הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 250X5F PR, סיכום של חודשיים, ובדיקות דם שיהיה קצת צהוב

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
רוצה קודם כל להודות למאמן שלי טל אפרת.
ומאחל לכולם למצוא מאמן עם יכולת חשיבה ברמה גבוהה,
זה למעשה המאפיין הכי חשוב אצל מאמן, לדעתי.

לעניין:

התקופה החלה עם הרעיון לרוץ על נפח דדליפט, בגלל פציעה שלא אפשרה לי לעשות סקוואט כבד.
כנראה שהפציעה הזאת נובעת מהבדל באורך הרגליים.

טל לימד אותי עיקרון חדש-ישן של טקסס - לא מוסיפים משקל בנפח, אם לא מתקשים בעצימות.
רצתי על הרעיון הזה ולמדתי ממנו בעיקר יחסים מחודשים בין הנפח לעצימות, עקב הפער שהלך וגדל,
ולא האמנתי שאפשר לסחוט ממנו ככ הרבה משקל למעלה.

בשלב מסוים הפכתי גרידי בדדליפט, וחשבתי שאני אצליח לשמור על 85% מהחמישיה של העצימות מבלי להיעצר בתקופה הקרובה,
ולכן המשכתי להעלות משקל גם בנפח, כדי להיות בטוח שלא אגיע למשקל מסוים חסר גיבוי מבחינת משקל הנפח.
הקפיצות היו של 5 ק"ג לשבוע.
התחלתי עם 210 כשהיה לי 220X5, וסה"כ הוצאתי 25 ק"ג (245X5) בהתקדמות שבועית שכזאת.

לא בטוח עד כמה יכולתי עוד לשחק עם הפערים אבל בכל מקרה נוסף לי משתנה משמעותי למשוואת ההתאוששות - ריצה.
בקורס המאמנים דורשים ריצת 5000 - דבר שלא עשיתי מעולם אפילו לא משהו שקרוב אליו.
הכנסתי את הריצה ביום ההתאוששות ועד השבוע זה לא פגע בי, אבל השבוע הרגשתי עייפות שרירית ברגליים מאחרי הריצה,
ועד היום ממש. סוג של ידעתי שזאת לא תחושה של התאוששות כמו שאני רגיל לה בחודשיים האחרונים.

בשורה התחתונה לא אוכל לשים את האצבע בדיוק על הגורם לכשל וכנראה שזה שילוב של דברים.
עוד לא החלטתי מה לעשות בדיוק החל מהשבוע הבא. צריך עוד להתייעץ עם טל בצורה מקיפה.
מה שעומד לנגד עיניי הוא לכבוש את ה300 דדליפט בחודשים הקרובים, ולאחר מכן לערוך בירור מקיף לגבי מדרסים (אין כסף כרגע),
בשביל לעשות סקוואט כך שלא יפצע אותי שוב בגלל הליקוי במבנה האנטומי.

משקל גוף:
אני זוכר בחורף שהעליתי לפורום סרטון עם 180X5 דדליפט סומו, שמהר מאוד חזר להיות קלאסי.
באותה העת שקלתי 101 ק"ג.

כיום אני שוקל אותו דבר. ביום רגיל 100, ואחרי העמסה 101~.
עליתי בדדליפט כ70 ק"ג ובבנצ' 15 ק"ג (מ140 ל155, לשלשות).

לא יודע אם יש דבר כזה זיכרון שריר, אבל בטוח יש דבר כזה לחלק את אבות המזון כמו שצריך.
ירדתי כמה אחוזי שומן, ועליתי כמה אחוזי שריר.
בכל מקרה למדתי שלא בהכרח צריכים לעלות במשקל בשביל להתחזק.

245X5 משבוע שעבר - על 208 נפח

250X5F מהיום - על 212 נפח

20374640_1898693673785123_8484731329727592932_n.jpg

20431772_1898695830451574_713974999560523279_n.jpg
20375973_1898697940451363_7259858702865531583_n.jpg

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

רוצה קודם כל להודות למאמן שלי טל אפרת.
ומאחל לכולם למצוא מאמן עם יכולת חשיבה ברמה גבוהה,
זה למעשה המאפיין הכי חשוב אצל מאמן, לדעתי.

...

טל לימד אותי עיקרון חדש-ישן של טקסס - לא מוסיפים משקל בנפח, אם לא מתקשים בעצימות.
רצתי על הרעיון הזה ולמדתי ממנו בעיקר יחסים מחודשים בין הנפח לעצימות, עקב הפער שהלך וגדל,
ולא האמנתי שאפשר לסחוט ממנו ככ הרבה משקל למעלה.

מעורר הערכה שאתה נותן קרדיט למאמן שעבד אתך על ההישגים הללו, ובמיוחד לנוכח הרזומה הארוך שלך כמשקולן חובב.

ובנוגע לטקסס, וכמו שכתבת, וביתר שאת: לא רק שלא צריך להוסיף משקל בנפח, ככל שהעצימות מתקדמת, אלא שבהמשך הדברים אף יש להפחית בו. בספר טקסס למתקדמים מופיעה אפשרות לגיטימית לחלוטין לבצע ביום הנפח 3 סטים ל-5 חזרות במשקלים עולים, משהגעת למשקלי עצימות המצדיקים זאת.

לא ידעתי את זה אפילו
מה השם משתמש שלו?

שיפקפקו כמה שרוצים, אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד

הוא לא צריך להוכיח כלום, אבל בהחלט מגיעה לו ההכרה. ההכרה שההישג הזה שקול מול רוב התוצאות הכבדות הרבה יותר שיש כאן בארץ, ורק שהושגו בעזרת פרמקולוגיה - כשבלעדיה אותם משקולנים עם תוצאות עדיפות בהרבה, היו מרימים בדיוק כמוהו ואולי גם פחות. אני יודע שהנקודה הזו דורכת על יבלת רגישה במיוחד אצל מי שרואה בחומרים דרך חיים, אבל אני מכיר כמה רופאי עור ומומחי רפואה אסתטית טובים שיכולים לעזור.

רעיון שלי שטל איבחן ואישר (הזוויות של הרגליים בעמידה רגילה הן לא זהות).

תודה נחש

מה הבעיות בסט אפ?
אורך רגליים- תעשה לעצמך טובה ולך לאורטופד, "הבדלי גפיים" נהיה טרנד אבל זה לא שכיח כמו שחושבים ברמה של הפרעה תפקודית(בניגוד לא-סימטריה שרירית לדוג').

בקשר לסט-אפ אתה דוחף את המוט קדימה בניתוק בחלק מהחזרות בגלל האופן שאתה מנתק... סובב כפות רגליים החוצה כדי ויהיה בסדר

יפה מאד.

אם יש לך מאמן - תקשיב לו.

בכל הנוגע לדדליפט ניהול נכון של ההתאוששות זה המפתח להתקדמות ארוכת טווח.

אשמח עם אוכל את המספר/מייל של טל אפרת בפרטי התרשמתי מהמאמר על הגיבוש וברצוני לדבר איתו לגבי בניית תוכנית ראויה, זה לא נותן לי לשלוח לthe raccon הודעה מכיוון שאני משתמש חדש . תודה רבה , אוהד .

עבודה יפה מאוד. למקרה ופספסתי באחת ההודעות שלך, לא יוצא לך לבצע בכלל סקוואט?
לגבי משקל הגוף, מסכים איתך לגמרי...אמנם אני לא בדיוק עושה כרגע את מה שאתה עושה, אבל גם כן משתדל להתחזק כמה שניתן בלי להוסיף משקל גוף מיותר, במיוחד שמדובר באחוזי שומן...והאמת, הולך לא רע בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית