הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הורדת נוזלים בתכנית כוח

• פותח/ת השרשור Vaisman
  • פורסם בתאריך

Vaisman

משתמש מתחיל
92
1
נק' מוניטין:
1
92
1
שלום לכולם.

לא מזמן סיימתי UD2 של 8 שבועות ואני נמצא כעת במאזן ניטרלי עם 150 גרם פחמימה ביום מנוחה ו190 גרם פחמימה ביום אימון ויחד עם זאת אני מתכונן לקראת גיבוש שיש לי בעוד כמה שבועות.
לגבי אימונים אני משלב תכנית כוח 5x5 ביחד עם אימוני אינטרוולים.

יצאתי לניטרלי והכל היה טוב ויפה והצלחתי לשמור כמה שניתן על מראה שהוא די יבש. אבל אז טסתי לחו״ל ל-8 ימים וכמעט לאורך כל החופשה שילבתי אימונים וריצות + אופניים ואף בימים מסוימים הצלחתי לשמור על גרעון קלורי בעזרת אפליקציית MyFitnessPal. כעת כשחזרתי אני מרגיש שלמרות הכל צברתי כמות של נוזלים שאני מאוד לא מרגיש בנוח איתם ורציתי לשאול איך הייתם מייעצים לי לשלב תפריט דל פחמימה כדי להוריד אותם ביחד עם זאת שאני עובד לקראת הגיבוש על תכניות כוח ואינטרוולים ודבר כזה לא הולך יד ביד לפי מה שהבנתי.

חשוב לי מאוד שתעזרו לי ואשמח מאוד.

הדרך היחידה להוריד נוזלים באופן עקבי היא להוריד את כמות הפחמימות.
מעבר לזה, כל פעילות אירובית אמורה לרוקן את מאגרי הגליקוגן.

• פותח/ת השרשור
הדרך היחידה להוריד נוזלים באופן עקבי היא להוריד את כמות הפחמימות.
מעבר לזה, כל פעילות אירובית אמורה לרוקן את מאגרי הגליקוגן.
אם כך מה היית ממליץ לי בכדי שאוכל לשלב גם את האינטרוולים לפחות ?

אם כך מה היית ממליץ לי בכדי שאוכל לשלב גם את האינטרוולים לפחות ?
מבחינת תזונה?
תוריד את כמות הפחמימה ל 80 ביום שאתה לא מתאמן ותעלה את כמות השומן\חלבון ובימים שאתה מתאמן\עושה אינטרוולים תעלה את כמות הפחמימה בחזרה ל 150-190. זה אמור בשאר השבוע לאזן אותך מבחינת כמות נוזלים בגוף.

• פותח/ת השרשור
מבחינת תזונה?
תוריד את כמות הפחמימה ל 80 ביום שאתה לא מתאמן ותעלה את כמות השומן\חלבון ובימים שאתה מתאמן\עושה אינטרוולים תעלה את כמות הפחמימה בחזרה ל 150-190. זה אמור בשאר השבוע לאזן אותך מבחינת כמות נוזלים בגוף.
ללא העמסות ? כל זה על גרעון קלורי או מאזן ניטרלי ?

ללא העמסות ? כל זה על גרעון קלורי או מאזן ניטרלי ?
אנחנו מדברים על מאזן ניטראלי.
אין צורך בהעמסות, אתה לא בגירעון קלורי.
יש דיאטות מסוימות של דל פחמימה עם העמסה שבועית אבל זה מיותר בעיניי ומסורבל מידיי. (במאזן חיובי למשל)

• פותח/ת השרשור
אנחנו מדברים על מאזן ניטראלי.
אין צורך בהעמסות, אתה לא בגירעון קלורי.
יש דיאטות מסוימות של דל פחמימה עם העמסה שבועית אבל זה מיותר בעיניי ומסורבל מידיי. (במאזן חיובי למשל)
65 גרם פחמימה ביום מנוחה ו100 גרם ביום אימון יכול לעבוד ?

65 גרם פחמימה ביום מנוחה ו100 גרם ביום אימון יכול לעבוד ?
ההמלצה שלי היא לא להיות על פחות מ 80 גרם פחמימה כאשר אין כוונה להיות בדל-פחמימה מלא.
80 במנוחה וביום של אימון יותר לכיוון ה 150 מכיוון שאתה מבצע אינטרוולים ואימונים והגוף שלך לא נמצא בקטוזיס כך שמחסור בפחמימה יכול להקשות עליך.

• פותח/ת השרשור
ההמלצה שלי היא לא להיות על פחות מ 80 גרם פחמימה כאשר אין כוונה להיות בדל-פחמימה מלא.
80 במנוחה וביום של אימון יותר לכיוון ה 150 מכיוון שאתה מבצע אינטרוולים ואימונים והגוף שלך לא נמצא בקטוזיס כך שמחסור בפחמימה יכול להקשות עליך.
את האמת שהייתי תקופה לא קצרה בכל מיני סוגים של מחזורים שונים בפחמימות ככה שאני די התרגלתי. אולי כדאי לנסות תקופה ?

את האמת שהייתי תקופה לא קצרה בכל מיני סוגים של מחזורים שונים בפחמימות ככה שאני די התרגלתי. אולי כדאי לנסות תקופה ?
אתה יכול לנסות מה שבא לך, אתה לא צריך לקבל ממני אישור 😃
אני באופן אישי לא ממליץ ולא הייתי נוהג כך.

• פותח/ת השרשור
אבל הכוונה היא כן להיות בדל פחמימה מלא למשך תקופה קצרה לצורך הורדת הנוזלים. מה אומר דווקא 80 גרם פחמימה ?

אבל הכוונה היא כן להיות בדל פחמימה מלא למשך תקופה קצרה לצורך הורדת הנוזלים. מה אומר דווקא 80 גרם פחמימה ?
דל"פ מלא = לשמור על פחמימה שמקורה בחלבון\שומן וירקות בלבד, וכמובן לא יותר מ 20-25 גרם.
במידה ואתה רוצה לתחזק מצב של קטוזיס מלא, ולנצל את הקטונים כמקור אנרגיה עיקרי. ואז קשה יותר לעשות תמרונים עם פחמימות וגם כשעושים צריך לדעת בדיוק מתי לצרוך פחמימה וגם בהעמסה לדעת מה כן לאכול ומה לא.

אבל בשביל מה הסבל?

אין קסם במספר 80, זה פשוט קרוב ל0=קרוב למצב של קטוזיס (כל אינדיבידואל מגיע לקטוזיס בכמות פחמימות נמוכה שונה). להיות על הגבול או קרוב לגבול של קטוזיס זה לא טוב. זה או שאתה מחליט להיכנס לקטוזיס או שאתה לא.

• פותח/ת השרשור
דל"פ מלא = לשמור על פחמימה שמקורה בחלבון\שומן וירקות בלבד, וכמובן לא יותר מ 20-25 גרם.
במידה ואתה רוצה לתחזק מצב של קטוזיס מלא, ולנצל את הקטונים כמקור אנרגיה עיקרי. ואז קשה יותר לעשות תמרונים עם פחמימות וגם כשעושים צריך לדעת בדיוק מתי לצרוך פחמימה וגם בהעמסה לדעת מה כן לאכול ומה לא.

אבל בשביל מה הסבל?
אוקיי אני מבין מה אתה אומר, אבל כמות כמו שאתה ממליץ לי כן יכולה לדלל אותי מנוזלים בתור הכמות הכי מינימלית שאתה ממליץ לי אם הבנתי הכל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית