הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יותר מידי עומס?

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אני תוך כדי שירות צבאי, ישן טוב, אוכל טוב, ומקווה שמתאמן טוב. מתאמן סדיר כבר שמונה-תשעה חודשים ברצף. מתאמן בחדר כושר, סופש עם טבעות.
אחרי כמה שנים שלא היו לי כאבי מרפק, התחילו לי בתקופה האחרונה. שיחקתי עם העומסים, כנראה לא מספיק ברגישות - עד שבאימון האחרון מאוד כאב לי. הורדתי עומס לשכיבות סמיכה בלבד, משם אחרי שני אימונים גם מתח-עד כאן בלי כאב.. אבל אז חזרתי בכוח מלא לאימונים, ועל האימון הראשון חזרו הכאבים. החלטתי לרדת שוב לשכיבות סמיכה(היום עבר בהצלחה), אוסיך לאט ואקח לדעתי עלייה הדרגתית של שבועיים שלושה לפחות. המרפק שלי רגיש מאוד לצערי. השאלה היא האם יש בעיה בעומס בתוכנית שגרם לזה מלכתחילה..

זו התוכנית(פעם בשבוע עושה בטבעות):
חד"כ A:
בנץ דאמבלים(כרגע עם 25 קילו) 3X6-8
פרפר 3X12

מיליטרי(לא תמיד יש לי גישה, כשאין אז שכיבות סמיכה בעמידת יידים על הקיר) 2X6-8
הרחקה לצדדים 2X8-10

פשיטת מרפקים 3X12

בטן

חד"כ B:
מתח עם משקל 3X5
חתירה עם דאמבל על ספסל 3X6-8

לג פרס 3X6 כמעט מאה קילו
לאנצים 3x16 עם 12.5 כל יד

כפיפות מרפקים 2x8
פטישים 2x10

תודה רבה!

אין בעיה של נפח...
אולי בעיה של משקל גבוה מידיי וטכניקה לקויה ? אולי זה נגרם בגלל הטבעות?

• פותח/ת השרשור
אין בעיה של נפח...
אולי בעיה של משקל גבוה מידיי וטכניקה לקויה ? אולי זה נגרם בגלל הטבעות?
אני בספק לגבי ליקויי טכניקה.. התרגילים פשוטים, ואני מבצע אותם חודשים. השינוי היחידי היה מעבר לab. אולי טיפה יותר sw עם
ניסיונות של תרגילים שהפעילו לחץ.. Lsit, חלקים של בק לבר. כנראה אוריד את כל זה. יש סיכוי שהמרפק פשוט רגיש במיוחד והab "התקינה" הזו גם היא עמוסה מידי בשבילו?
כמו כן, מה לעדות עכשיו? לעבור לfbw, לab שלוש פעמים בשבוע? בינתיים אנסה מחר שכיבות סמיכה ומתח.

לא רואה שום בעיה עפ התכנית בהקשר של כאבי מרפק.

מאמין שיש סיכוי סביר שאלו הטבעות, אבל אני לא בטוח.

קשה לאבחן מכאן כי לא יודעים מה ואיפה במרפק כואב.

• פותח/ת השרשור
לא רואה שום בעיה עפ התכנית בהקשר של כאבי מרפק.

מאמין שיש סיכוי סביר שאלו הטבעות, אבל אני לא בטוח.

קשה לאבחן מכאן כי לא יודעים מה ואיפה במרפק כואב.
כאב זהה למה שהיה בעבר, אז לא עשיתי חימום ומתיחות. עם הטבעות אני עושה תרגילים דומים בתנועה לתרגילי משקולות, לכן נשמע לי מוזר. מה גם שתמיד חשבתי שהעבודה עם משקל גוף ידידותית יותר. אעלה בהדרגתיות עומסים ואוסיף לאימונים לדעתי..

• פותח/ת השרשור
הכאבים בחלקו החיצוני של המרפק, בשתי הידיים אך בעיקר בשמאל. לדעתי יותר לכיוון הטרייספ, זהה בכאב אך חלש יותר ממה שהיה לי לפני שנתיים-ואז גם ממש הקרין לעיתים לטרייספ. לאורך כל המרפק, מסביבו גם טיפה,קשה להסביר

שאלה מאוד חשובה כדי שאוכל להבין בכלל מה הכיוון לבעיה, איפה מופיעים כאבי המרפק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית