הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נקע בקרסול

Mr. Lift

מושעה
616
222
נק' מוניטין:
345
616
222
שילשום התעקם לי הקרסול ועכשיו הוא נפוח מאוד וכל אורכו בצבע סגול. זה לא כואב ולא כלום רק מגרד פה ושם. קצת קשה לעלות ולרדת במדרגות אבל לא משהו קריטי. יום שני יש לי סקוואט לנפח ורציתי לדעת במידה וזה לא ישתפר זה נורא אם אעשה סקוואט בכל זאת?

למה?
תנוח, תן לרגל להחלים, לא יקרה שום דבר אם תוותר על כמה אימונים

• פותח/ת השרשור
חבל לי על המשקלים.. הייתה לי הפסקה של חודשיים עם תזונה ממש גרועה ורק לפני חודש חזרתי. באסה רצח. טוב לפחות אמשיך לאמן חזה וגב. תודה על התשובה.

נערך לאחרונה:
נפיחות לאחר טראומה בקרסול דורשת בדיקת רופא שכנראה גם יפנה לצילום רנטגן על מנת לשלול שבר.
יש סוגי שברים שאם לא מטפלים בהם - השבר רק מחמיר וזמן ההחלמה מתארך, למשל שבר עם תזוזה מינימלית יכול להשתנות לשבר עם תזוזה מלאה שיחייב קיבוע על ידי אורטופד מעבר לגבס.

נקע הוא לא נורא כל כך אך חשוב לתת לרקמות מנוחה, אפשר לטפל כדי להאיץ החלמה אבל רצוי לא להעמיס על האזור.
לגבי שברים לפעמים חשוב לשלול שבר לרוב נדע לפי המנגנון והסימפטומים .
למשקלים לא יקרה כלום , תחשוב לטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
נקע הוא לא נורא כל כך אך חשוב לתת לרקמות מנוחה, אפשר לטפל כדי להאיץ החלמה אבל רצוי לא להעמיס על האזור.
לגבי שברים לפעמים חשוב לשלול שבר לרוב נדע לפי המנגנון והסימפטומים .
למשקלים לא יקרה כלום , תחשוב לטווח הארוך.
בעיקרון זה דיי כרוני אצלי. אני יכול ללכת והרגל פשוט מתעקמת. הפעם האחרונה שזה קרה לי, הייתי עם תחבושת ל 3 חודשים כי זה באמת היה חמור. כרגע נשארה לי נפיחות קצת ופנס לאורך כל הקרסול ובקיצור עובר לאט לאט. המליצו לי לחזק את הקרסול בעזרת תרגילי שיווי משקל. זה באמת יוכל לעזור? ומה לגבי דדליפט? סקוואט אין מצב אני עושה כי ניסיתי בלי משקל וזה באמת הרגשה לא נעימה אז אני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם משקל.

כרוני זה עניין אחר, נקעים חוזרים כן מהווים סיכון לפציעות לא בהכרח אבל לפי הסיפור שלך אני חושב שכדאי לך לפנות לפיזיו שינחה אותך ויעבוד איתה תקופה על שיקום קרסול כדי שתוכל להתקדם באימונים שלך בלי דאגות ומגבלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית