הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת תכנית מתאימה עבורי

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
שלום לכולם.
אתחיל מזה שעשיתי חיפוש בנושא ולא השגתי תשובה מספקת, לכן זקוק לעזרתכם.
רקע על עצמי: בן 20, מתאמן כבר בערך 5 שנים בחדר כושר, לפעמים עם תפריט ומטרה מוגדרת ולפעמים עם מטרה בלי תפריט מוגדר, משחק כדורעף מקצועי 3 פעמים בשבוע.
כל יום שבת עושה סקוואט ודדליפט 3X10 כי זה מאוד מאוד מקל לי על כאבי גב שאני סובל מהם. (סקוואט 90 ק"ג ודדליפט 100 ק"ג).
1.82, 88 ק"ג.
מעוניין להתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר.
*משקלי שיא:
בנץ' - 3 סטים 5 חזרות עם 90 ק"ג
סקוואט - 3 סטים 7 חזרות עם 105 ק"ג
דדליפט - 3 סטים 8 חזרות עם 120 ק"ג
מתח - 3 סטים 5 חזרות עם 18 ק"ג
מקבילים - 3 סטים 6 חזרות עם 32.5 ק"ג
לחיצת כתף - 3 סטים 5 חזרות עם 27.5 ק"ג בכל יד
הערה - רק לאחרונה למדתי פרס רגיל בעמידה וחתירה בהטייה לפנים, אז אין לי פרטים לגביהם עדין.

המטרה שלי היא לצבור מסה בפלג גוף עליון בלבד (אין לי בעיה אם זה לא ילווה בהתחזקות, אך כמובן שמוכן להתחזק).
אני כבר תקופה חורש את האינטרנט ומציק למאמנים בפייסבוק עם שאלות על איזו תכנית יכולה להתאים לי ולא ממש מוצא תשובה שמרצה אותי, אז באתי להתייעץ אתכם כאן.

א. אני לא מצליח לגבש דעה על איזו תכנית לעשות (תכנית כוח מוכרת או איזו מומצאת עם הרבה נפח שאוכל להתקדם בה בנפח מאימון לאימון)
ב. אני מחפש תכנית שלא תערב עבודת רגליים. בבקשה מכם, קבלו את זה כעובדה ואל תנסו להכניס את זה בכל זאת. לא סקוואט, לא דדליפט, לא שום דבר בסגנון.
פרס, בנץ', חתירה בהטייה לפנים וכדומה יתקבלו בברכה. אין בעיה עם מורכבים, רק עזבו את הרגליים בבקשה.
ג. אשמח להסבר לגבי מה אני מחפש בעצם כדי לצבור מסה - אני מחפש תכנית כוח שאוכל להתחזק בה או תכנית שהעיקר שאוכל להעלות בה נפח לאורך הזמן (כשאני אומר נפח אני מתכוון ל-סטים*חזרות*משקל, כאשר כל עוד אחד הפרמטרים יעלה עם הזמן, משמע הנפח יעלה).
הערות:
א. אני מודע לכל מה שקשור לתזונה (מאזן קלורי וכדומה), אין צורך לגעת בזה.
ב. אני משלב בין שתי אהבות שהן כדורעף וחדר כושר בדגש על מסה (יודע שזה די מתנגש כי אני סוחב את המסה הזו בסופו של דבר והיא לא מועילה מאוד בכדורעף) באופן מודע, אין צורך להגיד לי שדווקא סקוואט ודדליפט יעזרו לי לניתור וכדומה, אני יודע ומבקש להתעלם מזה כרגע.

המון תודה מראש! אענה על כל שאלה
אגב, גם אם למישהו/י יש סתם הערה או תשובה לאחת השאלות ולא לכולן, תרגישו חופשי. הכל עוזר.

רק כדי שאני אבין יותר טוב, אתה לא מעוניין *בכלל* לעבוד בשום צורה שהיא על הרגליים?
זכותך, אתה לא חייב דין וחשבון לגביי למה לא אבל אתה לא יכול למנוע ממשתמשים להסביר לך מדוע זו טעות, במיוחד לספורטאי מקצועי.

בכל אופן,
אם אתה משחק 3 פעמים בשבוע כדורעף, אתה צריך תוכנית מותאמת אישית, כזו שלא תפגע באימוני הכדורעף. (ששם יש המון עבודה של ידיים ופלג גוף עליון)

ממליץ לך בחום להתייעץ עם מייק בנושא, ולשקול לקבל ממנו הכוונה וייעוץ.
@Mike

לא יכול לייעץ על תכנית לשחקן כדורעף ולהתעלם מרגליים. במקרה גדלתי עם הרבה שחקני כדורעף ברמה ארצית ולא לעבוד רגליים פשוט לא קיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית