הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נתקעתי בלינארית.

Emanuel

משתמש מתחיל
249
21
נק' מוניטין:
27
249
21
טוב אז ככה, בהתחשב לזה שאני חייל קרבי ואני בקו אני די מצליח לשמור על רצף אימונים והעלאת משקלים. התחלתי לפני חודש וחצי בערך עם 75 קילו סקוואט 65 בנץ ופנדלי של 60. היום הצלחתי לעשות 90 קילו סקוואט לשלישיה אבל בבנץ אני תקוע כבר שלושה שבועות על 75 קילו. משהו לא עובד שם ואני לא מבין למה. אני פדנט בכל הנוגע לתזונה ואני אוכל בהתאם. שינה יש לרוב מספיקה אבל אתם יודעים איך זה בקו. ובכללי, אם אחד מהמרכיבים היה חסר לא הייתי מצליח לעלות משקלים בסקוואט. מה לדעתכם אני צריך לעשות?

נערך לאחרונה:
אתה יכול לנסות להוסיף נפח. כשעבדתי בלינארית ועשיתי מקבילים עם משקל באמלע השבוע 8×3 בנוסף לפרס התקדמתי הרבה בבנץ'. אתה יכול גם להוסיף תרגיל לטרייספס ביום חמישי ל3 סטים מה שגם עזר לי.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות להוסיף נפח. כשעבדתי בלינארית ועשיתי מקבילים עם משקל באמלע השבוע 8×3 בנוסף לפרס התקדמתי הרבה בבנץ'. אתה יכול גם להוסיף תרגיל לטרייספס ביום חמישי ל3 סטים מה שגם עזר לי.
הקטע הוא שאני כבר עושה 2 תרגילים ליד אחורית באימון c שהם מקבילים ופשיטת מרפק. חשבתי אולי באמת להוסיף גם תרגיל לחזה כמו דאמבלים בשיפוע וכד' או לעשות דילואד. מה אתה חושב?
הבנץ' היה בטכניקה שאתה יוכל לומר שהסיבה לחוסר התקדמות היא בוודאות כובד?
אני מאמין שכן. הטכניקה שלי בכל התרגילים המורכבים היא לדעתי טובה ובכל פעם אני לומד ומחפש איפה אפשר לשפר עוד ועוד. אדרבא, כשאני עושה לצורך העניין את משקל השיא שלי באימון c הטכניקה קצת חורקת ולכן לא העלתי מאז משקל...

לדעתי כדאי בכל זאת לבדוק את הטכניקה. מה המשקל גוף שלך?
ויכול להיות שדווקא התרגילים הנוספים פוגעים בהתקדמות במיוחד שאתה עושה 3 ואת כולם באותו יום. תנסה להעביר את המקבילים לאמצע שבוע ולהוריד תרגיל אחד. תבדוק טכניקה בעזרת הפורום פה ואם לא תמצא פתרון אז תנסה להוריד את הטרייספס והמקבילים לגמרי. לדעתי מאוד הגיוני שאתה לא מתקדם בגלל יותר מידי עומס כי לא כולם צריכים נפח גבוהה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי כדאי בכל זאת לבדוק את הטכניקה. מה המשקל גוף שלך?
ויכול להיות שדווקא התרגילים הנוספים פוגעים בהתקדמות במיוחד שאתה עושה 3 ואת כולם באותו יום. תנסה להעביר את המקבילים לאמצע שבוע ולהוריד תרגיל אחד. תבדוק טכניקה בעזרת הפורום פה ואם לא תמצא פתרון אז תנסה להוריד את הטרייספס והמקבילים לגמרי. לדעתי מאוד הגיוני שאתה לא מתקדם בגלל יותר מידי עומס כי לא כולם צריכים נפח גבוהה.

83 על 1.82. אתה חושב שפעמיים בנץ בשבוע נותן דגש לטרייספס ברמה מספקת?

תמיד טוב לצלם את הסטים הכבדים זה עוזר לזהות דברים שלא תמיד שמים לב אליהם וזה מאפשר להשתפר המון

אתה עושה באק אוף סט ביום האחרוו בשבוע? לפי דעתי ותר על התרגילי עזר בכלל בתוכנית הזו ולפי התוכנית אתה חייב לעשות ריסט כל 8 שבועות של התקדמות 4 שבועות אחורה מהמקס(כלומר 4 שבועות ריסט+ 8 של התקדמות, סהכ 12 שבועות)

• פותח/ת השרשור
עשית ריסט?
לא, זה הזמן לעשות ריסט כנראה...
תמיד טוב לצלם את הסטים הכבדים זה עוזר לזהות דברים שלא תמיד שמים לב אליהם וזה מאפשר להשתפר המון
אצלם כשאהיה בבית כי אסור לי לצלם במוצב. תודה.
אתה עושה באק אוף סט ביום האחרוו בשבוע? לפי דעתי ותר על התרגילי עזר בכלל בתוכנית הזו ולפי התוכנית אתה חייב לעשות ריסט כל 8 שבועות של התקדמות 4 שבועות אחורה מהמקס(כלומר 4 שבועות ריסט+ 8 של התקדמות, סהכ 12 שבועות)
מה זאת אומרת בק אוף? סט אחרון ביום אחרון בשבוע אני עושה ל8 חזרות למשקל של הסט השלישי כמו שכתוב "בי דה בוק" אם לזה אתה מתכוון. אעשה ריסט. את הריסט אני עושה רק באימון העצים של השבוע או לכל האימונים? הריסט אורך 4 שבועות? איך זה עובד אשמח אם תסביר, תודה.

לא, זה הזמן לעשות ריסט כנראה...

אצלם כשאהיה בבית כי אסור לי לצלם במוצב. תודה.

מה זאת אומרת בק אוף? סט אחרון ביום אחרון בשבוע אני עושה ל8 חזרות למשקל של הסט השלישי כמו שכתוב "בי דה בוק" אם לזה אתה מתכוון. אעשה ריסט. את הריסט אני עושה רק באימון העצים של השבוע או לכל האימונים? הריסט אורך 4 שבועות? איך זה עובד אשמח אם תסביר, תודה.

עקרונית הלינארית בנוייה ככה שאתה מתחיל 4 שבועות אחורה עם ריסט לכל המשקלים, 8 שבועות לאחר מכן אתה אמור להתקדם ולאחר 8 שבועות הללו אתה עושה שוב ריסט של 4 שבועות כי אתה אמור לצבור תשישות (overreaching). כמובן בכל ימי התוכנית אתה חוזר 4 שבועות אחורה. בגלל הסיבה הזאת לדעתי בעיקר בסקואט והדד שלך עדיף ss כי
ההתקדמות איטית בלי סיבה. אני אישית כשעשיתי את התוכנית והתקדמתי בה מעט (איזה 10 קילו בבנץ מ 80 ל 90, סבב אחד) לא ראיתי שום סיבה להוסיף נפח עזר. אחרי 8 שבועות בהחלט הרגשתי שאני לא מסוגל להמשיך יותר וחייב ריסט(התוכנית לא קשה או משהו פשוט המבנה שלה גורם לכל שתצבור תשישות עד שבוע 8 להתקדמות)

• פותח/ת השרשור
עקרונית הלינארית בנוייה ככה שאתה מתחיל 4 שבועות אחורה עם ריסט לכל המשקלים, 8 שבועות לאחר מכן אתה אמור להתקדם ולאחר 8 שבועות הללו אתה עושה שוב ריסט של 4 שבועות כי אתה אמור לצבור תשישות (overreaching). כמובן בכל ימי התוכנית אתה חוזר 4 שבועות אחורה. בגלל הסיבה הזאת לדעתי בעיקר בסקואט והדד שלך עדיף ss כי
ההתקדמות איטית בלי סיבה. אני אישית כשעשיתי את התוכנית והתקדמתי בה מעט (איזה 10 קילו בבנץ מ 80 ל 90, סבב אחד) לא ראיתי שום סיבה להוסיף נפח עזר. אחרי 8 שבועות בהחלט הרגשתי שאני לא מסוגל להמשיך יותר וחייב ריסט(התוכנית לא קשה או משהו פשוט המבנה שלה גורם לכל שתצבור תשישות עד שבוע 8 להתקדמות)
אוקי הבנתי, קודם כל תודה. אחת הסיבות שמלכתחילה לא בחרתי בss היא מהסיבה שציינתי למעלה, אני חייל קרבי ואין לי את התנאים הדרושים להצליח בss אבל ללינארית כן. העלתי משקלים בקצב יחסית סבבה למרות שתכננתי להגיע ל100 קילו בנץ סקוואט ודדליפט אבל זה כבר משהו אחר...

אהיה כנה ולמרות שביצעתי את התכנית בהצלחה רבה, לא קראתי שום מאמר / ספר עליה, אבל התקדמתי כל עוד יכולתי ולא עד שבוע 8.

זו עצה טובה להפסיק בשבוע 8, שרוב הסיכויים תהיה עם תוצאות חיוביות על רוב האנשים, מנגד מי שנמצא במצב ״מתחיל״ יותר או יכול לצבור יותר תשישות בהצלחה - יוכל למשוך יותר זמן.

ככה או ככה - לפותח הדיון. ריסט. אם אתה מרגיש גמור הייתי ממליץ גם על שבוע דילואד לפני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית