הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניית רכב-עזרה

shum_klum

משתמש משקיע
2,345
1,475
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,623
2,345
1,475
היי,
אני מעוניין לקנות רכב, הבעיה היא שאני הדיוט בכל מה שקשור לרכבים, לא מבין בזה בכלל.
הצרכים הם:
אוטומט.
רכב פשוט שיקח אותי מx לy.
חסכוני.
אמין (לא יהיה לי זמן לרוץ כל שני וחמישי למוסכים).
אני לא מחפש איזו חווית נהיגה מטורפת, פשוט שיהיה יעיל.
התקציב הוא גג-גג 30k רצוי בפחות אם יש משהו טוב

אתה צריך גם לתת לנו מושג לגבי הגודל שאתה מחפש.
בתקציב כזה הונדה גאז יכולה לבוא טוב מכל הבחינות

• פותח/ת השרשור
רכב לא גדול, לא מחפש משהו משפחתי.

בנוסף להונדה גאז שכבר המליצו, דייהטסו סיריון תענה על הדרישות, רכב אמין וחסכוני.

אולי תצליח למצוא kia rio יש מצב שזה קצת עובר את ה30 אבל אחלה של רכב

אולי תצליח למצוא kia rio יש מצב שזה קצת עובר את ה30 אבל אחלה של רכב
גיר מיושן של 4 הילוכים , ולמרות שאני חסיד של קוריאניות, האוטומאטיות הקטנות על הפנים מבחינת צריכת דלק.
בכל אופן ישבתי עם שי והחלטנו למצוא לו סוזוקי ספלאש מטופחת, זה עומד בכל הדרישות ובגגדול.

גיר מיושן של 4 הילוכים , ולמרות שאני חסיד של קוריאניות, האוטומאטיות הקטנות על הפנים מבחינת צריכת דלק.
בכל אופן ישבתי עם שי והחלטנו למצוא לו סוזוקי ספלאש מטופחת, זה עומד בכל הדרישות ובגגדול.
בהצלחה

ממליץ על רכב יפני / קןריאני.

חשבתי שאני מבין גדול עם פיג'ו ואכלתי את הכובע.

יש לי כיום מאזדה 2 שמעולם לא בדקתי לה שמן מים והיא לא רואה מוסך.

את תקנה רכב צרפתי אם אתה באמת לא רוצה ללכת למוסך פעם בחודשיים לפחות.

ממליץ על רכב יפני / קןריאני.

חשבתי שאני מבין גדול עם פיג'ו ואכלתי את הכובע.

יש לי כיום מאזדה 2 שמעולם לא בדקתי לה שמן מים והיא לא רואה מוסך.
כל בעלים של פיג'ו אומר את זה, אבל יש תסמונת האישה המוכה וכאלו שממשיכים לקנות כי הם אומרים שתקלות בפיג'ו זה 'מחלות שיש לכולם ובלאי טבעי'.
כל הכבוד אחי, אבל תבדוק שמן ומים, רכב מלא במכלולים מתבלים, חבל על היום שלא תבדוק ויהרס משהו, לפחות פעם בשבוע להרים מכסה לפני נסיעה ולבדוק.

אני עם מאזדה 3 כבר 60,000 קילומטר וכל עוד מטפל בזמן הרכב לא עושה שום בעיה, חלפים הם לא דבר יקר, טיפולים גם לא.
המאזדה 2 מאותה משפחה וכל הרכיבים דומים לגמרי, גם המנוע דומה.
הייתי מחפש מאזדה 2 בשנתון כמה שיותר חדש, בלי היסטורייה של השכרה(לא נורא אם היה ליסינג של נהג יחיד) ועם מקסימום 20 אלף ק"מ לשנה(אם אפשר פחות זה בונוס).

חשוב כשאתה קונה רכב לדעת מי החזיק אותו ואיך טיפלו בו, אם אין לך מושג יש אופציה לקחת את הרכב לבדיקה אבל אם אתה לא מבין את המשמעויות של הבדיקה זה לא ייתן הרבה. כדאי לקחת מידהו שמבין במאזדות איתך בסמוך לקניה כדי שיסביר לך מה הבעיות שיש לתקן.

בכל הקשור לאמינות - בהחלט יונדאי/קיה/טויוטה/מאזדה/הונדה

הייתי בכל זאת הולך על המשפחתית כמו מאזדה 3 (שנת 2009 צורה חדשה) אולי קצת יותר מ 30 אבל שווה להשקיע טיפה יותר.

דגש חשוב - לא משנה מה המחיר - לא לקנות מהשכרה

ב. לא לפחד מחברות ליסינג - כל עוד הרכב היה בעסקת ליסינג מימוני - דגש על מימוני ולא תפעולי.

ג. כמובן לבדוק ספר טיפולים

ד. לא לקנות מסוחרי רכב פרטיים

ה. אם הלכת לקנות מאחת החברות הגדולות - לך על ליס פור יו/ אוטו סנטר

ו. אם הלכת על גרמניות כמו סיאט/סקודה/פולקסווגן - קח בחשבון שהביטוח יקר בעשרות אחוזים יותר אם לא פי 2

ז. מניסיון אישי - לא להתקרב לאופל/סיטרואן/פיג'ו/רנו (אלא אם כן זה פלואנס 2013 ואילך) וגם לא לגרמניות (שוב, אלא אם כן אתה קונה מהשנתונים האחרונים אבל זה כאמור לא רלוונטי נוכח התקציב שלך)

נערך לאחרונה:
בכל הקשור לאמינות - בהחלט יונדאי/קיה/טויוטה/מאזדה/הונדה

הייתי בכל זאת הולך על המשפחתית כמו מאזדה 3 (שנת 2009 צורה חדשה) אולי קצת יותר מ 30 אבל שווה להשקיע טיפה יותר.
למה הוא צריך משפחתית שתעלה לו את צריכת הדלק, המחיר והביטוח?
דגש חשוב - לא משנה מה המחיר - לא לקנות מהשכרה

ב. לא לפחד מחברות ליסינג - כל עוד הרכב היה בעסקת ליסינג מימוני - דגש על מימוני ולא תפעולי.

ג. כמובן לבדוק ספר טיפולים

ד. לא לקנות מסוחרי רכב פרטיים

ה. אם הלכת לקנות מאחת החברות הגדולות - לך על ליס פור יו/ אוטו סנטר

ו. אם הלכת על גרמניות כמו סיאט/סקודה/פולקסווגן - קח בחשבון שהביטוח יקר בעשרות אחוזים יותר אם לא פי 2

ז. מניסיון אישי - לא להתקרב לאופל/סיטרואן/פיג'ו/רנו (אלא אם כן זה פלואנס 2013 ואילך) וגם לא לגרמניות (שוב, אלא אם כן אתה קונה מהשנתונים האחרונים אבל זה כאמור לא רלוונטי נוכח התקציב שלך)
אופל קורסה אחלה רכב, סיטרואן ופגו יש להם דגמים טובים כמו הc1 וה107 שתכננו יחד עם טויוטה
באדום

אני עם מאזדה 3 כבר 60,000 קילומטר וכל עוד מטפל בזמן הרכב לא עושה שום בעיה, חלפים הם לא דבר יקר, טיפולים גם לא.
המאזדה 2 מאותה משפחה וכל הרכיבים דומים לגמרי, גם המנוע דומה.
הייתי מחפש מאזדה 2 בשנתון כמה שיותר חדש, בלי היסטורייה של השכרה(לא נורא אם היה ליסינג של נהג יחיד) ועם מקסימום 20 אלף ק"מ לשנה(אם אפשר פחות זה בונוס).

חשוב כשאתה קונה רכב לדעת מי החזיק אותו ואיך טיפלו בו, אם אין לך מושג יש אופציה לקחת את הרכב לבדיקה אבל אם אתה לא מבין את המשמעויות של הבדיקה זה לא ייתן הרבה. כדאי לקחת מידהו שמבין במאזדות איתך בסמוך לקניה כדי שיסביר לך מה הבעיות שיש לתקן.
לא מבין למה להעדיף מזדה 2 על פני ספלאש.
היתרונות היחידים שלה הם בגאז מעט יותר גדול, ויותר יפה חיצונית.
בספלאש יש יותר אבזור בטיחותי, ואבזור רגיל (אלא אם כן תמצא 2 DYNAMIC וזה יעלה כנראה יותר כסף, ויאלץ אותו לרדת בשנתון), צריכת הדלק ועלויות התיקונים זולות גם מהמזדה.
אתה צודק לגבי כל השאר, למרות שאני לא הייתי מפחד מקילומטרג גבוה (קניתי לא מזמן רכב ממורה נהיגה שעבר ב7 שנים 200 אלף קמ ולראיה:) מה שחשוב זה איך טיפלו בו ומתי, יותר מפחיד לנסוע ברכב עם 80 אלף קמ שנסע בעיקר בעיר ולא ידעו בכלל מה יש מתחת למכסה המנוע, כמובן שיש גבול גם לקילומטראג אבל אין מה לפחד מרכב בן 6 עם 150 אלף קמ.

Mazda 2
Alto
107
C1
206
Picanto
סיריון
Laferrari
הוא רוצה רכב שלא יכנס למוסך, איך 206, הדגם בין הכי חולים של פיג'ו, יוכל לתת לו את זה? הפיקנטו גם כן לא חסכונית בהשוואה לרכב בגודלה.

זה לא בהכרח יעלה.
זה בהכרח יעלה, רכב מיני - סופר מיני ממוצע ישתה 1 ל14~ בנסיעה משולבת, כאשר רכב משפחתי ובטח שמזדה 3, שותה 1 ל10 ביום טוב.
לא מבין איך רכב משפחתי נכנס בכלל כאופציה לשיקולים של שי.

טוב אחי, מצטער כנראה יש לך יותר ניסיון בתחום מעשר שנים שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית