הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סטטיסטיקה בנושא פציעות בפאוורליפטרים מסקר אונליין של 1900 ליפטרים

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
סקר שנעשה באפריל 2016 על ידי strongerbyscience.com פירסם מידע (עדיין לא שלם) בנושא פציעות של ליפטרים.

הסקר שאל אנשים האם הם אי פעם חוו פציעה קשה בזמן האימונים. במידה וכן - הם התבקשו למסור פרטים על סוג הפציעה ואורך הזמן שלה.
החיסרון העיקרי הוא שאנשים לא זוכרים בד"כ פציעות ישנות יותר ותדירות מדוייקת של זמן הפציעה.

בגדול, כתמונת מצב כללית, אלה המסקנות הכלליות:

1. לגברים יש סיכוי גבוה יותר להיפצע באופן קשה מאשר לנשים.
ההערכה הגסה היא ש ⅔ מהגברים נפצעו לפחות פעם אחת בצורה קשה ביחס ל ½ מכמות הנשים.

2. באופן לא מפתיע, אנשים בעלי ותק אימונים גבוה יותר היו בעלי סיכויים גבוהים יותר לפציעה מאשר ליפטרים חדשים.

3. ליפטרים שנפצעו באופן קשה לפחות פעם אחת היו חזקים יותר באופן יחסי, התחרו בתדירות גבוהה יותר וסביר להניח שהתמודדו בעבר עם פציעה כרונית כלשהי.

האלמנט הכי מפתיע בבדיקה, הוא שאין שום משתנה באימונים עצמם שניתן היה לנבא שיעלה את הסיכון לפציעה באופן משמעותי, כולל נפח אימונים שבועי\תדירות אימונים או עצימות של מעל 85% מה- 1RM.

chart1.png

chart2.png

chart4.png

chart5.png

מטרת המחקר הייתה לבדוק אילו גורמי סיכון לפציעה חמורה קיימים אצל מתחרי raw powerlifting.

קהל היעד היו 1543 תגובות לסקר אונליין שנערך על מתחרי פאוורליפטינג באמצעות Facebook ו- Reddit.
הסקר נעשה בין ה 10 לאפריל 2016 ל- 15 אפריל 2016.

תוצאות הסקר נבדקו עם התייחסות ל- גיל המתאמן\ מין ונפח כללי.

תוצאות:
63.9 אחוזים דיווחו על פציעה קשה כלשהי במהלך קריירת הפאוורליפטינג שלהם.

69.9 אחוזים של גברים דיווחו כי חוו פציעה קשה, בעוד אצל נשים אלה היו 49.2 אחוזים. (p < 0.01).
גורמי סיכון רבים נמצאו קשורים לעלייה בגיל המתאמנים (p < 0.05) / פציעה כרונית כלשהי בעבר (p < 0.01), התחרות בתדירות גבוהה יותר (p < 0.05) ויכולות גבוהות יותר בליפטינג (p < 0.05).

לא נמצאה חשיבות למשתנה כלשהו שקשור לסוג האימונים.

מסקנות:
מפתיע שמתודולוגיות אימון לא נמצאו קשורות לסיכוי לפציעה.
כל שאר המשתנים שנמצאו חיוביים בהקשר הפציעה היו קשורים באופן כללי לאורך האימון עצמו והעומס שהיה קיים בו.
הסיבה לירידה משמעותית לפגיעה כלשהי אצל נשים לא נקבעה באופן חד משמעי ומצריכה חקירה נוספת בנושא, אם כי הסברים כלליים בנושא יכולים להצביע על טווח תנועה טבעי גדול יותר וקבלת החלטות טובה יותר.

המשך המחקר ונתונים נוספים אפשר לקרוא במאמר שפורסם
Powerlifting Injury Rates: What I Learned Surveying 1,900 Powerlifters

מידע מעניין, אם אני לא טועה הקישור למחקר באתר שלהם פורסם פה בעבר על ידי מישהו (אולי חנן?), אבל מהצורה שבה הוא הוצג באתר לא הבנתי כלום ולא היה לי כוח/חשק לנסות ולהבין.

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי קישור למחקר עצמו, האמת שאשמח לראות.
המידע אכן כמו תמיד כתוב שם בצורה חופרת ומבלבלת, אבל לקחתי את המסקנות שזה מה שעניין אותי בעיקר.
לא הפתיע אותי יותר מידיי, אבל זה מעניין לראות את זה בסקלה רחבה יותר.

יש התיחסות של ותק המתאמן לכמות הפציעות שהוא עבר? לצורך העניין מתאמן שנה שנפצע פעם אחת לעומת מתאמן שמתאמן שבע שנים ונפצע פעם אחת..

"2. באופן לא מפתיע, אנשים בעלי ותק אימונים גבוה יותר היו בעלי סיכויים גבוהים יותר לפציעה מאשר ליפטרים חדשים."

אותי דווקא די הפתיע. הייתי מצפה שעם הותק יגיע גם נסיון שיעזור למזער ככל הניתן את הסיכוי לפציעות. זה חלק מההתמקצעות.

האלמנט הכי מפתיע בבדיקה, הוא שאין שום משתנה באימונים עצמם שניתן היה לנבא שיעלה את הסיכון לפציעה באופן משמעותי, כולל נפח אימונים שבועי\תדירות אימונים או עצימות של מעל 85% מה- 1RM.

אז הוא בעצם טוען שאם מישהו עושה סט אחד של סקוואט פעם בשבוע ב-70% מ-RM1, אז יש לו את אותו סיכוי לפציעה כמו מישהו שמריץ סבבים של סמולוב עם 4 פעם סקוואט בשבוע.

לא אכפת לי כמה טבלאות פאי הוא הביא שם וכמה הן צבעוניות, זה פשוט לא נכון.

אז הוא בעצם טוען שאם מישהו עושה סט אחד של סקוואט פעם בשבוע ב-70% מ-RM1, אז יש לו את אותו סיכוי לפציעה כמו מישהו שמריץ סבבים של סמולוב עם 4 פעם סקוואט בשבוע.

לא, קודם כל הוא לא טוען שום דבר, הוא רק נתן סטטיסטיקות שמציגות נתונים.
והסטטיסטיקה נלקחה מליפטרים מתחרים, וכנראה שאין ליפטר מתחרה שעושה סט אחד של סקוואט פעם בשבוע בעצימות של 70% מ-RM1.
הסטטיסטיקה בעיקר מראה שאין הבדלים בין תוכניות בעצימות גבוהה לעומת תוכניות בתדירות גבוהה יותר ועצימות נמוכה יותר למשל.

לא, קודם כל הוא לא טוען שום דבר, הוא רק נתן סטטיסטיקות שמציגות נתונים.
והסטטיסטיקה נלקחה מליפטרים מתחרים, וכנראה שאין ליפטר מתחרה שעושה סט אחד של סקוואט פעם בשבוע בעצימות של 70% מ-RM1.
הסטטיסטיקה בעיקר מראה שאין הבדלים בין תוכניות בעצימות גבוהה לעומת תוכניות בתדירות גבוהה יותר ועצימות נמוכה יותר למשל.

אז במקום הסט האחד הזה קח את 5/3/1 בגרסתה המקורית, שהיא כוללת נפח עבודה די קטן. אחת התוכניות הכי פופלריות שיש ואני בטוח שמתוך הסקר יש מספיק מתחרים שעושים אותה.
אז שוב, אני לא רואה מצב שבתוכנית כזאת יש את אותו סיכוי לפציעה כמו בסמולוב.

סטטיסטיקות זה לא אלוהים, במיוחד שאתה מבסס אותן סתם על שאלון כלשהו.
לך תדע, אולי הרבה ליפטרים שעברו פציעה כתבו על התוכנית אימונים שהם עושים עכשיו אחרי הפציעה, ולכן זה בווליום נמוך יותר ממה שהיו עושים.
זה לא שבאמת היה מעקב אחריהם ואתה יודע בוודאות מה היה או לא היה.

לא צריך מחקר בשביל להבין שבאימונים כאלו הפרמטר לפציעה הוא או עומס וחוסר התאוששות (שלא קשור בתכנון אימונים אבל כן קשור לבחירות משקל וכו׳...) או טכניקה לקויה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית