הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחה בשריר הבטן?

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
לפני כחודש וחצי לערך התחלתי לעשות תרגילי בטן אחרי הפסקה ארוכה,
באחד האימונים עשיתי תרגיל לבטן עם הגלגלת שבו מגיעים ממצב של עמידה למין פלאנק ועולים בחזרה.
לאותו אימון הגעתי עם דומס שקדם מהאימון שלפני הפציעה.

לאחר הסט הרגשתי כאב חד בבטן התחתונה בצד ימין באזור המעי.
כרגע אני כבר חודש עם כאב חד שמגביל אותי כאשר אני מותח את הבטן, נועל בדדליפט ובמיוחד בתרגילים כמו בוקס ג'אמפס.

אני מתאר לעצמי שזה מתיחה ושכנירא הגזמתי עם תרגילי הבטן, נכון לעכשיו אני מתאמן כרגיל, פשוט לא עושה תרגילי בטן או תרגילים שמעוררים כאב ויש שיפור, אומנם אם אני לא נזהר הכאב חוזר.

מה ניתן לעשות נכון לעכשיו חוץ מלקחת הפסקה\להתאמן סביב הפציעה?
תודה.

היי.
לרוב לא מוכר כל כך עניין המתיחה בבטן אלא אפשר להרגיש DOMS , הבטן הינו שריר המסוגל גם לפתח כוח וגם לעבוד איזומטרית כדי להחזיק אותנו כשריר מייצב.
מהסיפור שלך ממליץ לך לפנות לרופא ספורט או אורתופד או פיזיו לבדיקה והערכה היות וזה נשמע כמו בקע מפשעתי קל. ( אין לי אפשרות לאבחן ולא לבדוק דרך הפורום לכן אני רק מעלה אופציה וממליץ ללכת לרופא להבדק ולהוריד עומס באימון בשלב זה, ייתכן שזה גם לא בקע לכן אני רושם בגדר המלצה)

• פותח/ת השרשור
היי.
לרוב לא מוכר כל כך עניין המתיחה בבטן אלא אפשר להרגיש DOMS , הבטן הינו שריר המסוגל גם לפתח כוח וגם לעבוד איזומטרית כדי להחזיק אותנו כשריר מייצב.
מהסיפור שלך ממליץ לך לפנות לרופא ספורט או אורתופד או פיזיו לבדיקה והערכה היות וזה נשמע כמו בקע מפשעתי קל. ( אין לי אפשרות לאבחן ולא לבדוק דרך הפורום לכן אני רק מעלה אופציה וממליץ ללכת לרופא להבדק ולהוריד עומס באימון בשלב זה, ייתכן שזה גם לא בקע לכן אני רושם בגדר המלצה)
בקע זה הדבר הראשון שחשבתי שיש לי ובדקתי ע״י כמה רופאים וכולם שללו בקע.
בנוסף, עברתי בדיקת MRI של המעי לשלילת בקע שיצא תקין. טרם הייתי אצל אורתופד.
במידה וזה לא בקע, מה זה יכול להיות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית