סרטון תהייה לגבי פשיטת יתר בעת ביצוע הפרס

מצב
השרשור נעול

Idan Golani

משתמש משקיע
2,694
1,160
נק' מוניטין:
8,412
2,694
1,160
כמו שהכותרת אומרת, משהו שלא מעט יצא לי לחשוב עליו....רציתי לדעת איפה "מותחים" את הקו מבחינת חזרה "חוקית" בזמן ביצוע הפרס כשאנו פושטים יתר את הגב? הרי זה כמו שיש לנו הגדרה שאם אנו נשתמש ברגליים זה כבר הופך אותו להרמה אחרת לגמרי, כמו פוש פרס או ג'רק....האם גם אם אנו פושטים יתר את הגב תחתון זה הופך אותו כבר להרמה אחרת לגמרי? או אפילו בעיניי לפחות לFail או No rep?
Starting Strength פרסמו גם סרטון לא מזמן ביוטיוב שמציג את הפרס כפי שביצעו אותו בזמנו בשנות ה70....כפי שניתן לראות, זה נראה יותר כמו לחיצת חזה באוויר, והאמת...כמה שלא הייתי רוצה להודות בכך....הרבה מן החזרות שלי שביצעתי בפרס היו נראים כך, אם לא בדיוק אבל מאוד קרובים לזה....ככה שדי מהר מאוד הפסקתי איתו, לא רק מבחינה בריאותית, אלא כי זה כבר לא נראה כפרס "טהור"
ריפטו עצמו גם מגדיר אותו כסוג של וריאציה שונה מהפרס שהוא מלמד לפחות.
אשמח לשמוע דעות, ומה כל אחד חושב על זה.

אני בכל אופן, נגד זה לחלוטין, בטח שלא הייתי נותן את זה למתאמנים שלי....על עצמי עשיתי זאת תקופה ארוכה והפסקתי, בלי קשר גם נעצרה לי ההתקדמות בפרס גם שהטכניקה היית נראת כבר כמו זאתי שבסרטון, וגם פשוט לא התקדמתי מעבר לזה....אני הייתי מעדיף להמשיך התקדמות לפוש פרס במקום לעבור למה שרואים בסרטון.

• פותח/ת השרשור
המוט צריך לקיים שני דברים - לעלות בקו ישר + להיות כמה שיותר קרוב לפנים. ככל שתסטה מזה, אתה מגביר עומס מיותר על הגב. אין איזשהו ״קו אדום״, זה פשוט עומס שהולך וגובר ככל שאתה סוטה מהצורה התקנית.
אגב, אני ממש נגד ההמלצות שניתנו פה לגבי לעשות את התרגיל בישיבה. מי שמטרתו להראות טוב, ולהתחזק באופן כללי , רצוי שיעשה את התרגיל בעמידה. גם כדי להפיק כוח מקסימלי מהתרגיל וגם כדי לעבוד על ליבה.

ידוע לי היטב כל מה שאמרת על מוט צמוד לגוף כמה שניתן, מן הסתם ברגע שהוא מתרחק זה יוצר מנוף וההיגיון אומר שלא ניתן להרים כבד יותר ככה, אבל ממה שאני רואה וממה שגם ראיתי על עצמי זה איפשר לי להרים יותר מהרגיל....אבל שוב מהסיבות שרשמתי הפסקתי כך....מתכוון לעבוד יותר על המוביליטי ולעבור לפוש פרס....זה לא שאין לי נסיון עם ההרמה הזאת בעבר, אבל אני מתכוון להשתמש בתרגיל הזו יותר מהפרס....אולי פרס נבצע פעם ב.
אני חושב שזה מאוד מטופש לעבור לפוש פרס במיוחד שאתה יחסית חזק ברגליים וחלש מאוד בכתפיים ואין לך אפילו אפשרות לעשות פרס במנח רגיל (מבחינת מוביליטי ושרירים)
יצא לך חרא פוש פרס (ויכול להיות אפילו עם הקשתה של הגב שיתחיל להיות כבד) .
עדיף לא לברוח ולנסות בלי אגו לשפר מוביליטי ולבצע תרגיל כמו שצריך.

לא הייתי מגדיר זאת כחלש בכתפיים, בהתחשב בבנצ' שלי ואולי שגם הגוף שלי עמד בעומס גבוה בפרס גם עם הקשתה מוגזמת בגב....אבל כן המוביליטי זה משהו שראוי לעבוד עליו, במיוחד אצלי...אבל זה מונע ממני לעבור לפוש פרס ולעבוד על ההרמה הזאת בצורה יותר רצינית...המטרה בסופו של דבר לשים יותר משקל מעל הראש, פוש פרס עונה על ההגדרה הזאת, ג'רק כבר סיפור אחר מכיוון שזו הרמה הרבה יותר טכנית ובליסטית....אבל בפוש פרס עדיין יש אלמנט של כוח כתפיים.

ידוע לי היטב כל מה שאמרת על מוט צמוד לגוף כמה שניתן, מן הסתם ברגע שהוא מתרחק זה יוצר מנוף וההיגיון אומר שלא ניתן להרים כבד יותר ככה, אבל ממה שאני רואה וממה שגם ראיתי על עצמי זה איפשר לי להרים יותר מהרגיל....אבל שוב מהסיבות שרשמתי הפסקתי כך....מתכוון לעבוד יותר על המוביליטי ולעבור לפוש פרס....זה לא שאין לי נסיון עם ההרמה הזאת בעבר, אבל אני מתכוון להשתמש בתרגיל הזו יותר מהפרס....אולי פרס נבצע פעם ב.

לא הייתי מגדיר זאת כחלש בכתפיים, בהתחשב בבנצ' שלי ואולי שגם הגוף שלי עמד בעומס גבוה בפרס גם עם הקשתה מוגזמת בגב....אבל כן המוביליטי זה משהו שראוי לעבוד עליו, במיוחד אצלי...אבל זה מונע ממני לעבור לפוש פרס ולעבוד על ההרמה הזאת בצורה יותר רצינית...המטרה בסופו של דבר לשים יותר משקל מעל הראש, פוש פרס עונה על ההגדרה הזאת, ג'רק כבר סיפור אחר מכיוון שזו הרמה הרבה יותר טכנית ובליסטית....אבל בפוש פרס עדיין יש אלמנט של כוח כתפיים.

אם הייתי מאמן שלך הייתי אומר שזאת טעות, אבל אני לא.

בהצלחה אח שלי העיקר שתצליח

אם המטרה היא רק לשים משקל מעל הראש תעשה ג'רק ושים סוף לבדיחה הזאת שהתחלת פה

אני רוצה להדגיש לקוראים אחרים שעלולים ליפול על הפוסט הזה.

אם אתם מתעקמים בפרס ולא מצליחים ללחוץ בלי לעשות בנצ'-בשיפוע-חיובי-בעמידה כתוצאה מכתפיים חלשות (כן) וליבה חלשה, הפתרון הוא להוריד משקל ולחזק את נקודות החולשה.

הדבר הכי טיפשי שניתן לעשות זה לעלות את המשקל -עוד- (כי מה לעשות, אם עושים פוש פרס במקום להשתמש בכתפיים המשקל יטוס) ואז הדבר היחיד שנגרם הוא סיכון פציעה גבוה יותר (כי הליבה החלשה לא הצליחה להתמודד עם משקל הנמוך הקודם איתו התעקמנו בסטריקט פרס ) וכנראה הכתפיים החלשות שקיבלו בעבר עבודה בסטריקט הולכות להיות חלשות עוד יותר כי מעכשיו את רב העבודה יעשו הרגליים.

תשמרו על נפשכם מההיגיון הזה

זה לא בהכרח נכון שאתה לא תצליח להרים כבד יותר , לרוב האנשים זה דווקא יאפשר להרים יותר כבד. הנקודה פה היא בריאותית כי אתה מגביר עומס על הגב (בצורה של פשיטת יתר שהhא כנראה המסוכנת ביותר מבין כל המצבים)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם המטרה היא רק לשים משקל מעל הראש תעשה ג'רק ושים סוף לבדיחה הזאת שהתחלת פה

אני רוצה להדגיש לקוראים אחרים שעלולים ליפול על הפוסט הזה.

אם אתם מתעקמים בפרס ולא מצליחים ללחוץ בלי לעשות בנצ'-בשיפוע-חיובי-בעמידה כתוצאה מכתפיים חלשות (כן) וליבה חלשה, הפתרון הוא להוריד משקל ולחזק את נקודות החולשה.

הדבר הכי טיפשי שניתן לעשות זה לעלות את המשקל -עוד- (כי מה לעשות, אם עושים פוש פרס במקום להשתמש בכתפיים המשקל יטוס) ואז הדבר היחיד שנגרם הוא סיכון פציעה גבוה יותר (כי הליבה החלשה לא הצליחה להתמודד עם משקל הנמוך הקודם איתו התעקמנו בסטריקט פרס ) וכנראה הכתפיים החלשות שקיבלו בעבר עבודה בסטריקט הולכות להיות חלשות עוד יותר כי מעכשיו את רב העבודה יעשו הרגליים.

תשמרו על נפשכם מההיגיון הזה

אתה מודע לזה שבשביל להחזיק 85ק"ג או יותר כמו משהו שנראה בסרטון דורש בדיוק ההפך מליבה חלשה? אם היית לי ליבה חלשה הייתי צריך להתפרק לשניים כשעשיתי זאת.
שאלתי למעלה שאלה, קיבלתי תשובה, אם כל הפוסט הזה בעיניך נראה כמו בדיחה אל תענה ואל תגיב.
ג'רק זה תרגיל טכני שדורש מיומנות ותרגול אין סופי, להבדיל מפוש פרס.....אתם רק ממשיכים לטחון מים אחרי שאמרתי שקיבלתי כבר את התשובה לשאלה שלי.

זה לא בהכרח נכון שאתה לא תצליח להרים כבד יותר , לרוב האנשים זה דווקא יאפשר להרים יותר כבד. הנקודה פה היא בריאותית כי אתה מגביר עומס על הגב (בצורה של פשיטת יתר שהhא כנראה המסוכנת ביותר מבין כל המצבים)

מסכים איתך. זה בהחלט מאפשר להרים יותר ככה, אבל אני לא ממשיך לבצע זאת גם מהפן הבריאותי כפי שהדגשת, וגם כי זה פשוט נראה רע.

כל טוב.

למה אתה חושב שאם תעבור לפוש פרס זה יפתור לך את הבעיה?
גם בפוש פרס אפשר לעשות פשיטת יתר בגב שתקל על ההרמה, בכל וריאציה של פרס בעמידה זה קורה.

אתה מודע לזה שבשביל להחזיק 85ק"ג או יותר כמו משהו שנראה בסרטון דורש בדיוק ההפך מליבה חלשה? אם היית לי ליבה חלשה הייתי צריך להתפרק לשניים כשעשיתי זאת.
שאלתי למעלה שאלה, קיבלתי תשובה, אם כל הפוסט הזה בעיניך נראה כמו בדיחה אל תענה ואל תגיב.
ג'רק זה תרגיל טכני שדורש מיומנות ותרגול אין סופי, להבדיל מפוש פרס.....אתם רק ממשיכים לטחון מים אחרי שאמרתי שקיבלתי כבר את התשובה לשאלה שלי.

הפורום הזה הוא לא מאמן פרטי שלך, הוא מקום ממנו אנשים חדשים לומדים עיי קריאה של שאלות כמו אלה לכן אין לי שום אינטרס לשכנע אותך, עם כל הכבוד אתה שם אינטרנטי מאחורי כמה פיקסלים, האינטרס שלי הוא פשוט לחדד את הטעויות המאד מוזרות שלך כדי למנוע מאחרים לעשות את השטויות שאתה עושה על עצמך.

לך באופן אישי אני מאחל הצלחה ובריאות, אבל אתה לא המטרה העיקרית פה

• פותח/ת השרשור
הפורום הזה הוא לא מאמן פרטי שלך, הוא מקום ממנו אנשים חדשים לומדים עיי קריאה של שאלות כמו אלה לכן אין לי שום אינטרס לשכנע אותך, עם כל הכבוד אתה שם אינטרנטי מאחורי כמה פיקסלים, האינטרס שלי הוא פשוט לחדד את הטעויות המאד מוזרות שלך כדי למנוע מאחרים לעשות את השטויות שאתה עושה על עצמך.

לך באופן אישי אני מאחל הצלחה ובריאות, אבל אתה לא המטרה העיקרית פה

אם תסתכל בהודעות הקודמות שלי חידדתי את הנושא שלמתאמנים שלי או לכל אחד אחר לא הייתי נותן להם לעולם לבצע את מה שנראה בסרטון, וגם אני לא ממשיך בזה, וגם לא שמתי לב עד כמה זה גרוע עד לאחרונה. יש הבדל שמיים לארץ מה מתאמן עם כמה שנות וותק עושה על גופו לבין מישהו שרק דורך את רגלו במכון הכוש, תידע להפריד בין השניים.
וואו, אתה ממש יודע עליי המון אם בחרת להתנסח במילים כמו "טעויות המאוד מוזרות שלי" "למנוע מאחרים לעשות את השטויות שאני עושה על עצמי" אני עובר מפרס לפוש פרס, זו הטענה היחידה שהעלאתי, איך הצלחת להסיק מסקנות לגבי כל ה"שטויות שאני עושה על עצמי" מי ישמע רשמתי לך כאן את כל מה שאני מבצע באימונים, את הביצועים שלי, ושיטות ההרמה....וגם אם אתה חושב שזו טעות, זו דעה שלך, אתה כזה בטוח בעצמך שאתה מוכן לשלול משהו אחר, זה לא אומר שאתה צודק. מישהו שמתמודד עם משקל שקרוב למשקל גופו בפרס וממשיך מכאן לפוש פרס, לא להיכנס להיסטריה כן....גם אם יש דרכים לשפר את הפרס ולגרום לזה להיראות יותר טוב, לא אמרתי שזו משימה בלתי אפשרית, אגו? המטרה של כולנו כאן להעמיס בדרך כזאתי או אחרת יותר משקל על המוט, פוש פרס זו אפשרות אחת ואין שום טענה נגדית שאוסרת לאחר ביצוע פרס במשך שנים, לעבור לוריאציה שנעזרת עם הרגליים, גם אם הפרס היה טעון לשיפור, ציינתי שזה לא היה נראה כמו בסרטון אלא דומה. מבחינה שרירית הגוף יוכל לעמוד בעומסים כבדים יותר, מוביליטי אם כבר זה הissue ולא כוח.
שבוע נפלא לך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית