הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניית רכב-עזרה

• פותח/ת השרשור
כל מה שיש בארה"ב יש בארץ, רק באותיות הקטנות רשום: כל הרכבים מגיעים עם מנוע קטן יותר, רמת אבזור נמוכה יותר ותג מחיר גבוה פי 2.

בקיצור @shum_klum נסה לחפש מאזדה 2 שנתון 2010-2011, אל תפחד אם יש לרכב 140,000 ק"מ כל עוד הוא מטופל בזמן, יהיו לך 0 תקלות(אני עם מאזדה 3 כבר כמה שנים, מטפל בזמן והיו לי 0 בעיות, קניתי ב120,000, עכשיו ב160,000).
בכללי יש מיתוס שקילומטראז' זה הדבר הכי חשוב לבדוק ברכב כשזה רחוק מלהיות נכון, הכי חשוב לראות מי החזיק את הרכב ואיך הוא טיפל בו, מנוע יכול ללכת גם ב120,000 אם לא מתחזקים אותו ויכול להחזיק גם 400,000.

תמיד כשאתה קונה תשאיר איזה 1000 שקל בצד כמרווח בשביל טיפול אם צריך.

טיפים: כשאתה בודק, הדברים הכי קריטיים זה לדעת:
1. מתי היה הטיפול האחרון(ומה הוא כלל, מה הטיפול הגדול הבא שאתה צריך לעשות?)
2. מה מצב הצמיגים(לבדוק בני כמה ולהסתכל אם יש סדקים ברורים בדופן החיצוני של הצמיג).
3. חולה רעה של מאזדות מהשנתונים האלה היא בעיית חלונות חשמליים, תפתח את כולם ותראה שהחלון עולה/יורד בצורה "חלקה" ולא מקרטע.
4. לבדוק ולשאול האם קיימות בעיות עם המזגן.

עוד חשוב לדעת שקיים חוק מכירת רכב משומש שמחייב גילוי נאות של מי שמוכר רכב, כך שכל שאלה עניינית שיש לך צריכה להיענות בצורה כנה בלי סיפורים וכל מוסך שבו הרכב טופל מחויב לתת לך פירוט מלא עד 7 שנים אחורה. ככל שתגלה בעיות ברכב שהוסתרו בזדון יש לך עילת תביעה עפ"י חוק.

ככל שתמצא ליקויים תנסה להוריד במחיר, אם אין לך מושג ואין מי שיעזור לך בבדיקה לך למכון בדיקות ותצפה שכמעט כל הבדיקות יהיו שליליות, הדברים העיקריים שאתה תרצה לדעת זה מה מצב המנוע ואם תלך על מאזדה צור איתי קשר ואכווין אותך מניסיון לדברים ספציפיים לשאול את הבודק(מיכל עיבוי וכד' שדורשים החלפה במאזדה)

נחש, תודה רבה על יחס והתשובה המפורטת!
הלכנו (אני ו- @EliC ) לראות מכוניות, הספלאש די ירדה מהפרק, קטן ומדי וחלש מדי.
פרמטר נוסף פרט לאמינות הוא שיהיה חסכוני.
לאחר מספר חיפושים, הבנתי שאאלץ להגיד את התקציב, והתחלנו לחפש גם הונדה ג'אז היבריד, ומצאנו כמה לא רעות.

1. מחירון יקר בלי הצדקה של הספלאש
2. לשנתון אין משחק פה: רכב בן 6 לא יהיה עדיף על פני רכב בן 7, השנה הזאת היא לא פקטור.
3. טיפולים גדולים ותקלות לא נפוצות: חלקים חלופיים למאזדות וחלקים משופצים מצויים בשפע, לעומת הספלאש.
4. טיפול רגיל: מי שמטפל במרכזי שיצפה לשחיטה ב2 המודלים, אין הבדל של ממש בין מחירי חלפים כמו פילטרים, רפידות וכו'
5. אזור בטיחותי: למאזדה 2 יש יתרון בהגנה על נוסעים ברכב(ואם אני לא טועה לספלאש גם אין בקרת יציבות)

בכללי כשקונים רכב עם 150,000 ק"מ, לקנות מנוע 1200 עם גיר אוטומט זו טעות.
בנוסף אם כבר להשוות את המאזדה 2 לסוזוקי אז לסוויפט, שלטעמי לא מצדיקה את תג המחיר
צודק אחרי שהיום ראיתי ספלאש במציאות ובחנתי אותה לעומק, הרכב לא נעים יותר מדי, הוא מצדיק את המחיר שלו לדעתי, והסוויפט רחוקה מהמחיר הנורמלי למה שהיא מציעה.
המשכנו לכיוון גאז היברידית, אם למישהו יש נסיון לסיכונים הכרוכים בהיברידית משומשת אשמח לפרטים.
חוץ מזה ראינו סוויפט של אדם שרק בשביל לדבר איתו עוברים הפניות בטלפון למזכיר האישי וגינגלים, כשבגדול הרכב עם צמיגים שיש בהם קרעים ופחדתי שיתפוצצו בסיבוב הקטן שעשיתי, וכל הרכב ריח של סיגריות..
ללא ספק רכב לא קונים בלחץ ובסוף תמצא הכלה.

לאחר מספר חיפושים, הבנתי שאאלץ להגיד את התקציב, והתחלנו לחפש גם הונדה ג'אז היבריד, ומצאנו כמה לא רעות.
אני לא בקיא כי לא החזקתי היברידית ואני מבין את החשק לקחת היברידית בגלל הצריכת דלק, למיטב הבנתי היברידיות ישנות לא באמת חסכוניות בצורה פסיכית שמצדיקה השקעה בהן.
הייתי אומר שאם אתה לא קונה היברידית חדשה מהניילון תתרחק: יש כל כך הרבה דברים נוספים שיכולים להתקלקל מבלאי כמו חלקים במנוע החשמלי, ממיר מתח, תמסורת מורכבת עם המרה ומעבר מהמנוע החשמלי והרגיל וכמובן סוללות וכל מערכת החשמל(שאין לי מושג כל כמה זמן הולכות, אבל מניח ש8-9 שנים זה לא מופרך).
שיפוץ של אחד החלקים מהמערכות למעלה יהיו מכה, לא בסדר גודל של טיפול ברכב רגיל, אלא מכה ממש, סדר גודל של אלפי שקלים.
מה גם ש99% שתצטרך במקרה כזה ללכת למוסך מרכזי הונדה(לך תמצא סוללה חלופית להונדה ג'אז היברידית- אין חיה כזאת).

כלל: ככל שאתה צריך להסתמך על מוסך מרכזי ואין חלפים תצפה למכות כואבות לכיס(כל מי שהחזיק אלפא רומיאו יבין).
דבר נוסף ששווה לבדוק הוא סוגיית הביטוח ברכב הזה.

כשמדובר ברכב בטווח מחירים שלך ואוטומט אתה קונה רכב ישן, לא בן 3 שנים.
ההמלצה שלי תהיה ללכת על רכב יפני עם מנוע "טיפש" ולא חסכוני, סטנדרטי של רכב יפני שקיימים לו חלפים זמינים.

אם עד כדי כך חשובה לך צריכת דלק תעבור לידני, אין מנוס(פאביה 2011 לדוג')

אני רוצה אוטו זול אמין וחסכוני - "ג׳אז היברידית"
חחחחח
אתה יודע כמה עולה סוללה לרכב? ועוד ממוסך מורשה? יעלה לך כמו יפנית קטנה מאמצע שנות ה2000
הלכת רחוק אחי
אל תסתכל על חשמלי בכלל
אתה אומר ספלאש חלשה, אז מזדה 2 הרבה יותר זריזה ואוטו אמין ביותר
הייתי מסתכל גם על פיקנטו, ריו ופייסטה אם תצליח למצוא במחיר הזה

• פותח/ת השרשור
אני רוצה אוטו זול אמין וחסכוני - "ג׳אז היברידית"
חחחחח
אתה יודע כמה עולה סוללה לרכב? ועוד ממוסך מורשה? יעלה לך כמו יפנית קטנה מאמצע שנות ה2000
הלכת רחוק אחי
אל תסתכל על חשמלי בכלל
אתה אומר ספלאש חלשה, אז מזדה 2 הרבה יותר זריזה ואוטו אמין ביותר
הייתי מסתכל גם על פיקנטו, ריו ופייסטה אם תצליח למצוא במחיר הזה

הבנתי שזול אמין וחסכוני לא ממש הולך ביחד.
חשוב לי מאוד אוטו אמין ושלא יקרע אותי בדלק, לכן בצער רב הגדלתי את התקציב.
קראתי ביקורות טובות על הונדה בכל נושא האמינות, מה שמאוד מושך אותי.
כמה גרוע יכול להיות אוטו היברידי בן 5 עם פחות מ100 ק"מ?
@SmokingSnake

@SmokingSnake
הולך ביחד למה לא? נתתי לך דוגמה על המאטיס שחוץ מפעמיים שהייתה בעיה ברדיאטור שנתפס המאוורר שסך הכל היה צריך לסדר אותו לא עלה הרבה בכלל וזה במשך שנתיים
היום אני עם אלטו רכב טוב למי שרוצה זול וחסכוני

צודק אחרי שהיום ראיתי ספלאש במציאות ובחנתי אותה לעומק, הרכב לא נעים יותר מדי, הוא מצדיק את המחיר שלו לדעתי, והסוויפט רחוקה מהמחיר הנורמלי למה שהיא מציעה.
המשכנו לכיוון גאז היברידית, אם למישהו יש נסיון לסיכונים הכרוכים בהיברידית משומשת אשמח לפרטים.
חוץ מזה ראינו סוויפט של אדם שרק בשביל לדבר איתו עוברים הפניות בטלפון למזכיר האישי וגינגלים, כשבגדול הרכב עם צמיגים שיש בהם קרעים ופחדתי שיתפוצצו בסיבוב הקטן שעשיתי, וכל הרכב ריח של סיגריות..
ללא ספק רכב לא קונים בלחץ ובסוף תמצא הכלה.

רואים כמה שאתה תותח.

• פותח/ת השרשור
הולך ביחד למה לא? נתתי לך דוגמה על המאטיס שחוץ מפעמיים שהייתה בעיה ברדיאטור שנתפס המאוורר שסך הכל היה צריך לסדר אותו לא עלה הרבה בכלל וזה במשך שנתיים
היום אני עם אלטו רכב טוב למי שרוצה זול וחסכוני

אני בחור די רחב, האלטו והספלאש נוראיות, לכן ירדו מהפרק.
אני הולך לנסוע באותו 5-6 ימים בשבוע, שעה לכיוון, פקקים, במשך 3 שנים. לא בא לי לסבול.

@SmokingSnake

הייתי שואל מישהו שיש לו את הרכב ובודק גם עלויות ביטוח... יש פורומים מתאימים

אני בחור די רחב, האלטו והספלאש נוראיות, לכן ירדו מהפרק.
אני הולך לנסוע באותו 5-6 ימים בשבוע, שעה לכיוון, פקקים, במשך 3 שנים. לא בא לי לסבול.
זה דברים ששכחת לציין בהתחלה
אם ככה לך על סופר מיני
מזדה 2 לפי דעתי אחלה אופציה גם ריו .. אני אחשוב על עוד

• פותח/ת השרשור
זה דברים ששכחת לציין בהתחלה
אם ככה לך על סופר מיני
מזדה 2 לפי דעתי אחלה אופציה גם ריו .. אני אחשוב על עוד

לא ידעתי עד כמה זה יהיה קריטי, רק אחרי שהלכתי לראות את הרכב ונהגתי בו, הבנתי.

תבדוק גם לגבי i20
fiesta
פאביה נראלי קצת יוצאת מהתקציב גם האיביזה אבל שווה לבדוק

אם מעניין אותך
אני מכיר יונדאי I20 למכירה של חבר שקנה מחבר וכל ההיסטוריה שלו ידועה
רכב שמור מאוד

בס"ד
צהריים טובים
שקול נסיעה ברכבת בשילוב אופניים חשמליות. לא פקקים ולא שעה. פיתרון לכל השכירים.
מגיע לכל מקום אפשרי ונחש מה...אין צורך לחפש חנייה!🤩

בס"ד
צהריים טובים
שקול נסיעה ברכבת בשילוב אופניים חשמליות. לא פקקים ולא שעה. פיתרון לכל השכירים.
מגיע לכל מקום אפשרי ונחש מה...אין צורך לחפש חנייה!🤩

ואם ב 2 בלילה יש לו קוויקי והוא צריך לאסוף מישהי ?

לא חושב.. לא יודע איפה הוא גר ואם יש לו בעיית חניה

אבל אין תחליף לרכב ולניידות.

בס"ד

הכל בגדר המלצה יקירי.
אני מניח שבסופו של יום פותח האשכול יחליט מה טוב בשבילו.
במצב הנוכחי בישראל אין סיבה שלא לעבור לאופניים חשמליות והתניידות ברכבות. כשמתרגלים - מצטערים שלא עשו זאת מוקדם יותר.
שוב בגדר המלצה , תמיד ניתן לרכוש רכב ישן שנת 98-2002 שיהיה בצד , למקרים ספציפים.

ברור שהכל בגדר המלצה, ההמלצה היא גם שלי.

דרך אגב, המלצה שלי דווקא שאם כבר יש תקציב רק לרכב ישן אז עדיף כבר להתנייד באופניים/רכבת וכו'

כשנתקעים עם רכב ישן מחוץ לעיר באמצע צומת אז מבינים את זה לאחר שמקללים את כל העולם 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית