שלום לכולם,
אני בן 20, 1.75 ס"מ שוקל 69 ק''ג (מעולם לא השתמשתי בחומרים) ובריא באופן כללי.
מתאמן 4 פעמים בשבוע די אינטנסיבי ופעיל באופן כללי.
התזונה שלי טובה בסה"כ, פי 2 חלבון לפחות, מספיק ירקות ולוקח אומגה 3.
ביומיום אני מרגיש מעט עייף, וגם החשק המיני שלי סביר מינוס (לא כמו של בחור בן 20).
בצעתי בדיקות דם עקב גניקוסמטיקה קלה בחזה (3.3 ס"מ ו3.1 ס"מ).
להפתעתי הפרופיל ההורמונאלי שלי יצא דומה יותר לשל זקן בן 60 ולא כמו של בחור בן 20.
אני מנסה להבין למה זה קורה כי לפי דעתי בטוח יש משהו שגרם לזה. ממחקר שעשיתי, הדברים שיכולים לגרום לזה הם:
1. בשנה וחצי האחרונים ירדתי 9 קילו (באופן מאוד איטי ומבוקר, ובשום שלב לא הייתי בגירעון גדול שעבר את ה500 קלוריות).
2. בחצי שנה האחרונה יכול להיות שלא אכלתי מספיק שומן באופן כללי ושומן רווי בפרט (האם זה יכול לגרום למצב הזה?).
חוץ מזה, מבחינה רגשית אני בתקופה ממש טובה ורחוק מאוד מדיכאון\סטרס, אני ישן טוב ולא שותה יותר מפעם בשבוע אלכוהול, לא מעשן ולא לוקח תרופות כלשהן.
אני מתווסף באבקת חלבון, קראטין, מגנזיום, אבץ ואומגה 3 (שלדעת האנדריקולוג מורידים את הטסט 😣).
להלן התוצאות (מה שבסוגריים זה הטווח):
(0.4-4) TSH לי יצא 1.75.
(7-16) FT4 לי יצא 7.7 (נמוך יחסית).
(0.7- 11.1) FSH יצא 2.5.
(0.8-7.6) LH יצא 0.8
(0.0-15) Proactine יצא 4.6.
(4.5-26.6) total testosterone יצא לי 6.3 (נמוך מאוד אבל בתוך הטווח).
(73-206) Estradiol יצא 97.6.
(7.4-16.8) DHEAS יצא לי 4.
האנדרוקולוג טען שהרמות נמוכות ואין מה לעשות (ושאין מצב שהוא יתן לי טסט).
השאלות שלי הן:
1. לגבי הHDEAS, הרופא לא התייחס ממש וטען שאין לזה משמעות אבל ממה שבררתי זה פרו הורמון שאחראי בסופו של יום על רמות הטסט.
האם יש משהו שאפשר לעשות איתו? ראיתי יש תוספי תזונה של HDEAS ומחיפוש בפורומים הדעות חלוקות (ויש חשש שיגרום לייצור של אסטרוגן?).
2. באופן כללי, איך שזה נירא עכשיו מה ניתן (אם ניתן בכלל) להעלות את רמות הטסט ללא TRT?
3. עד כמה התוצאות חריגות?
4. כרגע אני אתחיל לשלב יותר שומן בתפריט בדגש על שומן רווי (ביצים, בשר וגבינות) ואני אשתדל לעלות איזה 2 קילו. כמה גרם שומן מומלץ במצבי לצרוך במידה והנייטרלי שלי הוא סביב ה2400 קלוריות ביום?
5. אילו בדיקות נוספות כדאי לי לבקש מהרופא כי להבין טוב יותר את המצב?
בנוסף, אני אשמח אם תוכלו להוסיף כל פיסת מידע רלוונטית שיכולה לעזור ולשאול חופשי שאלות או פרטים שפספסתי ורלוונטים לבירור התוצאות.
תודה מראש.
@Daniel Barack @Tom
אני בן 20, 1.75 ס"מ שוקל 69 ק''ג (מעולם לא השתמשתי בחומרים) ובריא באופן כללי.
מתאמן 4 פעמים בשבוע די אינטנסיבי ופעיל באופן כללי.
התזונה שלי טובה בסה"כ, פי 2 חלבון לפחות, מספיק ירקות ולוקח אומגה 3.
ביומיום אני מרגיש מעט עייף, וגם החשק המיני שלי סביר מינוס (לא כמו של בחור בן 20).
בצעתי בדיקות דם עקב גניקוסמטיקה קלה בחזה (3.3 ס"מ ו3.1 ס"מ).
להפתעתי הפרופיל ההורמונאלי שלי יצא דומה יותר לשל זקן בן 60 ולא כמו של בחור בן 20.
אני מנסה להבין למה זה קורה כי לפי דעתי בטוח יש משהו שגרם לזה. ממחקר שעשיתי, הדברים שיכולים לגרום לזה הם:
1. בשנה וחצי האחרונים ירדתי 9 קילו (באופן מאוד איטי ומבוקר, ובשום שלב לא הייתי בגירעון גדול שעבר את ה500 קלוריות).
2. בחצי שנה האחרונה יכול להיות שלא אכלתי מספיק שומן באופן כללי ושומן רווי בפרט (האם זה יכול לגרום למצב הזה?).
חוץ מזה, מבחינה רגשית אני בתקופה ממש טובה ורחוק מאוד מדיכאון\סטרס, אני ישן טוב ולא שותה יותר מפעם בשבוע אלכוהול, לא מעשן ולא לוקח תרופות כלשהן.
אני מתווסף באבקת חלבון, קראטין, מגנזיום, אבץ ואומגה 3 (שלדעת האנדריקולוג מורידים את הטסט 😣).
להלן התוצאות (מה שבסוגריים זה הטווח):
(0.4-4) TSH לי יצא 1.75.
(7-16) FT4 לי יצא 7.7 (נמוך יחסית).
(0.7- 11.1) FSH יצא 2.5.
(0.8-7.6) LH יצא 0.8
(0.0-15) Proactine יצא 4.6.
(4.5-26.6) total testosterone יצא לי 6.3 (נמוך מאוד אבל בתוך הטווח).
(73-206) Estradiol יצא 97.6.
(7.4-16.8) DHEAS יצא לי 4.
האנדרוקולוג טען שהרמות נמוכות ואין מה לעשות (ושאין מצב שהוא יתן לי טסט).
השאלות שלי הן:
1. לגבי הHDEAS, הרופא לא התייחס ממש וטען שאין לזה משמעות אבל ממה שבררתי זה פרו הורמון שאחראי בסופו של יום על רמות הטסט.
האם יש משהו שאפשר לעשות איתו? ראיתי יש תוספי תזונה של HDEAS ומחיפוש בפורומים הדעות חלוקות (ויש חשש שיגרום לייצור של אסטרוגן?).
2. באופן כללי, איך שזה נירא עכשיו מה ניתן (אם ניתן בכלל) להעלות את רמות הטסט ללא TRT?
3. עד כמה התוצאות חריגות?
4. כרגע אני אתחיל לשלב יותר שומן בתפריט בדגש על שומן רווי (ביצים, בשר וגבינות) ואני אשתדל לעלות איזה 2 קילו. כמה גרם שומן מומלץ במצבי לצרוך במידה והנייטרלי שלי הוא סביב ה2400 קלוריות ביום?
5. אילו בדיקות נוספות כדאי לי לבקש מהרופא כי להבין טוב יותר את המצב?
בנוסף, אני אשמח אם תוכלו להוסיף כל פיסת מידע רלוונטית שיכולה לעזור ולשאול חופשי שאלות או פרטים שפספסתי ורלוונטים לבירור התוצאות.
תודה מראש.
@Daniel Barack @Tom