הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעשות עד כשל או מספר קבוע?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני מתאמן 3 חודשים ועושה FBW ומחטב עכשיו בכל התרגילים אני עושה משקל שבוא אני עושה 3 סטים ובין 10-12 חזרות תלוי איזה תרגיל
עכשיו יש באמת תרגילים שאני בחזרה ה9 כבר בקושי מצליח (בעיקר בסט השלישי) ובאמת אני מרגיש שזה המקסימום שלי ואני מגיע לכשל או כמעט לכשל אבל יש תרגילים שאני לא מגיע לכשל ומרגיש למשל שאני יכול לעשות עוד כמה חזרות אבל אם אני מנסה לעלות אפילו קצת יותר במשקל אני כבר לא אהיה מסוגל לעשות 10-12 (לפחות לא 3 סטים אולי רק סט אחד ובשניים האחרים כבר אכשל באיזה 6) אז מה עדיף לי לעשות מספר חזרות קבוע או להגיע לכשל אפילו אם זה חזרה 6?

לא רואה יתרון בלהגיע לכשל , סתם יעכב את ההתאוששות שלך...
מה המטרה שלך באימון?

אני מתאמן 3 חודשים ועושה FBW ומחטב עכשיו בכל התרגילים אני עושה משקל שבוא אני עושה 3 סטים ובין 10-12 חזרות תלוי איזה תרגיל
עכשיו יש באמת תרגילים שאני בחזרה ה9 כבר בקושי מצליח (בעיקר בסט השלישי) ובאמת אני מרגיש שזה המקסימום שלי ואני מגיע לכשל או כמעט לכשל אבל יש תרגילים שאני לא מגיע לכשל ומרגיש למשל שאני יכול לעשות עוד כמה חזרות אבל אם אני מנסה לעלות אפילו קצת יותר במשקל אני כבר לא אהיה מסוגל לעשות 10-12 (לפחות לא 3 סטים אולי רק סט אחד ובשניים האחרים כבר אכשל באיזה 6) אז מה עדיף לי לעשות מספר חזרות קבוע או להגיע לכשל אפילו אם זה חזרה 6?
אתה יכול להגיע לכשל רק בתרגילים פשוטים ובסט האחרון. אסור להגיע לכשל בתרגילים כמו לחיצת חזה/כתפיים,סקוואט ודדליפט כי זה ממש מסוכן.
ואין צורך לעבוד בכול התרגילים ל10-12 חזרות. תגוון- אתה יכול לעשות תרגיל אחד ל6 חזרות ותרגיל אחר אפילו ל15

קודם כל אם אתה בסט האחרון מגיע לכשל כנראה שאתה לא נח מספיק ביח הסטים תנוח יותר ותן יותר עבודנ ולגבי השאךה תכוון את המשקל שאתה מרים כך שתוכל לעשות בו עד 10-12 חזרות ולא תצליח יותר

קודם כל אם אתה בסט האחרון מגיע לכשל כנראה שאתה לא נח מספיק ביח הסטים תנוח יותר ותן יותר עבודנ ולגבי השאךה תכוון את המשקל שאתה מרים כך שתוכל לעשות בו עד 10-12 חזרות ולא תצליח יותר
זה לא בהכרח נכון. דווקא אומרים שכדאי להגיע לכשל בחלק מהסטים.

לא רואה סיבה שיהיה כדאי להגיע לכשל אתה צריך נניח ואתה מרים 10 קילו בייספסט ועושה 10 חזרות ומרגיש שאתה יכול יותר אז במקום לעשות יותר תעלה ל11 קילו ותעשה 10 חזרות בכל הכח וכך תתחזק ותעלה משקלים

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו למשל עושה בייספס 7 קילו 3 סטים 11 חזרות וחבר שלי ייעץ לי לעלות ל9 ולעשות 6 חזרות,זה עדיף?

אני עכשיו למשל עושה בייספס 7 קילו 3 סטים 11 חזרות וחבר שלי ייעץ לי לעלות ל9 ולעשות 6 חזרות,זה עדיף?
אל תעלה ל9 ותעשה 6 תעלה ל8 ותעשה 8-10 ושגם זה יהיה לך קל לעשות 10 תעלה לתשע ותעשה שמונה ואז עשר וכך הלאה (אבל מאוד משנה מה המטרה שלך ומהי תכנית האימונים שלך כח/סיבולת)

Back
למעלה תחתית