הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בכתף כמעט שנתיים

• פותח/ת השרשור avizz
  • פורסם בתאריך

avizz

משתמש מתחיל
33
2
נק' מוניטין:
5
33
2
היי
בן 24, יש לי פציעה בכתף כבר שנתיים זה התחיל מהרמת משקלים כבדים בעבודה, חודשיים ראשונים לא הייתי נרדם מהכאב עברתי פיזיטורפיה וכדורים ששיפרו את המצב. כרגע הכאב מורגש רק בעת מאמץ במכון.
הכאב הוא בחלק העליון של הכתף בבליטה של העצם כלפי מעלה(צירפתי תמונה).

לפני שנה הוא היה מורגש בעיקר בהרמת משקלים כבדים לתרגילי חזה וכתף בזמן הדחיקה. אז התמודדתי איתו יפה וגם הרופא לא התרשם שהדלקת כלכך חמורה ואמר לי שהכל בסדר.
ועכשיו שוב בלחיצות בבנץ במכונה ובפרפר בדחיקה מעלה הכאב מורגש מאוד והכאב מקסימלי כשהגעתי לישור ידיים.
אציין שבתקופה שעשיתי מקבילים הכאב החמיר, אז הפסקתי ובאמת היה שיפור. אבל תמיד הכאב נמצא וזה מונע ממני להתקדם במשקלים בחזה.

אפשר עצה, עזרה?
לנסות פרוטוקול פציעות? קרח? למרוח וולטרן ומנוחה שבוע לא עזר, גם מנוחה של חודשיים לא..

280330_01.jpg

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובות לא מובן מאליו.

כבר שבועיים שאני לא מבצע את תרגיל הבנץ. נשארתי עם הלחיצה במכונה והפרפר.
הכאב שהצבעתי עליו בתחילת הפוסט כבר לא מופיע, מופיע כאב במקום אחר בנקודה האדומה (צרפתי תמונה):

הורד.jpg

האם דעתכם בקשר לפציעה משתנה?

יש לי תאוריה מסוימת אשמח שתביעו את דעתכם.
אתן דוגמאות לתרגילים שאני מבצע:
לחיצת חזה במכונה לוחץ משקל 54ק"ג 3*10.
לעומת זאת בלחיצה בשיפוע עליון אני לוחץ וגם זה בקושי רב 18ק"ג 3*10 כשהידיים רועדות ובכל הורדה של המוט אני שומע קליק מהכתפיים.
במשך השנה וחצי האחרונות הייתי פעמיים במנוחה של 2-3 חודשים ללא שום מאמץ. יותר מזה אני מקפיד על חימום נכון, טכניקה, מנוחה והעלאת משקלים מבוקרת. האם זה הגיוני שהדלקת לא תחלוף בזמן הזה? לדעתי זה לא דלקת וזו רק החולשה היחסית של הכתפיים ביחס לחזה. לדעתי שריר החזה מצליח לעמוד בעומס מסוים ולכתף זה יותר מידי.
מה דעתם?

קודם כל תודה על התגובות לא מובן מאליו.

כבר שבועיים שאני לא מבצע את תרגיל הבנץ. נשארתי עם הלחיצה במכונה והפרפר.
הכאב שהצבעתי עליו בתחילת הפוסט כבר לא מופיע, מופיע כאב במקום אחר בנקודה האדומה (צרפתי תמונה):

צפה בקובץ המצורף 40497

האם דעתכם בקשר לפציעה משתנה?

יש לי תאוריה מסוימת אשמח שתביעו את דעתכם.
אתן דוגמאות לתרגילים שאני מבצע:
לחיצת חזה במכונה לוחץ משקל 54ק"ג 3*10.
לעומת זאת בלחיצה בשיפוע עליון אני לוחץ וגם זה בקושי רב 18ק"ג 3*10 כשהידיים רועדות ובכל הורדה של המוט אני שומע קליק מהכתפיים.
במשך השנה וחצי האחרונות הייתי פעמיים במנוחה של 2-3 חודשים ללא שום מאמץ. יותר מזה אני מקפיד על חימום נכון, טכניקה, מנוחה והעלאת משקלים מבוקרת. האם זה הגיוני שהדלקת לא תחלוף בזמן הזה? לדעתי זה לא דלקת וזו רק החולשה היחסית של הכתפיים ביחס לחזה. לדעתי שריר החזה מצליח לעמוד בעומס מסוים ולכתף זה יותר מידי.
מה דעתם?
מתי אתה תהיה אצל אורתופד או פיזיו? פציעות כתף(ופציעות בכלל) זה לא משהו שאפשר לאבחן ככה סתם בפורום אתה צריך להבדק, כשתדע מה הבעיה יוכלו לייעץ לך פה ממה להמנע ומה אפשר לחזק, אבל מעבר לזה אין הרבה שנוכל לעשות חוץ מלהמליץ לך על אנשי מקצוע.

• פותח/ת השרשור
היי
הייתי אצל אורטופד שקבלתי עליו המלצות.
הוא אמר לי לקחת כורכום (טבליות) וזה יסתדר. אני כבר שבועיים עם הכדורים ולא מרגיש בשינוי.
מה אתם חושבים?

ד"א לאחרונה שמתי לב שהכתפיים לא באותו הגובה, אולי זה קשור?

דלקות כתפיים בדרך כלל נובעות מטכניקה לא נכונה בלחיצות חזה ושרירי rotator cuff חלשים.

המאמר הבא מפרט כמו שצריך על איך לילחוץ חזה נכון:
דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

במאמר הזה יש לך פירוט על תרגילי גומיה שעוזרות להימנע מפציעות כתפיים:
הליכות גומייה בשביל כתפיים בריאות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עוד כמה המלצות:
*תימנע מלאמן חזה וכתפיים באותו אימון כי זה מפעיל עומס על הכתפיים.
*לחיצות חזה עם דאמבלים הרבה יותר ידידותיות לכתפיים מלחיצות חזה עם מוט.
*תחליף אורטופד.

החלמה מהירה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית