הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Tibial posterior ברגל שמאל

שוני

משתמש מתחיל
11
3
נק' מוניטין:
3
11
3
אז בשעה טובה הצטרפתי לפני חמישה חודשים למועדון היוקרתי של הפציעה הארור הזאת עקב נחיתה לא נכונה על הרגל בריצת בוקר-
אני בן 45 ויכול לומר בוודאות שזאת אחת הפציעות הקשות ביותר שאי פעם חוויתי היא משנה את כל החיים ואפילו הדורבן בכף הרגל שהיה לי לפני מספר שנים לא מתקרב לשפיץ של הקודקוד של מה שיש לי עכשיו-
עשיתי אולטראסאונד חודשיים אחרי הפציעה כי אני גיבור גדול וחשבתי שזה יעבור לבד ובאולטראסאונד לא מצאו שום קרע אבל לא הגיוני כי יש נפיחות וכאבים עד היום-
הלכתי עם התוצאות למומחה קרסול וכף רגל שנתן לי מדרסים עם בליטה שדוחפת את קשת הרגל כלפי מעלה בזמן העמידה וגם נתן לי aircast שתומכת את הגיד מהצד-אני גם מעסה את הקרסול עם טראומיל וקרח לפני השינה, אני לא יכול לשים קרח ולעסות בזמן העבודה כך שאני עושה זאת רק פעם ביום לפני השינה ואם לומר את האמת? לדעתי זה לא יעבור לעולם כי אני כבר מתרגל לכאב ואני לא רץ המון חודשים ושכחתי לציין שעצם ה navicular בולטת כשאני עומד עם כל המשקל (יש לי פלטפוס מגיל קטן) וכשאני נניח שוכב ואין לחץ על כף הרגל העצם נכנסת-
אני זוכר במעומעם את רגע הפציעה ,הנחיתה היתה רכה והרגשתי מעין חישמול בקרסול והמשכתי לרוץ ואז בבית הרגל התנפחה והשאר הסטוריה וזה כבר חמישה חודשים וזה לא עוזב אותי- מישהו יכול לייעץ לי מנסיונו מה אחוזי ההחלמה אם בכלל?
תודה חברים ושבת שלום:)

מהיכן האבחנה שטיביאליס פוסטריור נפגע?
האם עדיין יש נפיחות?
האם אתה עושה לו מתיחות? (בפלטפוס יש סבירות גבוהה שהוא קצר)

• פותח/ת השרשור
עשיתי אולטראסאונד וצילום קרסול לפני חודשיים והלכתי למומחה קרסול וכף רגל שנתן לי מרשם למדרסים עם בליטה בקשת וגם aircast שאיתו אני הולך כמעט חודשיים כל יום לעבודה-
הנפיחות לא נעלמת למרטת העיסוי עם טראומיל-
הכאבים אינם נעלמים וגם כשנראה שיש הקלה כלשהיא למחרת הכאבים שוב מתגברים כך שאני כבר רגיל לזה והעצם navicular שבולטת בעמידה משגעת אותי-זו לא בליטה חדה עמו עפרון אבל ברגל השנייה היא אינה קיימת ואני לא יודע אם היא אי פעם תיעלם- רק כשאני לא מפעיל על הרגל לחץ נניח על המיטה כשאני מעסה העצם אינה בולטת-
ניסיתי לעשות מתיחות מול הקיר כשכף הרגל כולה על הרצפה בלי זווית והברך מכופפת אבל היו כאבי תופת וכאב לי מספר ימים אחרי ולכן הפסקתי כדי לא לגרום נזק נוסף-
אתה חושב שזה לא טיביאליס פוסטריור? איזה עוד אפשרויות ישנן?

אני לא יודע מה בדיוק נפגע. האם הבליטה של הנביקולה קיימת מלפני הפציעה?
בכללי מאוד, פלטפוס, צניחה של נביקולה והיסטוריה של דורבן הולכים יחד.
נסה אולי מתיחות ללא נשיאת משקל על הרגל(גומיה/חגורה) ומתיחות לירך אחורית.

• פותח/ת השרשור
אז זהו שאני לא יודע/זוכר אם הבליטה של הנביקולה היתה גם לפני הפציעה כי לא שמתי לב לאזור הזה ממש עד שזה קרה לי לפני חמישה חודשים-
האם פציעות כאלה מתרפאות בכלל? נניח כמו נקע או סיבוב של הרגל?
זאת פעם ראשונה שזה קרה לי ואני די בלחץ כי כבר חמישה חודשים אני לא רץ

@Michael Pichenuk , @hanan
פציעות גיד הן עקשניות ולוקח מלא זמן עד שהן עוברות... אבל זה ישתפר.
מה עם דברים אחרים חוץ מריצה - מה שגם יעזור לריפוי? ניסית שחיה, אופניים? אולי אפילו (למרות שזה נראה סתירה אבל לדעתי יש מצב שיכול אפילו לעזור) - סקוואטים?

אם כבר תייגו אותי, בכנות אין לי מושג לגבי הפציעה. אבל במקרים דומים אני נעזרתי בפיזיוטרפיסט ספורט פרטי שמאוד עזר לי

• פותח/ת השרשור
אז זהו שאני לא יודע לשחות וניסיתי ללמוד לפני שנה והתייאשתי בגלל בעיית קואורדינציה-
האופניים שלי מפונצ׳רות ואני יודע שהתרוצים שלי נשמעים כמו כיתה ג׳ אבל זו האמת-
גיא תודה הצלחת להרגיע אותי במקצת אני רק לא מבין מדוע הנביקולר צנחה? האם היא חוזרת למקום רק באמצעות ניתוח או מספיקה תמיכה מהצד להרים אותה נניח עם aircast?
ההנחה שלי היא (למרות שלא שמתי לב לאזור הזה עד הפציעה) היא שהרגשת החישמול הקטנה שהרגשתי בקרסול בזמן הנחיתה הלא נכונה היתה בעצם (או שלא) הקריסה של הנביקולר שקשורה פיזית לפני מה שהבנתי לגיד הדלקתי והכואב- האם היא אי פעם תחזור למקומה בטבעיות עם עזרים או רק ניתוח פותר את זה?

אז זהו שאני לא יודע לשחות וניסיתי ללמוד לפני שנה והתייאשתי בגלל בעיית קואורדינציה-
האופניים שלי מפונצ׳רות ואני יודע שהתרוצים שלי נשמעים כמו כיתה ג׳ אבל זו האמת-
נשמע שאתה כל כך עסוק בעבודה וביומיום שנשאר לך מעט מאד אנרגיה נפשית לדברים אחרים. כדאי אולי שתבדוק אם יש לך בלו''ז גם זמן כדי להתחזק ולהבריא.
אני רק לא מבין מדוע הנביקולר צנחה? האם היא חוזרת למקום רק באמצעות ניתוח או מספיקה תמיכה מהצד להרים אותה נניח עם aircast?

האם היא אי פעם תחזור למקומה בטבעיות עם עזרים או רק ניתוח פותר את זה?
זה באמת, אבל באמת, עניין לחוות דעת של רופא רציני.
יחד עם זאת, תזכור שהתערבויות כירורגיות באיזור הזה לא תמיד פותרות את הבעיה. אינטואיטיבית בלבד, הייתי הולך על אימון משקם.
אבל בשום אופן אל תישאר עם האינטואיציה שלי או של אחרים. תשתמש באינטואיציה שלך, ותשיג חוות דעת מאיש מקצוע ותיק שעובד עם ספורטאים.

• פותח/ת השרשור
גיא אתה צודק אני מקדיש את רוב הזמן שלי לעבודה כי היא עוזרת לי לשכוח מכל הבעיות האלה-
אגב האופניים רק לאחרונה התפנצ׳רו וכל שבת הייתי יוצא לסיבוב באזור בין שמן-
אצור קשר עם רופא ספורט עוד היום ותודה רבה על העצות הצלחתם לעורר בי שביב אופטימיות בזמן פציעה כה קשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית