הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם תכנית SS מתאימה בשבילי?

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
היי,
זה קצת ארוך, מקווה שלמישהו יהיה כח לקרוא...
קראתי את הנושא בLBS ובעקבותיו השאלות...

אני בת 28. משקל 60-61 (19 א.ש להערכתי), מתחילה שנה שלישית בחד"כ, מתוכם שנה מתאמנת 3 אימוני FBW בשבוע.
לא מתקדמת במשקלי עבודה כבר מלא זמן - פשוט מנסה להעלות משקלים בעדינות בימים שאני מרגישה חזקה יותר, אבל זה לא עקבי\מתוכנן.

בתכנית שלי עד כה דאגתי לשלב תרגילים מורכבים-
לחיצות חזה עם מוט, מתח, מקבילים, לחיצות כתפיים (אבל לא פרס קלאסי במוט), לאנג'ים, וגם סקוואט ודדליפט (עם ה2 האחרונים יש לי on-off כי אני נתקעת/נפצעת קלות ואז שוב מנסה אחרי שמחלימה וצוברת אומץ...).

משקלים-
סקוואט - תקועה על 40 קילו מקסימום.
לחיצת חזה- 40 קילו מקסימום.
מתח- 5-7 חזרות מקסימום בסט
מקבילים- 7-8 בסט
רק לאחרונה התחלתי להכניס RDL (כהכנה לדדליפט).

תזונה- לפני כחודש סיימתי חיטוב. במאזן ניטרלי כרגע או מעט חיובי (עדיין עושה יום צ'יט פעם בשבוע, אבל בשאר השבוע ניטרלי), עדיין עם חלבון פי 2 ממשקל גוף.

השאלה היא... האם התכנית נכונה בשבילי- האם להתחיל SS כסיפתח להתחזקות בתרגילי הבסיס, אפילו שאני כבר עושה את התרגילים האלו בעקביות? האם כשאתחיל את התכנית, עדיף להתחיל בתכנית הבסיסית שהיא:
אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל

אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

**ואיפה נכנסת החתירה בתכנית הבסיסית? (היא רשומה כאחד מתרגילי הבסיס בתכנית)

החששות שלי: שאתקע מאוד מהר שוב על אותם משקלים, פציעות (אצטרך להעלות סרטונים לבדיקת טכניקה מתישהו), חוסר בתרגילי עזר (מקבילים, בטן) וירידה בנפח עבודה שבועי עבור קבוצות שרירים שונות שיורידו אותי ברמה.

נערך לאחרונה:
A:
Squat 3x5
Bench 3x5
Deadlift 1x5
B:
Squat 3x5
Press 3x5
Pullups 3×failure / bent over row
את יכולה לנסות את זה... אין סיבה שתתקעי מהר כל עוד תאכלי נכון מעל התחזוקה אך מדוד כ300-400 קלוריות מעל התחזוקה...
התקדמות איטית מאימון לאימון לעלות משקל... תראי אחרי חודש מעקב מאיסה משקל התחלת ולאיזה משקל תגיעי אחרי חודש

קודם כל יש אצלך פער בין לחיצת החזה שהיא חזקה ולכן לא תוכלי להתקדם מאימון לאימון.
הסקווט הוא בינוני ויש לך לאן להשתפר.
אני הייתי מציע לבחור בלינארית.
להתקדם בסקווט ודדליפט 2.5 קילו לשבוע ובלחיצות קילו לשבוע.
את יכולה לעשות באימון אישי חתירה ובאימון השני מתח (כל תרגיל פעם בשבוע)

התכנית תתאים לך. הבעיה שצריך הרב הדרכה והשקעה. אבל זה לא רק בSS, זה יהיה בכל תכנית רצינית אמיתית.

• פותח/ת השרשור
מה המטרות?
להתחזק, להעלות קצת מסת שריר, ואז נראה לי לחזור לתכנית FBW הרגילה שלי, עם משקלים משופרים, במטרה לשמור על הכושר והמראה פיזית בשנה וחצי הקרובות (מתחילה בנובמבר סטאז' אז לא ממש אוכל להשקיע בעליה במסה\חיטוב, בעיקר יהיה שימור הקיים עם 2-3 אימונים בשבוע...)

התכנית תתאים לך. הבעיה שצריך הרב הדרכה והשקעה. אבל זה לא רק בSS, זה יהיה בכל תכנית רצינית אמיתית.
כן, אני מתאמנת לבד כל הזמן, בלי מדריכים... אז הכל לומדת מפה ומהיוטיוב...

להתחזק, להעלות קצת מסת שריר, ואז נראה לי לחזור לתכנית FBW הרגילה שלי, עם משקלים משופרים, במטרה לשמור על הכושר והמראה פיזית בשנה וחצי הקרובות (מתחילה בנובמבר סטאז' אז לא ממש אוכל להשקיע בעליה במסה\חיטוב, בעיקר יהיה שימור הקיים עם 2-3 אימונים בשבוע...)
אני חושב שהבעיה טמונה בתכנון האימונים שלך, וזה לא מחייב שתעשי SS. אם כי אין ספק שהתוכנית תעבוד לך במידה וכל התנאים מתקיימים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהבעיה טמונה בתכנון האימונים שלך, וזה לא מחייב שתעשי SS. אם כי אין ספק שהתוכנית תעבוד לך במידה וכל התנאים מתקיימים.
תודה. עצם זה שיש קובץ אקסל עם תכנית אמור לעזור לי בתכנון. בחרתי להתחיל עם הלינארית כפי שחנן המליץ- נראה לי יותר ריאלי שאעלה משקלים באופן שבועי ולא כל אימון.

תודה לעונים!

תודה. עצם זה שיש קובץ אקסל עם תכנית אמור לעזור לי בתכנון. בחרתי להתחיל עם הלינארית כפי שחנן המליץ- נראה לי יותר ריאלי שאעלה משקלים באופן שבועי ולא כל אימון.

תודה לעונים!
רעיון טוב, בהצלחה!

בלי קשר, רצוי להשקיע המון בלימוד עצמי, צפייה בסרטונים והעלאת סרטונים לביקורת.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית