הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מFBW לAB

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
אני בתוכנית FBW עם די הרבה נפח כרגע, משקלים באזור 37.5/52.5/95/110 לאזור ה6 חזרות כל אחד.
התאוששות שלי כרגע בסדר בשילוב עם הלימודים ובקרוב אני עובר לחיטוב, רציתי לשאול לדעתכם מה לעשות עם התוכנית במעבר, אני חושב שבחיסרון קלורי ובשילוב של תנאי שינה יחסית לא אופטימלים(בערך 7-8 שעות שינה) אני לא חושב שאצליח להתאושש מספיק טוב מאימון לאימון,מה שגם רוב התרגילים שלי חוץ מהסקווט והדד נתקעו כבר די הרבה פעמים והקצב התקדמות ירד לשבועית במקרה הטוב.
לדעתכם AB יכול לשרת אותי יותר בתקופת החיטוב ואחריה או לנסות להשאר בFBW עם טיפה פחות נפח ואותה עצימות?

עדיף שתישאר באותה התבנית ותוריד נפח בעת צורך, אין סיבה לעשות ab אם אתה שוקל להוריד בנפח..

• פותח/ת השרשור
עדיף שתישאר באותה התבנית ותוריד נפח בעת צורך, אין סיבה לעשות ab אם אתה שוקל להוריד בנפח..
אני שואל גם בהתחשב בעובדה שחלק מהתרגילים נתקעים לי כבר ואין לי דרך למקסם את ההתאוששות בניהם(אני עוד לא בנקודה קריטית אבל ללא ספק מתקרב לשם מאוד) אז אולי עדיף כבר לעבור תוכנית עכשיו או שלהוריד את הנפח ובמסה הבאה לעבור כבר תוכנית?

7-8 שעות שינה זה מאוד אופטימלי, תתפלא.

אחד התורמים הגדולים להתאוששות זה אימון קל, מנוחה, דילאוד, ניסית אחד מהם?

משהו אומר לי שלא.

אין צורך להחליף תבנית בחיטוב, FBW עדיין תשרת אותך טוב מאוד ותדירות גבוהה תעזור למזער איבוד שריר.

• פותח/ת השרשור
7-8 שעות שינה זה מאוד אופטימלי, תתפלא.

אחד התורמים הגדולים להתאוששות זה אימון קל, מנוחה, דילאוד, ניסית אחד מהם?

משהו אומר לי שלא.

אין צורך להחליף תבנית בחיטוב, FBW עדיין תשרת אותך טוב מאוד ותדירות גבוהה תעזור למזער איבוד שריר.
דווקא כן, ביצעתי דילאוד בעיקר בבנץ כי הגעתי לתקיעה, בנוסף בשבוע האחרון לא יצא לי להתאמן עקב החג וגם השבוע לא אוכל להתאמן פרט להיום, אז זה אמור להחשב כי שבוע מנוחה, בנוסף בחיטוב עדיף יהיה לי להוריד נפח בסט נגיד ולשמור על העצימות נכון? או שלדעתך נפח גבוה גם חשוב בחיטוב

גם מנוחה צריכה להיות מתוכננת. רצוי אחרי שאתה מרגיש סחוט ונכשל / קרוב להכשל בתרגילים.

מנוחה ״כי יצא״ לא נחשבת.

אם התוכנית הנוכחית היא אידיאלית עבורך למול הפמטרים שמסביב - הרי שכדאי לדבוק בה
אך מה קורה בעתיד, לפי דברייך - מחסור בשינה, לימודים, חיטוב וכדומה
לכן, יש להתייחס להתשפעת פרמטרים אלה על פוטנציאל מימוש התוכנית
הגישה שלי היא, כי יש לנסות ולשמור על העצימות כמה שיותר בתוכנית שלך ולאט לאט, עם הזמן וההרגשה, לקצץ בנפח המשלים.
מאוד יכול להיות שבמרוצת הזמן תיאלץ לעבור רק לתרגילים המורכבים ואף לוותר לחלוטין על המשלימים. לא ניתן לנבא מראש, ויש לעקוב אחר מה שיהיה.
כך או כך, חיטוב אינו אמור להיות קשה מנשוא ואתה יכול לשלב באופן הגיוני גם לימודים ושינה של 7-8 שעות

• פותח/ת השרשור
אם התוכנית הנוכחית היא אידיאלית עבורך למול הפמטרים שמסביב - הרי שכדאי לדבוק בה
אך מה קורה בעתיד, לפי דברייך - מחסור בשינה, לימודים, חיטוב וכדומה
לכן, יש להתייחס להתשפעת פרמטרים אלה על פוטנציאל מימוש התוכנית
הגישה שלי היא, כי יש לנסות ולשמור על העצימות כמה שיותר בתוכנית שלך ולאט לאט, עם הזמן וההרגשה, לקצץ בנפח המשלים.
מאוד יכול להיות שבמרוצת הזמן תיאלץ לעבור רק לתרגילים המורכבים ואף לוותר לחלוטין על המשלימים. לא ניתן לנבא מראש, ויש לעקוב אחר מה שיהיה.
כך או כך, חיטוב אינו אמור להיות קשה מנשוא ואתה יכול לשלב באופן הגיוני גם לימודים ושינה של 7-8 שעות
אני כעת חושב על פתרונות לקיצוץ נפח בתרגילים לא מורכבים אך לדעתי לא אגיע למצב שאצטרך לדבוק אך ורק לתרגילים מורכבים, החיטוב מתוכנן לחודשיים בערך ומצפה לירידה של אזור ה10 קילו, לדעתך זה משהו שיגרום לי לירידה במשקלים בהתחשב בעובדה גם שאני בעל פחות מחצי שנה של זמן הרמה וה"NEWBIE GAINZ" עדיין אמורים להוות תפקיד מסוים בהתקדמות שלי.
בנוסף לדעתך מה השיקול הנכון יהיה לעבור לתוכנית AB כאשר אחזור למסה, האם האפשרות לעצירה בהתקדמות בתרגילים מורכבים תשחק תפקיד משמעותי בזה או שרק העדפה שלי מבחינת הנפח וזמן האימון תהיה רלוונטית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית