הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפח?

• פותח/ת השרשור geverz
  • פורסם בתאריך

geverz

משתמש מתחיל
42
3
נק' מוניטין:
3
42
3
היה פה איזה עניין לגבי נפח ועלתה לי שאלה לראש, אם אני אבצע 4X15X20 זה יהיה אותו נפח כמו 3X5X80(שתיהם יוצא 1200), אז למה בעצם לא עושים 20 קילו? (ואני אומר ששתיהם בטכניקה טובה), סתם בחרתי תמספרים האלה, השאלה היא למה באופן כללי מייעצים לבצע 3X5 אם אתה יכול לבצע את אותו נפח עם משקל נמוך יותר אבל לחזרות גבוהות יותר וככה אתה בעצם עולה בנפח (ואז גודל גם במסת שריר).
--
תצאו מנקודת הנחה שהמטרה היא רק היפרטרופיה.
ומדובר על בן אדם שיכול לבצע טכניקה טובה גם ב3X5 ו4X15.

כי זה גם בשילוב עם עצימות בסופו של דבר
שאתה מעלה נפח את צריך לוותר על עצימות
השאלה היא כמה אתה מוריד ומעלה מכל דבר בסוף זה המשחק..

איך אני מת על שאלות של: תצאו מנקודת הנחה.
אין סיבה לצאת פה מנקודות הנחה, למתאמן מתחיל עדיף לעבוד בתרגילי בסיס בטווח חזרות נמוך יותר בשביל לשמור על טכניקה טובה ולנצל את פוטנציאל ההתקדמות שלו עד כמה שאפשר.
למתאמן בינוני שהמטרה שלו היא מסה אין סיבה לעבוד ספציפית ל5 חזרות, הוא יניב תוצאות טובות יותר מגיוון טווח חזרות ותכנון נכון בהתאם לטווח החזרות הזה והמטרה שלו.

השאלות האלה מתחילות לחזור על עצמן ולא כל כך ברור למה, לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד\להבין פה....

מן הסתם העצימות ב-2 המקרים שונה לגמרי.

אני לא מבין את הסיבה אבל מתאמנים מתחילים פשוט לא קולטים שהם לא צריכים לתת 200 חזרות כדאי לגדול ולהתחזק. הם לא מבינים שהם פשוט לא יצליחו להתאושש ואפילו יכולים להפצע בקלות כי הגוף שלהם לא רגיל לעומסים בעלי נפח גבוה. השאלות האלה ימשיכו לחזור על עצמן כי למצאמנים כאלה אין כנראה סבלנות אז הם חושבים שאם הם יעבדו בתוכניות פיצול שונות והזויות עם נפח ענקי שמה שיקבלו ממנו זה נטו פאמפ לכמה שעות, ככה הם יגדלו ויתחזקו אבל בפועל מה שקורה זה שמתאמנים כאלה חוזרים לפה ושואלים ״למה אני לא מצליח להתקדם ומה לא בסדר בתוכנית שלי?״

Geverz - מאמין שהמאמר הזה יסדר לך כמה דברים:

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
כי זה גם בשילוב עם עצימות בסופו של דבר
שאתה מעלה נפח את צריך לוותר על עצימות
השאלה היא כמה אתה מוריד ומעלה מכל דבר בסוף זה המשחק..
אחרי שאני עובר את השלב של המתאמן מתחיל, מה זה עוזר לי עצימות אם המטרה שלי זה רק היפרטרופיה
איך אני מת על שאלות של: תצאו מנקודת הנחה.
אין סיבה לצאת פה מנקודות הנחה, למתאמן מתחיל עדיף לעבוד בתרגילי בסיס בטווח חזרות נמוך יותר בשביל לשמור על טכניקה טובה ולנצל את פוטנציאל ההתקדמות שלו עד כמה שאפשר.
למתאמן בינוני שהמטרה שלו היא מסה אין סיבה לעבוד ספציפית ל5 חזרות, הוא יניב תוצאות טובות יותר מגיוון טווח חזרות ותכנון נכון בהתאם לטווח החזרות הזה והמטרה שלו.
נגיד והמטרה זה רק היפרטרופיה, עדיין חושב שצריך לשלב עצימות בתרגילי הבסיס ל5 חזרות ונפח משלים לחזרות גבוהות?

השאלות האלה מתחילות לחזור על עצמן ולא כל כך ברור למה, לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד\להבין פה....

מן הסתם העצימות ב-2 המקרים שונה לגמרי.
סתם נתתי דוגמא עם המשקלים, רציתי לשאול למה כעקרון לבצע מתכונות של 3X5 אחרי שעברת את שלב המתאמן מתחיל והמטרה שלך זה נטו היפרטרופיה
אני לא מבין את הסיבה אבל מתאמנים מתחילים פשוט לא קולטים שהם לא צריכים לתת 200 חזרות כדאי לגדול ולהתחזק. הם לא מבינים שהם פשוט לא יצליחו להתאושש ואפילו יכולים להפצע בקלות כי הגוף שלהם לא רגיל לעומסים בעלי נפח גבוה. השאלות האלה ימשיכו לחזור על עצמן כי למצאמנים כאלה אין כנראה סבלנות אז הם חושבים שאם הם יעבדו בתוכניות פיצול שונות והזויות עם נפח ענקי שמה שיקבלו ממנו זה נטו פאמפ לכמה שעות, ככה הם יגדלו ויתחזקו אבל בפועל מה שקורה זה שמתאמנים כאלה חוזרים לפה ושואלים ״למה אני לא מצליח להתקדם ומה לא בסדר בתוכנית שלי?״

Geverz - מאמין שהמאמר הזה יסדר לך כמה דברים:

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
כן קראתי כבר מלא מאמרים על פריודיזציה ועל המושגים של התכנון אימונים, אני יודע מה הכי טוב לכל מתאמן, אני גם עברתי את שלב המתאמן מתחיל ואחרי SS, אני גם מאמין שצריך לשלב כוח ונפח בישביל התקדמות וגם לדעתי אי אפשר לוותר גם על הכוח, פשוט ראיתי מלא פעמים שאלות על נפח וגם נפתחו פה לאחרונה שרשורים לגביי זה ורציתי לסדר בראש תכלס למה באמת משלבים עצימות(אם המטרה היא רק היפרטרופיה).

אז כעקרון פשוט בשלב המתאמן המתחיל, מן הסתם המתאמן יתחיל יפיק יותר מתוכניות של 3X5 כי בשלב הזה הוא גם צריך לתרגל טכניקה וגם הוא יתקדם יותר מהר במשקלים(ומן הסתם יגדל - מתאמן מתחיל), ואז אחרי שהוא עובר את השלב הזה וצריך לתכנן התקדמות שונה אז הוא מוסיף נפח.
אבל אם המטרה שלו זה רק היפרטרופיה, אז כדאי לו לבצע בכל זאת 5 חזרות לאחר שהוא מיצה את השלב מתאמן מתחיל והוא יודע לבצע טכניקה טובה גם לעצימות וגם לחזרות גבוהות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית