הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סייקל של פטריית הפלא או איך לעוף מקהילת הפאוורליפטינג הגדולה והחזקה בישראל

מצב
השרשור נעול
זה נכון גם במקרה הזה, מבחינה משפטית לפחות.
זה בהחלט מקומם, וכל אחד יכול לבחור אם הוא מעוניין לקחת חלק בדף שכזה (בעיני ברור שלא), אבל זכותו לעשות מה שבא לו עם הדף הזה. הוא לא מקבל מימון מהמדינה, זה לא גוף ממלכתי בשום צורה ולכן זכותו, המשפטית, לחסום את מי שהוא רוצה.

אני לא יודע כמה אתה צודק, הבעיה היחידה היא שאין תקדימים עדיין כך שאני לא קובע חד משמעית שאני צודק אלא מביע דעה שנראית לי הגיונית יותר עפ"י הגישה המרחיבה של בתי המשפט בישראל/ארה"ב/אנגליה בנושא.

בישראל יש המלצות של דוח מבקר המדינה לסוף 2016 שבו מוצע שחסימות של משתמשים בדפים פרטיים של אישי ציבור נחשבים מעבר על חופש הביטוי:
"חסימת גולש בדף פייסבוק של איש ציבור - פגיעה בחופש הביטוי"

בארה"ב היה פסק דין השנה שכבר פורש עצמו על כל רשת חברתית ובה מוסבר שעם הטכנולוגיה סביבת המחיה משתנה וגם חופש הביטוי הגמיש צריך להיות מוחל בהתאם:
תקדים בארה"ב: חסימת גולשים בעמודי פייסבוק של פוליטיקאים היא פגיעה בחופש הביטוי | מזבלה

כשיקום אדם ויטרח להגיע לבג"ץ על חסימה שרירותית בדפים שאין להם מטרה עליונה מסחרית(לדוג' קבוצה שמטרתה שיתוף מידע, קידום אידיאולוגיה וכו')- הבג"ץ יקבע תקדים וחופש הביטוי יוחל על פייסבוק.
מה ההבדל בין השתקה של אדם בדף אינטרנטי פרטי שכזה לעומת השתקה של אדם בשטח מוחשי פרטי?(אדם נכנס לבית שלך והתבאס מציור קיר אז השתקת אותו)
גישת בתי המשפט ובכלל היא לאפשר את חופש הביטוי וקשה מאוד למצוא מקרה בו בימ"ש יצדיק השתקה כל עוד אין לה מקור בדיני העונשין(או שמדובר בהכחשת שואה/משהו בסגנון של פגיעה ברגשות הציבור.)

הסיבה שאין תקדימים היא שאין מספיק אנשים שכל כך חשוב להם מה שכתבו בכדי שיגיעו לבית המשפט, אז כיום דיון עקרוני בבימ"ש נעשה רק מול דפי פייסבוק של פוליטיקאים- די משוכנע שתוך כמה שנים תראה את זה בצורה הרבה יותר רחבה.
המשמעות של המשפט הזה הוא ניסיון לנהל חברה מתוקנת, ואני חושב שגם אתה מכיר בכך שפרסום שיש בו טעם לפגם במקרה הטוב, הוא דבר פסול שהחברה צריכה להוקיע בדיוק באותה נשימה, כמו את השמירה על חופש הביטוי.
נכון... רק שביקורת על מוצר בצורה לגיטימית ואולי קצת סרקסטית מאוד רחוקה מ"פרסום שיש בו טעם לפגם", הדבר לא עומד מול חופש הביטוי

נערך לאחרונה:
נכון... רק שביקורת על מוצר בצורה לגיטימית ואולי קצת סרקסטית מאוד רחוקה מ"פרסום שיש בו טעם לפגם", הדבר לא עומד מול חופש הביטוי
אני אומר שיותר מזה - הפרסום עצמו תמוה ומביך

הדיג'יי התעצב אל ליבו על כל הלשון הרע שנאמר פה על אדם שכל רצונו הוא הטוב האבסולוטי.
עצוב מאוד.

אדטו אדם יקר, בעל גמילות חסדים ועזרה לזולת מן המעלה הראשונה. הלוואי והיו עוד אנשים כמוהו בעולם שלנו. אגב, מותר לו גם לטעות בהתנהלות, זה לא עושה אותו לגנב מרושע.

מותר ורצוי להעביר על כל אחד ביקורת. השאלה פה היא מה הביצה ומה התרנגולת - האם ההתייחסות של הפורום כלפי אדטו מלכתחילה גרמה לו לחסום כל מי שמביע עמדות כאלו, או ההפך. אני חושב שהתפיסה ההתחלתית פה הייתה שאדטו הוא "רע" ועל כן אנשים נחסמו, לא בגלל שהם הביעו ביקורת לגיטימית, אלא בגלל שהם הביעו ביקורת כמו שהם עושים כאן מעליי. ואז לא פלא שהוא יחסום, וכי האם הוא חייב לשמוע גידופים כנגדו כדבר שבשגרה?

אדטו ד"ר לתזונה ועוסק בנטורופתיה. הידע שלו עצום בכל תחום, הוא איש אשכולות מן המעלה הראשונה, והרצון שלו להיטיב עם אחרים לעיתים מפתיע. זכותו המלאה לשווק מוצרים שלו, זכותו המלאה להמליץ על תוספי תזונה שעשויים לעזור, זה תחום ההתמחות שלו והוא עושה זאת בצורה הטובה ביותר.
פטריית הקורדיספס לא נועדה לטפל בבעיה רפואית כלשהי, על כן תמיד יהיו מחקרים לכאן ולכאן, זכותו של כל אחד לבחור אילו תוספים להכניס לגופו, וזכותו של כל אחד לשווק. אגב, לאדטו קו תוספי תזונה משלו, שאת ההרכב שלהם הוא בונה; הרכב שצריך לעמוד בדרישות משרד הבריאות. אני חושב שלאדם המרכיב תוספי תזונה צריך שיהיה ידע בקנה מידה מסויים, לכן אני לא מבין את הזלזול בו.

אבל חברי הפורום המהולל, שמקפידים על לשון נקייה ותחביר נכון, אינם מקפידים ואינם הקפידו אף פעם בכבודו של האחר. הזר, זה שנמצא מאחורי מסך בקצה אחר של העולם. על זה אמר יאנוש קורצ'ק: "יזכור נא, שיש פורצי גדר המתהדרים בדיבורם, ויש מצטיינים במידות טובות שלשונם מדברת גסות".

חבל מאוד שפורום שאמור להיות מקצועי מתעסק בצואה רוב הזמן במקום לדבר על הספורט וכד'. מסתבר שהספורט המרכזי שכולם נוטלים בו פה חלק זה ספורט של השפלת האחר ונאיצתו. מזל שכל אחד פה מלא מעצמו עד אפס מקום כך שגם הדברים שכתבתי כנראה ישמשו פה עוד טריגר לזריקת רפש האחד על השני, ולא לעצירת השחיתות המוסרית שמשתוללת פה.

זה למה בפועל לא צמח מפה אף פעם כלום, כי המוטיבציות פה הן רעות והרסניות. ומוטיבציות כאלו לא יכולות לדור בכפיפה אחת עם אדם כמו גל שהמוטיבציות שלו הן בנייה והתחדשות.

לגבי המתאוננים בנוגע ללשון החומה שלי - my pleasure.

@Littleork
אגב הקבוצה כנראה לא פתוחה לכולם, זה מה שאני מקבל שאני מחפש אתכם...
(אתנחתא קומית קלה, נשבע שלא נגעתי בכלום וזה מה שהפייס הציע)

קבצים מצורפים

• IMG_4307.PNG
    IMG_4307.PNG
    KB 23.5 · צפיות: 232
"מאמנים" מנסים לעשות כסף על האחרים במקום להבין שהכסף יבוא מתי יהיה באמת רמה ואיכות של אנשים בישראל.

@Littleork
אגב הקבוצה כנראה לא פתוחה לכולם, זה מה שאני מקבל שאני מחפש אתכם...
(אתנחתא קומית קלה, נשבע שלא נגעתי בכלום וזה מה שהפייס הציע)
זה כי נחסמת מהקבוצה,עכשיו אתה לא יכול למצוא אותה דרך הפייסבוק(תנסה דרך יוזר אחר וזה יעבוד).

זה כי נחסמת מהקבוצה,עכשיו אתה לא יכול למצוא אותה דרך הפייסבוק(תנסה דרך יוזר אחר וזה יעבוד).

אני יודע, היא רשמה שהקבוצה פתוחה לכל המאמנים וכו׳... אז נכנסתי לבדוק אולי הסירו ממני את החסימה.

למי שלא חסום ויכול לראות, גל אדטו פרסם סרטון שנה טובה והתנצל בפני כל מי שפגע בצדק או שלא בצדק, במידה והתנהג בצורה דורסנית ואגרסיבית.

כל הכבוד לו,
באמת.
להכיר בטעויות שלך זו גדולה בעיניי.
יפה שהתנצל, אין לי מילה רעה על זה.
אבל בהתחשב בעובדה שזו התנצלות כללית שנראית קצת מאולצת, הייתי מצפה למשהו קצת יותר פרטני או לפחות כזה שיפנה אל אותם אנשים בקהילה שנפגעו.

סליחה או לא אדם כזה לא צריך להוביל את חוט הלפיד. מאחורי הדלת תמיד קורים דברים.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

כל הכבוד לו,
באמת.
להכיר בטעויות שלך זו גדולה בעיניי.

כל כך אומלל לראות אותך, דווקא אותך, נכנס באדטו.

שלוש שנים אחרי שבמחי קסם נעלמו מהארץ תחרויות ה-100% RAW שלפחות ניסו להציג מראית עין של ניטור סטרואידים, ובעיתוי נוח מאין כמוהו בשבילך.
שנתיים אחרי שבתחרות אוגוסט באותה השנה, הותרת פעמיים את הספוטרים שלך בסקוואט עם מוט במשקל יותר מ-300 ק"ג, דבר שהיה צריך לגרור אחריו השעיה בבושת פנים - ואדטו בעיקר קם מכס השופט ורץ לבדוק האם אתה בסדר. כן, טענת אז שלא יכולת אחרת. בפועל עשית זאת לא פעם באימונים שלך, ובפועל המוט ירד ממך כשכבר היית בדרך למטה, לא ברגע השבירה.
כמעט שנה לאחר שניגש אלי איזה אחד והודיע לי, שהוא אצל אדטו לא מתחרה יותר - היות ומוט הסקוואט נבחר "לפי בחירתו של סופטי". כך לטענתו הייתה התשובה של המזכירות, בבוקר התחרות בעת בירור בנושא.
ושבועות בודדים לאחר שהתבשרנו שדוויזיות העד 125 ומעל ה-125, יעמדו בחנוכה הקרוב על אותו הפודיום. בטח תטען שלא ידעת על זאת מאומה, ולא היית מעורב במאומה, ורק שבאופן מפליא ההחלטה הזו משרתת את האינטרסים שלך.

היה ראוי שתגלה מעט יותר הכרת תודה אל אדטו.
ואדרבה. תרים את הכפפה ותציע להתחרות מול בוכניק באיגוד נייטרלי ובציוד שאינו זה מהמכון שלך, אם אתה כל כך מאמין באשר כתבת. לא שאני מתחייב למשהו, היות וההכנה שלו אינה על פי החליל שלך, אבל לפחות זה.

כל כך אומלל לראות אותך, דווקא אותך, נכנס באדטו.
אני בעד הצדק, אליהו.
גל עשה טעות, ואני לא נכנסתי בו, אלא ציפיתי ממנו להכיר בטעות שלו ולהתנצל.

שלוש שנים אחרי שבמחי קסם נעלמו מהארץ תחרויות ה-100% RAW שלפחות ניסו להציג מראית עין של ניטור סטרואידים
תחרויות ה100% RAW היו פתטיות, אתה יודע את זה טוב מאוד. הרי התחרית שם נגד ודים קטונין.

שנתיים אחרי שבתחרות אוגוסט באותה השנה
יולי.

הותרת פעמיים את הספוטרים שלך בסקוואט עם מוט במשקל יותר מ-300 ק"ג, דבר שהיה צריך לגרור אחריו השעיה בבושת פנים
יש צורך להעלות את הסרטון שבו אני יושב למטה (עם 330 אגב, לא 300) ומחכה שיורידו את זה ממני?
אין במצב זה מנוס מהפלת המוט.

היות ומוט הסקוואט נבחר "לפי בחירתו של סופטי".
אני נתתי את ההמלצה למוט הכי טוב בעיניי. זה לא היה משנה לי הרבה אם היה נבחר מוט אחר.

שבועות בודדים לאחר שהתבשרנו שדוויזיות העד 125 ומעל ה-125, יעמדו בחנוכה הקרוב על אותו הפודיום. בטח תטען שלא ידעת על זאת מאומה, ולא היית מעורב במאומה, ורק שבאופן מפליא החלטה הזו משרת את האינטרסים שלך.
משרת את האינטרסים שלי?
במוח הקונספירטיבי שלך אולי.
גל עשה תחרות כזו בדצמבר 2015, ולא היה לי קשר לזה. הוא רצה, ובצדק, ליצור תחרותיות. שלא יהיו 100 אלופי ישראל בחלוקת הפרסים. זה גם לאחר דיון שנעשה בקבוצה שבו אופיר בירנבוים ויניב גופט תמכו בזה.

תרים את הכפפה להתחרות מול בוכניק באיגוד נייטרלי ובציוד שאינו זה מהמכון שלך
שמתי לב שלאחרונה אתה ומקורביך עשיתם סרט כאילו יש כאן משהו שלילי.
אז בוא אסביר לך היטב:
אופק אורבינו (עורך סרטונים שבא מכוונות של לקדם את התחום וליצור עניין) מנסה (או ניסה) להעלות עניין בתחרויות, שיהיה אקשן ולמה לצפות.
אתה חושב שבאמת אכפת לי מקרב עם מרדכי? אני מעריך אותו מאוד כספורטאי.
אליך לאחרונה ההערכה שלי די נעלמה.

בעזהי"ת

אני בעד הצדק, אליהו.
גל עשה טעות, ואני לא נכנסתי בו, אלא ציפיתי ממנו להכיר בטעות שלו ולהתנצל.

תחרויות ה100% RAW היו פתטיות, אתה יודע את זה טוב מאוד. הרי התחרית שם נגד ודים קטונין.

יולי.

יש צורך להעלות את הסרטון שבו אני יושב למטה (עם 330 אגב, לא 300) ומחכה שיורידו את זה ממני?
אין במצב זה מנוס מהפלת המוט.

אני נתתי את ההמלצה למוט הכי טוב בעיניי. זה לא היה משנה לי הרבה אם היה נבחר מוט אחר.

משרת את האינטרסים שלי?
במוח הקונספירטיבי שלך אולי.
גל עשה תחרות כזו בדצמבר 2015, ולא היה לי קשר לזה. הוא רצה, ובצדק, ליצור תחרותיות. שלא יהיו 100 אלופי ישראל בחלוקת הפרסים. זה גם לאחר דיון שנעשה בקבוצה שבו אופיר בירנבוים ויניב גופט תמכו בזה.

שמתי לב שלאחרונה אתה ומקורביך עשיתם סרט כאילו יש כאן משהו שלילי.
אז בוא אסביר לך היטב:
אופק אורבינו (עורך סרטונים שבא מכוונות של לקדם את התחום וליצור עניין) מנסה (או ניסה) להעלות עניין בתחרויות, שיהיה אקשן ולמה לצפות.
אתה חושב שבאמת אכפת לי מקרב עם מרדכי? אני מעריך אותו מאוד כספורטאי.
אליך לאחרונה ההערכה שלי די נעלמה.

א. פאתטיות?! הבה אשאל שאלה ישירה: האם בתחרות האחרונה שהתחרת נגדי, תחת איגוד המבקש תחרות נקייה מחומרים, השתמשת בסטרואידים?

ב. יולי. מילים כדורבנות, נפלתי מכסאי לנוכח המענה המוחץ.

ג. כן, תעלה את הסירטון אם אתה כל כך חפץ. ואין ספק אתה "ישבת למטה". עוד רגע תטען שהמתנת דקות ארוכות למשלחת החילוץ. אגב, כאן אתה מודה שזרקת את המוט - לא שהוא נפל ממך.

ד. מי אתה שתתן המלצה למוט 'הטוב ביותר', כספורטאי בעל אינטרס ישיר? איפה סדרי המנהל התקין? יפה שאתה גם לא מתבלבל לכתוב את הדברים בקול רם.

ה. את ההערכה שלך אני לא צריך. זה הקטע של ספורט. אני לא צריך שתעריך אותי: בקרב ישיר, הבסתי אותך. ועד היום קבע איתי קרב בכל מקום שתרצה, תחת 3 בדיקות פתע לניטור סטרואידים שאתה תערוך לי בלוח הזמנים שאתה תבחר, ואני אערוך לך בלוח הזמנים שאני אבחר, ותמונת הפודיום תהיה שוב בדיוק כמו זו:
10671479_10204439466340979_5019725473103217871_n.jpg

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית