הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לחלב - מסוכן, מסרטן?אשמח אם תענו

Orr4more

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אז קודם כל אני חדש פה, קוראים לי אור והכרתי את האתר מדניאל שנקרא פה liftover נראה לי

ראיתי שהרבה פה ממליצים על חלב כחלק מהתפריט כי יש בזה הרבה קלוריות, וכנראה גם חלבונים, והיתרון של זה שזה לא מוצק וגם עם טעם לא רע בכלל אז אפשר לשתות בכמויות
אבל אני זוכר שפעם קראתי מאמר על זה שחלב מסוכן, אז רשמתי בגוגל "חלב מסרטן" וישר עלה הדבר הבא:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5976

ומחיפוש אחר "חלב מסוכן":
http://www.reader.co.il/article/12592/החלב-מסוכן-עפ-דר-דני-קרת

רציתי לדעת אם יש אמת בדברי המאמר הזה?חלב באמת כל כך מסוכן?אם כן, למה הוא כל כך מומלץ פה?

תודה

נערך לאחרונה:
א. לא הוצג פה שום מחקר (ניסוי מבוקר), שמראה שחלב גורם לסרטן\מעלה את רמות הIGF-1 בגוף.
ב. הסברתי למה הטענה שלהם לא נכונה, יש להם כשל לוגי, אותו כשל שהיה לאנשים שאמרו
שכולסטרול גורם להתקפי לב.
ג. יש פונקציה בפורום שניקראת חיפוש. היא תעלה לך עוד הרבה אשכולות כאלה.

כל הניסויים הללו מבוססים על סטטיסטיקה.
הדבר היחיד שאתה יכול להגיד שיש פה טעות בחישוב של הנתונים.
יש דבר שנקרא מקדם מתאם שלפי המעט שאני הספקתי ללמוד מרמז על קשר חזק למסקנה שיש או קשר חלש משמע המסקנה לא כל כך נכונה.
אבל גם עם זה יש מספר בעיות.
בכל מקרה אני לא מאמין שיש טעות, לקחו קבוצות של אנשים יצא מה שיצא והעלאו זאת על הנייר.

יש דבר שנקרא מקדם מתאם שלפי המעט שאני הספקתי ללמוד מרמז על קשר חזק למסקנה שיש או קשר חלש משמע המסקנה לא כל כך נכונה.
בכל מקרה אני לא מאמין שיש טעות, לקחו קבוצות של אנשים יצא מה שיצא והעלאו זאת על הנייר.

מסכים. אני יביא לך דוגמה טובה שתסביר לך בערך את העניין.
למשל, הרבה אזרחים שחורים באמריקה אוהבים לאכול הרבה.
וידוע שככל שאתה אוכל הרבה, באופן לא מבוקר, אתה מגדיל את הסיכויים לחלות בסכרת.
האם זה אומר שאם אתה שחור, מייד הסיכויים שלך לחלות בסכרת עולים?
אפילו אם תשמור על תזונה נכונה, הסיכוי שלך ישאר אותו דבר? לא.
זה הכשל הלוגי במחקר ובטענה.
החלבונים A1 וA2 שהזכרתי מקודם, זוהי רק השערה שלא חקרו לעומק, כל עוד לא הוכח, זה כנראה, לא נכון.

מסכים. אני יביא לך דוגמה טובה שתסביר לך בערך את העניין.
למשל, הרבה אזרחים שחורים באמריקה אוהבים לאכול הרבה.
וידוע שככל שאתה אוכל הרבה, באופן לא מבוקר, אתה מגדיל את הסיכויים לחלות בסכרת.
האם זה אומר שאם אתה שחור, מייד הסיכויים שלך לחלות בסכרת עולים?
אפילו אם תשמור על תזונה נכונה, הסיכוי שלך ישאר אותו דבר? לא.
זה הכשל הלוגי במחקר ובטענה.
החלבונים A1 וA2 שהזכרתי מקודם, זוהי רק השערה שלא חקרו לעומק, כל עוד לא הוכח, זה כנראה, לא נכון.

בחורצ'יק, על מה לעזאזל עתה מקשקש?!?

איפה הניסויים האלו?
איפה הסטטיסטיקה?
מה גם שבביולוגיה, סטטיסטיקה לא שוה הרבה, חפש בהודעות האחרונות
של בנצרום, הוא כתב על סוגים שונים של מחקר.

איפה הניסויים האלו?
איפה הסטטיסטיקה?
מה גם שבביולוגיה, סטטיסטיקה לא שוה הרבה, חפש בהודעות האחרונות
של בנצרום, הוא כתב על סוגים שונים של מחקר.
יש קורס באוניברסיטה בסטטיסטיקה שנקרא ביו-סטטיסטיקה.
אני אגיד לך שם המרצה שלי לסטטיסטיקה זכה כמרצה הטוב בישראל הוא ד"ר למתמטיקה, הבן אדם גאון!. הוא סיפר לנו על מחקר גדול מאוד שהיה בארה"ב על הקשר בין כמות כוסות קפה שאדם שותה למצב של הלב שלו.
היה טעות מאוד גדולה לחוקרים שם בחישוב הנתונים. שהסביר שבאופן ישיר קפה פוגע בבריאות הלב, היה גם דוגמא נוספת של משקל, ודוגמא נוספת של שעות ריצה שמשפיעות על מצב בריאותו של אדם כך שכל שעה נוספת של ריצה משפרת את הבריאות של האדם.

בחורצ'יק, על מה לעזאזל עתה מקשקש?!?

ראיתי סרט, על החלבון שטוענים שהוא מסרטן בחלב. לחלבון הזה קוראים A1.
לדעתי הכל קשקוש..אבל אני אומר לכם מה אמרו בסרט. אבל גם הסרטים של היום..זה בולשיט אחד גדול.
וגם..הסטטיסטיקות של היום קובעות שהכללל מסרטן.

ראיתי סרט, על החלבון שטוענים שהוא מסרטן בחלב. לחלבון הזה קוראים A1.
לדעתי הכל קשקוש..אבל אני אומר לכם מה אמרו בסרט. אבל גם הסרטים של היום..זה בולשיט אחד גדול.
וגם..הסטטיסטיקות של היום קובעות שהכללל מסרטן.

א0|ר לח**|ת אפשר למ|ת מזה

סתם באלי לעצבן:79nb:

הקטע..שזה נשמע קצת הזוי.
הרי חלב פרה וחלב אם לא שונים כל כך.
ולא נראה לי שמישהו יכול לחטוף סרטן מהשד של אימא שלו, אלא אם כן לאמא שלו יש סרטן שד.
עוד דבר, החלב מפוסטר, אז המיקרובים מושמדים.
ועוד דבר..שמפריך את הטענה שחלב זה מסרטן, הרי אם מושמדים בו החיידקים, והחלבונים עוברים פירוק לחומצות אמיניות.

ושימי אתה צודק...כל דבר אומרים שהוא מסרטן היום. מה לעשות..שלא יכולים להבין מה ההבדל בין קשר אמיתי, לסתם מקריות.

היום קראתי במקרה כתבה על מוצרים מסויימים והאם זה טוב לנו יתרונות וחסרונות.
כמובן שעל פי הכתבה חלב מעלה שכיחות לסרטן והוא לא בריא.

מצד שני, כתוב "הכלוסטרול הטוב (LDL)" פעמיים במאמר, ככה שזה לא TYPO ולכן דעת הכותבת שווה לדעת ליצן בקרקס.

היום קראתי במקרה כתבה על מוצרים מסויימים והאם זה טוב לנו יתרונות וחסרונות.
כמובן שעל פי הכתבה חלב מעלה שכיחות לסרטן והוא לא בריא.

מצד שני, כתוב "הכלוסטרול הטוב (LDL)" פעמיים במאמר, ככה שזה לא TYPO ולכן דעת הכותבת שווה לדעת ליצן בקרקס.

?and your point is what​

הקטע..שזה נשמע קצת הזוי.
ולא נראה לי שמישהו יכול לחטוף סרטן מהשד של אימא שלו, אלא אם כן לאמא שלו יש סרטן שד.
ועוד דבר..שמפריך את הטענה שחלב זה מסרטן, הרי אם מושמדים בו החיידקים, והחלבונים עוברים פירוק לחומצות אמיניות.

ושימי אתה צודק...כל דבר אומרים שהוא מסרטן היום. מה לעשות..שלא יכולים להבין מה ההבדל בין קשר אמיתי, לסתם מקריות.
כתבת את המשפט הכי מטומטם ששמעתי מעודי.
לא ניתן להידבק בסרטן לא משנה מה!, יכול להיות שתקבל סרטן וזה כתוצאה מגנטיקה או שתפתח סרטן מאינספור סיבות שונות. אבל להידבק לא ניתן גם אם תטפס לתיקרה על הראש ותחזור.
המיקרובים הם חיידקים, וגורמים למחלות אחרות לא לסרטן, סרטן- נגיף,וירוס!. מתחילים להשתכפל תאים בכמויות עצומות עם הDNA של הסרטן ועושים כל מיני תהליכים ומתחברים למערכת הדם ובקיצור הגוף מאכיל את התאים הסרטניים.

הקטע..שזה נשמע קצת הזוי.

עדיף שלא תדבר. אתה לא יוצא חכם

http://video.google.com/videoplay?d...UFqOs2AKI5Mi2CA&q=Loren+Cordain&view=3&dur=3#

בחלק מההרצאה הוא מדבר על החלב וחופר איך הוא עלול לגרום למחלות אוטואימיוניות.
סכרת (בעיקר סכרת נעורים), מחלת קרוהן, MS, לופוס וכו'...

שווה בדיקה.

בגדול אני חושב שבזמן שעושים את העלייה הגדולה במאסה (עד משקל היעד) אפשר לבלוס חופשי מהכל.
אחר כך שנרגעים קצת אפשר לשים דגש יותר בריאותי. באופן כללי הייתי ממליץ לאנשים לראות מה הרקע הרפואי בתורשתיות של המשפחה.

נערך לאחרונה:

אתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם. אולי עדיף שלא...

אתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם. אולי עדיף שלא...
כנראה אתה זה שמדבר על משהו שאין לך מושג בו.
אני אמרתי לך איך מאמתים קשר חזק או חלש למסקנה מסויימת באופן סטטיסטי.
לגבי הקורס בביו-סטטיסטיקה לך לשנה ב ביולוגיה באוני' תל אביב.

כנראה אתה זה שמדבר על משהו שאין לך מושג בו.
אני אמרתי לך איך מאמתים קשר חזק או חלש למסקנה מסויימת באופן סטטיסטי.
לגבי הקורס בביו-סטטיסטיקה לך לשנה ב ביולוגיה באוני' תל אביב.

מקדם מתאם זה מדהים והכל, אם אתה ילד בתיכון, אבל אם אתה חושב שזה מהווה הוכחה למשהו במחקר, אתה טועה ובגדול.

מקדם מתאם זה מדהים והכל, אם אתה ילד בתיכון, אבל אם אתה חושב שזה מהווה הוכחה למשהו במחקר, אתה טועה ובגדול.
אז אמרתי לך הוא מאמת אם קשר חזק או חלש באופן סטטיסטי!!!! זה כמו שאני יכול להגיד לך שיש קשר בין בעיות בריאות למשקל, הרי גם אני וגם אתה יודעים שמתאגרפים במשקל גבוה הם בעלי כושר יוצא מגדר הרגיל ומצבם הבריאותי לפחות מבחינת סיבולת לב ריאה מצויין!.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית