שבר באצבע

• פותח/ת השרשור Ragnar
  • פורסם בתאריך

Ragnar

משתמש מתחיל
191
48
נק' מוניטין:
171
191
48
אתמול בערב נשבר לי האצבע הרביעית ברגל שמאל(הקמיצה ברגל), עכשיו זה פעם ראשונה שלי ולא מצאתי תשובה חד משמעית באינטרנט אז חשבתי לשאול פה.

1) תוך כמה זמן מתאחה לגמריי השבר? ותוך כמה זמן באופן כללי אני אוכל לחזור להתאמן.
2)האם בגלל שיש שבר זה ישפיע על העתיד באימונים(כאילו האם נגרם נזק בלתי הפיך שבגללו אני יהיה פחות חזק לעומת מה שיכלתי להיות)
3) עבר קצת זמן אבל אני מרגיש כאילו אני אפילו לא יכול לשים תרגל על הרצפה מבלי שזה יכאב.

ואם ישלכם טיפים איך להתמודד ומה יכול לעזור זה יהיה מעולה
up?

1) תוך כמה זמן מתאחה לגמריי השבר? ותוך כמה זמן באופן כללי אני אוכל לחזור להתאמן.
במידה וזה שבר פשוט והאצבע במקום אתה אמור להיות בסדר תוך 3 שבועות-חודש, לדעתי כבר אחרי חודש אפשר לחזור להתאמן, אבל תשאל את האורטופד ליתר ביטחון.

2)האם בגלל שיש שבר זה ישפיע על העתיד באימונים(כאילו האם נגרם נזק בלתי הפיך שבגללו אני יהיה פחות חזק לעומת מה שיכלתי להיות)
לא אמור להשפיע עליך בעתיד

3) עבר קצת זמן אבל אני מרגיש כאילו אני אפילו לא יכול לשים תרגל על הרצפה מבלי שזה יכאב.
זה בסדר, ימים ראשונים הגיוני שיהיה קשה לדרוך על הרגל

• פותח/ת השרשור
במידה וזה שבר פשוט והאצבע במקום אתה אמור להיות בסדר תוך 3 שבועות-חודש, לדעתי כבר אחרי חודש אפשר לחזור להתאמן, אבל תשאל את האורטופד ליתר ביטחון.

לא אמור להשפיע עליך בעתיד

זה בסדר, ימים ראשונים הגיוני שיהיה קשה לדרוך על הרגל
כע עכשיו אני כבר יכול לדרוך וזה, האורתופד אמר שיקח 3 שבועות
שאלה אחרת, אני חייב לשים תקיבוע 3 שבועות?

• פותח/ת השרשור
סבבה, אני לא יודע אם זה רק לי אבל שאני עומד והולך אני מרגיש כאילו האצבעות זזות כאלה כאילו הן "מתעוררות" ואז נהיה כואב, קרה לך?
ועדיף לנסות ללכת וכאלה או להיות במנוחה?

סבבה, אני לא יודע אם זה רק לי אבל שאני עומד והולך אני מרגיש כאילו האצבעות זזות כאלה כאילו הן "מתעוררות" ואז נהיה כואב, קרה לך?
לא שברתי מעולם את האצבע בכף הרגל, אבל זה נשמע הגיוני, יותר דם זורם לאיזור ואתה מתחיל להיות יותר מודע לכף הרגל

ועדיף לנסות ללכת וכאלה או להיות במנוחה?
צריך ללכת, זה עוזר בהחלמה

Ragnar,
לרוב יש טראומה לרקמות מסביב לשבר בגלל האירוע, לכן הרגשת הנפיחות והרגישות הגבוהה יותר. בהרבה מקרים עדיף לנוח תקופה מסויימת ולהפעיל את הרגל רק לאחר שהרופא אישר כי התקיים איחוי מסויים של השבר. אם האורטופד לא הביא הנחיות מדוייקות (ולפי השאלות נראה שלא), הייתי מציע לחזור אליו על מנת לקבל כאלו.

היי , לרוב זמן החלמה מיטבי של רקמה הוא שישה שבועות .
לאחר מכן מתחילים בהעמסה הדרגתית ובסוף תרגול וחזרה לשגרה.
משך ההחלמה תלוי גם בסוג השבר.
הליכה הוא דבר רצוי ואי אפשר להמנע ממנו כל כך(לפעמים בשברים כן נמנע מנשיאת משקל, לא קשור לזרימת הדם אלא להפעלת העומסים על האזור) אך חשוב להתייחס לכאב.
האצבע לא דומיננטית כל כך ברוב התרגילים, לרוב תלוי בהנעלה אז אם צשים נעל נוחה ותתחיל בהדרגתיות להתאמן יהיה בסדר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית