הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על נפח ועצימות

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אחרי לא מעט שנים(!) של אימונים, פציעות, התאוששויות, וכו', ולאחר שצברתי מידע בזכות האנשים הנפלאים והסבלניים כאן, אני רוצה לשאול שאלה בעקבות מידע סותר שאני נתקל בו על מנת לעשות סדר בדברים ולהבין.

*מצד אחד* אני צופה ונתקל בהמון סרטוני יוטיוב שמציגים מערכי אימון שבהם עובדים משהו כמו 24-28 סטים באימון!
אחרים מדברים על אימון חזה של 4 תרגילים 4 סטים לכל תרגיל, וכמובן, אני מכיר לא מעט אנשים שעושים בדיוק את זה, 14-18 סטים לחזה באימון (או לגב, או לכתפיים, או לרגליים, אותו רעיון).
בקיצור, נפחים מאוד מאוד גבוהים...

כאן אני קורא המון המון גם במאמרים, גם בפורומים, שמספיקים 6-10 סטים גג לשריר גדול אם עובדים בעצימות ונפח נכון, ולאחר מכן כל סט שנוסף התועלת שלו תהיה פחותה עד חסרת משמעות, ורוב הסיכויים שלא נתאושש עד האימון הבא על אותו שריר, בעוד 3-4 ימים, ולמעשה לא נתקדם כמו שצריך. זאת ועוד, בסטים המיותרים הללו למעשה נשרף זמן יקר שיכול היה להיות מושקע על שריר אחר, על אירובי, או סתם על זמן איכות עם אשתי או עם האקסבוקס.

אז...
א. מי צודק?
ב. ברור לי שהתשובה על א' לא פשוטה, אבל בכל זאת מה עדיף, מה נכון ומה כדאי?

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר אחת ולתמיד בעניין..
נ. ב.
למשל בחזה, הRM5 שלי הוא 100 קילו.
RM10 שלי הוא 90 קילו.
אני *ממש* לא רואה את עצמי עושה 16 סטים לחזה אחרי 4 סטים עם ה-90 ל-10 חזרות, במיוחד כשאני אישית חייב לנוח 2.5-3 דקות בין סט לסט, אחרת בסט השני/שלישי אני כבר לא מסיים 10 חזרות...

אם אני אוריד ל-70% מהיכולת(75-80 קילו), לא תהיה לי בעיה לסחוב אימון של 16 סטים, אבל מה הטעם בזה?

באותה מידה אני יכול לעשות 16 סטים של 10 עליות מתח והאימון ייקח יותר זמן.. אבל בשביל מה לעשות את זה, אם אני מגיע לאותה תחושה אחרי 5 סטים של 5-7 חזרות עם תוספת של 35 קילו, ולאחר מכן עוד 3 סטים של בנט אובר עם 80 או 90 קילו ל-6-8 חזרות?
כלומר בחצי מכמות הסטים...
דוגמה
The 45-minute chest and triceps split routine

מה זה החרא הזה? מליון סטים רק ליד אחורית?
מליון סטים לחזה?

בשביל לעבוד ככה צריך משקלים יחסית מאוד נמוכים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית