ייעוץ התמודדות עם פציעה בכתף

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם יש כאן אנשים שנפצעו בכתפיים לתקופות ארוכות והתאוששו מזה לגמרי בלי ניתוח?

אני סובל כבר 3 שבועות מכאבים קשים בשתי הכתפיים בעיקר בתנועות לחיצה והנפה לצדדים.

הכל כואב ברמה שאי אפשר להתאמן.

אם יש אנשים שנפצעו ואכלו פה דלקות כתפיים, מתיחות רצועה וכד', האם אפשר לצאת מזה בלי ניתוח? כמה זמן זה לוקח? ומה עושים?

ברור שאפשר. רוב האנשים לא עושים ניתוח.

תן לי לנחש - אתה ממשיך להתאמן כרגיל, ומופתע שהכאב לא עובר?

• פותח/ת השרשור
Master splitter
בשבועיים הראשונים לפציעה התאמנתי כרגיל רק שהורדתי משקלי עבודה בערך ב-50%.
לא עזר. אפילו החמיר את המצב. אז הפסקתי. לא כתפיים, לא חזה, ואפילו לא יד קדמית כי זה גם כואב.

עליות מתח לא כואב בכלל אז אני עושה אבל לא בטירוף כי כשאני מגיע למאמץ גבוה אני כן מרגיש מעט כאב (ברמה של 1 מתוך 10).

סקוואטים אין בעיה מן הסתם ומיותר לציין.

לא עשיתי כלום מלבד מנוחה. כבר 8 ימים מלאים שאני לא עושה כלום חוץ ממתח פעמיים בשבוע וסקוואטים פעם בשבוע.

כרגע מספיק שאני קם משכיבה על הבטן באמצעות עזרה קלה עם הידיים והלחיצה הקטנה הזאת של הידיים על המזרון גם היא כואבת ומזכירה לי שיש שם בעיה....

מניח שפיזיותרפיה היא הפתרון..?
מה כדאי לעשות?
Nemesis
עעשיתי משהו בקטנה.. אתופן 400 2 כדורים ביום למשך 10 ימים. עזר מעט אבל כשנגמרו הכדורים הכאב התגבר טיפה.

כן. פיזיותרפיה היא הפתרון.

ניסית לעשות דברים שהם יחסית הגיוניים, אבל כנראה שזה מעט יותר חמור מקצת מנוחה ועבר. זה ממש לא אומר שמצריך ניתוח.

ניתוח זה במצבים שיש קרע מלא בשריר, לרוב מטראומה ספציפית. (אני מכליל).

כדורים אנטי דלקתיים שווים ערך לפלסטר. בנוסף גם מזיקים לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
ממה שהבנתי וגם מניסיון קודם, כשיש פציעה שאי אפשר לעבוד איתה, אז קודם כל מפסיקים כל פעילות שגורמת לכאב ואחרי זמן מה, שבוע שבועיים, חודש חודשיים, תלוי, כאשר אפשר לעשות *משהו* - - מתחילים פרוטוקול פציעות מה שאומר משקלים מאוד נמוכים, ולאט לאט מתקדמים בהתאם לקצב היעלמות הכאב.

אבל שורה תחתונה, יש זמן מסוים שאפשר להתחיל בו פעולות שיקום ולפעמים עד שמגיעים לשלב הזה פשוט צריך לנוח ולהתרפא עם הזמן...

ההגיון שלך הוא נכון וזה תקף לרוב המקרים.

השאלה מה קורה במקרים יותר קיצוניים. שוברים רגל, קורעים שריר, דלקת כרונית וכו׳. לפעמים צריך טכניקות קצת יותר מתוחכמות...

מעבר לכך, לפעמים גם בסוג שיקום שהצעת, צריך לדעת איך ליישם:
1. מתי להתחיל לעבוד עם משקל / התנגדות
2. סוג התנגדות
3. כמה התנגדות, כמה נפח
4. קצב התקדמות

דוגמא אישית מאצלי:
לפני יומיים חוויתי קרע קטנטן בחזה, שומדבר רציני.
ההגיון שלי לשיקום -
יום אחרי שכיבות שמיכה לפמפם דם
2 יום אחרי 20 קילו בנץ׳ לפמפם
3 יום אחרי 40 קילו
4 יום אחרי 60 קילו
ככה עד שמגיעים למשהו סביר ואז חוזרים לאימונים.

הייעצתי עם חבר פיזיותרפיסט והוא צייר לי תמונת מצב שונה לגמרי, לא להעמיס שום משקל אפילו לא שכיבות שמיכה במשך שבוע, לעשות עבודה איזומטרית בלבד, לא לעשות מתיחות (מחמיר את הקרע) ואפילו להמנע מכל דבר אנטי דלקתי כי דלקת זה תהליך טבעי וחיובי של הגוף.

שחר וולטינסקי,
יש די והותר פציעות שמחייבות פתרון כירורגי עבור חזרה לפעילות מלאה. קריעה של גידים, שרירים, הפרדות סחוס או שחיקה של סחוס הם רק חלק מהפציעות הנפוצות הללו. חובה קודם לברר את סוג הפציעה ואז להתאים את הטיפול, לא ההפך.

• פותח/ת השרשור
במקרה שלי לא היה איזשהו רגע טראומה או רגע של פציעה שאני זוכר שמאותו רגע חשתי כאבים. זה פשוט הלך והצטבר במהלך מספר ימים, והחמיר כשלא הורדתי קצב.

האם עדיין יכול להיות מצב שמדובר בקרע - למרות שלא היה איזה רגע ספציפי שאני זוכר של כאב רציני?

לא בכל הפציעות יש רגע אחד מדויק בו מרגישים את הפציעה, חלק מהפציעות נובעות עקב נזק מצטבר. קרע למשל, יכול להתחיל בקטן ולגדול לאט לאט. כנ"ל שחיקת סחוס.

הנקודה שלי היא שלפי הדברים שלך, אתה סובל מהתופעה בצורה חמורה שמחייבת הסתכלות של איש מקצוע.

קצת מהנסיון האישי שלי...

לי יש קרע בגיד בכתף שאובחן ב MRI
2 מ"מ
בחצי שנה אחרי הפציעה היה ממש קשה.
נקבע לי תור לניתוח, אבל עד שהגיע התור אחרי שנה בערך כבר הייתי מסוגל לתפקד והיום אני מתאמן כאילו לא היה.
מה שכן עשיתי RESET לכל האימונים והורדתי משקלים דרסטית, בהתחלה עבדתי רק עם מכשירים מסויימים כדי שהתנועה תהיה מבוקרת ועבדתי רק בתנועות וזויות שלא הרגשתי בהם כאב (לא יכולתי להרים את היד מעל קו הכתפיים).
לאט לאט התקדמתי עם תרגילים נוספים וזוויות והיום 5 שנים אחרי אני בעיקר עם משקולות חופשיות עושה אפילו פרס .

בבית חולים אמרו לי שתמיד אפשר לעשות ניתוח וככה אני מתייחס לזה, כל עוד אני מתפקד מעדיף לא להיכנס לניתוחים מיותרים.

לי הייתה דלקת בכתף שמאל בגיד הבייספס. זה נגרם בתנועה לא נכונה בבנץ' אבל השפיע בעיקר על האוברהד פרס. לא עשיתי את התרגיל שלושה חודשים בהם לקחתי כדורים ופיזוטרפיה.

מניח שהרבה לא יסכימו איתי אבל אני ממש בעד לקחת כדורים נגד דלקות (בהצעת רופא כמובן) כמו ארקוקסיה ושכמותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית