הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Medial meniscus posterior horn tear

LipoLysis

משתמש מתחיל
193
28
נק' מוניטין:
71
193
28
היי כולם..

אז כנראה שפצעתי את המיניסקוס תוך כדי ביצוע deep squat שאולי פשוט לא מתאים למבנה הלא גמיש של הרגליים שלי, אבל אני לא יודע..
הפציעה הופיעה לראשונה בנובמבר 2015 הגיחה משום מקום אבל לא בוואת אחת אלא בפרק זמן של יומיים שלושה, לא יכולתי לכופף את הברך מרוב כאב אבל מצבי השתפר כבר אחרי שבוע או שבועיים, לאחר חודש יכולתי לחזור לעשות ממש הכל אבל הבעיה הכואבת הייתה מופיעה רק כאשר הייתי מכופף את הברך מתחת ל 90 מעלות (בין הפימור לטיביה).
כל זה קרה כשהייתי חייל ואני מניח שאתם יודעים שקשה לקבל טיפול ראוי ומדויק, אבל בכל אופן עשיתי בדיקת מיפוי עצמות ואולטרסאונד ורנטגן וכו'.. לא מצאו כלום! אמרו לי שהמיניסקוס שלי בסדר דרך הבדיקה של האולטרסאונד ויותר מאוחר הבנתי שאין דרך לבדוק באמת... מרחו לי את החיים בקיצור, וויתרתי ופרשתי לחצי שנה פלוס, הכאב נעלם לחלוטין אבל חזר כאשר הגעתי שוב למשקלים גבוהים סקוואט . נתנו לי פיזיותרפיה שמעולם לא עזרה בשום דבר, כי כל הזמן הזה הניחו שזה בעיה בתאומים אבל זה תלוש מהמציאות כי שום דבר כולל דדליפט כבד וריצות או כל דבר אחר לא היה משחזר את הכאב, אך ורק יצירת זווית חדה בברך (כמו למשל סקוואט על קצות האצבעות או pistol squat) היה משחזר את הכאב הלא מוסבר הזה מאחורי הברך בכיוון הפנימי יותר.

אני באמת נואש, פציעה הזו מפריעה לי להתעסק במה שאני באמת אוהב בתחום הכח והמשקולות. אני לא יודע אם עשיתי נזק נוסף בזה שניסיתי לחזור כל פרק זמן מסויים כי סהכ אני בסדר ולא כואב לי ביום יום אלא רק בפעולה הספציפית החדה וגם זה רק אם אני באמת מתפס למשקלים הגבוהים שלי באמת.

אשמח אם מישהו יודע לענות או לתת לי מידע מה הלאה לגבי גורלי בנושא, האם אוכל לחזור לשיא איי פעם? מה דרכי הטיפול ואילו עוד בעיות יכולות להעיד על הדבר? כי כל בדיקה שצריכה לבדוק גורמים אחרים נשללה והבדיקה היחידה שלא עשיתי היא mri שלא הסכימו לתת לי וזה בערך הדבר היחיד שיכול להכריע

לא הבנתי איך אבחנו לך את הקרע במיניסקוס, מהכתוב משתמע שלא אובחן קרע, מהכותרת משתמע שיש קרע, מה הלו"ז חבר?
ומה הלחץ?
במקרה הכי גרוע יש לך ניתוחים שעושים פלאים היום, ולאד עם ברך משוחזרת עשה 500 קג סקוואט.

קודם כל מה סגנון השפיפה שלך?

היי, גם במקרה שיש לך קרע במיניסקוס יש דרכים לטפל ושתוכל לחזור לפעילות מלאה ולמשקלים שהיית עושה פעם, אני מניח אם עשו לך את כל הבדיקות שהם בדיקות מקדימות אז יש סיבה שלא קיבלת את הMRI כנראה שאין נזק שניכר.
אז נשארנו עם כאב שמופיע תחת מאמץ בכיפוף מעל 90 מעלות. יש פה הרבה מבנים שיכולים להשפיע כן גם השרירים יכולים.
צר לי שלא הצליחו לאבחן אותך בצורה טובה. אבל זו לא סיבה להתייאש. יש איך לטפל ואיך לאבחן . ממליץ לך לנסות שוב וללכת לפיזיו ספורט .

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי איך אבחנו לך את הקרע במיניסקוס, מהכתוב משתמע שלא אובחן קרע, מהכותרת משתמע שיש קרע, מה הלו"ז חבר?
ומה הלחץ?
במקרה הכי גרוע יש לך ניתוחים שעושים פלאים היום, ולאד עם ברך משוחזרת עשה 500 קג סקוואט.

קודם כל מה סגנון השפיפה שלך?

רופאים בצבא אמרו לי שאולי כן קרעתי בכל זאת, לא הסכימו לתת לי mri כדי לבדוק את זה כי יכולתי להמשיך בפעילויות יום יומיות

אני עושה high bar
מניף משקולות בכללי , עושה דברים עם זוויות חדות בברך ובעקב
היי, גם במקרה שיש לך קרע במיניסקוס יש דרכים לטפל ושתוכל לחזור לפעילות מלאה ולמשקלים שהיית עושה פעם, אני מניח אם עשו לך את כל הבדיקות שהם בדיקות מקדימות אז יש סיבה שלא קיבלת את הMRI כנראה שאין נזק שניכר.
אז נשארנו עם כאב שמופיע תחת מאמץ בכיפוף מעל 90 מעלות. יש פה הרבה מבנים שיכולים להשפיע כן גם השרירים יכולים.
צר לי שלא הצליחו לאבחן אותך בצורה טובה. אבל זו לא סיבה להתייאש. יש איך לטפל ואיך לאבחן . ממליץ לך לנסות שוב וללכת לפיזיו ספורט .

אני דיי מיואש כי אני סוחב את זה שנתיים מבלי שאף אחד בצבא באמת מראה נכונות לעזור לי . השתחררתי אז עכשיו אני הולך לטפל בזה ברצינות, אבל בלי mri אי אפשר להעריך שהכל אצלי תקין במיוחד שכל שאר הבדיקות יצאו תקינות והכאב עדיין נוכח!
הייתי צריך להתאמן בכח כדי שהכאב יהיה בשיאו בשביל שבבדיקות אהיה רגיש לפעולות שלהם ואדע לתאר את המתרחש בדיוק.. זה כזה אבסורד!
נתנו לי בדיקות לא קשורות שבשלב מסויים הרמתי ידיים והפסקתי לחפש אנשים שיעזרו לי בעודי במסגרת הצבא

מוזמן לראות אצלי בעמוד מטופלים אחרי ניתוח ומתאמן קרוספיט שהיה מועמד לניתוח ע"י שני רופאים וחזר לפעילות מלאה.
לצערי הצבא מוגבל במשאבים למרות שיש שם פיזיו מעולים.
אם תרצה המלצה אוכל להפנות אותך לפיזיו באזור שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית