הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דילול נוזלים בניטרלי

Vaisman

משתמש מתחיל
92
1
נק' מוניטין:
1
92
1
אשמח לעזרה בבקשה !
אני מיועד להתגייס בנובמבר אז החלטתי שלא אבצע מסה או חיטוב אלא להישאר על ניטרלי.
אני מרגיש שאני לעיתים סופח נוזלים שברור לי שבלתי ניתנים למניעה בעקבות הפחמימה אבל רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה כדי להפחית אותם כל זמן מה. זה די מעסיק אותי מכיוון שהמראה הדל פחמימה אכן גרם לי לאהוב אותו מאוד אבל אי אפשר להישאר בו תמיד.
אני מרבה לא לאכול הרבה נתרן ובכלל לא להוסיף מלח לאוכל.
מלבד לתפריט שיש לי בניטרלי ביום-יום יש לי גם כן תפריט ניטרלי על 80 גרם פחמימה ו100 גרם ביום אימון, האם זה יכול להועיל ?

אשמח לכמה שיותר עזרה !

@Daniel Barack

מה הדרך הכי טובה כדי להפחית אותם כל זמן מה. זה די מעסיק אותי מכיוון שהמראה הדל פחמימה אכן גרם לי לאהוב אותו מאוד אבל אי אפשר להישאר בו תמיד.
להשתדל לא לעבור את ה 50 גרם פחמימה ביום, ועוד 20-30 ממוצרי חלב\ירקות.
ותשלב אירובי או אימוני סיבולת, הם מנצלים בצורה טובה את מאגרי הגליקוגן כך שבימים שאתה עושה אותם אתה יכול לאכול יותר פחמימה.
אני אישית בצהריים אוכל מנת פחמימה ששווה ל 20-30 גרם, ובערב עוד מנה ששווה ל 20-30 גרם.
תשתמש בחמאת בוטנים או מקור חלבון אחר כדי להשלים קלוריות.

• פותח/ת השרשור
ותשלב אירובי או אימוני סיבולת, הם מנצלים בצורה טובה את מאגרי הגליקוגן כך שבימים שאתה עושה אותם אתה יכול לאכול יותר פחמימה.
אני אישית בצהריים אוכל מנת פחמימה ששווה ל 20-30 גרם, ובערב עוד מנה ששווה ל 20-30 גרם.
ולגבי החזרה לניטרלי עם הפחמימות ? יש צורך בחזרה בהדרגה אם זה מתבצע לתקופה קצרה ?

ולגבי החזרה לניטרלי עם הפחמימות ? יש צורך בחזרה בהדרגה אם זה מתבצע לתקופה קצרה ?
נטו משחק שלך, אין כאן העדפה מסויימת מבחינת האימונים.
כל עוד אתה סביב 80 גרם פחמימה ביום.

• פותח/ת השרשור
ולגבי החזרה לניטרלי עם הפחמימות ? יש צורל בחזרה בהדרגה אם זה מתבצע לתקופה קצרה ?
נטו משחק שלך, אין כאן העדפה מסויימת מבחינת האימונים.
כל עוד אתה סביב 80 גרם פחמימה ביום.
כן אבל נגיד שאני על 70-80 גרם פחמימה ביום מנוחה ו140 גרם בערך ביום אימון למשך שבוע פחות או יותר וכל זה על מאזן ניטרלי. האם יש צורך לעלות את הפחמימה בהדרגה בסיום בהקשר לעניין הנוזלים ?

כן אבל נגיד שאני על 70-80 גרם פחמימה ביום מנוחה ו140 גרם בערך ביום אימון למשך שבוע פחות או יותר וכל זה על מאזן ניטרלי. האם יש צורך לעלות את הפחמימה בהדרגה בסיום בהקשר לעניין הנוזלים ?
כבר כתבתי שאין שום צורך לשינויים מיוחדים. סה"כ פחמימה.
כל עוד אתה צורך לפחות 80 גרם ביום, אני לא חושב שאתה אמור להרגיש במחסור.

• פותח/ת השרשור
כבר כתבתי שאין שום צורך לשינויים מיוחדים. סה"כ פחמימה.
כל עוד אתה צורך לפחות 80 גרם ביום, אני לא חושב שאתה אמור להרגיש במחסור.
אני מבין אותך אבל זה לא מה שאני מתכוון, הרי אני לא אמור לצרוך 80 גרם פחמימה למשך תקופה ארוכה אלא לתקופה קצרה. התפריט שלי לא כולל הרבה פחמימות ביום יום (160 גרם פחמימה). אני מתכוון אם יש צורך לעלות בהדרגה ל160 או שאין צורך.
אני מבין אותך אבל זה לא מה שאני מתכוון, הרי אני לא אמור לצרוך 80 גרם פחמימה למשך תקופה ארוכה אלא לתקופה קצרה. התפריט שלי לא כולל הרבה פחמימות ביום יום (160 גרם פחמימה). אני מתכוון אם יש צורך לעלות בהדרגה ל160 לאחר שסיימתי להיות על 80 גרם או שאין צורך.

אני מבין אותך אבל זה לא מה שאני מתכוון, הרי אני לא אמור לצרוך 80 גרם פחמימה למשך תקופה ארוכה אלא לתקופה קצרה. התפריט שלי לא כולל הרבה פחמימות ביום יום (160 גרם פחמימה). אני מתכוון אם יש צורך לעלות בהדרגה ל160 או שאין צורך.
160 זה לא מעט למישהו שסובל מספיחה של נוזלים.
שורה תחתונה, זה משתנה מאדם לאדם ואין כאן כללים כשזה מגיע למאזן ניטראלי.
הסך הכולל היומי ישפיע על כמות הנוזלים שתאגור, לא משנה אם תעלה לאט ל 160 או שתעלה מ 80 ל 160 ביום אחד.

• פותח/ת השרשור
160 זה לא מעט למישהו שסובל מספיחה של נוזלים.
שורה תחתונה, זה משתנה מאדם לאדם ואין כאן כללים כשזה מגיע למאזן ניטראלי.
הסך הכולל היומי ישפיע על כמות הנוזלים שתאגור, לא משנה אם תעלה לאט ל 160 או שתעלה מ 80 ל 160 ביום אחד.
אז מה אתה יכול להמליץ לי ? אני לא הייתי רוצה לחיות כל הזמן ללא פחמימות אבל מצד שני עניין הנוזלים באמת מאוד מפריע לי

אז מה אתה יכול להמליץ לי ? אני לא הייתי רוצה לחיות כל הזמן ללא פחמימות אבל מצד שני עניין הנוזלים באמת מאוד מפריע לי
תשמע אני לא אוהב להיות תוכי.. אבל כתבתי לך כמה פעמים.
יש משהו שלא הבנת במה שכתבתי?

• פותח/ת השרשור
תשמע אני לא אוהב להיות תוכי.. אבל כתבתי לך כמה פעמים.
יש משהו שלא הבנת במה שכתבתי?
אתה אומר שאין לי דרך למנוע ספיחת נוזלים גם אם אהיה על תפריט של 150 גרם פחמימה במקום 80 ?

אתה אומר שאין לי דרך למנוע ספיחת נוזלים גם אם אהיה על תפריט של 150 גרם פחמימה במקום 80 ?
הדרך היחידה היא לבצע אירובי או אימוני סיבולת.
גם את זה כתבתי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אותך, תודה.
הערכים בסדר ? אולי פחות פחמימה ביום אימון ?

יום מנוחה :
1,992.7 קלוריות
חלבונים - 141.2 +- גרם
פחמימות - 151 +- גרם
שומנים - 83.87 +- גרם
סיבים תזונתיים - 34 +- גרם
נתרן - 1,036.61 +- מ״ג

אימון :
2,223.6 קלוריות
חלבונים - 149.16 +- גרם
פחמימות - 177.8 +- גרם
שומנים - 93.89 +- גרם
סיבים תזונתיים - 57.6 +- גרם
נתרן - 1,256.21 +- מ״ג

כאחד שסובל מנוזלים, אני יכול לומר לך שאני לא מגיע לכמויות כאלה.
אני פועל לפי ההמלצה שנתתי לך, ואם 150 גבוה לך מידיי אז תקצץ עוד ותעלה בשומן\חלבון.

• פותח/ת השרשור
כאחד שסובל מנוזלים, אני יכול לומר לך שאני לא מגיע לכמויות כאלה.
אני פועל לפי ההמלצה שנתתי לך, ואם 150 גבוה לך מידיי אז תקצץ עוד ותעלה בשומן\חלבון.
לאיזה כמויות אתה מגיע ביום אימון ויום מנוחה ? אני צורך 150 גרם ביום מנוחה או יום עם אירובי מתון ומחשיב גם ירקות אבל לא סגור על איזה כמות לקחת ביום אימון עם אירובי. גם 150 ופשוט להוסיף קלוריות משומנים וחלבונים ?

לאיזה כמויות אתה מגיע ביום אימון ויום מנוחה ? אני צורך 150 גרם ביום מנוחה או יום עם אירובי מתון ומחשיב גם ירקות אבל לא סגור על איזה כמות לקחת ביום אימון עם אירובי. גם 150 ופשוט להוסיף קלוריות משומנים וחלבונים ?
אני לא חורג מכמות הפחמימה ביום מנוחה או ביום האימון כי אני לא עושה פעילות אירובי או כזאת שמדללת לי את מאגרי הגליקוגן יותר מידיי.
אבל אם הייתי עושה, אז ביום מנוחה 80 גרם וביום אימון 120 גרם.

• פותח/ת השרשור
ובמקרה שלי אם אני סופח נוזלים אתה ממליץ לי כך באופן ממושך או לתקופות מקוצרות ?
אני נוהג לשלב ספרינטים בסוף אימון כדי לשפר לעצמי את הסיבולת לקראת הגיוס ולעיתים אני משלב אירובי קל בבוקר בימי מנוחה אז מה הטווח שהכי יכול להתאים לי ? גם 80-120 ?

ובמקרה שלי אם אני סופח נוזלים אתה ממליץ לי כך באופן ממושך או לתקופות מקוצרות ?
אני נוהג לשלב ספרינטים בסוף אימון כדי לשפר לעצמי את הסיבולת לקראת הגיוס ולעיתים אני משלב אירובי קל בבוקר בימי מנוחה אז מה הטווח שהכי יכול להתאים לי ? גם 80-120 ?
במצב כזה הייתי מעלה ל 150 בימים שאתה עושה אימוני ספרינטים

• פותח/ת השרשור
העניין הזה ממש מתיש 🤦‍♂️ . אז אתה אומר להיות על 80 גרם פחמימה ביום מנוחה ו150 גרם ביום ספרינטים ? לעשות זאת לתקופה ממושכת ואפילו להפוך את זה לשגרה ? או שניתן יהיה בשלב מסוים להתחיל לעלות פחמימה מ80 גרם ? חושב שיהיה נכון לי ?

אני אישית לא אוהב לשנות ערכים בימים מסויימים

פשוט לעשות ממוצע של אירובי בשבוע ולחלק את זה ל 7 וע"פ זה לבנות את התפריט.

Back
למעלה תחתית