הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערכים של מזון

ליאור שירה

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
איך אני יודעת לחשב את הערכים במזון? לצורך העניין יש לי בארוחה 130 גרם אורז אחרי בישול או 100-110 גרם בטטה, איך אני יודעת לבדוק כמה גרם פחמימה יש בשיניהם

היי ליאור ברוך הבא לפורום! 😃

איך אני יודעת לחשב את הערכים במזון? לצורך העניין יש לי בארוחה 130 גרם אורז אחרי בישול או 100-110 גרם בטטה, איך אני יודעת לבדוק כמה גרם פחמימה יש בשיניהם
את יכולה להכנס לאחד ממחשבוני התזונה שיש ברשת

מחשבוני תזונה:
מחשבון קלוריות
(עברית)

כניסת משתמש על מנת לבנות תפריט תזונה אישי
(עברית – דורש הרשמה)

SELF Nutrition Data | Food Facts, Information & Calorie Calculator
(אנגלית – מדויק הרבה יותר ומומלץ יותר).

• פותח/ת השרשור
הייי אני בחורה, באתרים האלו זה לא הכי מדוייק.
אין דרך לחשב לבד? איך זה עוזר לי מבחינת חישוב שב1 גרם חלבון ופחמימה יש 4 קלוריות וש1 גרם שומן זה 9 קלוריות ליחידה

• פותח/ת השרשור
עד כמה היא מדוייקת? וכמה גרם פחמימה יש בפרוסת לחם בראשית לא מצאתי בשום אתר

הכי מדוייקת מכל שאר המקומות מהניסיון שלי.
את יכולה לסרוק שם ברקוד של מוצר, לחם למשל, ותקבלי את הערכים ל 100 גרם.
אחכ פשוט תשקלי פרוסה. (לדעתי פרוסה היא סביב ה 30 גרם)

• פותח/ת השרשור
כן זה ראיתי השאלה איך אני משחקת עם הכמויות אני משנה את זה במקום 100 גרם לגרם אחד ולמה רושמת נגיד כמה פירכית אחת שוקלת?
ולגבי לחם בראשית אין כרגע בבית אז אין לי אפשרות לסרוק יש לך מושג כמה גרם יש בפרוסה אחת?
אמרו לי גם שבמוצרים שעברו בדיקה יש ווי ירוק אבל לא מצאתי בכל המוצרים ווי

לא הבנתי את השאלה.. את מתכוונת לאיך ממש עושים את זה בתוך האפליקציה?
אין לי מושג כמה יש בלחם בראשית, אני גם לא אוכל לחם וגם לא אכלתי את של בראשית אף פעם.
ואני לא יודע על איזו בדיקה את מדברת ואיך זה קשור לערך התזונתי?

• פותח/ת השרשור
הכוונה באפליקציה בשימוש, מבחינת הכמות והכל, לשנות פשוט בפונקציה השנייה מ100 גרם שזה יהיה 1 גרם ואז למעלה לרשום פשוט אחרי שאני שוקלת כמה גרם יש לצורך העניין בפירכית אחת ואז זה יהיה מדויק
חוץ מהאפליקציה הזאת אין עוד דרך לחשב גרם פחמימה וחלבון בארוחות וכאלו

חוץ מהאפליקציה הזאת אין עוד דרך לחשב גרם פחמימה וחלבון בארוחות וכאלו
קחי מוצר, תרשמי את הערכים בצד ואחכ תשקלי את המוצר ותבדקי לפי אותם ערכים.
יש מאכלים שמראש אפשר לזכור מה הערכים שלהם, כמו כמה חלבון יש בטונה\קוטג' או כמה פחמימה יש ב 100 גרם שיבולת שועל וכו'..
ואז יותר קל לחשב. אבל חייבים תמיד להעריך כמות.

• פותח/ת השרשור
איך עושים תחישוב כדי לדעת כמה גרם פחמימה יש במוצר וכמה גרם חלבון? סליחה על הבורות
אני יודעת רק להגיע לסך הקלוריות, לצורך העניין אם במוצר יש לי 684 קלוריות למאה גרם, אני מחלקת 684 ב100 ואז מכפילה תכמות במה שיצא.
אבל בדברים אחרים זה יותר מורכב הסתבכתי עם זה ממש

איך עושים תחישוב כדי לדעת כמה גרם פחמימה יש במוצר וכמה גרם חלבון? סליחה על הבורות
כדי לדעת כמה גרם מכל אבות המזון קיים במוצר מסויים?
בודקים על המוצר עצמו או באינטרנט אם מדובר בפירות\ירקות\בשר.

• פותח/ת השרשור
לא כדי לדעת כמה גרם פחמימה יש וכמה גרם חלבון. איך עושים את החישוב בלי האפליקציה אם אני יודעת כמה קלוריות יש בממאה גרם
לצורך העניין עכשיו איך אני יודעת כמה גרם פחמימה יש ב50 גרם קאווקר או כמה גרם פחמימה יש ב130 גרם אורז

לא כדי לדעת כמה גרם פחמימה יש וכמה גרם חלבון. איך עושים את החישוב בלי האפליקציה אם אני יודעת כמה קלוריות יש בממאה גרם
אין לך שום דרך בעולם לדעת כמה גרם מכל אבות המזון קיים במוצר מסויים מבלי לבדוק את זה קודם ממקור אינטרנטי או אינפורמטיבי כלשהו על המוצר עצמו. אני מנסה להסביר לך את זה כבר כמה תגובות.

לצורך העניין עכשיו איך אני יודעת כמה גרם פחמימה יש ב50 גרם קאווקר או כמה גרם פחמימה יש ב130 גרם אורז
את בודקת כמה יש ב 100 גרם ואחכ מחלקת בחצי.
לגביי אורז, את בודקת כמה יש ב 100 גרם אורז מבושל ואחכ מחשבת.
ואם זה לפי אורז לא מבושל, אז אין ברירה במקרה כזה מכיוון שהאורז סופח מים בזמן הבישול צריך לשקול כמה לפני וכמה אחרי כדי לדעת כמה מים נספחו.

• פותח/ת השרשור
אבל גם באינטרנט לא מצאתי
בfooddictionary זה גם לא הכי ברור לי
מחלקת בחצי את סך הקלוריות זאת הכוונה שלך?

• פותח/ת השרשור
אני אנסה שוב להסתדר עם האפליקציה ולשחק איתה, שאמרת שאני מחלקת בחצי? את מה מחלקים בחצי את סך הקלוריות למאה גרם?

אני אנסה שוב להסתדר עם האפליקציה ולשחק איתה, שאמרת שאני מחלקת בחצי? את מה מחלקים בחצי את סך הקלוריות למאה גרם?
שאלת על 50 גרם קוואקר. את בודקת באינטרנט או על האריזה כמה יש ב 100 גרם, וב 50 גרם מן הסתם יש חצי מזה.

Back
למעלה תחתית