הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר לתוכנית היפרטרופיה?

אור שמואל

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
כרגע אני מבצע את התוכנית :
נתונים גופניים:
גובה 1.86
משקל 76

A
בנץ פרס 3×6
2 תרגילים לרגליים במכונה (פציעה בברך קרע ברצועה צולבת, קרע חלקי במידיאלי/ליטרלי)
חתירה עם Tbar 3×8
יד קידמית.

B
דדליפט לאחר חימומיםם סט אחרון ל5 חזרות.
מילטרי פרס 3×6
מתח 3*8
יד אחורית עם מוט w.

המשקלים לאחר 4 חודש
בנץ פרס 80
דדליפט 120
חתירה 70
מילטרי פרס 50
מתח עם 12.5

עוד לא מציתי את התוכנית אני עדיין מעלה משקלים. אבל משום מה השינוי הוא די מינורי מבחינה גופנית (למרות שהתחלתי ממשקלים נמוכים בהרבה) שלא נדבר על חזה שנראה כמו של ילדה בת 12. הצעות לייעול ?

נערך לאחרונה:
אני הייתי מוסיף עוד תרגיל או שתיים לחזה

• פותח/ת השרשור
אשמח לקצת יותר פירוט לגבי חזרות סטים וסוג התרגילים. לגבי שאר הגוף לא להוסיף תרגילים ?
שוב המטרה שלי הייתה לגדול כי באופן כללי המבנה גוף שלי רזה יחסית לגובה, מצד שני רציתי לפתח כוח.
אבל אין שינוי יותר מידי לגבי המבנה גוף, למשוך עוד קצת באותה תכנית להגדיל את המשקלים ואז להחליף תכנית ? להחליף עכשיו?

מה המטרה שלך? למה מלכתחילה עבדת עם התוכנית הזו? איזה מכונות אתה עושה לרגליים?
@Michael Pichenuk לא עדיף לו לעשות low bar אחרי קרע ברצועה צולבת?

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך? למה מלכתחילה עבדת עם התוכנית הזו? איזה מכונות אתה עושה לרגליים?
@Michael Pichenuk לא עדיף לו לעשות low bar אחרי קרע ברצועה צולבת?
כעיקרון לפני שהתחלתי להתאמן קראתי על תוכניות. ראיתי מאמר באנגלית על התוכנית שהיא מצויינת למתחילים. אני יודע שהיא תכנית כוח, מבחינת השגים של התוכנית אין תלונות מבחינת כוח אני עולה כל אימון כמעט. עכשיו אני יותר רוצה לכוון לפיתוח/עיצוב גוף.
השאלה שלי אם להוסיף תרגילים לתוכנית הזאת וסטים חזרות או לשנות אותה לגמרה ?

אני אצטט את ווייז ואציע לך לחשב מסלול מחדש
אם אתה רוצה להתמקד בהיפרטרופיה אתה צריך לעשות פה הרבה שינויים לדעתי עדיף להתחיל מאפס ולהחליט קודם אם אתה מתחיל עם fbw או ab

• פותח/ת השרשור
אני אצטט את ווייז ואציע לך לחשב מסלול מחדש
אם אתה רוצה להתמקד בהיפרטרופיה אתה צריך לעשות פה הרבה שינויים לדעתי עדיף להתחיל מאפס ולהחליט קודם אם אתה מתחיל עם fbw או ab
עדיף לעשות תוכנית היפרטרופיה שאתה מרים משקלים סביריםצולא לדחוק בבנץ 60 או בדדליפט 80. בגלל זה אני עושה את התוכנית הזאת, לעלות את המשקלי עבודה שאני אבצע את התוכנית הבאה השינויים יהיו משמעותיים הרבה יותר, אני צודק ?
ואיפה אני יכול להביא למצא דוגמאות לתוכנית ab או fbw

עדיף לעשות תוכנית היפרטרופיה שאתה מרים משקלים סביריםצולא לדחוק בבנץ 60 או בדדליפט 80. בגלל זה אני עושה את התוכנית הזאת, לעלות את המשקלי עבודה שאני אבצע את התוכנית הבאה השינויים יהיו משמעותיים הרבה יותר, אני צודק ?
ואיפה אני יכול להביא למצא דוגמאות לתוכנית ab או fbw
לא הבנתי את החלק הראשון
דוגמאות יש לך בפורטל או תוכניות אחרות שאנשים בנו פה וקיבלו עליהן ביקורת, יש גם את אוסף התוכניות של @Tank שתמצא בחתימה שלו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את החלק הראשון
דוגמאות יש לך בפורטל או תוכניות אחרות שאנשים בנו פה וקיבלו עליהן ביקורת, יש גם את אוסף התוכניות של @Tank שתמצא בחתימה שלו.
השאלה שלי האם עדיף לעשות תוכנית כח כקדם תכנית נפח כמו שאני עושה עכשיו. כדי שאני אתחיל עם תכנית נפח אעשה אותה עם משקלים גבוהים יותר וגם ככה התוצאות יהיו יותר משמעותיות ?

אגב תודה על העזרה

לא בהכרח יניב תוצאות טובות יותר
אם אתה רוצה להיות חזק יותר אז תשלב עבודת כוח, אם לא אז אולי זה מיותר לך

היי.
קודם כל אם נתייחס לתוכנית אימונים ופיתוח גוף, יש לא מעט עקרונות שחשוב לעמוד בהם כדי הלתקדם וצריך לעשות שינוי בחשיבה, בהנחה וכל תרגילי הבסיס שלך איכותיים ואתה שולט בהם היטב , אתה צריך להציב לך מטרה ראלית ואם מדובר בהיפרטרופיה אז המטרה צריכה להתייחס להקפים ,לאסטטיקה , לאחוזי שומן .
חשוב להבין שהיפרטרופיה היא לא בהכרח הרמה של משקלים גבוהים.
כדי לבנות תוכנית אימונים איכותית לדעתי חשוב להתייעץ עם מאמן . להכיר את נקודות התורפה והחולשות שלך את החוזקות שלך, לדעת איפה לחזק,איפה לתת דגשים ,איפה להגביר עומסים.

דבר שני קרע ברצועה במידה ועברת שיקום טוב לא הייתי מתייחס בכלל לנושא אלא ממשיך להרים רגיל .
@AQUANGEL זה לא פעם ראשונה שאני שומע לגבי שינוי מנח המוט בפציעות ברכיים , זה נראה לי מיתוס שקיים בפאור ליפטינג . כי אמנם יש איזשהו רציונל בנוגע לשינוי מרכז הכובד והשפעתו על הברכיים בשינוי אחיזה אבל זה בהחלט לא כהשפעה על פציעות ברכיים ואם זה עוזר אז יש כאן בעיה אחרת לחלוטין .

Back
למעלה תחתית