הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיענוח בדיקות דם טסט נמוך.

מיטב

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכולם,

אני בן 20, 1.75 ס"מ שוקל 69 ק''ג (מעולם לא השתמשתי בחומרים) ובריא באופן כללי.
מתאמן 4 פעמים בשבוע די אינטנסיבי ופעיל באופן כללי.
התזונה שלי טובה בסה"כ, פי 2 חלבון לפחות, מספיק ירקות ולוקח אומגה 3.
ביומיום אני מרגיש מעט עייף, וגם החשק המיני שלי סביר מינוס (לא כמו של בחור בן 20).

בצעתי בדיקות דם עקב גניקוסמטיקה קלה בחזה (3.3 ס"מ ו3.1 ס"מ).

להפתעתי הפרופיל ההורמונאלי שלי יצא דומה יותר לשל זקן בן 60 ולא כמו של בחור בן 20.

אני מנסה להבין למה זה קורה כי לפי דעתי בטוח יש משהו שגרם לזה. ממחקר שעשיתי, הדברים שיכולים לגרום לזה הם:

1. בשנה וחצי האחרונים ירדתי 9 קילו (באופן מאוד איטי ומבוקר, ובשום שלב לא הייתי בגירעון גדול שעבר את ה500 קלוריות).

2. בחצי שנה האחרונה יכול להיות שלא אכלתי מספיק שומן באופן כללי ושומן רווי בפרט (האם זה יכול לגרום למצב הזה?).

חוץ מזה, מבחינה רגשית אני בתקופה ממש טובה ורחוק מאוד מדיכאון\סטרס, אני ישן טוב ולא שותה יותר מפעם בשבוע אלכוהול, לא מעשן ולא לוקח תרופות כלשהן.

אני מתווסף באבקת חלבון, קראטין, מגנזיום, אבץ ואומגה 3 (שלדעת האנדריקולוג מורידים את הטסט 😣).

להלן התוצאות (מה שבסוגריים זה הטווח):

(0.4-4) TSH לי יצא 1.75.

(7-16) FT4 לי יצא 7.7 (נמוך יחסית).

(0.7- 11.1) FSH יצא 2.5.

(0.8-7.6) LH יצא 0.8

(0.0-15) Proactine יצא 4.6.

(4.5-26.6) total testosterone יצא לי 6.3 (נמוך מאוד אבל בתוך הטווח).

(73-206) Estradiol יצא 97.6.

(7.4-16.8) DHEAS יצא לי 4.

האנדרוקולוג טען שהרמות נמוכות ואין מה לעשות (ושאין מצב שהוא יתן לי טסט).

השאלות שלי הן:

1. לגבי הHDEAS, הרופא לא התייחס ממש וטען שאין לזה משמעות אבל ממה שבררתי זה פרו הורמון שאחראי בסופו של יום על רמות הטסט.
האם יש משהו שאפשר לעשות איתו? ראיתי יש תוספי תזונה של HDEAS ומחיפוש בפורומים הדעות חלוקות (ויש חשש שיגרום לייצור של אסטרוגן?).

2. באופן כללי, איך שזה נירא עכשיו מה ניתן (אם ניתן בכלל) להעלות את רמות הטסט ללא TRT?

3. עד כמה התוצאות חריגות?

4. כרגע אני אתחיל לשלב יותר שומן בתפריט בדגש על שומן רווי (ביצים, בשר וגבינות) ואני אשתדל לעלות איזה 2 קילו. כמה גרם שומן מומלץ במצבי לצרוך במידה והנייטרלי שלי הוא סביב ה2400 קלוריות ביום?

5. אילו בדיקות נוספות כדאי לי לבקש מהרופא כי להבין טוב יותר את המצב?

בנוסף, אני אשמח אם תוכלו להוסיף כל פיסת מידע רלוונטית שיכולה לעזור ולשאול חופשי שאלות או פרטים שפספסתי ורלוונטים לבירור התוצאות.

תודה מראש.

@Daniel Barack @Tom

סביר להניח שאני אקבל צליבה על מה שאני הולך לכתוב לך אבל בגלל שאף אחד אחר לא רוצה לענות לך אני אגיד את זה בכל זאת, לדעתי יש לך שלוש אופציות:
1. להתנסות בכל דרך אפשרית שיש להעלות את הT באופן טבעי (שזה בזבוז זמן אבל לך תדע, לפעמים זה עובד אם הבעיה נובעת מסגנון חיים לא אופטימלי)
2. לנסות למצוא רופא פרטי מתקדם שלא עובד לפי מיתוסים משנות ה80 ומוכן לדאוג לבריאות שלך בתנאי שיש תשלום הוגן.
3. לקחת את הבריאות לידיים ולעשות "טיפול עצמי" אחרי שהרפואה אכזבה אותך כי עדיף למות מאשר לחיות עם T נמוך כרוני ולא מעניין אותי מה אף אחד אומר. זה לא בריא נטו.

למרות שאם ההרגשה הכללית שלך היא טובה ואתה לא סובל אז אני לא הייתי הולך רחוק מדי, לפעמים נתונים זה רק נתונים ולפעמים הכל נראה סביר על הנייר והאדם חצי רגל בקבר.

• פותח/ת השרשור
1. להתנסות בכל דרך אפשרית שיש להעלות את הT באופן טבעי (שזה בזבוז זמן אבל לך תדע, לפעמים זה עובד אם הבעיה נובעת מסגנון חיים לא אופטימלי)
אני כרגע עובד על זה, כמו שאמרתי הייתי בגירעון קלורי בשנה וחצי האחרונה אבל לא בגירעון חריף והירידה במשקל הייתה סופר איטית ומבוקרת.
האם יש לי סיבה להיות אופטימי לגבי עניין השומן שכנירא זנחתי (תזונה דלה מאוד בשומן) וכרגע אני מנסה לאכול מספיק כלוסטרול ושומן רווי בתקווה לשינוי.
חוץ מעניין השומן והגירעון הקלורי (שהפסקתי איתו) אין לי עוד סיבות בחיים שיכולות לגרום לטסט נמוך.
למרות שאם ההרגשה הכללית שלך היא טובה ואתה לא סובל אז אני לא הייתי הולך רחוק מדי, לפעמים נתונים זה רק נתונים ולפעמים הכל נראה סביר על הנייר והאדם חצי רגל בקבר.
באופן כללי, אני מרגיש טוב. לפעמים אני מרגיש עייפות ושבא לי לישון אבל לא משהו חריג אלא כמו שכולם מתארים וזה גם כנירא כתוצאה מאימונים אינטנסיבים בחדר כושר שמה לעשות מעייפים לפעמים.
יכול להיות שאני קצת יותר "כבד" ומחפש דברים להישען עליהם ביומיום יום (הוצאה קלורית לא יזומה נמוכה) אבל אפשר לקשר את זה לגירעון הקלורי ולא רק לטסט.
מבחינת תפקוד מיני אני 100%, לוקח לי הרבה זמן לגמור (אם זה קשור או שאני סתם גבר) אבל יכול להיות שמתחשק לי קצת פחות מחברה בגילי.

גרעון קלורי משתמשך, אף קל, יכו להעיב על רמות הורמונליות כאלו ואחרות, בין היתר ירידה בטסט
תבדוק Free Androgen Index, SHBG, Test Free, T3

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית