הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניית רכב-עזרה

אתה צודק לגבי כל השאר, למרות שאני לא הייתי מפחד מקילומטרג גבוה (קניתי לא מזמן רכב ממורה נהיגה שעבר ב7 שנים 200 אלף קמ ולראיה:) מה שחשוב זה איך טיפלו בו ומתי.

אם הרכב ידני, אתה לא מפחד מבלאי לגיר ושאר המכלולים? איך מצב הרכב אחרי 100+ איש שישבו במושב הנהג?
בכל זאת, מאות אם לא אלפי זינוקים כושלים וזריקות קלאץ'.

אם הרכב ידני, אתה לא מפחד מבלאי לגיר ושאר המכלולים? איך מצב הרכב אחרי 100+ איש שישבו במושב הנהג?
בכל זאת, מאות אם לא אלפי זינוקים כושלים וזריקות קלאץ'.
הרכב דיזל כך שהוא מזנק שונה לגמרי מרכב בנזין, יש לו מומנט בסלד נמוך.. אפילו אני נוסע עד הילוך שלישי בלי ללחוץ על הגז פעם אחת (בעיר כמובן בסיבובים קצרים שלא דורשים תאוצה)
מה אלו 'שאר המכלולים'? בדקתי את הרכב, הקלאץ מתחיל לזמזם מהמיסב, אבל זה לא סיפור, רק שבוע שעבר הרכבתי 2 קלאצים לחברים.
חוץ מזה לא נדרשה עבודה על הרכב, קניתי תא כפפות חדש, עשיתי שמן פילטר והחלפת אטם מכסה שסתומים ואטמים למזרקים.
דרך אגב קניתי אותו ממורה שבקושי הצליח לעבוד, הרכב בעיקר שימש אותו ואת הבן שלו באופן פרטי, וכשהרכב ידני תהיה בטוח שהוא עבד פחות זמן עם תלמידים, כי כמה כבר לומדים היום? וגם אלו שלומדים, כמה שיעורים כבר מורה עושה ביום? 3 שעות? 4 שעות..?
טוב אחי, מצטער כנראה יש לך יותר ניסיון בתחום מעשר שנים שלי.

מממ.. איך שנות הניסיון שלך, שלא כל כך רחוקות משלי (6) מעידות על ההבנה שלך בתחום?
אם אתה לא יודע מי אני ומה הנסיון שלי בתחום הרכב, עדיף שלא תכנס איתי ראש בראש, כשבנאדם מבקש רכב א ב ג ד ואתה מביא לו משהו בכלל לא קשור, אני מקבל על זה נקודה מאוד שלילית לגבי ההבנה שלך בתחום עצמו.
הרי אנחנו פה בפורום של כושר, אנחנו יודעים טוב מאוד כמה שנות ניסיון זה הקנה מידה הכי טיפשי לידע.

הרכב דיזל כך שהוא מזנק שונה לגמרי מרכב בנזין, יש לו מומנט בסלד נמוך.. אפילו אני נוסע עד הילוך שלישי בלי ללחוץ על הגז פעם אחת (בעיר כמובן בסיבובים קצרים שלא דורשים תאוצה)
מה אלו 'שאר המכלולים'? בדקתי את הרכב, הקלאץ מתחיל לזמזם מהמיסב, אבל זה לא סיפור, רק שבוע שעבר הרכבתי 2 קלאצים לחברים.
חוץ מזה לא נדרשה עבודה על הרכב, קניתי תא כפפות חדש, עשיתי שמן פילטר והחלפת אטם מכסה שסתומים ואטמים למזרקים.
דרך אגב קניתי אותו ממורה שבקושי הצליח לעבוד, הרכב בעיקר שימש אותו ואת הבן שלו באופן פרטי, וכשהרכב ידני תהיה בטוח שהוא עבד פחות זמן עם תלמידים, כי כמה כבר לומדים היום? וגם אלו שלומדים, כמה שיעורים כבר מורה עושה ביום? 3 שעות? 4 שעות..?

מממ.. איך שנות הניסיון שלך, שלא כל כך רחוקות משלי (6) מעידות על ההבנה שלך בתחום?
אם אתה לא יודע מי אני ומה הנסיון שלי בתחום הרכב, עדיף שלא תכנס איתי ראש בראש, כשבנאדם מבקש רכב א ב ג ד ואתה מביא לו משהו בכלל לא קשור, אני מקבל על זה נקודה מאוד שלילית לגבי ההבנה שלך בתחום עצמו.
הרי אנחנו פה בפורום של כושר, אנחנו יודעים טוב מאוד כמה שנות ניסיון זה הקנה מידה הכי טיפשי לידע.

במקרה אני סוכן ביטוח בתחום הרכב ובמקרה אני עובד גם בחברת ליסינג.

אז בוא ננסה להבין אדוני החכם - סוזוקי ספלש - מנוע 1250 סמ"ק - כמעט ואין להשיג אותה מחברות ליסינג ושנתון 2010 עולה 32,500 ש"ח

באמת שאחלה עצה לגבר לקנות רכב לא ביטוחותי בעליל עם צמידים של אופניים ושזה סיוט לנסוע איתו מחוץ לעיר.

ביטוח רכב - הפרש מינורי של 300-400 ש"ח לטובת הסוזוקי, לא משהו שאמור להוות שיקול דעת.

תעשה לי טובה ילד קטן, אם זכור לי נכון אתה בן 22-23 וכבר הספקת לגדול להיות ילד יהיר שחצן וחוצפן.

לך קודם כל תחליט מה אתה רוצה לעשות שתהיה גדול, תרד מהעץ ותתחיל ללמוד קצת מאחרים.

נערך לאחרונה:

פחות שחצנות בעתיד לא תזיק, כל אחד ממליץ מה שנראה לו לנכון - ולכל המלצה היתרונות והחסרונות שלה, אתה לא חייב להתווכח עם כל אחד למה לקנות סוזוקי ספלאש.

בשורה התחתונה זה לא מעניין אף אחד איזה רכב הוא יקנה בסוף.

פחות שחצנות בעתיד לא תזיק, כל אחד ממליץ מה שנראה לו לנכון - ולכל המלצה היתרונות והחסרונות שלה, אתה לא חייב להתווכח עם כל אחד למה לקנות סוזוקי ספלאש.

בשורה התחתונה זה לא מעניין אף אחד איזה רכב הוא יקנה בסוף.

לא צריך להתרגש מילד של אמא שעוד לא עשה כלום בחיים וכבר מרגיש מנכ"ל אפריקה ישראל.
אנשים כאלה לא מגיעים רחוק ואף הולכים רק אחורה בחיים.
ולפותח הפוסט - במידה ותרצה להתייעץ על הרכב ו/או ביטוח לרכב - אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.

במקרה אני סוכן ביטוח בתחום הרכב ובמקרה אני עובד גם בחברת ליסינג.

אז בוא ננסה להבין אדוני החכם - סוזוקי ספלש - מנוע 1250 סמ"ק - כמעט ואין להשיג אותה מחברות ליסינג ושנתון 2010 עולה 32,500 ש"ח

באמת שאחלה עצה לגבר לקנות רכב לא ביטוחותי בעליל עם צמידים של אופניים ושזה סיוט לנסוע איתו מחוץ לעיר.

ביטוח רכב - הפרש מינורי של 300-400 ש"ח לטובת הסוזוקי, לא משהו שאמור להוות שיקול דעת.

תעשה לי טובה ילד קטן, אם זכור לי נכון אתה בן 22-23 וכבר הספקת לגדול להיות ילד יהיר שחצן וחוצפן.

לך קודם כל תחליט מה אתה רוצה לעשות שתהיה גדול, תרד מהעץ ותתחיל ללמוד קצת מאחרים.
ואו מר עובד בביטוח וחברת ליסינג
סוכנת הביטוח שלי בתחום כבר 30 שנה ולא מכירה חצי מהדגמים שיש בשוק, היא יודעת להזין נתונים במחשב וזה הכל.
'רכב לא בטיחותי'? יש לו יותר מערכות בטיחות מלמזדה 2, ונסועה פקוקה של הוד"ש - רמת גן לא דורשת יותר מדי (6 כריות אוויר, EBD ESP וABS)
300-400 שקל לא אמרת כלום, עברתי מגטס לרכב מנהלים וההפרש הוא בסהכ 150 שקל לשנה.
ילד קטן תקרא לחברים שלך, שוב, אתה לא מכיר אותי ואת הידע שלי בעולם הרכב אז כדאי שתרד מהעץ.
דרך אגב, ספלאש 2010 לא תעלה 32.5 במחיר הסופי, אל תשווה את המחירון.
סוזוקי סוויפט - עדיפה על הספלאש
חוץ מהגודל והכוח (מינורי), במה?

זה לא מעניין אף אחד איזה רכב הוא יקנה בסוף.
לא יודע אם שמת לב, אך זוהי מהות השרשור.

נערך לאחרונה:
מה לגבי אקסנט?
אני אישית לא הייתי קונה במקומך רכב עם מנוע קטן (בתקציב שלך אתה תמצא בטח משהו 2010 עם 100K+ בלי הרבה "חיים")

• פותח/ת השרשור
ממה שידוע לי אקסנט לא כזאת חסכונית

איזה רכבים חרא יש בארץ הא...
כל מה שיש בארה"ב יש בארץ, רק באותיות הקטנות רשום: כל הרכבים מגיעים עם מנוע קטן יותר, רמת אבזור נמוכה יותר ותג מחיר גבוה פי 2.

בקיצור @shum_klum נסה לחפש מאזדה 2 שנתון 2010-2011, אל תפחד אם יש לרכב 140,000 ק"מ כל עוד הוא מטופל בזמן, יהיו לך 0 תקלות(אני עם מאזדה 3 כבר כמה שנים, מטפל בזמן והיו לי 0 בעיות, קניתי ב120,000, עכשיו ב160,000).
בכללי יש מיתוס שקילומטראז' זה הדבר הכי חשוב לבדוק ברכב כשזה רחוק מלהיות נכון, הכי חשוב לראות מי החזיק את הרכב ואיך הוא טיפל בו, מנוע יכול ללכת גם ב120,000 אם לא מתחזקים אותו ויכול להחזיק גם 400,000.

תמיד כשאתה קונה תשאיר איזה 1000 שקל בצד כמרווח בשביל טיפול אם צריך.

טיפים: כשאתה בודק, הדברים הכי קריטיים זה לדעת:
1. מתי היה הטיפול האחרון(ומה הוא כלל, מה הטיפול הגדול הבא שאתה צריך לעשות?)
2. מה מצב הצמיגים(לבדוק בני כמה ולהסתכל אם יש סדקים ברורים בדופן החיצוני של הצמיג).
3. חולה רעה של מאזדות מהשנתונים האלה היא בעיית חלונות חשמליים, תפתח את כולם ותראה שהחלון עולה/יורד בצורה "חלקה" ולא מקרטע.
4. לבדוק ולשאול האם קיימות בעיות עם המזגן.

עוד חשוב לדעת שקיים חוק מכירת רכב משומש שמחייב גילוי נאות של מי שמוכר רכב, כך שכל שאלה עניינית שיש לך צריכה להיענות בצורה כנה בלי סיפורים וכל מוסך שבו הרכב טופל מחויב לתת לך פירוט מלא עד 7 שנים אחורה. ככל שתגלה בעיות ברכב שהוסתרו בזדון יש לך עילת תביעה עפ"י חוק.

ככל שתמצא ליקויים תנסה להוריד במחיר, אם אין לך מושג ואין מי שיעזור לך בבדיקה לך למכון בדיקות ותצפה שכמעט כל הבדיקות יהיו שליליות, הדברים העיקריים שאתה תרצה לדעת זה מה מצב המנוע ואם תלך על מאזדה צור איתי קשר ואכווין אותך מניסיון לדברים ספציפיים לשאול את הבודק(מיכל עיבוי וכד' שדורשים החלפה במאזדה)

נערך לאחרונה:
לא מבין למה להעדיף מזדה 2 על פני ספלאש.
היתרונות היחידים שלה הם בגאז מעט יותר גדול, ויותר יפה חיצונית.
בספלאש יש יותר אבזור בטיחותי, ואבזור רגיל (אלא אם כן תמצא 2 DYNAMIC וזה יעלה כנראה יותר כסף, ויאלץ אותו לרדת בשנתון), צריכת הדלק ועלויות התיקונים זולות גם מהמזדה.
אתה צודק לגבי כל השאר, למרות שאני לא הייתי מפחד מקילומטרג גבוה (קניתי לא מזמן רכב ממורה נהיגה שעבר ב7 שנים 200 אלף קמ ולראיה:) מה שחשוב זה איך טיפלו בו ומתי, יותר מפחיד לנסוע ברכב עם 80 אלף קמ שנסע בעיקר בעיר ולא ידעו בכלל מה יש מתחת למכסה המנוע, כמובן שיש גבול גם לקילומטראג אבל אין מה לפחד מרכב בן 6 עם 150 אלף קמ.

1. מחירון יקר בלי הצדקה של הספלאש
2. לשנתון אין משחק פה: רכב בן 6 לא יהיה עדיף על פני רכב בן 7, השנה הזאת היא לא פקטור.
3. טיפולים גדולים ותקלות לא נפוצות: חלקים חלופיים למאזדות וחלקים משופצים מצויים בשפע, לעומת הספלאש.
4. טיפול רגיל: מי שמטפל במרכזי שיצפה לשחיטה ב2 המודלים, אין הבדל של ממש בין מחירי חלפים כמו פילטרים, רפידות וכו'
5. אזור בטיחותי: למאזדה 2 יש יתרון בהגנה על נוסעים ברכב(ואם אני לא טועה לספלאש גם אין בקרת יציבות)

בכללי כשקונים רכב עם 150,000 ק"מ, לקנות מנוע 1200 עם גיר אוטומט זו טעות.
בנוסף אם כבר להשוות את המאזדה 2 לסוזוקי אז לסוויפט, שלטעמי לא מצדיקה את תג המחיר

השאלה מה מוצאים, אין טעם להתעקש על רכב ספציפי במקרה הזה, שני הרכבים יתנו לו את מה שהוא מחפש
גם על טעם וריח אין להתווכח
לא הייתי קונה רכב שנראה לי מכוער..
אבל שוב אין טעם לריב, זה רכבים מצויינים ואמינים, אבל הכי חשוב זה כמובן איך טיפלו בו, עדיף לקנות מאיזה שכן או כאלה שאתה מכיר ויודע, אני לא מכליל אבל תשקול פעמיים לקנות רכב מצעיר, יש כאלה ששומרים אבל הרבה חושבים שהרכב הוא חד פעמי ומזיינים אותו טוב טוב, רק קיבלו רישיון וחושבים שדום קטן עליהם.
לדרישות שלך אמינות וטיפולים זה הפרמטר הכי חשוב כל השאר חרטה בפיתה

1. מחירון יקר בלי הצדקה של הספלאש
2. לשנתון אין משחק פה: רכב בן 6 לא יהיה עדיף על פני רכב בן 7, השנה הזאת היא לא פקטור.
3. טיפולים גדולים ותקלות לא נפוצות: חלקים חלופיים למאזדות וחלקים משופצים מצויים בשפע, לעומת הספלאש.
4. טיפול רגיל: מי שמטפל במרכזי שיצפה לשחיטה ב2 המודלים, אין הבדל של ממש בין מחירי חלפים כמו פילטרים, רפידות וכו'
5. אזור בטיחותי: למאזדה 2 יש יתרון בהגנה על נוסעים ברכב(ואם אני לא טועה לספלאש גם אין בקרת יציבות)

בכללי כשקונים רכב עם 150,000 ק"מ, לקנות מנוע 1200 עם גיר אוטומט זו טעות.
בנוסף אם כבר להשוות את המאזדה 2 לסוזוקי אז לסוויפט, שלטעמי לא מצדיקה את תג המחיר

בכללי אני חושב שבן אדם שנוסע מידי פעם בנסיעות מחוץ לעיר זו טעות לקנות רכב עם מנוע קטן (1000-1200) ואני לא מדבר על ה TSI.

רכב קטן לגברים הייתי ממליץ רק למי שגר במרכז וסובל מבעיית חנייה.

יש אפשרות גם לטויוטה יאריס שהוא אחלה רכב אבל הוא מעט יקר יותר בהשוואה לדגמים שדיברנו עליהם.

בכללי אני חושב שבן אדם שנוסע מידי פעם בנסיעות מחוץ לעיר זו טעות לקנות רכב עם מנוע קטן (1000-1200) ואני לא מדבר על ה TSI.

רכב קטן לגברים הייתי ממליץ רק למי שגר במרכז וסובל מבעיית חנייה.

יש אפשרות גם לטויוטה יאריס שהוא אחלה רכב אבל הוא מעט יקר יותר בהשוואה לדגמים שדיברנו עליהם.
על פי מה נקבע רכב לגברים ורכב לנשים?
ומה הבעיה עם מנוע 1000? שרדתי עם מאטיס (796 סמ"ק) שנתיים, חוץ מבעיות ברדיאטור הרכב נסע בובה,
והבן אדם ביקש רכב זול לא חושב שיאריס הוא בקטגוריה
שכחתי להוסיף המאטיס עשתה את העליות של הטכניון כל יום עם מזגן על פול

על פי מה נקבע רכב לגברים ורכב לנשים?
ומה הבעיה עם מנוע 1000? שרדתי עם מאטיס (796 סמ"ק) שנתיים, חוץ מבעיות ברדיאטור הרכב נסע בובה,
והבן אדם ביקש רכב זול לא חושב שיאריס הוא בקטגוריה
שכחתי להוסיף המאטיס עשתה את העליות של הטכניון כל יום עם מזגן על פול

אוקי, אם שרדת שנתיים אז קטונתי, היית אומר לפני.
תאכלס.. בעיות ברדיאטור לא משהו שווה להתייחס אליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית