הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מרכיבי הכושר החשובים כדי להיות navi seal

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
כושר גופני וה-NAVY SEALS - מה החשיבות היחסית של התרגילים השונים בסיום שבוע הגהינום ?

מחקר מעניין מאוד שנערך על אלפי משתתפים שניסו להתקבל ליחידה המובחרת האמרקיאית בדק את הקשר בין תוצאה במספר מבחני כושר גופני לבין הסבירות לעבור את שבוע הגהינום.

בגדול, נמצא שאלו שרצו ושחו יותר מהר והיו בעלי כוח מתפרץ גדול יותר של הפלג גוף התחתון היו ביתרון לעומת אלו עם תוצאות נמוכות יותר. לעומת זאת, כוח מרבי של פלג גוף עליון ותחתון שיחקו תפקיד פחות משמעותי בין אלו שהתקבלו לאלו שלא.

לצורך המחקר חישבו את גודלי האפקט בין אלו שעברו את שבוע הגהינום לאלו שלא דרך ההפרש של התוצאה הממוצעת של כל קבוצה בכל תרגיל חלקי סטיות התקן של כולם, ובכך קיבלו אינדקציה לחשיבות היחסית של כל תרגיל. ככל שהתוצאה באחוזים גבוהה יותר, כך החשיבות של התרגיל גדולה יותר.

מהירות הריצה במבחן ה-3 מייל נמצאה כהמבחן החשוב ביותר עם תוצאה של 67%. מנגד, תרגיל הדדליפט (משקל מרבי) נמצא הכי פחות חשוב עם תוצאה של 6% (למרות שכמעט כולם הצליחו לבצע 1.5 משקל גוף בחזרה אחת - תוצאה לא רעה בכלל). מעבר, כל תרגילי הריצה והשחייה זכו בתוצאה יחסית משמעותית (לפחות 30%). קפיצה למרחק זכתה בתוצאה לא רעה של 30%. תרגילי כוח אחרים כמו לחיצת החזה ומתח קיבלו תוצאות נמוכות יחסית שנעו בין 6-25%.

בהתאם לממצאי המחקר הציעו החוקרים תוצאות שרצוי לשאוף אליהם בתרגילים השונים לפני התהליך:

* קפיצה למרחק מהמקום = 2.20 מטר
* מתח עם תוספת של ~12 קילו = 13-15 חזרות
* לחיצת חזה כנגד משקל גוף = 10-14 חזרות
* דדליפט חזרה אחת = 1.75 ממשקל גוף
* מבחן זריזות 5-10-5 = 4.4-4.8 שניות
* מבחן Shuttle Run = פחות מדקה
* ריצת 3 מייל (4.8 ק"מ) = 18-19 דקות
* שחיית 800 מטר עם סניפרים = 12-14 דקות

הקרדיט לישראל הלפרין
Aanmelden bij Facebook | Facebook

לגבי השחייה והזריזות אין לי ממש אינדיקציה, אבל נראה שלא בשמיים בכלל להשיג את שאר התוצאות.

• פותח/ת השרשור
לגבי השחייה והזריזות אין לי ממש אינדיקציה, אבל נראה שלא בשמיים בכלל להשיג את שאר התוצאות.
זה באמת נראה לא בשמיים אבל כנראה עדיין מאוד קשה לעבור את הגיבושים האלה. יכול להיות שהחלק הפיזי הוא לא הקושי. האמיתי

זה באמת נראה לא בשמיים אבל כנראה עדיין מאוד קשה לעבור את הגיבושים האלה. יכול להיות שהחלק הפיזי הוא לא הקושי. האמיתי

אני גם חושב.
כושר טוב אפשר לפתח בכמה חודשים בודדים, אבל מנטליות שמתאימה לדברים האלו זה או שיש לך או שאין לך...

זה נראה לכם קל כי אתם שוכחים שצריך להיות מסוגל לעשות את כל הדברים האלה. להגיע לדדליפט 1.75 זה שטויות וגם 3 מייל ב18 דקות לא קשה מידי. אבל בשביל להיות טוב בכל הדברים כאן אתה תצתרך מאוד מאוד להתאמץ. שלא נדבר על זה שלהצליח את הדברים האלה כשאתה בעל מסת שריר גדולה יהיה מאוד קשה.

• פותח/ת השרשור
זה נראה לכם קל כי אתם שוכחים שצריך להיות מסוגל לעשות את כל הדברים האלה. להגיע לדדליפט 1.75 זה שטויות וגם 3 מייל ב18 דקות לא קשה מידי. אבל בשביל להיות טוב בכל הדברים כאן אתה תצתרך מאוד מאוד להתאמץ. שלא נדבר על זה שלהצליח את הדברים האלה כשאתה בעל מסת שריר גדולה יהיה מאוד קשה.
אתה צודק, שאלתי את מי שפרסם אם הייתה התייחסות לנתוני גובה משקל והוא ענה שלא.
יש משהו קצת מטעה בנתונים, כי עבור מישהו במשקל 60-70 קילו זה לא נתונים בשמיים אבל עבור מישהו במשקל 90 קילו זה כבר אחרת.
אבל רק הם יוכלו כנראה לעמוד במטלות הסחיבה

אתה צודק, שאלתי את מי שפרסם אם הייתה התייחסות לנתוני גובה משקל והוא ענה שלא.
יש משהו קצת מטעה בנתונים, כי עבור מישהו במשקל 60-70 קילו זה לא נתונים בשמיים אבל עבור מישהו במשקל 90 קילו זה כבר אחרת.
אבל רק הם יוכלו כנראה לעמוד במטלות הסחיבה
לאו דווקא חבר.
הפואנטה היא להיות חזק ביחס למשקל גוף; שזה בהכרח מביא יתרון לכל מי שיהיה באחוז שומן נמוך (מסת שריר גבוהה ביחס למג).
גם בריצה אגב, זה לא נכון לומר שבהכרח לאדם במשקל 90 קג יהיה קשה יותר לאדם במשקל 60 קג, בהנחה והם באותו אחוז שומן.

לאו דווקא חבר.
הפואנטה היא להיות חזק ביחס למשקל גוף; שזה בהכרח מביא יתרון לכל מי שיהיה באחוז שומן נמוך (מסת שריר גבוהה ביחס למג).
גם בריצה אגב, זה לא נכון לומר שבהכרח לאדם במשקל 90 קג יהיה קשה יותר לאדם במשקל 60 קג, בהנחה והם באותו אחוז שומן.
ברור שיהיה לו יותר קשה. הגוף שלו נאלץ לעבור את אותו המרחק כשיש עליו כמה עשרות קילו של שריר שלא מוסיפים לו אפילו לא טיפת סיבולת והלב שלו יצתרך להוביל הרבה יותר חמצן ולעבוד הרבה יותר קשה.

• פותח/ת השרשור
לאו דווקא חבר.
לצערי אתה טועה פעמיים
1. אדם ששוקל יותר יתקשה לרוץ בהשוואה לאדם קל, כי כמו שכתב ה- @Grizzly Bear הוא צריך להזיז מסה כבדה יותר.
2. חזק ביחס למשקל גוף זה קצת פיקציה, כי אם תיתן לאדם במשקל 60 קילו לסחוב פק"ל צבאי של 40 קילו הוא מאוד יתקשה איתו גם אם הוא חזק בשונה מאדם ששוקל 80 קילו או יותר

אפשר לראות את זה גם בדדליפט או מתח עם משקל, אנשים רזים יצליחו להגיע לרטיו טוב יותר כי המגבלה בשלב מסוים מתחילה להיות האחיזה והזזת המוט מהמקום.

בנוסף חשוב לציין שלבצע 15 חזרות מתח עם 12 קילו עלייך יהיה מאוד קשה בלי מסת שריר מכובדת. אולי לבצע הרבה חזרות רק עם משקל גוף יהיה יותר קל לבחור הקל אבל במתח עם משקל זה מתהפך. אני לא רואה איך בחור בעל משקל של 60-70 קילו מבצע את זה כשזה כמעט רבע ממשקל הגוף שלו. כך או כך אתה חייב פה מסת שריר לתרגילי כוח ולעומת זאת אם תהיה לך יותר מידי, זה מאוד יקשה עלייך בריצות. מתי ראיתם בחור ששוקל מעל 80 קילו שהצליח לרוץ 5 בפחות מ20 דקות? אני אף פעם. אה ואני לא חושב שיש פה יותר מידי אנשים בפורום שיכולים ללחוץ את המשקל גוף שלהם בשכיבה ל14 חזרות (כולל אותי).

בנוסף חשוב לציין שלבצע 15 חזרות מתח עם 12 קילו עלייך יהיה מאוד קשה בלי מסת שריר מכובדת. אולי לבצע הרבה חזרות רק עם משקל גוף יהיה יותר קל לבחור הקל אבל במתח עם משקל זה מתהפך. אני לא רואה איך בחור בעל משקל של 60-70 קילו מבצע את זה כשזה כמעט רבע ממשקל הגוף שלו. כך או כך אתה חייב פה מסת שריר לתרגילי כוח ולעומת זאת אם תהיה לך יותר מידי, זה מאוד יקשה עלייך בריצות. מתי ראיתם בחור ששוקל מעל 80 קילו שהצליח לרוץ 5 בפחות מ20 דקות? אני אף פעם. אה ואני לא חושב שיש פה יותר מידי אנשים בפורום שיכולים ללחוץ את המשקל גוף שלהם בשכיבה ל14 חזרות (כולל אותי).
ללחוץ בשכיבה אתה מתכוון בנצ' פרס על משקל גוף כי דווקא אני חושב שהרבה פה יכולים (זה ממש לא בשמיים אפילו לא קשה מידי)

לצערי אתה טועה פעמיים
1. אדם ששוקל יותר יתקשה לרוץ בהשוואה לאדם קל, כי כמו שכתב ה- @Grizzly Bear הוא צריך להזיז מסה כבדה יותר.
2. חזק ביחס למשקל גוף זה קצת פיקציה, כי אם תיתן לאדם במשקל 60 קילו לסחוב פק"ל צבאי של 40 קילו הוא מאוד יתקשה איתו גם אם הוא חזק בשונה מאדם ששוקל 80 קילו או יותר

אפשר לראות את זה גם בדדליפט או מתח עם משקל, אנשים רזים יצליחו להגיע לרטיו טוב יותר כי המגבלה בשלב מסוים מתחילה להיות האחיזה והזזת המוט מהמקום.
לגבי 1, זה לא נכון ויש מאמר מאוד ישן בפורטל שמדבר בדיוק על זה, אם אתה רוצה אחפש אותו מחר בערב.
לגבי 2, במקרה הזה אין ספק אבל אני דווקא דיברתי על הרטיו שהציגו בבנץ והדדליפט

• פותח/ת השרשור
לגבי 1, זה לא נכון ויש מאמר מאוד ישן בפורטל שמדבר בדיוק על זה, אם אתה רוצה אחפש אותו מחר בערב.
אשמח לקרוא, תודה

גם אשמח לקרוא בכל מקרה תחשוב על זה, מסה בפלג גוף עליון כמעט לא תורמת לריצה, תחשוב שאתה רץ עם תיק עם משקל על הגב.
בכל מקרה אתה בוודאות תהיה רץ פחות יעיל מבחינת יכולת קירור וצריכת אנרגיה כשאתה גדול יותר,.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית