הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בכתף כמעט שנתיים

• פותח/ת השרשור avizz
  • פורסם בתאריך

avizz

משתמש מתחיל
33
2
נק' מוניטין:
5
33
2
היי
בן 24, יש לי פציעה בכתף כבר שנתיים זה התחיל מהרמת משקלים כבדים בעבודה, חודשיים ראשונים לא הייתי נרדם מהכאב עברתי פיזיטורפיה וכדורים ששיפרו את המצב. כרגע הכאב מורגש רק בעת מאמץ במכון.
הכאב הוא בחלק העליון של הכתף בבליטה של העצם כלפי מעלה(צירפתי תמונה).

לפני שנה הוא היה מורגש בעיקר בהרמת משקלים כבדים לתרגילי חזה וכתף בזמן הדחיקה. אז התמודדתי איתו יפה וגם הרופא לא התרשם שהדלקת כלכך חמורה ואמר לי שהכל בסדר.
ועכשיו שוב בלחיצות בבנץ במכונה ובפרפר בדחיקה מעלה הכאב מורגש מאוד והכאב מקסימלי כשהגעתי לישור ידיים.
אציין שבתקופה שעשיתי מקבילים הכאב החמיר, אז הפסקתי ובאמת היה שיפור. אבל תמיד הכאב נמצא וזה מונע ממני להתקדם במשקלים בחזה.

אפשר עצה, עזרה?
לנסות פרוטוקול פציעות? קרח? למרוח וולטרן ומנוחה שבוע לא עזר, גם מנוחה של חודשיים לא..

280330_01.jpg

אז אני לא יכול להמליץ לך על אורתופד...
בכל מקרה לדעתי גש לאורתופד עדיף אחד שמתמחה בכתפיים ודרוש MRI
אם אתה שנתיים עם כאבים אחרי טיפול פיזיו משהו שם לא בסדר בעליל.

• פותח/ת השרשור
אז אני לא יכול להמליץ לך על אורתופד...
בכל מקרה לדעתי גש לאורתופד עדיף אחד שמתמחה בכתפיים ודרוש MRI
אם אתה שנתיים עם כאבים אחרי טיפול פיזיו משהו שם לא בסדר בעליל.

אוקי הזמנתי תור אבל זה יקח זמן.. מה אתה מייעץ בנתיים? לנסות פרוטקול פציעות או להמשיך להתאמן רגיל חזק בשאר חלקי הגוף ולהוריד עצימות בחזה?

אוקי הזמנתי תור אבל זה יקח זמן.. מה אתה מייעץ בנתיים? לנסות פרוטקול פציעות או להמשיך להתאמן רגיל חזק בשאר חלקי הגוף ולהוריד עצימות בחזה?
באיזה פרוטוקול פציעות מדובר? (כנראה שבכל מקרה הוא לא רלוונטי כי אם זו היתה פציעה בשריר/גיד היא כבר היתה מחלימה)
מציע לך לעבוד עם מה שלא כואב לך...

• פותח/ת השרשור
היי. במקום לבזבז זמן על כל מיני בדיקות . אפשר להבין מספר דברים מכל הסיפור שלך.
ישנו כאב דומה שחוזר על עצמו כבר תקופה ארוכה כשנתיים.
טיפולים ומשככי כאבים עזרו אך להקלה בלבד . הכאב לא נעלם לגמרי.

סיפור כזה מעיד לנו על עומס מכאני לרוב, כלומר ישנו עומס המופיע במהלך אימון ובנשיאת משקל . במצבים כאלו צריך התייחסות ובדיקה בפונציה ועבודה על תוכנית האימונים והתרגילים.
לא יודע על סמך מה @AQUANGEL שולח אותך לבדיקות אבל אחד העניינים החשובים בטיפולים הם ההתייחסות לתנועה לכן מומלץ תמיד להגיע לפיזיו שעובד עם ספורטאים .
לרוב בקופות החולים מתייחסים לסימפטומים שלך.
ממליץ לך לא להתייאש ולפנות לפיזיו ספורט לבדיקה.
בנוגע לmri גם אם יאובחן קרע חלקי או דלקת בבורסה לרוב הטיפול יהיה בהתאם לממצאים הפיזיקליים ובמידה ולא תואם להדמייה אז זה כבר עניין שונה (לרוב לא מגיע לזה).

היי. במקום לבזבז זמן על כל מיני בדיקות . אפשר להבין מספר דברים מכל הסיפור שלך.
ישנו כאב דומה שחוזר על עצמו כבר תקופה ארוכה כשנתיים.
טיפולים ומשככי כאבים עזרו אך להקלה בלבד . הכאב לא נעלם לגמרי.

סיפור כזה מעיד לנו על עומס מכאני לרוב, כלומר ישנו עומס המופיע במהלך אימון ובנשיאת משקל . במצבים כאלו צריך התייחסות ובדיקה בפונציה ועבודה על תוכנית האימונים והתרגילים.
לא יודע על סמך מה @AQUANGEL שולח אותך לבדיקות אבל אחד העניינים החשובים בטיפולים הם ההתייחסות לתנועה לכן מומלץ תמיד להגיע לפיזיו שעובד עם ספורטאים .
לרוב בקופות החולים מתייחסים לסימפטומים שלך.
בנוגע לmri גם אם יאובחן קרע חלקי או דלקת בבורסה לרוב הטיפול יהיה בהתאם לממצאים הפיזיקליים ובמידה ולא תואם להדמייה אז זה כבר עניין שונה (לרוב לא מגיע לזה).
על סמך ניסיון אישי בגדול, מה כבר פיזיו יכול לעשות עם קרע בלברום(שלא יראו בUS) למשל?
בעיקר עבודה למסובבי כתף ואבחון תנועות בעיתיות, אני חושב שזה זלזול בפיזיו של קופת חולים לחשוב שהוא לא עשה את זה (כי זה דיי הנוהל בפציעות כתף, אבל תקן אותי אם אני טועה).
אז כן אני חושב שכדאי לעשות MRI כדי להבין בדיוק מה פגוע שם ואם זה דורש ניתוח (אני אומנם בספק לפי התיאור שלו שזה ידרוש דבר כזה) או פשוט תחזוקה שוטפת ע"י טיפולים כלשהם (פיזיותרפיסט, ספורטתרפיסט, מעסה וכיו"ב).
אני גם מאמין בגישה שכאב זה דבר שבא מחשיבה מסוימת, ואם הוא יגלה מבדיקה כזו שאין שם בעיה משמעותית זה בהחלט ישפיע לטובה.

מניסיון אישי עם לא מעט מטופלים וממה שאנחנו יודעים מהמדע והספרות המדעית .
פיזיו לא יתקן שום קרע אבל הוא יחזיר תפקוד וימנע חזרה של הכאבים בהתאם לממצאים בבדיקה .
אני עובד גם עם קופות חולים ואין שום זלזול יש פיזיו מעולים אך אין את הכלים לטפל בפציעות ספורט ואין את הכלים להתערב בתוכנית אימונים בטכניקה או בעבודה עם עומסים.
כן יש מצבים שאני מקבל מטופל שהוא מתחרה בהנפת משקולות ומרגיש כאב אחרי 5 חזרות במשקל מעל 100 קילו , אז בהחלט צריך כלים להעריך גם מצבים כאלו.
ואין דבר כזה תחזוקה שוטפת אם הכל תקין עצם הפעילות הגופנית היא תחזוקה שוטפת, כשאני מקבל מטופלים המטרה שלי היא שלא יצטרכו להגיע אלי יותר אחרי שהבנו מה הבעיה , טיפלנו בה ונתנו המלצות להמשך.
ניסיון אישי הוא דבר טוב לסייע לאדם אחר להתמודד בלעבור סיטואציה קשה מסוימת אבל זה לא טוב לחשוב שאותה הבעיה נובעת מאותה הסיבה ואותו הפתרון .
מטרת פיזיו היא להבין ממה נגרם הכאב ומה לעשות כדי שלא יחזור ולא רק לטפל בבעיה .

Conservative management of rotator cuff tears: literature review and proposal for a prognostic. Prediction Score
Conservative treatment of a rock climber with a SLAP lesion: a case report

ניסיון אישי הוא דבר טוב לסייע לאדם אחר להתמודד בלעבור סיטואציה קשה מסוימת אבל זה לא טוב לחשוב שאותה הבעיה נובעת מאותה הסיבה ואותו הפתרון
רק אבהיר שהחשיבה היא בעיקר שבדיקות US לכתף לא תורמות הרבה

אני מסכים איתך, פעמים רבות זו לא הבדיקה הטובה ביותר .
לא בא לשלול את דעתך , וטוב שאתה חולק את החוויה שלך בפורום אבל חשוב להבין שלפעמים מילה או שתיים יתפרשו פה כעצות וחוות דעת והוא יכול למצוא את עצמו שלושה חודשים נאבק ומחכה לבדיקה במקום לטפל בה.
תודה על הדיון @AQUANGEL

avizz,
אם בכל זאת תרצה לראות אורטופד מומלץ בכללית, ד"ר ברצילון וידאל הינו מומחה כתף ומקבל בבית חולים מאיר. יש להצטייד בטופס 17 טרם ההגעה אליו והוא גם מקבל פרטי. הרופא מעט שמרן בדעותיו, אבל שמו הולך לפניו והוא מקצועי - מנסיון.

• פותח/ת השרשור
.

רק אבהיר שהחשיבה היא בעיקר שבדיקות US לכתף לא תורמות הרבה

אחד שמתאמן איתי במכון סיפר לי על בעיה דומה שהייתה לו לפני שנתיים. הוא מספר שהוא הלך לדיקור סיני ומאז לא הרגיש שום כאב. מה דעתכם? מכירים?

כפי שנאמר אין לי שום מידע רפואי ומדעי לגבי דיקור סיני .
ממה שידוע לי לפעמים זה עוזר לפעמים לא. בכל מקרה לא הייתי מסתמך על זה כפתרון

אני התנסתי בדיקור סיני עקב חשש לבלט דיסק בגב
כרגע אני עוד באמצע התהליך עם טייפים על הגב והנחייה להפסיק להתאמן בזמן הקרוב
אעדכן אם זה עזר להפחית את הכאב ואולי להחזיר את הדיסק למקום (למרות שלטעמי המנוחה היא עושה את הרוב והדיקור עם החיבור לאקלטרודות חשמל הוא נטו כדי לאלחש זמנית את הכאב)
בכל מקרה שבוע הבא אני חוזר לפיזיו נראה אם באמת זה משפר
אני יכול להגיד מאנשים אחרים שעושים את הטיפול הזה שהם מרגישים שהוא נפלא עבורם
שוב לא יודע להגיד אם זה נטו מהטיפול או מהמנוחה שהם לוקחים לאחריו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית