הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יורד במשקל למרות שאני בגרעון קלורי גדול

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
התפריט שלי הוא כזה:
ארוחת בוקר -חצי גביע קוטג' 9% וביצה מקושקשת משתי ביצים
ארוחת צהריים-מאה גרם פסטה\אורז\תפו"א ו 150 גרם חזה עוף צלוי בגריל
ארוחת ערב-מאה גרם פסטה\אורז\תפו"א ו 150 גרם חזה עוף צלוי בגריל
זה יוצא לפי המחשבון קלוריות 1168 קלוריות אני בן 18 1.63 שוקל 63 והBMR שלי זה 1650 אז איך זה הגיוני שאני אוכל 500 קלוריות מתחת לBMR שלי ואני לא מרזה
עוד שאלה מוזרה זה איך זה שאני מרגיש ממש שבע מזה וזה הרבה אוכל בשבילי ואני לא מרגיש שבכלל שאני מרעיב את עצמי אלא אפילו לפעמים אני צריך להכריח את עצמי לאכול את הביצה או משהו כזה מרוב שאני כבר לא רעב,איך זה הגיוני אם הBMR שלי הוא 500 קלוריות יותר?

אתה צןרך הרבה פחמימה,גם בארוחת הצהריים ןגם בארוחת הערב,הייתי ממליץ להןריד לפחות באחת הארוחות את הפחמימה ולהכניס קטניה או סלט במקום שלא סופחי נוזלים..בנוסף לזה 3 ארוחות ביום זה פשוט לא מספיק ממליץ לשנות את התפריט ולאכול לפחות 4 עד 6 ארוחות שאפשר גם ארוחות קטנות שיכללו פרי,חטיף אנרגיה או סלט-שלא יןסיפו לך הרבה קלוריות למאזן הקלורי..הגוף צריך שתשמור על רמות אינסולין תקינות במהלך היום ובלעדי הארוחות האלה זה לא קורה

זה ה-BMR, אתה צריך לקחת בחשבון את ה-RMR, שזה BMR כפול 1.2 לאדם הממוצע, כדי לקחת בחשבון את הפעילות היומית הממוצעת, ואם אתה מוסיף גם אימונים אז יוצא שאתה פחות או יותר על ניטרלי

אתה בטוח אבל שאתה צריך חיטוב במשקל שלך?

זה ה-BMR, אתה צריך לקחת בחשבון את ה-RMR, שזה BMR כפול 1.2 לאדם הממוצע, כדי לקחת בחשבון את הפעילות היומית הממוצעת, ואם אתה מוסיף גם אימונים אז יוצא שאתה פחות או יותר על ניטרלי

אם הוא מוסיף את זה אז הוא רק מגדיל את הגרעון הקלורי.

הפוך גוטה, הפוך.
בן 18 1.63 שוקל 63 והBMR שלי זה 1650 אז איך
הbmr שלך הוא 1563, הrmr שלך הוא 1876. תוסיף לזה נניח 3 אימונים בשבוע ואתה בהוצאות של מעל 2000. לא ניראה לי שאתה אוכל 1168 קלוריות ולא יורד במשקל.
עכשיו לעיניין היותר מהותי. אתה בן 18 ושוקל 63, לאן אתה רוצה להגיע?

אם אתה לא בגובה 1.50 אין לך מה לחטב במשקל הזה

אם הוא מוסיף את זה אז הוא רק מגדיל את הגרעון הקלורי.
צודקים, זה מה שקורה שמגיבים דבר ראשון על הבוקר...

כנראה באמת אתה אוכל יותר ממה שאתה חושב
רטבים ודברים כמו משקאות אתה מחשיב?

• פותח/ת השרשור
אתה צןרך הרבה פחמימה,גם בארוחת הצהריים ןגם בארוחת הערב,הייתי ממליץ להןריד לפחות באחת הארוחות את הפחמימה ולהכניס קטניה או סלט במקום שלא סופחי נוזלים..בנוסף לזה 3 ארוחות ביום זה פשוט לא מספיק ממליץ לשנות את התפריט ולאכול לפחות 4 עד 6 ארוחות שאפשר גם ארוחות קטנות שיכללו פרי,חטיף אנרגיה או סלט-שלא יןסיפו לך הרבה קלוריות למאזן הקלורי..הגוף צריך שתשמור על רמות אינסולין תקינות במהלך היום ובלעדי הארוחות האלה זה לא קורה
1)אם אבל אני אוריד למשל את הפסטה ואוכל במקום זה איזה סלט אני לא אשבע בכלל לדעתי בטח לא אם זה יהיה בארוחה אחרי האימון ואם בארוחה לפני האימון לא תהיה לי אנרגיה לאימון בלי הפחמימה
2)אני כן אוכל סלט ופרי פה ושם אבל אני אוכל את זה ביחד עם הארוחה,עדיף לי לחכות ולאכול את זה אז בזמן אחר
?

כן אני יחסית שמנמן כשהתחלתי להתאמן לפני 3 חודשים שקלתי 65 ובמכון בדקו לי אחוז שומן ואמרו לי שיש לי 29%,אז אני יודע שאמנם ירדתי רק 2 קילו ועליתי במסת שריר אבל זה כנראה עדיין באזור ה20+ אחוזי שומן אז אני כן צריך לרדת

הפוך גוטה, הפוך.

הbmr שלך הוא 1563, הrmr שלך הוא 1876. תוסיף לזה נניח 3 אימונים בשבוע ואתה בהוצאות של מעל 2000. לא ניראה לי שאתה אוכל 1168 קלוריות ולא יורד במשקל.
עכשיו לעיניין היותר מהותי. אתה בן 18 ושוקל 63, לאן אתה רוצה להגיע?
בגלל זה אני לא מבין איך זה הגיוני,אני לא כמו כל השאר שאומרים שהם אוכלים קצת ובפועל מנשנשים כל היום ולא מכניסים לתפריט אני אשכר שוקל את האוכל יש לי משקל בבית ואני כל פעם שוקל ויודע את המשקל המדויק ולא מנשנש שום דבר חוץ מזה במקסימום איזה בננה לפני האימון שזה עוד 100 קלוריות מקס אז אני פשוט לא מבין איך זה הגיוני שאני לא יורד במשקל..
יכול באמת להיות שאני מוריד כן בשומן אבל פשוט מעלה במסת שריר ואז זה יוצא כאילו לא ירדתי בכלל? כי אמנם עליתי בשריר אבל לא עד כדי כך
ובנוגע לעיניין המהותי אני רוצה כרגע לרדת במשקל כי אני כרגע נחשב שמנמן ואני באמת לא מבין למה כולם פה אומרים לי שאני לא צריך חיטוב במשקל שלי נראלי שלא שמתם לב שאני גם רק 1.63 אז אני לא גבוה

עריכה:מה שכן שאלה כללית,איך אני משום מה מרגיש אבל שבע ואפילו מכריח את עצמי לאכול לפעמים אם אני אוכל כל כך מתחת לBMR שלי? אני לא אמור להיות רעב בתכלס?

• פותח/ת השרשור
עזרה?
מישהו יכול לענות על ההודעה שכתבתי אחד מעל?

תעלה תמונה ואז אפשר יהיה לייעץ לך יותר טוב

• פותח/ת השרשור
תעלה תמונה ואז אפשר יהיה לייעץ לך יותר טוב
סבבה אני אעלה כשאני אחזור הביתה אבל אתה יכול רק לענות איך זה הגיוני שאני לא מוריד אם אני מחשב הכל כמו שצריך ולא מנשנש והכל?הגיוני שזה כי עליתי במסת שריר? וגם איך זה שאני לא רעב הרבה פעמים ואפילו מכריח את עצמי לאכול אם זה בפועל יוצא שאני אוכל הרבה מתחת לBMR שלי?

סבבה אני אעלה כשאני אחזור הביתה אבל אתה יכול רק לענות איך זה הגיוני שאני לא מוריד אם אני מחשב הכל כמו שצריך ולא מנשנש והכל?הגיוני שזה כי עליתי במסת שריר? וגם איך זה שאני לא רעב הרבה פעמים ואפילו מכריח את עצמי לאכול אם זה בפועל יוצא שאני אוכל הרבה מתחת לBMR שלי?
יכול להיות שעלית מעט במסת שריר אם אתה מתאמן מתחיל אבל זה לא משמעותי, אם אתה בריא אין סיבה שלא תמשיך לרדת במשקל אם הגרעון מתאים. השאלה אם באמת יש בזה צורך או שעדיף לך לעשות מסה מתונה בתור מתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שעלית מעט במסת שריר אם אתה מתאמן מתחיל אבל זה לא משמעותי, אם אתה בריא אין סיבה שלא תמשיך לרדת במשקל אם הגרעון מתאים. השאלה אם באמת יש בזה צורך או שעדיף לך לעשות מסה מתונה בתור מתאמן מתחיל.
אני התחלתי 29% שומן ועכשיו אני עדיין 20+ אז נראלי שחיטוב זה כן האופציה שאני צריך לעשות אבל אז איך זה שאני כבר הרבה זמן תקוע על אותו המשקל?
ובנוגע לעלייה במסת שריר דווקא עליתי ברמה משמעותית(לעומת הכלום שהייתי בהתחלה כאילו)

תעלה קודם תמונה, המצב שלך מוזר ועדיף לחכות לתמונה. תקרא איך לעלות תמונה בכמה מצבים.

אם אין לך עבר של אימונים אז באמת יכול להיות שיש עליה של שריר.

אני התחלתי 29% שומן ועכשיו אני עדיין 20+ אז נראלי שחיטוב זה כן האופציה שאני צריך לעשות אבל אז איך זה שאני כבר הרבה זמן תקוע על אותו המשקל?
ובנוגע לעלייה במסת שריר דווקא עליתי ברמה משמעותית(לעומת הכלום שהייתי בהתחלה כאילו)
אל תייחס למדידות בחד"כ חשיבות, הן לא מדויקות, מה שצריך להיות משנה לך זה איך אתה נראה.

• פותח/ת השרשור
אל תייחס למדידות בחד"כ חשיבות, הן לא מדויקות, מה שצריך להיות משנה לך זה איך אתה נראה.
אני אומר לך באובייקטיביות שאני באמת שמנמן+ וחיטוב זה 90% מה שאני צריך רק לא מבין איך אני לא יורד במשקל אם אני אוכל 500 קלוריות גרעון..

אני אומר לך באובייקטיביות שאני באמת שמנמן+ וחיטוב זה 90% מה שאני צריך רק לא מבין איך אני לא יורד במשקל אם אני אוכל 500 קלוריות גרעון..
כתבתי כבר, אין כאן קסמים, אתה לא יורד משתי סיבות
1. בריאותית. (תבצע בדיקות דם כולל הורמונליות, חפש פוסטים של מייק בנושא)
2. גרעון קלורי לא מספיק, כמו שכבר ענו לך, עדיף להוסיף אירובי כי אתה אוכל מעט קלוריות.

אפשרות נוספת היא שאם אתה הרבה זמן בחיטוב לעצור אותו לשבועיים (מאזן קלוריות נייטרלי) ואז להתחיל שוב חיטוב.

אבל אני חוזר לנקודת המוצא, להראות טוב זה תהליך ולא של חודש חודשיים, אם אתה skinny fat, רזה ללא מסת שריר כנראה שעדיף מסה מתונה, כי אחרת אתה סתם תראה כמו שלד בסוף החיטוב.
אם אתה "שמן" אז ייתכן שעדיף חיטוב, ללא תמונה כל הדיון הזה די באוויר וקצת קשה לייעץ לך.

• פותח/ת השרשור
כתבתי כבר, אין כאן קסמים, אתה לא יורד משתי סיבות
1. בריאותית. (תבצע בדיקות דם כולל הורמונליות, חפש פוסטים של מייק בנושא)
2. גרעון קלורי לא מספיק, כמו שכבר ענו לך, עדיף להוסיף אירובי כי אתה אוכל מעט קלוריות.

אפשרות נוספת היא שאם אתה הרבה זמן בחיטוב לעצור אותו לשבועיים (מאזן קלוריות נייטרלי) ואז להתחיל שוב חיטוב.

אבל אני חוזר לנקודת המוצא, להראות טוב זה תהליך ולא של חודש חודשיים, אם אתה skinny fat, רזה ללא מסת שריר כנראה שעדיף מסה מתונה, כי אחרת אתה סתם תראה כמו שלד בסוף החיטוב.
אם אתה "שמן" אז ייתכן שעדיף חיטוב, ללא תמונה כל הדיון הזה די באוויר וקצת קשה לייעץ לך.
כע ברור אני אעלה תמונה בהמשך היום
ובנוגע לסיבות שהבאת
1.לא יודע אם זה קשור לבריאותית כי כן ירדתי 6 קילו ורק עכישו נעצרתי
2.אני בגירעון של 500 ולפי מה שקראתי זה המקסימום כדי להוריד ולשמור לע מסת שריר
ובנוגע ללהיות על ניטרלי אני חושש כי כרגע אני על גירעון של 500 ונשאר באותו משקל אז אם אני אהיה על ניטרלי אני אעלה במשקל

יכול להיות שאתה מעלה מסת שריר במקביל להורדה בשומן.
השאלה אם אתה רואה שינויים ויזואליים בגוף.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה מעלה מסת שריר במקביל להורדה בשומן.
השאלה אם אתה רואה שינויים ויזואליים בגוף.
אני כן רואה שהרזיתי מאז שהתחלתי ומסת שריר עלה לי גם אבל הקטע הוא שבחודש וחצי האחרונים אני לא רואה כזה שינוי ולכן מרגיש לי שאני תקוע
מה שכן איך זה הגיוני שאני אוכל כזה קצת מתחת לBMR אבל מרגיש ממש שבע ואפילו מכריח את עצמי לאכול?

Back
למעלה תחתית