הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיית קרסול

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
שלום, לפני בערך 3-4 חודשים רצתי ונקעתי את הרגל ונחתי לשבועיים לדעתי, שחזרתי לרוץ זה הרגיש לי פחות טוב ובהדרגה הפסקתי בכלל ועברתי לאופניים(איפה שאני לא מרגיש את זה בכלל), ולעייתים שאני הולך הרבה חוזרת לי אותה תחושה בקרסול ימין שזה מרגיש לי מוזר לסובב אותו ימין ושמאל ולמעלה למטה(לא כאב חד פשוט תחושה שלא אמורה להיות) ולאחר מספר ימים זה עובר, זה גם מורגש בעצם ולא בשרירים ששם.
אני עומד לקבוע תור לאורטופד לבדוק מה קורה עם זה אך רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות למה הבעיה ואיך אני מתמודד איתה?(היו מנוחות בזמנים משתנים מן הסתם כי לא רצתי מאז וכשאני מפדל אני לא מרגיש את האזור נע מן הסתם לכן זה לא קורה)

היי, במקרה כזה צריך להבין את חומרת הנקע .ולראות מה ההשלכות על היציבות .
מומלץ לגשת לפיזיו לבדיקה מקיפה ושיתן לך המלצות לתרגול.
לרוב אם יש פגיעה בקרסול בהתאם לחומרה שלה מבצעים העמסה הדרגתית (חזרה לפעילות) עבודה על יציבות ומשטחים שונים.

• פותח/ת השרשור
היי, במקרה כזה צריך להבין את חומרת הנקע .ולראות מה ההשלכות על היציבות .
מומלץ לגשת לפיזיו לבדיקה מקיפה ושיתן לך המלצות לתרגול.
לרוב אם יש פגיעה בקרסול בהתאם לחומרה שלה מבצעים העמסה הדרגתית (חזרה לפעילות) עבודה על יציבות ומשטחים שונים.
זהו שמהבחינה הזאת הנקע בעיקרון החלים ואין לי שום בעיית יציבות או בעייה בפעילות(הכל מרגיש מעולה בסקווט של 95קילו), אני לא בטוח האם הכאבים אחרי הליכות פשוט תוצאה של הליכה מהירה+ כיוון לא נכון של הרגל בנקודה מסוימת או שיש אפקט שחוזר על עצמו מאז הנקע

מה שאתה מתאר זה בדיוק חוסר היציבות , ממליץ לך פשוט לגשת לבדיקה אצל פיזיו והערכה פעם אחת כדי לקבל הנחיות והכוונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית