כניסה אחת - הייתי מסיים מקום רביעי. לכן אני מאוד מרוצה מהביצועים ובעיקר מהקבלת החלטות. הדבר היחיד שיכולתי לשפר זה קצת תכסיסים בקביעת כניסות של הדדליפט כדי לגרום למי שמרים לפני לקחת כניסות יותר אמיצות ואולי להכשל (או להצליח ואז הלך עלי).

פודיום בתחרות ברמה גבוהה באוסטרליה זו מטרה שקבעתי לעצמי שעברתי לגור כאן, אליפות אוסטרליה הראשונה שלי סיימתי מקום 15, בשניה סיימתי מקום 5 ועכשיו סוף סוף פודיום.

אחרי הביצועים שלי בתחרות הזאת קיבלתי הזמנה לPRORAW במרץ, שזו התחרות הכי נחשבת באוסטרליה, עם מתחרים בינ״ל ופרסים כספיים. מעבר לזה יש פחות קטגוריות ויותר תחרותיות (אתחרה קטגוריה עד 95 עם שקילה שעתיים לפני). אני לא מצפה לפודיום, אבל שיפור גדול בטוטאל יהיה מעולה. התחרות תתקיים בארנולד קלאסיק אוסטרליה והתחרות הקודמת הייתה חד וחלק הכי טובה שיצא לי לצפות מבחינת רמת תחרותיות וכמות קהל.

סקוואט-
250X עומק
265
275

בנץ-
155
160 אין סרטון
162

דדליפט-
250
275
282X לא נעול

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ללא ספק אחיזה. שים לב יד ימין שלי מתחילה להפתח וכמעט החליק לי המוט.

יכול להיות שזה עניין של תשומת לב ויכול להיות שזה עניין של כוח אחיזה נטו. מעולם לא נכשלתי בתחרות בגלל זה. תמיד יש פעם ראשונה.

• פותח/ת השרשור
לקחתי מקום שלישי לדעתי מתוך 15 שהעפילו (לא תחרות פתוחה, העפילו 180 סהכ מתוך 800 מתחרים פעילים).

היו 3 מקצים, סקוואט ראשון התחיל ב9 בבוקר ואני משכתי דדליפט אחרון סביב 3 ומשהו לדעתי.
עדכנתי הודעה ראשית סיכום תחרות

• פותח/ת השרשור
כמובן, זה המדד הכי חשוב להצלחת הריפיד.

קמתי 92. המטרה שלי הייתה 94 שזה מעט מעל מה שאני בדרכ, אבל לא קרוב.

כנראה אחת מ2 סיבות-
לא שתיתי מספיק (שתיתי 5-6 ליטר)
איבדתי קילו שומן בתהליך

מי יודע... נראה עוד שנה.

כמובן, זה המדד הכי חשוב להצלחת הריפיד.

קמתי 92. המטרה שלי הייתה 94 שזה מעט מעל מה שאני בדרכ, אבל לא קרוב.

כנראה אחת מ2 סיבות-
לא שתיתי מספיק (שתיתי 5-6 ליטר)
איבדתי קילו שומן בתהליך

מי יודע... נראה עוד שנה.
אני חושב על "oak" שהתחרה בבוס אוף בוסס בעד 100, עושה רושם שהוא היה על הפודיום באיזור ה 110.

עוד הוכחה לכמה קיקיוני הספורט הזה כרגע...
מה התנודה בין משקל חוץ עונה לבין תחרות אצל משקולנים?
אחד המאמנים במכון של האוניברסיטה אמר שכולם ללא יוצא מן הכלל חותכים משקל לתחרויות וגם נחלשים מהתהליך הזה (וגם מההתנקות מחומרים), ושלמעשה בתחרות הם הכי חלשים ביחס לעצמם (מזכיר בילדרים בנקודה הזאת).
אני חושב על "oak" שהתחרה בבוס אוף בוסס בעד 100, עושה רושם שהוא היה על הפודיום באיזור ה 110.
הבנאדם חתך מ120 אם אני לא טועה, ולכן אני מאמין שהוא חזר לעצמו, אחרי המניפולציות החוזרות.
אבל מה שעושים בפאוורליפטינג מבחינת שקילה הוא לא פחות ממתועב. לגזור עשרות ק"ג של משקל גוף על מנת להציג קורלציה לא מציאותית בין כוח למסת גוף.

מה התנודה בין משקל חוץ עונה לבין תחרות אצל משקולנים?
אחד המאמנים במכון של האוניברסיטה אמר שכולם ללא יוצא מן הכלל חותכים משקל לתחרויות וגם נחלשים מהתהליך הזה (וגם מההתנקות מחומרים), ושלמעשה בתחרות הם הכי חלשים ביחס לעצמם (מזכיר בילדרים בנקודה הזאת).

כל אחד והגישה שלו, יש כאלו שיעדיפו לחתוך ויש כאלו שיעדיפו להתאמן סביב אותו משקל תחרות (נגיד 2-3 קילו יותר, אבל זהו).
מבחינת מה עדיף, זה תלוי בספורטאי אני אישית לא אהבתי לחתוך משקל לפני תחרות ככה שתמיד התאמנתי סביב המשקל התחרותי שלי.
וגם העובדה שהשקילה היא שעה לפני התחרות לא מאפשרת לך להתחיל להעמיס אוכל אחרי שנשקלת כי זה לא כיף להיות "כבד" ולעשות תנועות שמצריכות מהירות ושינוי כיוון על בטן מלאה.
אני באמת לא מבין מה הקטע של להשקל יום לפני... (אני חושב שיש איגוד שלא שוקל יום לפני אבל הרוב כן) זה באמת הדבר הכי טיפשי ששמעתי בחיי.
זה גם קורה גם בספורט הלחימה, אין לי מושג למה לא משנים את זה.

אתה משווה חיתוכי משקל של פווארליפטינג לשל וויטליפטינג לדוגמה? אתה רציני?
אוקיי תן לי לתקן את עצמי, כל ספורט שיש בו 24 שעות בין השקילה עד לתחרות. למשל, ב-MMA חיתוכי משקל הזויים של 10+ קילו זה די נפוץ.

אוקיי תן לי לתקן את עצמי, כל ספורט שיש בו 24 שעות בין השקילה עד לתחרות. למשל, ב-MMA חיתוכי משקל הזויים של 10+ קילו זה די נפוץ.
עם זה אני מסכים. אני באמת לא מבין מי האדיוט שהמציא את הקונספט הזה.
בלי קשר ללמה זה חייב להיות ככה וכל מצב אחר הוא אבסורדי, יהיה גם יותר נוח נראה לי למארגני התחרות לשים פשוט משקל לפני הכניסה להרמה או למשל לקרוא למתחרים 5 דקות לפני ההרמה שלהם להישקל מאשר לבזבז כוח אדם וזמן יום קודם לכן.

• פותח/ת השרשור
נדב,

אני לא מבין למה אתה שוב מנסה בכוח להציג את הספורט בצורה שלילית. אין בעיה לבקר, אבל זה נראה כאילו כל דיון אתה מנסה ממש ממש חזק להעליב את הספורט ולהבליט כמה הוא רחוק מענפים ״מקצועיים״ אחרים.

באופן מפתיע, אני לא חולק עליך. לשקילה של יום לפני אין שום ערך ספורטיבי, והנסיון והכוח רצון שלי במניפולציות של נוזלים, נתרן, פחמימות והזעה אין שום ערך ספורטיבי. מעבר לזה, זה יוצר יתרון לא הוגן למנוסים לעומת מתחילים, בקטגוריה עד 90 למשל מנוסים יכולים לשקול 98 ביום התחרות ולהתחרות מול מתחרים ששוקלים 88. זה די מוגזם ורחוק מאידיאלי.

מנגד, בIPF יש שקילה של שעתיים לפני, לכאורה פתרון מושלם לנושא. אבל נחש מה? גם שם עושים מניפולציות מאוד דומות. אני מכיר די הרבה מתחרים, וברמה הגבוהה חיתוך של 5 קילו הוא די נפוץ. אני מכיר אישית בחור שחתך 8 קילו ובאופן הזוי נתן גם תחרות מעולה.

הבעיה שאתה מציג היא אמיתית אבל יש 4 דרכים להתמודד:
לפתוח ע-ו-ד איגוד.
לעבור לIPF.
לסרב לחתוך ולוותר על יתרון תחרותי.
להתחרות לפי החוקים הנוכחיים.

אני באמת לא מצליח להבין איך אדם מתחרה בתחרות במשקל x כשבפועל מתחת למוט הוא x + y.
ובכלל כל הדברים האלה נותנים יתרון לאנשים היותר מבוססים כלכלית והמגובים שכלית ופחות אלה שבאים לעשות את מה שנדרש - להרים.

נדב,

אני לא מבין למה אתה שוב מנסה בכוח להציג את הספורט בצורה שלילית. אין בעיה לבקר, אבל זה נראה כאילו כל דיון אתה מנסה ממש ממש חזק להעליב את הספורט ולהבליט כמה הוא רחוק מענפים ״מקצועיים״ אחרים.

באופן מפתיע, אני לא חולק עליך. לשקילה של יום לפני אין שום ערך ספורטיבי, והנסיון והכוח רצון שלי במניפולציות של נוזלים, נתרן, פחמימות והזעה אין שום ערך ספורטיבי. מעבר לזה, זה יוצר יתרון לא הוגן למנוסים לעומת מתחילים, בקטגוריה עד 90 למשל מנוסים יכולים לשקול 98 ביום התחרות ולהתחרות מול מתחרים ששוקלים 88. זה די מוגזם ורחוק מאידיאלי.

מנגד, בIPF יש שקילה של שעתיים לפני, לכאורה פתרון מושלם לנושא. אבל נחש מה? גם שם עושים מניפולציות מאוד דומות. אני מכיר די הרבה מתחרים, וברמה הגבוהה חיתוך של 5 קילו הוא די נפוץ. אני מכיר אישית בחור שחתך 8 קילו ובאופן הזוי נתן גם תחרות מעולה.

הבעיה שאתה מציג היא אמיתית אבל יש 4 דרכים להתמודד:
לפתוח ע-ו-ד איגוד.
לעבור לIPF.
לסרב לחתוך ולוותר על יתרון תחרותי.
להתחרות לפי החוקים הנוכחיים.

אני מנסה בכוח? אוקיי, כנראה ששוב אתה מתבלבל.
כל דיון אני מנסה ממש ממש חזק? וואלה גם בעוף טופיק ? גם שאני עוזר פה בטכניקה לאנשים? גם שאני מפרגן על הרמות?
יש לי דעה מה אתה חושב שהיא תשתנה פתאום כי היא לא מתאימה לך?
הדעה הזאת נכנסת שהיא רלוונטית לפוסט, אם קשה לך להתמודד עם ביקורת כנראה שאתה מנהל במקום הלא נכון.
וברור שאתה לא חולק עליי , כי אני צודק.
ולגבי ההתמודדות, יש עוד דרך להתמודד, פשוט לא להתחרות עד שלא ישנו את החוקים לחוקים ספורטיביים והגיוניים בקו אחד אגב אם אתה מסכים איתי למה אתה לא מתחרה בipf? כי לא תוכל לעשות את המשקלים שעשית באיגוד שלך כי זה קשה פתאום להשקל שעתיים לפני ושאולי יבדקו אותך על סמים?
אין בעיה עם שקילה שעתיים לפני מי שרוצה לקחת סיכון ולחתוך זה עליו, אבל לפחות יש פה עניין של רצינות וכבוד למקצוע.
וכמו שכתבתי לפני באותה מידה אני לא מסכים עם השקילות בענפי הלחימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית