הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צוואר תפוס - כאבים בכתפיים - מה הלאה?

גיאצ'ו

משתמש פעיל
736
528
נק' מוניטין:
1,439
736
528
שלום מיכאל, אנא עזרתך.
לפני שלושה וחצי שבועות קמתי בבוקר עם צוואר תפוס קשות. אימון פרס+בנץ' באותו יום + "עיסוי" באמצעות הליכה של כלל המשפחה על הגב שלי – לא עזר (ואולי גרוע מזה). בלילה לא ישנתי מרוב כאבים בחוליות הראשונות של הצוואר, בטרפזיוס כולו ובמיוחד בכתפיים. בשבוע הראשון כמעט לא ישנתי, כל הרפייה גררה אחריה היתפסות מחדש וכאבי תופת ממש. בשבוע הזה היו גם בדיקה כללית של רופא משפחה, זריקת וולטרן, ולקיחת שלל NSAID למיניהם. הכל עזר במידה זניחה. בשבוע שלאחר מכן – עוד NSAID ברצף, בדיקה וטיפול של כירופרקט (הזיז חוליה והכאבים גדלו), והלילות עם שעה-שעתיים שינה בישיבה על הספה. שבוע שלישי – אקמול פוקוס (עזר מאד), שינה יותר רציפה, עדיין רק בישיבה על הספה, כאבי הכתפיים בין "מגבילי פעילות" ל"מפחידים". אתמול האורטופד איבחן שזה כנראה דלקת בכתפיים, ונתן ברקסין. עד כה אין שינוי משמעותי בהרגשה, ואני בעיקר מותש.

לדעתי חזרה לאימונים במתכונת "שיקומית" (טכניקה, חזרות רבות במשקלים נמוכים) ככל שהכאב מרשה, ושהטבע יעשה את שלו.

מה דעתך?

היי. נשמע כמו סיפור של כאב קל שהפך לסבל כרוני מתמשך בגלל שלא טופל ועברת לא מעט בדרך.
אם היית בשבוע הראשון הייתי אומר לך תמשיך בשגרה עם ניטור עומסים נכון והכל יעבור.
עם התפתחות הסיפור וכבר כמה שבועות אני ממליץ לך לפנות לפיזיו ספורט. לקבל טיפול שירגיע לך את הכאבים ולקבל הדרכה והכוונה כדי שתוכל להבין בדיוק מה יש לך ואיך אתה ממשיך הלאה.
לרוב נוגדי דלקת לא באמת עוזרים בשלב הזה כי התהליך הוא כבר כרוני ויש מצב שזה בגלל עומס מכני כלשהו ולא סתם דלקת. לא הייתי דואג אבל בהחלט הייתי הולך לטיפול בשלב הזה.
אם יש לך עוד שאלות מוזמן לכתוב גם בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית