- פותח/ת השרשור
כל מה שיש בארה"ב יש בארץ, רק באותיות הקטנות רשום: כל הרכבים מגיעים עם מנוע קטן יותר, רמת אבזור נמוכה יותר ותג מחיר גבוה פי 2.
בקיצור @shum_klum נסה לחפש מאזדה 2 שנתון 2010-2011, אל תפחד אם יש לרכב 140,000 ק"מ כל עוד הוא מטופל בזמן, יהיו לך 0 תקלות(אני עם מאזדה 3 כבר כמה שנים, מטפל בזמן והיו לי 0 בעיות, קניתי ב120,000, עכשיו ב160,000).
בכללי יש מיתוס שקילומטראז' זה הדבר הכי חשוב לבדוק ברכב כשזה רחוק מלהיות נכון, הכי חשוב לראות מי החזיק את הרכב ואיך הוא טיפל בו, מנוע יכול ללכת גם ב120,000 אם לא מתחזקים אותו ויכול להחזיק גם 400,000.
תמיד כשאתה קונה תשאיר איזה 1000 שקל בצד כמרווח בשביל טיפול אם צריך.
טיפים: כשאתה בודק, הדברים הכי קריטיים זה לדעת:
1. מתי היה הטיפול האחרון(ומה הוא כלל, מה הטיפול הגדול הבא שאתה צריך לעשות?)
2. מה מצב הצמיגים(לבדוק בני כמה ולהסתכל אם יש סדקים ברורים בדופן החיצוני של הצמיג).
3. חולה רעה של מאזדות מהשנתונים האלה היא בעיית חלונות חשמליים, תפתח את כולם ותראה שהחלון עולה/יורד בצורה "חלקה" ולא מקרטע.
4. לבדוק ולשאול האם קיימות בעיות עם המזגן.
עוד חשוב לדעת שקיים חוק מכירת רכב משומש שמחייב גילוי נאות של מי שמוכר רכב, כך שכל שאלה עניינית שיש לך צריכה להיענות בצורה כנה בלי סיפורים וכל מוסך שבו הרכב טופל מחויב לתת לך פירוט מלא עד 7 שנים אחורה. ככל שתגלה בעיות ברכב שהוסתרו בזדון יש לך עילת תביעה עפ"י חוק.
ככל שתמצא ליקויים תנסה להוריד במחיר, אם אין לך מושג ואין מי שיעזור לך בבדיקה לך למכון בדיקות ותצפה שכמעט כל הבדיקות יהיו שליליות, הדברים העיקריים שאתה תרצה לדעת זה מה מצב המנוע ואם תלך על מאזדה צור איתי קשר ואכווין אותך מניסיון לדברים ספציפיים לשאול את הבודק(מיכל עיבוי וכד' שדורשים החלפה במאזדה)
נחש, תודה רבה על יחס והתשובה המפורטת!
הלכנו (אני ו- @EliC ) לראות מכוניות, הספלאש די ירדה מהפרק, קטן ומדי וחלש מדי.
פרמטר נוסף פרט לאמינות הוא שיהיה חסכוני.
לאחר מספר חיפושים, הבנתי שאאלץ להגיד את התקציב, והתחלנו לחפש גם הונדה ג'אז היבריד, ומצאנו כמה לא רעות.