הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה לפני הזמנת מולטיויטמין+ויטמין C

• פותח/ת השרשור NiMo
  • פורסם בתאריך

NiMo

משתמש מתחיל
83
1
נק' מוניטין:
4
83
1
היי,
לאחר קריאה בפורטל ובפורום החלטתי לקנות מולטי ויטמין וויטמין C.
מה אתם אומרים על המולטי ויטמין Twinlab Daily One Caps without Iron, ועל ויטמין C יVitamin C with Rose Hips -- 500 mg ?
יש עוד משהו שכדאי להזמין חוץ מהמולטי והויטמין C? (כרגע לא לוקח תוספים אחרים)

נערך לאחרונה:
לא מכיר את התוספים ששאלת עליהם אז אני לא כל כך יכול לעזור לך...

איך הגעת למסקנה שאתה צריך מולטי ויטמין וויטמין C?

• פותח/ת השרשור
קראתי שאי אפשר או קשה להגיע לערכים מספיקים של ויטמינים רק מאוכל, במיוחד לאנשים שמתאמנים, תקן אותי אם אני טועה.

בכל אופן אני מצרף פה את הנתונים של שניהם:

קבצים מצורפים

• vitamin.jpg
    vitamin.jpg
    KB 73.1 · צפיות: 70
היי,
לאחר קריאה בפורטל ובפורום החלטתי לקנות מולטי ויטמין וויטמין C.
מה אתם אומרים על המולטי ויטמין Twinlab Daily One Caps without Iron, ועל ויטמין C יVitamin C with Rose Hips -- 500 mg ?
יש עוד משהו שכדאי להזמין חוץ מהמולטי והויטמין C? (כרגע לא לוקח תוספים אחרים)
התוספים היחידים שבאמת יכולים להיות מועילים למתאמן הממוצע לדעתי הם מגנזיום, ויטמין די ו-אומגה 3.
כל השאר כן אפשר להגיע ממזון לערכים טובים, וזה כמובן משתנה מאדם לאדם וכל אחד והמחסור שקיים בו מסיבה כזאת או אחרת.

קראתי שאי אפשר או קשה להגיע לערכים מספיקים של ויטמינים רק מאוכל, במיוחד לאנשים שמתאמנים, תקן אותי אם אני טועה.

בכל אופן אני מצרף פה את הנתונים של שניהם:

מסכים שקשה להגיע לערכים הרצויים מאוכל, אפשרי אבל קשה.

לגבי וויטמין C אני ממש לא מסכים ולדעתי האישית זה מיותר בטירוף.
לגבי מולטי וויטמין, אני לא כל כך בעד חגיגת התוספים באופן כללי - לדעתי אם אתה מצליח להגיע ל5-6 מנות ירק ו1-3 מנות פרי זה עדיף מאשר לתסף אבל כמובן שזאת רק ההמלצה הפרטית שלי ועדיף שתפעיל את השיקול דעת שלך.
התוספים היחידים שבאמת יכולים להיות מועילים למתאמן הממוצע לדעתי הם מגנזיום, ויטמין די ו-אומגה 3.
כל השאר כן אפשר להגיע ממזון לערכים טובים, וזה כמובן משתנה מאדם לאדם וכל אחד והמחסור שקיים בו מסיבה כזאת או אחרת.

למה דווקא שלושתם?

למה דווקא שלושתם?
ויטמין די כי לרוב האוכלוסייה חובבת המשרדים והמזגנים יש בו חוסר, מגנזיום כי קשה יותר להגיע לכמויות טובות רק ממזון (סוגי מזון שמכילים הרבה שומן או פרוקטוז) ולרוב האוכלוסיה יש מחסור גם בזה בגלל מגוון תרופות שפוגעות בספיגה שלו או פשוט כי אוכלים המון אוכל מעובד.
לגביי אומגה 3, מי שצורך דגים יכול להגיע לזה, אבל אני תמיד ממליץ על זה כי גם כאלה שאוכלים דגים לא אוכלים בתדירות גבוהה ואיזון של חומצות אומגה 3 ו 6 נורא חשובות (אני לא צריך לספר לך למה), ובנוסף יש להם השפעה טובה על היכולות הקוגנטיביות שלנו.

שאר הויטמינים לא סביר שיהיה חוסר.. אלא אם תרופות מסויימות משפיעות עליהם. (כמו ממריצים למיניהם)

ויטמין די כי לרוב האוכלוסייה חובבת המשרדים והמזגנים יש בו חוסר, מגנזיום כי קשה יותר להגיע לכמויות טובות רק ממזון (סוגי מזון שמכילים הרבה שומן או פרוקטוז) ולרוב האוכלוסיה יש מחסור גם בזה בגלל מגוון תרופות שפוגעות בספיגה שלו או פשוט כי אוכלים המון אוכל מעובד.
לגביי אומגה 3, מי שצורך דגים יכול להגיע לזה, אבל אני תמיד ממליץ על זה כי גם כאלה שאוכלים דגים לא אוכלים בתדירות גבוהה ואיזון של חומצות אומגה 3 ו 6 נורא חשובות (אני לא צריך לספר לך למה), ובנוסף יש להם השפעה טובה על היכולות הקוגנטיביות שלנו.

שאר הויטמינים לא סביר שיהיה חוסר.. אלא אם תרופות מסויימות משפיעות עליהם. (כמו ממריצים למיניהם)

מגיב מהידע שלי (*גילוי נאות - סיימתי שנה שנייה בתואר במדעי התזונה ובלי קשר אני חנון וקורא הרבה)

ויטמין די - אין שום מחסור לרוב האוכלוסיה גם החובבת מזגנים ושונאת שמש, גם היא מקבלת מספיק מאור השמש וצורכת מספיק מהתזונה.

מגנזיום - אין סימנים באוכלוסיה בישראל למחסור קליני אך יש חשד למחסור תת קליני עקב נתוני מב"ת (מצב בריאות ותזונה) וייתכן ותיסוף מגנזיום אצל ספורטאים יכול להועיל, אבל לא הייתי ממליץ על זה באופן גורף כי תיסוף של מגנזיום יכול להיות מאוד "אלים" ולגרום לשלשולים רציניים ותופעות לא נעימות.

אומגה 3 - ייתכן שזה מועיל, מזיק זה כנראה לא. עדיין קשה לי לצאת בהמלצות גורפות כי אני לא אוהב לבזבז כסף... (לחומצות שומן עצמן יכולה להיות השפעה חיובית כמובן אבל מבחינת יחס אומגה 3 ו6 אני חושב שזה טיפה בים - הבעיה היא בתזונה ולא בתוספי התזונה)

מגיב מהידע שלי (*גילוי נאות - סיימתי שנה שנייה בתואר במדעי התזונה ובלי קשר אני חנון וקורא הרבה)

ויטמין די - אין שום מחסור לרוב האוכלוסיה גם החובבת מזגנים ושונאת שמש, גם היא מקבלת מספיק מאור השמש וצורכת מספיק מהתזונה.

מגנזיום - אין סימנים באוכלוסיה בישראל למחסור קליני אך יש חשד למחסור תת קליני עקב נתוני מב"ת (מצב בריאות ותזונה) וייתכן ותיסוף מגנזיום אצל ספורטאים יכול להועיל, אבל לא הייתי ממליץ על זה באופן גורף כי תיסוף של מגנזיום יכול להיות מאוד "אלים" ולגרום לשלשולים רציניים ותופעות לא נעימות.

אומגה 3 - ייתכן שזה מועיל, מזיק זה כנראה לא. עדיין קשה לי לצאת בהמלצות גורפות כי אני לא אוהב לבזבז כסף... (לחומצות שומן עצמן יכולה להיות השפעה חיובית כמובן אבל מבחינת יחס אומגה 3 ו6 אני חושב שזה טיפה בים - הבעיה היא בתזונה ולא בתוספי התזונה)
לגביי ויטמין די - איך אין מחסור אם רוב האוכלוסייה כמעט אינה נחשפת לשמש ולאור יום בפרט?

בעניין מינון יתר של מגנזיום, מסכים.
לכן 200-400 מג לספורטאים סביר להניח שלא יגרום לשלשולים או תסמינים של הרעלה.

אני יכול לומר לך שאני צורך 750 בימים מסויימים בגלל סיבה אישית ולא הגעתי למצב של שלשול או כאבי בטן.

לגביי ויטמין די - איך אין מחסור אם רוב האוכלוסייה כמעט אינה נחשפת לשמש ולאור יום בפרט?

בעניין מינון יתר של מגנזיום, מסכים.
לכן 200-400 מג לספורטאים סביר להניח שלא יגרום לשלשולים או תסמינים של הרעלה.

אני יכול לומר לך שאני צורך 750 בימים מסויימים בגלל סיבה אישית ולא הגעתי למצב של שלשול או כאבי בטן.

ישראל מדינה שלא חסר בה שמש טפו טפו טפו, ההמלצה היא לבלות כרבע שעה באור השמש כל יום, רוב האנשים עוברים את זה. וגם אם לא, לא סביר שהם יחוו מחסור כי התזונה שלהם עשירה בוויטמין D. אצל אוכלוסיות כמו חרדים או מוסמלמים יש יותר סיכון כי רוב הגוף שלהם מכוסה ועדיין קשה למצוא מחסור גם באוכלוסיות אלו. דווקא ילדים בתאילנד שלא מכוסים וחשופים המון לשמש סובלים ממחסור בשכיחות הרבה יותר גבוהה.

כל אחד מגיב אחרת לתיסופים ואין לי שום מאגר נתונים להסתמך עליו מלבד כמה פורומים וקבוצות רשת שאני נמצא בהם... אבל ממה שראיתי הרבה אנשים מגיבים לא טוב לתוסף מגנזיום והתופעת לוואי יחסית שכיחה. ברור שאם ניסית את התוסף ואתה לא חווה שום תופעות לוואי אז אין מניעה שתיקח אותו (עדיין לא אומר שיש תועלת)

• פותח/ת השרשור
מסכים שקשה להגיע לערכים הרצויים מאוכל, אפשרי אבל קשה.

לדעתי אם אתה מצליח להגיע ל5-6 מנות ירק ו1-3 מנות פרי זה עדיף מאשר לתסף

ומה אם מדובר באדם שלא מצליח/רוצה לאכול ירקות ופירות? איזה תוספים כדאי לקחת במקום?
וכן, אני יודע שמומלץ לקבל את הויטמנים ממקורות טבעיים..

ישראל כהמלצה מדינה שלא חסר בה שמש טפו טפו טפו, ההמלצה היא לבלות כרבע שעה באור השמש כל יום, רוב האנשים עוברים את זה. וגם אם לא, לא סביר שהם יחוו מחסור כי התזונה שלהם עשירה בוויטמין D. אצל אוכלוסיות כמו חרדים או מוסמלמים יש יותר סיכון כי רוב הגוף שלהם מכוסה ועדיין קשה למצוא מחסור גם באוכלוסיות אלו. דווקא ילדים בתאילנד שלא מכוסים וחשופים המון לשמש סובלים ממחסור בשכיחות הרבה יותר גבוהה.

כל אחד מגיב אחרת לתיסופים ואין לי שום מאגר נתונים להסתמך עליו מלבד כמה פורומים וקבוצות רשת שאני נמצא בהם... אבל ממה שראיתי הרבה אנשים מגיבים לא טוב לתוסף מגנזיום והתופעת לוואי יחסית שכיחה. ברור שאם ניסית את התוסף ואתה לא חווה שום תופעות לוואי אז אין מניעה שתיקח אותו (עדיין לא אומר שיש תועלת)
זה לא מדוייק, מספיק שלא תאכל הרבה מוצרי חלב ודגים וכבר אתה לא צורך מספיק ויטמין די מאוכל.
בעניין לבלות כרבע שעה באור שמש, אתה בטח יודע שעל מנת לקבל מספיק ויטמין די (זה תלוי כמובן בכמות הקרינה שיש ובסוג העור) צריך לחשוף בין 50 ל 75 אחוז מהעור בגוף, כך שאנשים ממש לא מקבלים את החשיפה שמספיקה להם עבור הויטמין. שלא נדבר על זה שהקרינה שונה השעות שונות של היום. (בזמן שכולם בעבודה)

לגביי מגנזיום, אפשר לחכות לתסמינים שיעידו על מחסור (גם הם לא נעימים), או לתסף בכמות מינימלית כדי לראות איך משפיע.
ואני מתכוון לאנשים שמתאמנים או מבצעים פעילות ספורטיבית כזו אחרת, לא כהמלצה כללית כמובן.

אני חושב שתמיד טוב שיהיה מולטי בהישג יד. אני קניתי כי אישית אין לי לא זמן ולא כוח לאכול מספיק ירקות. גם אין לי כל כך מושג איזו כמות ירקות בן אדם ששוקל כמעט 120 על כמעט 2 מטר צריך לדחוף לכן כדאי להיות רגוע אני לוקח מולטי. זה אף פעם לא מזיק שיהיה תוסף כזה למקרה חירום. לגבי מגנזיום, אני יכול להעיד על עצמי בוודאות שמאז שהתחלתי לצרוך אותו, גם ההרגשה הכללית השתפרה פלאים וגם השרירים מתאוששים הרבה הרבה יותר מהר. עיניין פסיכולוגי? לא חושב כי אני צורך אותו על אוטומט ולא באמת אכפת לי מהתוצאות אבל הוא כן עושה את שלו.

אני רק אציין את דעתי, אולי זה יעזור למישהו; אני אישית נגד תוספים, ולא כי אני מאמין שזה מזיק, אלא כי אני אוהב לראות שיפור ולהיות בטוח שזה לא בא ממקור חיצוני, אלא נטו מהתמדה שלי באימונים ובתזונה.
או במילים אחרות, לא צריך שום תוסף בשביל לראות התקדמות, ובמידה ואתה באמת מעוניין "להרחיב אופקים" ולתסף (בכל דבר), שים לב לפני כן שהתוכנית והתזונה נכונים - כי הם הבסיס.

ומה אם מדובר באדם שלא מצליח/רוצה לאכול ירקות ופירות? איזה תוספים כדאי לקחת במקום?
וכן, אני יודע שמומלץ לקבל את הויטמנים ממקורות טבעיים..

הייתי ממליץ על מולטי ויטמין + 3-4 מנות פרי\ירק ביום. (בנוסף למולטי ויטמין)

מה אתה חושב על raw egg?

תשאיר את זה לרוקי.

זה לא מדוייק, מספיק שלא תאכל הרבה מוצרי חלב ודגים וכבר אתה לא צורך מספיק ויטמין די מאוכל.
בעניין לבלות כרבע שעה באור שמש, אתה בטח יודע שעל מנת לקבל מספיק ויטמין די (זה תלוי כמובן בכמות הקרינה שיש ובסוג העור) צריך לחשוף בין 50 ל 75 אחוז מהעור בגוף, כך שאנשים ממש לא מקבלים את החשיפה שמספיקה להם עבור הויטמין. שלא נדבר על זה שהקרינה שונה השעות שונות של היום. (בזמן שכולם בעבודה)

לגביי מגנזיום, אפשר לחכות לתסמינים שיעידו על מחסור (גם הם לא נעימים), או לתסף בכמות מינימלית כדי לראות איך משפיע.
ואני מתכוון לאנשים שמתאמנים או מבצעים פעילות ספורטיבית כזו אחרת, לא כהמלצה כללית כמובן.

אנחנו יכולים להתווכח על זה עד מחר. אני לא אתחיל לחפש נתונים ומדדים בנושא כי זה דיון מיותר לדעתי (ואולי אני גם מתעצל)....
השורה התחתונה שטענתי שבישראל מלבד סקטורים מסויימים (בדואים,מוסלמים וקשישים) התופעה של מחסור בויטמין D היא מאוד נדירה ואני לא רואה סיבה לצרוך את זה כתוסף.

אנחנו יכולים כמובן לא להסכים ושכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון.

אני רק אציין את דעתי, אולי זה יעזור למישהו; אני אישית נגד תוספים, ולא כי אני מאמין שזה מזיק, אלא כי אני אוהב לראות שיפור ולהיות בטוח שזה לא בא ממקור חיצוני, אלא נטו מהתמדה שלי באימונים ובתזונה.
או במילים אחרות, לא צריך שום תוסף בשביל לראות התקדמות, ובמידה ואתה באמת מעוניין "להרחיב אופקים" ולתסף (בכל דבר), שים לב לפני כן שהתוכנית והתזונה נכונים - כי הם הבסיס.
תוספים זה נלווה של תזונה, זה לא משהו נפרד, תוסף זה מהמילה תוספת, להשלים את מה שחסר
תתאמן ותאכל כמה שאתה רוצה, אבל אם יש לך מחסור במשהו אז אתה לא תקבל את המיטב

השאלה אם צריך לחשוש מזה?
הסיכוי שתחטוף סלמונלה הרבה יותר גבוה מהסיכוי שיצא לך מזה משהו

לגבי הויטמין D, מחסור זה באמת לא משהו נפוץ, אבל הוא בהחלט קיים, אבל זו לא באמת הבעיה האמיתית, אתה יכול לחיות יפה מאוד על הסף הנמוך של ויטמין D, אבל בשביל תוצאות טובות יותר באימונים, ובשביל שיפור בבריאות, כאן הרבה יותר נפוץ הצורך בתיסוף, וגם הנזקים האפשריים מתיסוף יתר כמעט ולא קיימים.

לגבי המגנזיום זה אותו הסיפור, כאן אבל קל יותר לתסף יתר על המידה, ולכן צריך לשים לב לזה

השאלה אם צריך לחשוש מזה?
כן

מה הקשר בין תיסוף (באומגה 3 נגיד) לזה שהשיפור לא הגיע מההתמדה שלך אימונים ובתזונה?

הייתי ממליץ על מולטי ויטמין + 3-4 מנות פרי\ירק ביום. (בנוסף למולטי ויטמין)

תשאיר את זה לרוקי.

אנחנו יכולים להתווכח על זה עד מחר. אני לא אתחיל לחפש נתונים ומדדים בנושא כי זה דיון מיותר לדעתי (ואולי אני גם מתעצל)....
השורה התחתונה שטענתי שבישראל מלבד סקטורים מסויימים (בדואים,מוסלמים וקשישים) התופעה של מחסור בויטמין D היא מאוד נדירה ואני לא רואה סיבה לצרוך את זה כתוסף.

אנחנו יכולים כמובן לא להסכים ושכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון.
אני מסכים שאין כאן אמת יחידה וגם אין מספיק מחקרים בנוגע לספיגה של ויטמינים בגוף ובאיזה מצבים.
שורה תחתונה, צריך לדעת מה המשמעות של כל דבר אבל גם ללא תיסוף כזה או אחר אני מסכים שזה לא משהו שהוא בגדר חובה למתאמן הממוצע.

• פותח/ת השרשור
אז בהעדר הסכמה על מה צריך ומה לא, מה אתם אומרים על קנייה של מולטיויטמין+מגנזיום? לאדם שלא אוכל מספיק פירות/ירקות.
את הערכים של המולטי שמתי באחת ההודעות הראשונות, והמגנזיום זה 400mg מגנזיום ציטראט.
במקסימום אם אראה שהמגנזיום גורם לי תופעות לוואי, זה סה"כ כמה עשרות שקלים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית